Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

100 post και ολοι κανετε τραγικα λαθη με τις ονοματολογιες.

Στην 3βαθμια εκπαιδευση υπαρχουν τα ΙΕΚ τα κολεγια και τα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα.

Τα ΑΕΙ λοιπον χωριζονται σε 2 κλαδους, τα πανεπιστημια και τα τεχνολογικα εκπαιδευτικα ιδρυματα.

Ουτε ΑΤΕΙ υπαρχει ουτε ΕΙ υπαρχει ουτε τιποτα, ΜΟΝΟ ΑΕΚ υπαρχει! happy.gif

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ό,τι και να λέτε, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι ανώτερα από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σας.

Έτσι, να βγάζεις τα λεφτά σου κε Λούσιφερ.

1341561963_1.jpg

Δημοσ.

Για να πώ και εγώ μια άποψη σχετικά με το επίπεδο επειδή έχω συμμετάσχει άπειρες φορές σε τέτοιες συζητήσεις στο παρελθόν. Πιστεύω οτι καταρχήν σύγκριση μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ μπορούμε να κάνουμε μονάχα για σχολές του ίδιου ή ομοειδούς αντικειμένου π.χ τμήματα σχολών ΣΕΥΠ ΤΕΙ με Ιατρική τμήματα ΣΔΟ με οικονομικές των ΑΕΙ και τμήματα ΣΤΕΦ ΤΕΙ με πολυτεχνικές σχολές. Γενική σύγκριση ΑΕΙ με ΤΕΙ είναι δύσκολο να γίνει.

Θα μιλήσω λοιπόν για σύγκριση τμημάτων σχολών ΣΤΕΦ με πολυτεχνικές στην Αθήνα μιας και όταν τελείωσα την ενεργειακή τεχνολογία στο ΤΕΙ Αθήνας προσπάθησα να δώσω κατακτήριες στους μηχανολόγους μηχανικούς ΕΜΠ. Όταν άρχισα την προετιμασία για το διάβασμα δανείστικα μερικά βιβλία από γνωστή μου για την μελέτη, είδα οτι πράγματι ο όγκος της ύλης και το επίπεδο δυσκολίας και εμβάθυνσης στο ΕΜΠ ήταν μεγαλύτερο από οτι στο ΤΕΙ. Π.χ πήρα βιβλίο στα στοιχεία μηχανών το οποίο για να το κατανοήσω έπρεπε να γνώριζα τα πάντα από μηχανική Ι και ΙΙ, αλλά στο τμήμα μου είχαμε κάνει μόνο μηχανική Ι και αυτό μόνο το 30-40% ολόκληρης της ύλης. Μ΄αυτά και μ΄αυτά επειδή είδα οτι έπρεπε πέραν των βιβλίων από τα μαθήματσ στις εξετάσεις να πάρω και άλλα 3-4 βοηθητικά και να διαβάζω σα σκυλί τουλάχιστον 1 έτος και πάλι δεν θα είχα μεγάλες πιθανότητες να περάσω τα παράτησα από την αρχή και δεν έδωσα.

Αυτά για τις θεωρίες. Υπάρχουν και τα εργαστήρια όπου από φίλο μου που μιλούσαμε μου είπε οτι στο ΕΜΠ μόνο κάποιες επιδείξεις κάνουν σε πειράματα, αν είναι συμπληρώνουν και καμία σελίδα με υπολογισμούς και τέλος. Δηλαδή καμία σχέση με την πλειψηφία των εργαστηρίων που είχαμε στο ΤΕΙ όπου σε μερικά υπήρχε σε κάθε μάθημα γραπτό test μαζί με αναλυτική εργασία στο σπίτι τουλάχιστον 3ων σελίδων και στο τέλος υπήρχαν τελική εξέταση προφορική μαζί με εξέταση σε πειραματικη διάταξη.

Το τελικό συμπέρασμα πιστεύω είναι οτι σίγουρα το πολυτεχνίο είναι δυσκολότερο από το ΤΕΙ, αλλά από την άλλη μεριά και το ΤΕΙ είναι δύσκολο για να το τελειώσει κάποιος και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πώ οτι είναι εύκολο. Θα πρέπει λοιπόν ορισμένοι φοιτητές πολυτεχνείων κυρίως πρωτοετείς που νομίζουν οτι αυτοί με τα 19000 μόρια είναι οι super duper που τα μαθαίνουν όλα από φυσική μαθηματικά και μηχανική ενώ το ΤΕΙ είναι παιχνιδάκι και όσοι μπαίνουν σε αυτό με 10000 μόρια είναι άχρηστοι κτλπ, να κατέβουν λίγο από το καλάμι και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, από την άλλη όσοι φοιτητές/απόφοιτοι ΤΕΙ νομίζουν οτι το ΤΕΙ είναι ακριβώς ίσο με το ΕΜΠ θα πρέπει να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους.

Παρότι θεωρώ λοιπόν οτι το ΤΕΙ δεν είναι ακριβώς ίσο με το ΕΜΠ δεν θα παραβλέψω να αναφέρω το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε τμήματα σχολών ΣΤΕΦ των ΤΕΙ το οποίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα των αποφοίτων ΤΕΙ ανέκαθεν μετά το 1983 που ιδρύθηκαν. Εκεί πρέπει να κάνει κάτι το κράτος αλλά δυστηχώς δεν υπάρχει μέλλον να γίνει κάτι διότι το ΤΕΕ όπως και κάθε άλλο επαγγελματικό επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ κτλπ) αντιδράει ως συντεχνία και μπλοκάρει κάθε προσπάθεια να γίνει κάτι, διότι θέλει πάντα να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών του και δεν αφήνει να μοιραστούν άλλοι το μερίδιο της αγοράς. Έτσι ο απόφοιτος τμημάτων πολιτικών δομικών έργων/έργων υποδομής δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα και εγώ που τελείωσα την ενεργειακή τεχνολογία δεν μπορώ να υπογράψω ούτε μια μελέτη σε φωτοβολταϊκό για περίπτερο. Τα τμήματα ηλεκτρολογίας/μηχανολογίας βρίσκονται σε λίγο καλύτερη κατάσταση αλλά και πάλι υπάρχει δυσκολία στην αυτόνομη άσκηση του επαγγέλματος.

Και το θέμα είναι οτι τα ΤΕΙ ποτέ δεν απαίτησαν να γίνουν ισότιμα με τα πολυτεχνεία αλλά να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους και αυτά που διδάσκονται διότι τα σημερινά δικαιώματα είναι ξεφτίλα, πράγμα το οποίο αντικρούει το ΤΕΕ και λέει κάθε φορά τα δικά του. Από αυτές τις συντεχνιακές ενέργειες συντηρείται και μια κόντρα μεταξύ αποφοίτων πολυτεχνείων και ΤΕΙ η οποία δεν θα έπρεπε να υπήρχε, αλλά δυστηχώς όταν ο άλλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα κοιτάει να αρπάξει από τον συμπολίτη του οτι μπορεί.

Αυτά μόνο για τις σχολές της Αθήνας, για τα επαρχιακά ΤΕΙ έχω άποψη μόνο για το ΤΕΙ Κρήτης που πηγαίνει πολύ καλά στο θέμα της έρευνας, για τα υπόλοιπα δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, πάντως δεν ακούω καθόλου καλά πράγματα.

Δημοσ.

με μια διαφορά όμως φίλε ότι τα ΤΕΙ πριν 7 χρόνια είχαν όσο έχουν σήμερα τα περισσότερα πανεπιστήμια και όχι 13 12 και 11 (για αθήνα μιλάω πάντα )

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μπορώ να πω ότι το ΗΥΣ Πειραιά δεν έχει πέσει ιδιαίτερα από τότε που μπήκα εγώ (συνήθως η βάση παίζει κάμποσο κάτω από το 14) και κάτι παρόμοιο ισχύει και για το Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Αντίθετα το ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ ή στην Πάτρα έχουν πάνω από 19 σχεδόν πάντα.

Δημοσ.

Από τα επαρχιακά ΑΤΕΙ, όντως πολλά ντροπιάζουν τον όρο Ανώτατη Εκπαίδευση, τα οποία δημιουργήθηκαν με πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Πολλά από αυτά δεν έχουν λόγο ύπαρξης, έχουν περάσει στο στάδιο της απόλυτης παρακμής και φυτοζωούν. Από τα μελανά σημεία της Ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Δημοσ.

Το τελικό συμπέρασμα πιστεύω είναι οτι σίγουρα το πολυτεχνίο είναι δυσκολότερο από το ΤΕΙ, αλλά από την άλλη μεριά και το ΤΕΙ είναι δύσκολο για να το τελειώσει κάποιος και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πώ οτι είναι εύκολο. Θα πρέπει λοιπόν ορισμένοι φοιτητές πολυτεχνείων κυρίως πρωτοετείς που νομίζουν οτι αυτοί με τα 19000 μόρια είναι οι super duper που τα μαθαίνουν όλα από φυσική μαθηματικά και μηχανική ενώ το ΤΕΙ είναι παιχνιδάκι και όσοι μπαίνουν σε αυτό με 10000 μόρια είναι άχρηστοι κτλπ, να κατέβουν λίγο από το καλάμι και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, από την άλλη όσοι φοιτητές/απόφοιτοι ΤΕΙ νομίζουν οτι το ΤΕΙ είναι ακριβώς ίσο με το ΕΜΠ θα πρέπει να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους.

Παρότι θεωρώ λοιπόν οτι το ΤΕΙ δεν είναι ακριβώς ίσο με το ΕΜΠ δεν θα παραβλέψω να αναφέρω το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε τμήματα σχολών ΣΤΕΦ των ΤΕΙ το οποίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα των αποφοίτων ΤΕΙ ανέκαθεν μετά το 1983 που ιδρύθηκαν. Εκεί πρέπει να κάνει κάτι το κράτος αλλά δυστηχώς δεν υπάρχει μέλλον να γίνει κάτι διότι το ΤΕΕ όπως και κάθε άλλο επαγγελματικό επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ κτλπ) αντιδράει ως συντεχνία και μπλοκάρει κάθε προσπάθεια να γίνει κάτι, διότι θέλει πάντα να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών του και δεν αφήνει να μοιραστούν άλλοι το μερίδιο της αγοράς. Έτσι ο απόφοιτος τμημάτων πολιτικών δομικών έργων/έργων υποδομής δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα και εγώ που τελείωσα την ενεργειακή τεχνολογία δεν μπορώ να υπογράψω ούτε μια μελέτη σε φωτοβολταϊκό για περίπτερο. Τα τμήματα ηλεκτρολογίας/μηχανολογίας βρίσκονται σε λίγο καλύτερη κατάσταση αλλά και πάλι υπάρχει δυσκολία στην αυτόνομη άσκηση του επαγγέλματος.

Και το θέμα είναι οτι τα ΤΕΙ ποτέ δεν απαίτησαν να γίνουν ισότιμα με τα πολυτεχνεία αλλά να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους και αυτά που διδάσκονται διότι τα σημερινά δικαιώματα είναι ξεφτίλα, πράγμα το οποίο αντικρούει το ΤΕΕ και λέει κάθε φορά τα δικά του. Από αυτές τις συντεχνιακές ενέργειες συντηρείται και μια κόντρα μεταξύ αποφοίτων πολυτεχνείων και ΤΕΙ η οποία δεν θα έπρεπε να υπήρχε, αλλά δυστηχώς όταν ο άλλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα κοιτάει να αρπάξει από τον συμπολίτη του οτι μπορεί.

Αυτά μόνο για τις σχολές της Αθήνας, για τα επαρχιακά ΤΕΙ έχω άποψη μόνο για το ΤΕΙ Κρήτης που πηγαίνει πολύ καλά στο θέμα της έρευνας, για τα υπόλοιπα δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, πάντως δεν ακούω καθόλου καλά πράγματα.

Συμφωνώ απόλυτα! Και μένα η άποψη μου στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων ήταν πάντα ότι δέχομαι πως ο απόφοιτος πολυτεχνείου έχει γενικά καλύτερο υπόβαθρο, γι'αυτό και δέχομαι ότι σε αρχικό στάδιο πρέπει να έχει και περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα. Αλλά πρέπει επίσης να δίνεται και στον απόφοιτο ΤΕΙ η δυνατότητα να καλύψει το έδαφος αυτό.

Δηλαδή αν βάλεις τα επαγγελματικά δικαιώματα σε μια κλίμακα από το 1 εώς το 10, ο πολυτεχνίτης να ξεκινάει από το 6 ας πούμε ο ΤΕΙτζής από το 4, αλλά και οι 2 να μπορούν να φτάσουν στο 10. Η πάγια θέση του ΤΕΕ είναι ότι άσχετα με το τι κάνει ο ΤΕΙτζής θα πρέπει να είναι πάντα κάτω από τον πολυτεχνίτη γιατί δεν καλύπτεται η διαφορά του επιπέδου με τίποτα (εκτός φυσικά από το να δώσει κανείς κατατακτήριες, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρή επιλογή).

Δημοσ.

Θα προσπαθούσα για πολυτεχνείο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φάω στη μάπα τα μαθηματικά/Φυσική που κάνουν οι μηχανικοί...Ήδη τόσα χρόνια διαβάζω μαθήματα που σιχαίνομαι,θέλω στις σπουδές μου τουλάχιστον να ασχολούμαι κυρίως με πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον...και απ'ότι φαίνεται η επιλογή που μένει είναι ΑΕΙ πληροφορικής.

Σε σχολη πληροφορικης αει παντως εχουμε περισσοτερα μαθηματα μαθηματικων παρα μαθηματα προγραμματισμου!Οποτε η σκεψη σου δεν ειναι απολυτος σωστη,γιατι αν σιχαινεσαι οπως λες τα μαθηματικα τοτε θα εχεις σοβαρο προβλημα

Δημοσ.

Ξερετε εχει σταματησει να ισχυει αυτο.

Ο λογος οποιος πια λεγονται ΑΤΕΙ.

Ψαξου απο διαφορα ατομα που ειναι στις σχολες να σου πουν.

ναι , μόνο που το μονο ΤΕΙ που έχει το Α μπροστά , είναι το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης που λέγεται "Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης" .... και δεν σημαίνει "Ανώτερο" ξερωγώ , αλλα "Αλεξάνδρειο" ...Γι'αυτό και γράφεται ΑΤΕΙ ...... Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (με σήμα τον Στρατηλάτη)

Δημοσ.

Είμαι μηχανολόγος στην πολυτεχνική σχολή της πάτρας όμως θεωρώ πως πρέπει να έχουμε εξίσου τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους απόφοιτους του ΤΕΙ και αυτό γιατί αν είμαστε όντως πιο ικανοί θα το δείξουμε στην πράξη . Δεν μπορεί το ΤΕΕ να κρίνει κάποιον οτι δεν είναι ικανός πριν δει την δουλειά του . Σε μια καπιταλιστική κοινωνία κερδίζει ο καλύτερος

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι μηχανολόγος στην πολυτεχνική σχολή της πάτρας όμως θεωρώ πως πρέπει να έχουμε εξίσου τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους απόφοιτους του ΤΕΙ και αυτό γιατί αν είμαστε όντως πιο ικανοί θα το δείξουμε στην πράξη . Δεν μπορεί το ΤΕΕ να κρίνει κάποιον οτι δεν είναι ικανός πριν δει την δουλειά του . Σε μια καπιταλιστική κοινωνία κερδίζει ο καλύτερος

δε χρειάζεται να έχουν τα ίδια, ούτε οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ζητάνε κάτι τέτοιο. απλά το να μην έχουν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα στο αντικείμενο που σπούδασαν είναι το λιγότερο..απαράδεκτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...