Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να φτιαξω ενα ξυλινο παρτερι διαστασεων περιπου 1 τ.μ στο μπαλκονι μου (κατασκευη πριν το 1980) η χωρητικοτητα σε λιτρα θα ειναι περιπου 330 λιτρα και το συνολικο βαρος 200 kg μαζι με το χωμα.Θα υπαρξει προβλημα με την στατικοτητα του μπαλκονιου?

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο μπαλκονι μου!Εχουμε ενιαιο μπαλκονι που περιβαλλει ολο το οροφοδιαμερισμα.

Δημοσ.

καλημερα,

η κατασκευη που θελεις να φτιαξεις απο στατικης αποψης για το κτιριο λαμβανεται ως ενα κινητο φορτιο (δεν το εξηγω περεταιρω, δε θελω να μπω σε τεχνικα ζητηματα)

αν το κτιριο ειχε κατασκευαστει μετα το 1985 στους υπολογισμους θα ειχε παρθει ως φερουσα ικανοτητα της πλακας για κινητα φορτια τα 2.00 ΚΝ/m2 που ισουται με 200 kgr/m2, δηλαδη οριακα το βαρος της κατασκευης σου

ομως επειδη το κτιριο σου ειναι κατασκευης προ του 1980 το πιθανοτερο ειναι να μην εχει γινει ο παραπανω υπολογισμος και αρα να μην μπορει να φερει το φορτιο

η γνωμη μου ειναι να βρεις τα σχεδια του σπιτιου (και ειδικα τους ξυλοτυπους) και να παρεις την γνωμη ενος μηχανικου ο οποιος επειτα απο εξεταση τους και επιτοπια ερευνα θα μπορεσει να σου δωσει σαφη και υπευθυνη απαντηση

Δημοσ.

Το μπαλκονι εχει πλατος 1 και κατι και το παρτερι 0.80 m.

α δηλαδη θα γεμισεις ολο το μπαλκονι?confused.png

οσο πιο εξω τοσο πιο πολυ θα το ζοριζει...

Δημοσ.

Μιλάμε για 200 κιλά, όσο ας πούμε 2 άτομα μεγαλοκανονικού βάρους. Μην μου πεις ότι δεν αφήνεις 2-3 άτομα να κάθονται στο μπαλκόνι σου

στο μπαλκονι δε ξερω,στο αυτοκινητο μου παντως οχι :P

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδιά, αποκλειω το μπαλκονι, θα χω το ιδιο προβλημα και με ταρατσα?

Γιατι δεν κανεις 2-3 παρτερια μικροτερα ωστε να απλωθει και να ισομοιραστει το βαρος;

Δημοσ.

Μιλάμε για 200 κιλά, όσο ας πούμε 2 άτομα μεγαλοκανονικού βάρους. Μην μου πεις ότι δεν αφήνεις 2-3 άτομα να κάθονται στο μπαλκόνι σου

αυτά τα 3 άτομα όμως δεν κάθονται 24/7 για έναν χρόνο στο ίδιο σημείο (μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο) πάνω στο μπαλκόνι

Δημοσ.

πως δεν θα πάθει κάτι από την στιγμή που ένας φίλος που ξέρει από αυτά μας είπε ότι στην καλύτερη θα αντέχει 200 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο? ξέρεις κάτι που δεν ξέρει?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...