rhomio Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Θελω να βαλω γυψοσανιδες στον κατω οροφο του σπιτιου μου. Επειδη ρωτησα εδω περα εναν μαστορα μου ειπε οτι θελει μονο για τα δυο δωματια του σπιτιου 1300 ευρω με την δουλεια και με τα υλικα. Ακουσα λοιπον οτι πουλανε γυψοσανιδες στην Βουλγαρια πιο φτηνα. Μηπως ξερει καποιος κατι περι του θεματος? Δηλαδη γινεται να παρω φτηνα απο Βουλγαρια και να τα φερω εδω και να πληρωσω απλως το μαστορι για να τα περασει?
status Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Πόσα τετραγωνικά; 300 ευρώ μου είχε βγει, εργασία και υλικά στα 25 τετραγωνικά ταβάνι.
Alxnks Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 πας να κοψεις απο το κοστος της γυψοσανιδας (και καλα κανεις), το κοστος εργασιας ομως ποιο ειναι; στα εχει διαχωρισει η μπα;
rhomio Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δεν μου τα εχει διαχωρισει παιδια το κοστος εργασιας και υλικων και οκ ντρεπομαι να ρωτησω. Αλλα τα τετραγωνικα ειναι 25, αλλα δεν θα κανει μονο ταβανι αλλα και τους γυρω τοιχους επισης. Και ζηταει 1300.
katsouras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Απλα θα στο ντυσει η θα εχει σχεδια κτλπ;Αν εχεις σχεδια ανεβαινει φυσικα το κοστος αλλα 1300 νομιζω ειναι πολλα..Βεβαια σε γραπτη προσφορα σου εξηγει ποσο παει η εργασια κ ποσο τα υλικα.Στο κατω κατω με τοσα λεφτα κανεις καινουργιο σωβα κ μαρμαρο...Γιατι θελεις ολο το δωματιο;Λογω υγρασιας;
pournaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δεν μου τα εχει διαχωρισει παιδια το κοστος εργασιας και υλικων και οκ ντρεπομαι να ρωτησω. Αλλα τα τετραγωνικα ειναι 25, αλλα δεν θα κανει μονο ταβανι αλλα και τους γυρω τοιχους επισης. Και ζηταει 1300. Με τον ορο, 25 τμ τι ακριβως εννοεις; 25τμ ειναι το πατωμα του οροφου που θα ντυσεις; Διοτι ετσι παμε στα 25τμ ταβανι και 75τμ τοιχους.
rhomio Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Απλα θα στο ντυσει η θα εχει σχεδια κτλπ;Αν εχεις σχεδια ανεβαινει φυσικα το κοστος αλλα 1300 νομιζω ειναι πολλα..Βεβαια σε γραπτη προσφορα σου εξηγει ποσο παει η εργασια κ ποσο τα υλικα.Στο κατω κατω με τοσα λεφτα κανεις καινουργιο σωβα κ μαρμαρο...Γιατι θελεις ολο το δωματιο;Λογω υγρασιας; Απλα θα μου το ντυσει χωρις σχεδια, μιλαμε για ταβανι και γυρω γυρω τοιχους, αυτα τα δυο δωματια ειναι 25 τμ αλλα ναι αφου θα κανει ταβανι και πλαινα βγαινουν παραπανω. Ειναι και λογω υγρασιας αλλα συν το οτι ο ηλεκτρολογος που ρωτησαμε να μας περασει ηλεκτρολογικα, ειπε οτι αν κανουμε γυψοσανιδα θα ειναι πιο φτηνα αποτι με σωβα. Απλως σημερα ρωτησα και για σωβα, και με ειπαν οτι ολος ο κατω οροφος (90τμ) θα βγει γυρω στα 2000. Και σκεφτομαι τι ειναι πιο οικονομικο να κανω. Αν κανω σωβα με βγαινει πιο φτηνα αλλα τα ηλεκτρολογικα βγαινουν πιο ακριβα διοτι θελει σκαψιμο στους τοιχους. Ενω αν κανω γυψοσανιδα με βγαινει πιο ακριβα αλλα πιο φτηνα τα ηλε/κα. Εκτος και αν αγοραψω γυψοσανιδες απο Βουλγαρια και απλως θα πω να μου τα περασει εδω ο μαστορας, γιαυτο ρωτησα αμα ξερει κανεις περι του θεματος. Τι λετε εσεις? Με τον ορο, 25 τμ τι ακριβως εννοεις; 25τμ ειναι το πατωμα του οροφου που θα ντυσεις; Διοτι ετσι παμε στα 25τμ ταβανι και 75τμ τοιχους.
IOSTEFO Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Θα χρειαστείς και άλλα υλικά δεν είναι μόνο η γυψοσανιδες.
Herculess Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 ναι θέλεις και τα προφιλ γαλβανισμένης λαμαρίνας πάνω στα οποία θα βιδωθούν οι γυψοσανίδες. Θα κάνεις τόση δουλεια και δεν θα βάλεις υαλοβαμβακα ανάμεσα για μόνωση? Βάλε και βίδες, στόκο, ταινία για τα κενά κτλ. Αν πιάνουν τα χέρια σου κάντο μόνο σου. Συνήθως τα μαστόρια παίρνουν οσο κάνουν τα υλικά τόσο και τα μεροκάματα.
pournaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Απλα θα μου το ντυσει χωρις σχεδια, μιλαμε για ταβανι και γυρω γυρω τοιχους, αυτα τα δυο δωματια ειναι 25 τμ αλλα ναι αφου θα κανει ταβανι και πλαινα βγαινουν παραπανω. Ειναι και λογω υγρασιας αλλα συν το οτι ο ηλεκτρολογος που ρωτησαμε να μας περασει ηλεκτρολογικα, ειπε οτι αν κανουμε γυψοσανιδα θα ειναι πιο φτηνα αποτι με σωβα. Απλως σημερα ρωτησα και για σωβα, και με ειπαν οτι ολος ο κατω οροφος (90τμ) θα βγει γυρω στα 2000. Και σκεφτομαι τι ειναι πιο οικονομικο να κανω. Αν κανω σωβα με βγαινει πιο φτηνα αλλα τα ηλεκτρολογικα βγαινουν πιο ακριβα διοτι θελει σκαψιμο στους τοιχους. Ενω αν κανω γυψοσανιδα με βγαινει πιο ακριβα αλλα πιο φτηνα τα ηλε/κα. Εκτος και αν αγοραψω γυψοσανιδες απο Βουλγαρια και απλως θα πω να μου τα περασει εδω ο μαστορας, γιαυτο ρωτησα αμα ξερει κανεις περι του θεματος. Τι λετε εσεις? Ειναι ενας τονος υλικα, θα σου κοστισει αρκετα η μεταφορα. Γιατι δεν κοιτας ελλαδα σε καταστηματα σαν το πρακτικερ; Ξεκιναει με 2 ευρω το τμ ειναι αρκετα καλη τιμη. Μην ξεχνας βεβαια και τους οδηγους, ορθοστατες, γωνιες κλπ, οπως επισης και τον πετροβαμβακα, εχουν κι αυτα ενα κοστος. Παντως για μενα, καλυτερα γυψοσανιδα, εχει καλυτερη μονωση, περνανε πιο ευκολα σωληνες - ηλεκτρικα, πιο καλη επιφανεια για βαψιμο, λιγοτερη βρωμια κατα την κατασκευη, γενικως τη βρισκω πιο βολικη.
SPASH Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 στην ιδια φαση ειμαι και γω και μολις σημερα αποφασισα να το ξεκινησω μονος μου και αρχησα τις εργασιες απο οροφη..., Link για τοιχους ακομη το σκεφτομαι για σοβα ή γυψοσανιδες (μαλλον σοβα σε μαστορα...)
rhomio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας, θα το ψαξω λιγο παραπανω το θεμα. Θα κοιταξω και στο πρακτικερ και θα δω αν μπορω να βρω καποιο εργοστασιο στην Βουλγαρια, να δω ποσο θα βγει. Παντως ναι προτιμω και εγω γυψοσανιδα παρα σωβα, ειναι πιο καθαρη δουλεια και πιο ομορφη.
Alxnks Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Παντως ναι προτιμω και εγω γυψοσανιδα παρα σωβα, ειναι πιο καθαρη δουλεια και πιο ομορφη. με προσοχη ομως τους ''τοιχους'' μετα γιατι....σπανε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα