Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το καλοκαιρι θα ηθελα να ασχοληθω με την εκμαθηση της C μιας και λεφτα για πολλες διακοπες δεν υπαρχουν...Θα ηθελα καποιος με προσωπικη εμπειρια να μου προτεινει καποιο βιβλιο να αγορασω για εκμαθηση της C απο το 0..Εψαξα στον παπασωτηριου αλλα πραγματικα εχει τεραστια ποικιλια και δεν ξερω πιο πραγματικα αξιζει..

Ευχαριστω πολυ...

Δημοσ.

Εγώ με αυτό http://www.deitel.com/Books/C/CHowtoProgram5e/tabid/1704/Default.aspx άρχισα, ποτέ δεν το τελείωσα ολόκληρο επειδή όταν μπήκα στο κλίμα απλώς έψαχνα google για να δω πως υλοποιείται κάτι συγκεκριμένο.

Πάντως μου φάνηκε καλό, κυρίως επειδή δεν είναι βαρετό, δηλαδή δεν το πάει "λάου-λάου", αλλά μετά από κάποια φάση σε βάζει κι εσένα να σκέφτεσαι

Δημοσ.

Mεταφρασμένο???? ααχαχαχα

φιλε εισαι λιγο ψαρούκλα ακομη σε αυτα έ? :P

Γιατι ετσι;

Ναι γενικα οσον αφορα τον προγραμματισμο ισχυει...εχω διαβασει αρκετα e-books κυριως για ασφαλεια δικτυων και θα μου ηταν πολυ πιο κατανοητα και ευκολοδιαβαστα αν ηταν στα ελληνικα...εσυ εχεις να προτεινεις τιποτα; Ααα δεκτα και e-books..

Δημοσ.

Γιατι ετσι;

Ναι γενικα οσον αφορα τον προγραμματισμο ισχυει...εχω διαβασει αρκετα e-books κυριως για ασφαλεια δικτυων και θα μου ηταν πολυ πιο κατανοητα και ευκολοδιαβαστα αν ηταν στα ελληνικα...εσυ εχεις να προτεινεις τιποτα; Ααα δεκτα και e-books..

Το βιβλιο που προτεινε και ο migf1 και σαν υποβοήθημα

τα βιβλια στα ελληνικα που σου έχουν δωσει απο τη σχολη

και φυσικα το Google.

Κοιτα να δεις τι γινεται... αν διαβαζεις μονο ελληνικα

καταργεις την επιλογη του να βρεις καποια στιγμη δουλεια στο εξωτερικο...

τα αγγλικα σου θα μεινουν πισω εκτος του οτι τα περισσοτερα manual ειναι στα

αγγλικα και οχι στα ελληνικα... μονο ο migf1 οτι εχει μεταφρασει :P

Διαβαζε ταυτοχρονα και αγγλικα και προγραμματισμο συμφερει περισσοτερο....

P.S Εκτος της θεωριας γράφε και διάβαζε κώδικα απο άλλους. Γραφε και δικο σου και λυνε ασκησεις...

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...γενικα τα αγγλικα μου ειναι αρκετα καλα οποτε δεν εχω θεμα με τα αγγλικα...θα παραγγειλω συντομα το βιβλιο που μου προτεινε ο migf1.Επεισης θα ηθελα να ρωτησω μιας και προφανως ασχολειστε με προγραμματισμο..για αναπτυξη λογισμικου..που θα τρεχει οχι μεσα απο καποιο operating system αλλα αυτονομο (σαν operating system δηλαδη) ειναι εφικτο με την C? Ξερω το παω πολυ μακρια αλλα εχω καποιες ενδιαφερουσες ιδεες...

Δημοσ.

Φίλε, σου προτείνω αυτό http://www.mgiurdas.gr/book-209.aspx, είναι στα ελληνικά κοστίζει μόνο 25 και είναι πάρα πολύ καλό για μια εισαγωγή και όχι μόνο στη γλώσσα, πάρα πολύ καλογραμμένο και κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα κομμάτια κώδικα χρησιμοποιεί σωστή/ποιοτική ορολογία (ονόματα μεταβλητών, συναρτήσεων...)

γιατί υπάρχουν πολλά που είναι σπαστικά του τύπου

>typos_metablhths onomametablhths[megethos_pinaka];

παρ' το αυγό και κούρευτο δηλαδή...

τέσπα, καλό κάψιμο να σου ευχηθώ :)

Δημοσ.

Υπαρχει μεταφρασμενο;

και αν ναι που;

Δεν νομίζω να υπάρχει μεταφρασμένο, αλλά και να υπήρχε δεν θα στο πρότεινα.

Εφόσον όπως γράφεις τα Αγγλικά σου είναι αρκετά καλά, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Είναι από τα καλύτερα εισαγωγικά βιβλία που έχουν βγει ποτέ για C, και σε ξεκινάει από το 0. Αν το ξεκινήσεις από την αρχή μεθοδικά (και δεν πηδάς π.χ. κεφάλαια) στο τέλος θα έχεις μια πολύ καλή γνώση της γλώσσας, στην στάνταρ εκδοχή της που τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες.

Έχε υπόψη σου πως μιλάμε για βιβλίο 800 σελίδων, που διδάσκεται (η έστω διδασκόταν, γιατί δεν τα παρακολουθώ) σε πολλά και γνωστά Αμερικάνικα πανεπιστήμια, όπως π.χ.το MIT και το Harvard.

Προσωπικά συμφωνώ με όσους το θεωρούν κορυφαίο.

αν ψαχτείς μπορείς να το βρεις και με άλλους τρόπους

Δημοσ.

Υπαρχει μεταφρασμενο;

και αν ναι που;

Όταν μπορείς απόφυγε μεταφράσεις σε τεχνικά βιβλία γιατί συνήθως έχουν πολλά λάθη. Εντάξει σε όλα τα βιβλία θα ξεφύγει κάποιο λάθος αλλά η μετάφραση συνήθως και αντιγράφει τα λάθη που ξέφυγαν στο αυθεντικό και προσθέτει και νέα. Επίσης σε μερικά θέματα μικρές αλλαγές στη διατύπωση δίνουν άλλο νόημα οπότε μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί και να μεταφραστεί εντελώς λάθος. Για παράδειγμα δες το νήμα "Πέρασμα παραμέτρων" στο οποίο γράψαμε πόσα μηνύματα λόγω διαφορετικής ερμηνείας του ίδιου κειμένου.

Φίλε, σου προτείνω αυτό http://www.mgiurdas.gr/book-209.aspx, είναι στα ελληνικά κοστίζει μόνο 25 και είναι πάρα πολύ καλό για μια εισαγωγή και όχι μόνο στη γλώσσα, πάρα πολύ καλογραμμένο και κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα κομμάτια κώδικα χρησιμοποιεί σωστή/ποιοτική ορολογία (ονόματα μεταβλητών, συναρτήσεων...)

γιατί υπάρχουν πολλά που είναι σπαστικά του τύπου

>typos_metablhths onomametablhths[megethos_pinaka];

παρ' το αυγό και κούρευτο δηλαδή...

τέσπα, καλό κάψιμο να σου ευχηθώ :)

"Γραμμένο με τη γνωστή σαφήνεια και προσήλωση στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει όλα τα έργα του Schildt". Πετυχημένο ανέκδοτο :)

Αν διαβάσεις reviews των βιβλίων του Schildt, όλοι του προσάπτουν ότι τα βιβλία του έχουν πολλές ανακρίβειες (πχ ότι ένας int είναι 2 bytes) και τρανταχτά λάθη. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από "σαφήνεια και προσήλωση στη λεπτομέρεια".

KERNIGHAN - RITCHIE Η γλώσσα προγραμματισμού C

Τι είχες γιάννη τι είχα πάντα. Κάθε φορά που υπάρχει ερώτηση για βιβλίο για C, κάποιος θα πεταχτεί και θα προτείνει K&R. Η O'Reilly κυκλοφορεί κάτι βιβλιαράκια "pocket τάδε reference" με πίνακες, συντάξεις εντολών και τέτοια και χρησιμεύουν για να ανατρέχεις σε αυτά αν χρειάζεσαι κάτι. Το βιβλίο των K&R (η 2η έκδοση φυσικά) είναι πολύ καλό για τον ίδιο σκοπό (σαν reference material δηλαδή). Δεν κάνει για διδακτικό σκοπό σε αρχάριο.

Δημοσ.
"Γραμμένο με τη γνωστή σαφήνεια και προσήλωση στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει όλα τα έργα του Schildt". Πετυχημένο ανέκδοτο

Αν διαβάσεις reviews των βιβλίων του Schildt, όλοι του προσάπτουν ότι τα βιβλία του έχουν πολλές ανακρίβειες (πχ ότι ένας int είναι 2 bytes) και τρανταχτά λάθη. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από "σαφήνεια και προσήλωση στη λεπτομέρεια".

είπα ότι είναι πολύ καλό για αρχή, όλα τα βιβλία έχουν λάθη μην νομίζεις...

μήπως μίλαγε για short int και δεν το κατάλαβες...

δεν με ενδιαφέρουν οι κόντρες στην αγορά, ο καθένας προσπαθεί να πουλήσει το δικό του για καλό

εγώ ένα ξέρω ότι το βιβλίο αυτό αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω, δεν προσπαθώ να το διαφημίσω απλά είναι πολύ καλό και πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να το έχει στη συλλογή του

Δημοσ.

είπα ότι είναι πολύ καλό για αρχή, όλα τα βιβλία έχουν λάθη μην νομίζεις...

Όπως έγραψα και παραπάνω, όλα τα βιβλία έχουν λάθη γιατί στο κάθε συγγραφέα θα ξεφύγει κάτι από ορθογραφικό μέχρι κάποιος κώδικας να μην κάνει compile. Δεν μιλάμε για τέτοια λάθη όμως.

μήπως μίλαγε για short int και δεν το κατάλαβες...

Αφενός ανέφερα σαν παράδειγμα αυτό με το int, αφετέρου τι διαφορά θα είχε αν μιλούσε για short ? Το ίδιο λάθος είναι και για short. Ποιος σου λέει ότι το short είναι ακριβώς 2 bytes ?

Δεν είναι κακό ένα βιβλίο να αναφέρει ότι σε πάρα πολλούς compilers ισχύει το τάδε αρκεί πρώτα να γράφει με μεγάλα γράμματα ότι η συμπεριφορά γενικά εξαρτάται από την υλοποίηση. Ακόμη και το βιβλίο του King που θεωρείται από τα καλύτερα, στην 1η έκδοση είχε πολλά τέτοια λάθη για αυτό και στην 2η έκδοση λέει "Updated to reflect today's CPUs and operating systems" και στη σελίδα 127 αναφέρει μεν τα μεγέθη σε ένα τυπικό 16/32/64 bit σύστημα αντίστοιχα αλλά πρώτα λέει "The range of values ..... varies from one machine to another. blah blah"

Και όπως είπα πριν, το μέγεθος των int είναι ένα παράδειγμα από τις δεκάδες περιπτώσεις unspecified/undefined συμπεριφοράς απλά είναι το πιο εύκολα κατανοητό για αυτό το ανέφερα.

Πολλά βιβλία (ειδικά αν εκδόθηκαν πριν το 2000-2001) θεωρούν πως TurboC σε DOS == C.

δεν με ενδιαφέρουν οι κόντρες στην αγορά, ο καθένας προσπαθεί να πουλήσει το δικό του για καλό

εγώ ένα ξέρω ότι το βιβλίο αυτό αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω, δεν προσπαθώ να το διαφημίσω απλά είναι πολύ καλό και πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να το έχει στη συλλογή του

Όταν κρίνουμε αρνητικά ένα βιβλίο σημαίνει ότι προσπαθούμε να πουλήσουμε ένα άλλο ? Εκτός αν είμαι ο King και προωθώ το δικό μου :)

Δημοσ.
Όταν κρίνουμε αρνητικά ένα βιβλίο σημαίνει ότι προσπαθούμε να πουλήσουμε ένα άλλο ? Εκτός αν είμαι ο King και προωθώ το δικό μου

όχι, απλά πολύς κόσμος ότι ακούει λέει, ακούνε μερικοί Deitel FTW και φανατίζονται με αυτόν

προσωπικά δεν φανατίζομαι και τόσο με κανέναν, έχω πάψει πια να έχω "θεούς" και μπορώ να πω ότι έχει και το καλό του αυτό ( βλέπεις πιο αντικειμενικά τα πράγματα, όχι επειδή ο Deitel px είναι κορυφή και ξαφνικά με το που βγει ένα βιβλίο να λέμε ότι είναι κορυφή )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...