traganeus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Λοιπόν για πείτε κανα κόλπο που κάνετε για να είναι καλό το καρπούζι που αγοράζετε και όχι μάπα. Διάβασα σε ένα άρθρο που έλεγε οτι όσο πιο κίτρινο είναι απο κάτω σημαίνει οτι έχει κάτσει και περισσότερο καιρό στην καρπουζιά οπότε θα έχει "ψηθεί" αλλα πήρα προχτές ένα που ήταν ακριβώς έτσι και βγήκε μάπα. *Απο εκείνα τα μικρούλια έχει πάρει κανείς? που είναι πολύ πιο σκούρο πράσινα.. Για πείτε εμπειριές
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 αγοράζεις καρπούζια που να είναι κομμένα στην μέση.έτσι βλέπεις ποσο κόκκινο είναι
freedubus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δεν υπάρχει τρόπος να δεις αν ένα καρπούζι είναι καλό. Όλα αυτά που τα χτυπάνε κλπ. είναι ουρμπανιές. Διάλεξε εκεί ένα στην τύχη, στην τελική πες στο μανάβη να στο σφάξει για να δεις μήπως είναι παραγινωμένο.
MJBulls23 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Εγω οσες φορες πηρα απο εκεινα τα "βιολογικα"/"τροποποιημενα"(δεν ξερω πως λεγονται βασικα) που δεν ειχαν κουκουτσια βασικα, ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ! Και γλυκα και "τραγανα" και χωρις κουκουτσια. Αν και τα κουκουτσια του καρπουζιου καλο ειναι να τα τρωμε ΜΑΣΗΜΕΝΑ καλα βεβαια, ή πχ αλεσμενα, γιατι ειναι εξαιρετικη πηγη ψευδαργυρου. Δεν υπάρχει τρόπος να δεις αν ένα καρπούζι είναι καλό. Όλα αυτά που τα χτυπάνε κλπ. είναι ουρμπανιές. Και ομως. Ο πατερας μου ειχε ενα τροπο χτυπωντας το να τα βγαζει κατα 99% περιπου, ολα ωραια! Θυμαμαι οτι τελειως σπανια εβγαινε "μαπα". Σχεδον ποτέ! Εγω ποτέ δεν τον εμαθα αυτο τον τροπο και ετσι τα αγοραζω πλεον ανα ζευγη για να ειμαι σιγουρος. BTW τα τελευταια 10 χρονια εχω παρατηρησει μια πτωση της ποιοτητας των καλων καρπουζιων. Την δεκαετια του 80 και του 90 πχ ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θυμαμαι τα καρπουζια να ειναι πολυ ωραιοτερα γενικα.
freedubus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Και ομως. Ο πατερας μου ειχε ενα τροπο χτυπωντας το να τα βγαζει κατα 99% περιπου, ολα ωραια! Θυμαμαι οτι τελειως σπανια εβγαινε "μαπα". Σχεδον ποτέ! Εγω ποτέ δεν τον εμαθα αυτο τον τροπο και ετσι τα αγοραζω πλεον ανα ζευγη για να ειμαι σιγουρος. BTW τα τελευταια 10 χρονια εχω παρατηρησει μια πτωση της ποιοτητας των καλων καρπουζιων. Την δεκαετια του 80 και του 90 πχ ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θυμαμαι τα καρπουζια να ειναι πολυ ωραιοτερα γενικα. Ο πατέρας σου απλά ήταν τυχερός. Εσύ είσαι άτυχος και απλά μοίρασες τις πιθανότητες αυξάνοντας την ποσότητα καρπουζιών που αγοράζεις.
opera Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 ο κωλος (η αντιθετη πλευρα απο το κοτσανι) να ειναι οσο το δυνατο επιπεδη , να μην εχει μεγαλο βαθουλωμα, πρασινο κοτσανι εχει το φρεσκοκομμενο,το πιεζεις να δεις αν ειναι ντουρο και δεν εχει φαει δυνατο χτυπημα κατα τη μεταφορα.
drake. Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Φίλε χτυπάς και αν ακούγεται σαν κουφιο τότε ναι,είναι ώριμο
MJBulls23 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Ο πατέρας σου απλά ήταν τυχερός. Εσύ είσαι άτυχος και απλά μοίρασες τις πιθανότητες αυξάνοντας την ποσότητα καρπουζιών που αγοράζεις. Οχι. Δεν υπαρχει απλως τυχερος. Μαθηματικος ειμαι και απο πολυ μικρος ειχα εφεση στα μαθηματικα και παρατηρω και παρατηρουσα πολυ καλα τα παντα γυρω μου και σκεφτομαι και σκεφτομουν παντα με αριθμους. Και επισης ξερω πολυ καλα να χειριζομαι τις πιθανοτητες ωστε να γνωριζω τι λεω. Υπαρχει καποιο "κολπο"(καποια θεωρια) σχετικα με τον ηχο μαλλον που πρεπει να κανει το καρπουζι ωστε να αυξανει δραματικα τις πιθανοτητες για να μην ειναι "μαπα". Απλως ποτέ μου δεν επιδιωξα σοβαρα να την μαθω. Μπορω να τον ρωτησω βεβαια.
mary Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 τα μικρα καρπουζακια δεν εχουν τοοοοσα κουκουτισα.αλλα νομιζω ειναι πιο ακριβα ανα κιλο
nicoc89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 υπάρχει τρόπος βγάζεις ενα μαχαίρι και το μαχαιρώνεις. (μπορεί να ειναι σε σοπερ μάρκετ και να μην τα σφάζουν όπως οι πλανόδιοι γύφτος) μόνο που στο σουπερ μάρκετ αν σε δουν θα στο χρεώσουν ακόμα και αν δεν ειναι καλό επειδή το έκοψες , φρόντισε να μην σε δουν μέχρι να βρεις κάποιο καλό που θες να αγοράσεις. μονο με αυτό τον τρόπο θα βρεις καλό.
freedubus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Οχι. Δεν υπαρχει απλως τυχερος. Μαθηματικος ειμαι και απο πολυ μικρος ειχα εφεση στα μαθηματικα και παρατηρω και παρατηρουσα πολυ καλα τα παντα γυρω μου και σκεφτομαι και σκεφτομουν παντα με αριθμους. Και επισης ξερω πολυ καλα να χειριζομαι τις πιθανοτητες ωστε να γνωριζω τι λεω. Υπαρχει καποιο "κολπο"(καποια θεωρια) σχετικα με τον ηχο μαλλον που πρεπει να κανει το καρπουζι ωστε να αυξανει δραματικα τις πιθανοτητες για να μην ειναι "μαπα". Απλως ποτέ μου δεν επιδιωξα σοβαρα να την μαθω. Μπορω να τον ρωτησω βεβαια. Κατάλαβα. Παρατήρησε λοιπόν πόσα "κόλπα" και θεωρίες για να ξεχωρίζεις το καλό καρπούζι θα γραφτούν σε αυτό το θέμα. Λίγο-πολύ όσα και τα μέλη που θα γράψουν σε αυτό. Μετά μπορείς να τα εφαρμόσεις σε βάθος χρόνου και ποικιλία καρπουζιών για να δεις αν/ποιά ισχύουν και ποια όχι και να δεις τα αποτελέσματα. Δεν είμαι εξοικειωμένος με τη στατιστική και τα γράφω μπακαλίστικα, πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ.
Adon1s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Εγω θέλω να δοκιμάσω αυτά τα καρπούζια που απο μέσα είναι κίτρινα .
nicoc89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Εγω θέλω να δοκιμάσω αυτά τα καρπούζια που απο μέσα είναι κίτρινα . γιατι ειναι άλλη γευση ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα