Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,εχω σ'αυτη τη μητρικη North Bridge: AMD® 890GX chipset

South Bridge: AMD® SB850 chipset εναν AMD 945,και προσπαθω να βαλω ACHI mode,αλλα στο CD της μητρικης,δεν βρισκω τον driver,προκειμενου να τον περασω στο usb,εχω λειτουργικο windows 7,που θα τον βρω ?

Δημοσ.

E? To ACHI mode το αλλάζεις από το BIOS, δεν είναι driver.

Λογικά αλλάζει:

Integrated Peripherals -> On-Chip ATA Devices -> RAID Mode -> επιλέγεις ACHI

Δημοσ.

Ναι απο το Bios , αλλα μετα,δηλαδη αφου το αλλαξεις,θα πρεπει να βαλεις και τον driver που εχει το cd της μητρικης,μιλαω οχι σε νεο δισκο,αλλα στον ηδη υπαρχοντα.

Δημοσ.

Παιδιά να περιγραφετε καλύτερα το πρόβλημά σας για να μπορεί κάποιος να σας βοηθήσει πιο εύκολα.

Για το ACHI δεν υπάρχει driver. Έχει native support το λειτουργικό (VISTA/Win7) αλλά όταν κάνεις εγκατάσταση OS με IDE mode στο BIOS, τα Windows από μόνα τους το απενεργοποιούν. Υποθέτω λοιπόν ότι θέλεις να γυρίσεις σε ACHI mode ΑΦΟΥ έχεις κάνει εγκατάσταση το λειτουργικό και το είχες ως IDE. Σωστά?

Αν ΝΑΙ ακολουθείς τα παρακάτω:

You start with step 1 while you are still in windows in IDE mode.

1) Run the Registry Editor (regedit.exe)

2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci

3) Set the "Start" value to 0 (zero)

4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide

5) Set the "Start" value to 0 (zero)

6) Shut down

7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots.

Δες κι εδώ αλλά γράφει τα ίδια:

http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/

Δημοσ.

Ενταξει παιδια σας ευχαριστω πολυ ,το εφτιαξα , αλλα πεστε μου,γιατι οταν τον προτοεβαλα μετα απο format,μπηκα στο BIOS το αλλαξα,αλλα μετα δεν τον εβλεπαν (με το CD των windows 7)ουτως ωστε να εκανα την εγκατασταση των win7 κατευθειαν,γι'αυτο το εκανα μετα.

Δημοσ.

Παιδιά να περιγραφετε καλύτερα το πρόβλημά σας για να μπορεί κάποιος να σας βοηθήσει πιο εύκολα.

Για το ACHI δεν υπάρχει driver. Έχει native support το λειτουργικό (VISTA/Win7) αλλά όταν κάνεις εγκατάσταση OS με IDE mode στο BIOS, τα Windows από μόνα τους το απενεργοποιούν. Υποθέτω λοιπόν ότι θέλεις να γυρίσεις σε ACHI mode ΑΦΟΥ έχεις κάνει εγκατάσταση το λειτουργικό και το είχες ως IDE. Σωστά?

Αν ΝΑΙ ακολουθείς τα παρακάτω:

Δες κι εδώ αλλά γράφει τα ίδια:

http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/

Κανείς λάθος!!!Για το ACHI-RAID υπάρχει driver!! ορισμένες φορές το λειτουργικό(VISTA/Win7) δεν ενσωματώνει τον driver για διάφορους λόγους ,και τον φορτώνουμε με το usb, στα xp γινόταν με την δισκέτα !!

Δημοσ.

Μην μπερδεύεις το RAID με το ACHI. To ACHI σε sVista/Win7 δεν χρειάζεται κανέναν driver... Όταν ενεργοποιείς ΚΑΙ το raid τότε ναι.

Ενταξει παιδια σας ευχαριστω πολυ ,το εφτιαξα , αλλα πεστε μου,γιατι οταν τον προτοεβαλα μετα απο format,μπηκα στο BIOS το αλλαξα,αλλα μετα δεν τον εβλεπαν (με το CD των windows 7)ουτως ωστε να εκανα την εγκατασταση των win7 κατευθειαν,γι'αυτο το εκανα μετα.

Αν καταλαβαίνω έκανες λάθος την διαδικασία. Φόρμαρες τον SSD μέσα από άλλη εγκατάσταση Windows που ήταν ως IDE και πάνω στο reboot μπήκες Bios άλλαξες ACHI και ξεκίνησες καινούρια Win7 installation. Σωστά?

Αυτό που κάνεις είναι, με raw ακόμα τον SSD, μπαίνεις bios, γυρνάς σε ACHI mode, ξεκινάς την Win7 εγκατάσταση και αφήνεις το setup να φορμάρει τον δίσκο. Καλό είναι να έχεις αποσυνδέσει όλους τους άλλους HDs από το σύστημά σου (εγώ το κάνω πάντα αυτό ακόμα και απλώς HD να είναι).

Δημοσ.

Καλημερα,εχω σ'αυτη τη μητρικη North Bridge: AMD® 890GX chipset

South Bridge: AMD® SB850 chipset εναν AMD 945,και προσπαθω να βαλω ACHI mode,αλλα στο CD της μητρικης,δεν βρισκω τον driver,προκειμενου να τον περασω στο usb,εχω λειτουργικο windows 7,που θα τον βρω ?

Link

post-90622-0-51908900-1342458263_thumb.jpg

Δημοσ.

Ρε φιλαράκι μου δεν γράφω κάτι καλά? Έχω πρόβλημα με τα ελληνικά μου και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?...

Αυτό που βάζεις είναι ο RAID driver! Θες να ξαναγράψω τα ίδια που έγραψα παραπάνω???

Το ACHI ήθελε να ενεργοποιήσει ο άνθρωπος. Όχι να φτιάξει raid-array...

Κι αν διάβασες το έκανε ήδη χωρίς κανέναν driver με τις οδηγίες που του έδωσα παραπάνω!

Ενταξει παιδια σας ευχαριστω πολυ ,το εφτιαξα , αλλα ...

Δημοσ.
>; ahcix64s.INF
; Copyright 2009 Advanced Micro Devices, Inc.
;
[Version]
signature="$Windows NT$"
Class=SCSIAdapter
ClassGUID={4D36E97B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
CatalogFile=ahcix64s.cat
Provider=%ATI%
DriverVer=07/01/2009, 3.1.1540.151
;

[DestinationDirs] 
ahci8086.Files.amd64_12 = 12

[sourceDisksNames.amd64]
0=%Desc_amd640%

[sourceDisksFiles.amd64]
ahcix64s.sys=0,

[ControlFlags]
ExcludeFromSelect=*

[Manufacturer] 
%ATI%=ATI, ntamd64

[ATI.ntamd64]
%NapaDesc%=Napa_Inst,PCI\VEN_1002&DEV_4392
%NapaDesc%=Napa_Inst,PCI\VEN_1002&DEV_4393
;%ATI_Raid_ControllerDesc%=NODRV,SCSI\ProcessorAMD_____

;[NODRV]
;CopyFiles=MoveNODRV

;[MoveNODRV]

;[NODRV.Services]
;
; this is blank to just allow the install to succeed
;
;AddService = , %SPSVCINST_ASSOCSERVICE%   ; null service install

[Napa_Inst.ntamd64] 
CopyFiles = ahci8086.Files.amd64_12 

[Napa_Inst.ntamd64.Services] 
AddService = ahcix64s,0x00000002,Napa_Service_Instamd64, Napa_EventLog_Inst 

[Napa_Service_Instamd64] 
ServiceType = %SERVICE_KERNEL_DRIVER% 
StartType =   %SERVICE_BOOT_START% 
ErrorControl =     %SERVICE_ERROR_NORMAL% 
ServiceBinary =  %12%\ahcix64s.sys 
LoadOrderGroup = "SCSI Storport"
AddReg = pnpsafe_pci_addreg
AddReg = ATI_Installer_AddReg

[ahci8086.Files.amd64_12] 
ahcix64s.sys

[Napa_EventLog_Inst] 
AddReg = Napa_EventLog_Inst.AddReg 

[Napa_EventLog_Inst.AddReg] 
HKR,,EventMessageFile,%REG_EXPAND_SZ%,"%%SystemRoot%%\System32\IoLogMsg.dll" 
HKR,,TypesSupported,%REG_DWORD%,7

[pnpsafe_pci_addreg] 
HKR, Parameters\PnpInterface, 5, 0x00010001, 0x00000001
HKR, Parameters,BusType,0x00010001,0x00000008
HKR, Settings\CAM, EnableALPEDisableHotplug, 0x00010001, 0x00000000 
HKR, Settings\CAM, EnableCCC, 0x00010001, 0x00000000 
HKR, Settings\CAM, CCCTimeoutValue, 0x00010001, 10 
HKR, Settings\CAM, CCCCompletionValue, 0x00010001, 32 
HKR, Settings\CAM, NCQEnableDiskIDBits, 0x00010001, 0x00000000 
HKR, Settings\CAM, EnableHIPM, 0x00010001, 0x00000000 
HKR, Settings\CAM, EnableDIPM, 0x00010001, 0x00000000 
HKR, Settings\CAM, EnableHDDParking, 0x00010001, 0x00000001
HKR, Settings\CAM, CAMTimeOutValue, 0x00010001, 0x00000005
HKR, Settings\CAM, EnableAN, 0x00010001, 0x00000001

[ATI_Installer_AddReg]
HKLM,"Software\ATI Technologies\Install\South Bridge\ATI_AHCI_RAID",DisplayName,,"AMD AHCI RAID"
HKLM,"Software\ATI Technologies\Install\South Bridge\ATI_AHCI_RAID",Version,,"3.1.1540.151"
HKLM,"Software\ATI Technologies\Install\South Bridge\ATI_AHCI_RAID",Install,,"Success"

;[pnpsafe_isa_addreg] 
;HKR, Parameters\PnpInterface, 1, 0x00010001, 0x00000001 

;[pnpsafe_eisa_addreg] 
;HKR, Parameters\PnpInterface, 2, 0x00010001, 0x00000001 

[strings] 

;  *******Localizable Strings******* 
ATI= "Advanced Micro Devices, Inc." 
Desc_amd640= "AMD AHCI Compatible RAID Controller Driver" 
NapaDesc= "AMD AHCI Compatible RAID Controller"
NapaDesc_DC5750= "AMD AHCI Compatible RAID Controller - DC5750"
ATI_Raid_ControllerDesc= "AMD RAID Console"

;  *******Non Localizable Strings******* 

SERVICE_BOOT_START = 0x0 
SERVICE_SYSTEM_START = 0x1 
SERVICE_AUTO_START = 0x2 
SERVICE_DEMAND_START = 0x3 
SERVICE_DISABLED = 0x4 

SERVICE_KERNEL_DRIVER = 0x1 
SERVICE_ERROR_IGNORE = 0x0 
SERVICE_ERROR_NORMAL = 0x1 
SERVICE_ERROR_SEVERE = 0x2 
SERVICE_ERROR_CRITICAL = 0x3 

REG_EXPAND_SZ = 0x00020000 
REG_DWORD = 0x00010001 

SPSVCINST_ASSOCSERVICE=0x00000002

Δημοσ.

Μην μπερδεύεις το RAID με το ACHI. To ACHI σε sVista/Win7 δεν χρειάζεται κανέναν driver... Όταν ενεργοποιείς ΚΑΙ το raid τότε ναι.

Αν καταλαβαίνω έκανες λάθος την διαδικασία. Φόρμαρες τον SSD μέσα από άλλη εγκατάσταση Windows που ήταν ως IDE και πάνω στο reboot μπήκες Bios άλλαξες ACHI και ξεκίνησες καινούρια Win7 installation. Σωστά?

Αυτό που κάνεις είναι, με raw ακόμα τον SSD, μπαίνεις bios, γυρνάς σε ACHI mode, ξεκινάς την Win7 εγκατάσταση και αφήνεις το setup να φορμάρει τον δίσκο. Καλό είναι να έχεις αποσυνδέσει όλους τους άλλους HDs από το σύστημά σου (εγώ το κάνω πάντα αυτό ακόμα και απλώς HD να είναι).

μπορει να εκανα λαθος τη διαδικασια ,εκανα format το δισκο,οχι απο windows,αλλα με το partitition wizard 7.5,στο γραφω αν και δεν ξερω αν παιζει ρολο,και μετα μπηκα στο bios,τ'αλλαξα σε achi mode,εκανα επανεκινηση με το cd των win7 και δεν τον αναγνωριζε,εκανα ακομα δυο επανεκινησεις,ξαναελεγξα το bios για achi,και τελος. Γι'αυτο εγραψα το περι driver,ο δε δισκος ηταν μονος του, οχι για raid,εκτος αν παιζει ρολο το οτι δεν ηταν raw , αλλα φορμαρισμενος,

Δημοσ.

μπορει να εκανα λαθος τη διαδικασια ,εκανα format το δισκο,οχι απο windows,αλλα με το partitition wizard 7.5,στο γραφω αν και δεν ξερω αν παιζει ρολο,και μετα μπηκα στο bios,τ'αλλαξα σε achi mode,εκανα επανεκινηση με το cd των win7 και δεν τον αναγνωριζε,εκανα ακομα δυο επανεκινησεις,ξαναελεγξα το bios για achi,και τελος. Γι'αυτο εγραψα το περι driver,ο δε δισκος ηταν μονος του, οχι για raid,εκτος αν παιζει ρολο το οτι δεν ηταν raw , αλλα φορμαρισμενος,

Δεν μπορώ να εξηγήσω με τα λίγα που ξέρω περί SSD το γιατί, αλλά παίζει όντως ρόλο. Πρέπει την στιγμή που τον φορμάρεις να είναι ήδη γυρισμένος σε AHCI, αλλιώς δεν τον βλέπει.

@VASI

Είπα να αγνοήσω το μήνυμα σου πριν 2 μέρες που το διάβασα γιατί προφανώς είσαι από αυτούς που τα ξέρουν όλα, αλλα επειδή μπορεί να διαβάσει κι άλλος κόσμος και να ψάχνεται για drivers ας σου απαντήσω.

Ξέρεις τι σημαίνει Native Support? Ότι το λειτουργικό έχει από μόνο του ενσωματωμένους τους drivers για να λειτουργήσει κάτι (αφού είναι γνωστό ότι χωρίς driver τίποτα HW δεν παίζει). Αυτό λέμε. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις ΚΑΝΕΝΑΝ driver για να παίξει το AΗCI κι αυτά που βάζεις είναι για raid. Αν θες για περισσότερα εδώ Advanced Host Controller Interface

Και για να ευθυμήσουμε την κατάσταση, και μια που είμαι από Θεσσαλονίκη να σου πω την γνωστή ατάκα από την διαφήμιση:

"Τι δεν καταλλλλαβαίνεις?"

Δημοσ.

Αν στο βιος το εχουμε στο Native Ide αντι για το Ahci mode χανουμε σε επιδοσεις του σκληρου?...η' η διαφορα ειναι αμελητεα?Εγω το εχω σε ahci mode αλλα θελω να το γυρισω σε native ide για να κλοκαρω πιο πολυ το συστημα μου.

Δημοσ.

Αν στο βιος το εχουμε στο Native Ide αντι για το Ahci mode χανουμε σε επιδοσεις του σκληρου?...η' η διαφορα ειναι αμελητεα?Εγω το εχω σε ahci mode αλλα θελω να το γυρισω σε native ide για να κλοκαρω πιο πολυ το συστημα μου.

Μιλάμε πάντα για SSD, ΟΚ?

Αν δεν έχεις ενεργοποιημένο το AHCI δεν έχεις TRIM. Πολύ σημαντικό για SSD. Και να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν κάποιο χάνει κερδίζει σε επιδόσεις μεταξύ IDE/AHCI, δεν το έχω ψάξει... (σε SSD μεσοπρόθεσμα σίγουρα θα χάσεις σε επιδόσεις αφού δεν θα λειτουργεί το TRIM)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...