Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ χαιρω πολυ, αλλά κάνεις ενα βασικο λαθος: Ποιος μιλησε για Ευκλειδια διαιρεση? :rolleyes: Οχι εγω παντως που απαντουσες....

Και ποιος σου ειπε οτι οι μεταγλωτιστες(compilers) κανουν Ευκλειδια διαιρεση και θεωρουν υπολοιπο ≥ 0?

μα καλά ,πλάκα μας κάνεις ; Εσύ δηλαδή εξακολουθείς να πιστεύεις ότι υπάρχει compiler που δέχεται αρνητικό υπόλοιπο ;

Ευκλείδεια διαίρεση είναι η διαίρεση μεταξύ οποιονδήποτε ακεραίων αριθμών για όσους δεν το γνωρίζουν...με υπόλοιπο πάντα >=0

Επεξ/σία από partblah1990
Δημοσ.
Με δομή ακολουθίας:

Αλγόριθμος Ασκ1

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- 0

Διάβασε αρ1

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ + αρ1mod2

Διαβασε αρ2

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ + αρ2mod2

Διάβασε αρ3

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ + αρ3mod2

Εμφάνισε "Περιττοί: "' date='ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ

Εμφάνισε "Άρτιοι: ",3-ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ

Τέλος Ασκ1[/quote']

Άρα αν καταλαβα καλα αυτη ειναι η πιο σωστη λυση,έτσι;

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

μα καλά ,πλάκα μας κάνεις ; Εσύ δηλαδή εξακολουθείς να πιστεύεις ότι υπάρχει compiler που δέχεται αρνητικό υπόλοιπο ;

Ευκλείδεια διαίρεση είναι η διαίρεση μεταξύ οποιονδήποτε ακεραίων αριθμών για όσους δεν το γνωρίζουν...

H αμαθεια και η αγνοια κανουν τους ανθρωπους να εκτιθενται τοσο πολυ, οσο εσυ εδω περα, καμια φορα.... :-( :eek:

http://en.wikipedia.org/wiki/Modulo_operation

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να μας πεις με το άρθρο που μας στέλνεις ; Εγώ σου θέτω και πάλι το ερώτημα αν πιστεύεις ότι υπάρχει compiler που δέχεται αρνητικό υπόλοιπο στην ευκλείδεια διαίρεση ή στην ευκλείδεια διαίρεση το υπόλοιπο είναι αρνητικό;

ΥΓ : αν υπάρχει σίγουρα εχει κάποιο bug !

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να μας πεις με το άρθρο που μας στέλνεις ; Εγώ σου θέτω και πάλι το ερώτημα αν πιστεύεις ότι υπάρχει compiler που δέχεται αρνητικό υπόλοιπο στην ευκλείδεια διαίρεση ή στην ευκλείδεια διαίρεση το υπόλοιπο είναι αρνητικό;

ΥΓ : αν υπάρχει σίγουρα εχει κάποιο bug !

Α οχι. Μην το αλλαζεις. Νομιζω οτι καταλαβες το λαθος σου και πας με πονηρο τροπο να το αλλαξεις ε? :rolleyes:

Πριν ειπες:

Μην βαζεις λοιπον ΤΩΡΑ, που σου εδειξα πόσο ΤΡΑΓΙΚΑ λαθος ησουν απο την αρχη, την λεξη Ευκλειδια διαιρεση..... :rolleyes:

Εξαλλου απο την αρχη εγω δεν ανεφερα ποτέ την λεξη "Ευκλειδια", στο διαιρεση που ελεγα.

ΕΣΥ το ανεφερες.

Αν διαβασεις και το λινκ που σου εδωσα λεει ακριβως αυτα που ελεγα και εγω απο την αρχη.

Οτι σε μια διαιρεση με ακεραιους το υπολοιπο μπορει να εχει 2 ακριβως τιμες. Μια αρνητικη και μια θετικη.

Επισης σου ειπα αυτο εξαρταται απο τον compiler/γλωσσα προγραμματισμου.

Μερικες γλωσσες θεωρουν παντα το υπολοιπο μεγαλυτερο ή ισο του μηδενος μερικες παιρνουν αρνητικο υπολοιπο(ή ιδιο πχ με του διαιρετη ή του διαιρετεου).

Εσυ χωρις κανεναν λογο βαζεις την λεξη Ευκλειδια μεσα στο ολο θεμα.

Μην μπερδευεσαι τζαμπα λοιπον.....

Ισως εισαι μαθητης ακομα και κολλας και μπερδευεσαι με το σχολικο βιβλιο που ισως αναφερει οτι μια διαιρεση που βρισκεις υπολοιπο και πηλικο ονομαζεται Ευκλειδια αλλά αυτο θα ηταν λαθος και ειναι μια γενικευση που δεν ισχυει διεθνως και γενικα στα μαθηματικα.

Εξαλλου στο σχολικο βιβλιο λογικα θα μιλαει για φυσικους και οχι ακεραιους αριθμους. Εχω χρονια να ασχοληθω με ιδιαιτερα μαθηματα, φροντιστηρια, σχολεια, κλπ, οποτε δεν μπορω να ξερω τι λενε τα τωρινα βιβλια.

Δημοσ.

Επειδή είμαι τελειόφοιτος του Μαθηματικού και δεν θέλω να βλέπω τέτοια χοντρά λάθη απλά αντιγράφω τον ορισμό της διαίρεσης(ταυτόσημο όνομα με αυτό της ευκλείδειας διαίρεσης) που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο των Μαθηματικών Κατεύθυνσης Β' Λυκείου ΚΕΦ 4.2 :

ΘΕΩΡΗΜΑ

Αν α και β ακέραιοι με β≠0 , τότε υπάρχουν μοναδικοί ακέραιοι κ και υ, τέτοιοι, ώστε α=κβ+υ,0<=υ<|β|

Η διαδικασία εύρεσης των κ, υ λέγεται ευκλείδεια ή αλγοριθμική διαίρεση του α με τον β. Το κ λέγεται πηλίκο και το υ υπόλοιπο της διαίρεσης αυτής.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το υπόλοιπο στην διαίρεση είναι μονοσήμαντα ορισμένο !!!

Δημοσ.

Επειδή είμαι τελειόφοιτος του Μαθηματικού και δεν θέλω να βλέπω τέτοια χοντρά λάθη απλά αντιγράφω τον ορισμό της διαίρεσης(ταυτόσημο όνομα με αυτό της ευκλείδειας διαίρεσης) που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο των Μαθηματικών Κατεύθυνσης Β' Λυκείου ΚΕΦ 4.2 :

ΘΕΩΡΗΜΑ

Αν α και β ακέραιοι με β≠0 , τότε υπάρχουν μοναδικοί ακέραιοι κ και υ, τέτοιοι, ώστε α=κβ+υ,0<=υ<|β|

Η διαδικασία εύρεσης των κ, υ λέγεται ευκλείδεια ή αλγοριθμική διαίρεση του α με τον β. Το κ λέγεται πηλίκο και το υ υπόλοιπο της διαίρεσης αυτής.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το υπόλοιπο στην διαίρεση είναι μονοσήμαντα ορισμένο !!!

Κριμα που εισαι και τελειοφοιτος μαθηματικου. :eek:

Και το λεω κυριολεκτικα διοτι "χανεις" την λογικη του πραγματος, κάνεις λαθος δηλαδη στην λογικη, πραγμα αδιανοητο για εναν μαθηματικο. Ο λογος:

Το θεωρημα λεει:

Εαν α,β ακεραιοι με β≠0 ΤΟΤΕ υπαρχουν μοναδικοι ακεραιοι κ,υ: α=κβ+υ, με 0<=υ<|β|

Αυτο δεν αποκλειει φυσικα το να υπαρχουν ακεραιοι κ,υ: α=κβ+υ, με |υ|<|β| (με περιπτωσεις οπου υ<0 δηλαδη, εαν σε μπερδευει αυτο με τα απολυτα).

Τι θελω να πω εαν δεν το "επιασες" το παραπανω? Θελω να πω οτι το θεωρημα λεει οτι υπαρχουν μοναδικοι κ,υ με υ≥0 ετσι ωστε να ισχυει α=κβ+υ.

►Αυτο δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ απολυτως ως προς το εαν υπαρχουν κ,υ με υ≤0 ωστε να ισχυει και παλι α=κβ+υ.

Γιατι υπαρχουν περιπτωσεις που υπαρχουν!

Με απλα λογια: Εαν παρεις ως υποθεση οτι υ≥0 προφανως και αυτο που θα αποδειξεις θα ισχυει για υ≥0 και η περιπτωση υ<0 δεν θα εχει εξεταστει καθολου.

Ελπιζω να καταλαβες τωρα το λαθος λογικης σου. Δεν σημαινει δηλαδη οτι δεν υπαρχουν κ,υ με υ≤0 ωστε να ισχυει α=κβ+υ. Γιατι υπαρχουν! απλως δεν μας ενδιαφερουν για το παρον θεωρημα.

Επισης:

Αυτο που μου εδωσες λεει οτι η διαδικασια ευρεσης αυτων των αριθμων λεγεται Ευκλειδια. Και χαιρω πολυ. Και παλι δεν απαντας συγκεκριμενα σε αυτο που λεω.

Εγω σου ανεφερα οτι η διαιρεση αυτη δεν λεγεται κατ'άναγκη Ευκλειδια.

Εξαλλου ανετρεξε στην διεθνη βιβλιογραφια και θα δεις σχεδον ολα τα βιβλια να κανουν την διακριση που ανεφερα και να χρησιμοποιουν σχεδον παντα την Ευκλειδια διαιρεση οταν αναφερονται σε διαιρεση(να θεωρουν το υπολοιπο ως μεγαλυτερο ή ισο του μηδενος).

Επισης και αυτο ειναι το ολο ζουμι εξαλλου, ανετρεξε στο λινκ που εδωσα και θα δεις ουκ ολιγες(στην πραγματικοτητα παρα πολλες) γλωσσες προγραμματισμου που χρησιμοποιουν στο mod(υπολοιπο) τιμες αρνητικες(ή μηδεν προφανως). Δηλαδη το -5 mod 2 το υπολογιζουν ως -1 και οχι ως +1.

Διαβασε λιγο το λινκ που σου εδωσα. Δεν κανει κακο.....

Ολα τα παραπανω ειναι ορισμοι και σχολαστικοτητες σε σχεση με τους ορισμους, το τελευταιο ομως ειναι το σημαντικο. Οτι παρα πολλες γλωσσες προγραμματισμου χρησιμοποιουν στο mod(υπολοιπο) τιμες αρνητικες(ή μηδεν προφανως). Δηλαδη το -5 mod 2 το υπολογιζουν ως -1 και οχι ως +1.

Αυτο ειναι η ολη ουσια και αυτο που ελεγα απο την αρχη....

Δημοσ.
Με δομή ακολουθίας:

Αλγόριθμος Ασκ1

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- 0

Διάβασε αρ1

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ + αρ1mod2

Διαβασε αρ2

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ + αρ2mod2

Διάβασε αρ3

ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ <- ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ + αρ3mod2

Εμφάνισε "Περιττοί: "' date='ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ

Εμφάνισε "Άρτιοι: ",3-ΠΛΗΘΟΣΠΕΡ

Τέλος Ασκ1[/quote']

Τελικά αυτή είναι η πιο σωστή λύση?

Δημοσ.

Εγω εχω να σου προτεινω να κοιταξεις να κανεις κανενα μπανιο ή να βγεις λιγο εξω και να αφησεις το φροντηστηριο Ιουλιο μηνα. . . Εισαι χαζος??? Θα κλαταρεις μεχρι τα Χριστουγεννα!

Δημοσ.
Εγω εχω να σου προτεινω να κοιταξεις να κανεις κανενα μπανιο ή να βγεις λιγο εξω και να αφησεις το φροντηστηριο Ιουλιο μηνα. . . Εισαι χαζος??? Θα κλαταρεις μεχρι τα Χριστουγεννα!

Καταρχάς δεν είμαι χαζος. Παω φροντηστηριο όπως το 95%.των παιδιων πού σκοπευουν να περάσουν σε μια μια υψηλοβαθμη σχολή. Αν δεν έχεις να πεις κατι σχετικο με το θέμα θα σε παρακαλούσα να μην πετας προσβολές ετσι αόριστα χωρίς να γνωρίζεις κάποιον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...