Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα

Θέλω ένα pc για να τρέξω ένα πρόγραμμα το ansys διαθέτω γύρω στα 500 ευρώ. το πρόγραμμα είναι αρκετα βαρύ και χρειάζεται μνήμη πολύ 8gb ειναι καλά πιστέυω καθώς και καλό επεξεργαστη. οθόνες ποντικια πληκτρολόγια δεν μου χρειάζονται. επίσης να έχει δυνατότητα να πάρει και κάποια καρτα γραφικών για παιχνίδια. οχι τιποτα το ιδιαίτερο κανα pro h κανα lol. οποια γνώμη καλοδεχούμενη.

thanks

Δημοσ.

καλησπέρα

Θέλω ένα pc για να τρέξω ένα πρόγραμμα το ansys διαθέτω γύρω στα 500 ευρώ. το πρόγραμμα είναι αρκετα βαρύ και χρειάζεται μνήμη πολύ 8gb ειναι καλά πιστέυω καθώς και καλό επεξεργαστη. οθόνες ποντικια πληκτρολόγια δεν μου χρειάζονται. επίσης να έχει δυνατότητα να πάρει και κάποια καρτα γραφικών για παιχνίδια. οχι τιποτα το ιδιαίτερο κανα pro h κανα lol. οποια γνώμη καλοδεχούμενη.

thanks

Φίλε συμπλήρωσε αυτήν την πλατφόρμα :

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Δημοσ.

Φίλε μου στις 5 πρώτες ερωτήσεις έχω δώσει απάντηση. Για τις επόμενες είμαι από Χανιά κ με ενδιαφέρει από 1 κατάστημα να γίνει η αγορά για να είναι πιο εύκολο...

Λειτουργικό σύστημα έχω windows 7 64bit

Οθόνη θα χρησιμοποιείσω την tv sony

Δημοσ.

Πάντως το πρόγραμμα που αναφέρεις έχει τρελές απαιτήσεις. Δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα αν δεν ανεβάσεις κάνα 200αρι το μπάτζετ. Το θέμα είναι, βέβαια, και τι απαιτήσεις έχεις εσύ απ αυτό.

Με βάση αυτά που διάβασα δεν θα πήγαινα σε κάτι λιγότερο από i7 3770. Και αυτός έχει 300 μόνος του. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε και έναν ssd.

Δημοσ.

Φίλε μου στις 5 πρώτες ερωτήσεις έχω δώσει απάντηση. Για τις επόμενες είμαι από Χανιά κ με ενδιαφέρει από 1 κατάστημα να γίνει η αγορά για να είναι πιο εύκολο...

Λειτουργικό σύστημα έχω windows 7 64bit

Οθόνη θα χρησιμοποιείσω την tv sony

H σύνθεση είναι απο το VisionStudio καταστημα στην Θεσσαλονίκη :

Δημοσ.

To καλύτερο που μπορώ να κάνω με βάση αυτά:

- Dual Quad Core or Six Core Processors

- Windows 7 64bit

- 512 MB (or higher) graphics card (DRD has had good experience with NVIDIA cards).

- 12-24 GB of RAM

- DVD R/W Drive

- Three or four 100+ GB hard drives in a RAID 0 configuration. While SAS drives generally possess higher I/O rates that SATA, tests have shown comparable performance between the drives when placed in a RAID 0 configuration so DRD suggests going with the less expensive SATA drives.

- 17" or larger flat panel display

είναι αυτό:

post-228313-0-35931200-1342541474_thumb.jpg

Δημοσ.

το ansys αναλογα με πανω σε τι δουλευεις μπορει να γινει πολυ απαιτητικο. μην νομιζεις οτι θα κανεις σε οικιακο pc ερευνητικη δουλεια ή κατι τετοιο. στο λεω απο προσωπικη πειρα αφου στο pc που εχω στην υπογραφη μου, δημιουργω απλες μοντελοποιησεις ρευστομηχανικης αλλα για ενα επιλυθουν σε αυτο χρειαζονται γυρω στις 40ωρες. σε cluster 300 πυρηνων παιρνει ενα 5λεπτο.

γνωμη μου ειναι πως δεν χρειαζεται να δωσεις τοσα χρηματα γιατι η φυση του προγραμματος ειναι τετοια που ποτε δεν θα σε καλυπτει ενα desktop παραμονο για να κανεις δημιουργεις το προβλημα/γεωμετρια. τα τελικα run/επιλυσεις ειναι αδυνατο να γινουν σε προσωπικο υπολογιστη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις..Το χρησιμοποιώ ήδη σε ένα λαό τοπ με 2gh επεξεργαστή κ 3gb μνήμη. Θέλει 4 μέρες για την κάθε επίλυση που τρέχω κ κλίνει από την ζέστη συχνά πυκνά... Γι'αυτό ψάχνω κατι λίγο καλύτερο... .

Δημοσ.

εγω λες αφου ζητα πυρηνες το προγραμμα δεν θα ηταν καλυτερο να παει σε 8120FX η σε σοκετ 2011 ιντελ με τον εξαπυρηνο?στο σοκετ 2011 πρεπει να ανεβαση οποσδηποτε το buget.

Δημοσ.

σκεψου ποσα χρηματα θες να διαθεσεις για ενα μηχανημα και δωσε βαση στη cpu, αλλιως θα μπεις σε ενα φαυλο κυκλο να κοιτας καλυτερους/ακριβοτερους επεξεργαστες και θα ξεφυγεις. νομιζω στα 500-600 πρεπει να κοιτας προς amd καθως ειναι περισσοτερο value for money. επισης πολυ δυσκολα δεν θα σου φτασουν τα 8gb μνημης και ο ssd δεν προσφερει τιποτα στη χρηση του ansys αφου ολα φορτωνονται στη ram. κοιτα μηπως χρειαστεις aftermarket ψυκτρα γιατι δεν θα αποφευγεις τις υψηλες θερμοκρασιες μετα απο ωρες στο 100% η cpu.

Δημοσ.

Ααααααχ ΑΝSYS και COMSOL ... οσους πυρήνες και να τους ρίξεις θα τους ρουφήξουν σαν φραπεδάκι...

Multiphysics Modeling is a bitch!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...