Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος αλλά σαν νέος δικαιολογούμαι πιστεύω :P

έκανα μια εγγραφή στο ebay και ετοιμάζομαι να κάνω τη πρώτη μου αγορά.

το θέμα είναι ότι όλοι λένε πως θέλει προσοχή και ανησυχώ.

πως μπορώ να ξέρω ότι αυτό που θα παραγγείλω θα μου έρθει; (θέλω να πάρω για αρχή ένα Gps)

επίσης υποτίθεται ότι το ebay είναι με τη μεριά του αγοραστή και σε αποζημιώνει αν δε παραλάβεις κάτι.

πως θα αποδείξω ότι δεν παρέλαβα; ή πως θα αποδείξω ότι παρέλαβα πχ πέτρες;

Δημοσ.

Καταρχην διαλεξε top rated seller,με πολλες αξιολογησεις και ποσοστο πανω απο 98%.Δευτερον,αν γινει τιποτα ανοιγεις μεσα σε 40 μερες απο την ημερα παραγγελιας υποθεση στο paypal και στο ebay.Τελος θες gps και δεν γνωριζω τι παιζει με τις εγγυησεις της συσκευης.Γιατι δεν προτιμας αμαζον για αυτην τουλαχιστον την αγορα σου;

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση.

το ebay δε το θέλω μόνο για το gps. απλά ανέφερα αυτό γιατί είναι μεγαλύτερη η αξία του.

άλλος μου πρότεινε το ebay για αγορές για το amazon δεν ξέρω καν τι παίζει.

ο προβληματισμός μου όμως είναι γενικός.

έχω διαβάσει ότι στραβές γίνονται ακόμα και από καλούς πωλητές.

έστω ότι ανοίγω αυτό το case πως το λένε. πως ξέρω ότι θα δικαιωθώ;

εγώ μπορεί να πω ψέμματα ότι δε παρέλαβα κάτι ή ότι παρέλαβα άδειο κουτί.

πως θα αποδειχθεί αυτό;

προτείνεις δηλαδή καλύτερα amazon;

αυτό θέλω

Δημοσ.

Απο θεμα εγγυησης σε ακριβα ηλεκτρονικα(gps πχ) σιγουρα προτεινω το αμαζον.Απλα δεν δεχεται paypal,αλλα δεν προκειται ποτε να σου κανουν πουστια.Απο σκατουλακια-κινεζιες ebay.Μην φοβασαι,οπως ειπες και εσυ τις περισσοτερες φορες δικαιωνουν τον αγοραστη.Επισης οι πωλητες,ειδικα αν ειναι top rated,συνηθως σου ξαναστελνουν αυτο που αγορασες,αν χαθει ας πουμε,ή σου κανουν full refund.

Δημοσ.

Ναι ειναι πολυ καλος ο seller.Λογικα δεν θα εχεις προβλημα.Βεβαια δεν γνωριζω τι παιζει με το συγκεκριμενο gps.Καταρχην εισαι σιγουρος οτι υποστιριζει ελληνικους χαρτες,ελληνικες οδηγιες κτλ;

Δημοσ.

κάθε αποστολή πρέπει να συνοδεύεται από κωδικό δέματος (tracking code) αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τότε το αποτέλεσμα βγαίνει υπέρ σου.

Δημοσ.

κάθε αποστολή πρέπει να συνοδεύεται από κωδικό δέματος (tracking code) αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τότε το αποτέλεσμα βγαίνει υπέρ σου.

εννοείς τον κωδικό που βάζουμε στο site των ΕΛΤΑ και μας δείχνει που βρίσκεται το αντικείμενο σωστά;

νομίζω όμως ότι για μικρής αξίας αντικείμενα δε δίνουν κωδικό. από ποια αξία και πάνω μπορώ να ζητήσω;

το gps υποστηρίζει ελληνικά γιατί το γράφει αλλά εκτός αυτού είναι σαν τα TurboX του πλαισίου

Δημοσ.

δεν παίζει ρολο η αξια του αντικειμενου.. το κόστος αποστολής παίζει ρολο αλλα και αυτό έχει να κάνει με το βάρος και τον όγκο του αντικειμενου.. γενικά μεθόδους χωρίς tracking code να μην επιλεγεις...

επίσης αν είναι από αμερική μονο USPS για να αυξήσεις την πιθανότητα να μην περάσει τελωνείο...

αν είναι από κίνα EMS

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω κανει αρκετες φορες αγορα απο το amazon και το ebay, αλλα παντα αναρωτιομουν τι θα γινει σε περιπτωση που ερθει το δεμα-φακελος και ο ταχυδρομος το αφησει κατω, οπως συμβαινει τις περισσοτερες φορες, και καποιος ''εξυπνακιας'' μου το αρπαξει. Δηλαδη σε αυτην την περιπτωση, τι θα γινει? Θα θεωρηθει οτι χαθηκε απο τα Ελτα το δεμα? Η θα μου πει ο πωλητης το δεμα εχει φτασει?

Δημοσ.

Το δεμα σου θα εχει φτασει...με τον ΕΛΤΑ πρεπει να τα βρεις

Αυτο ειναι κουφο ομως. Πριν ενα μηνα πηρα μια ξυριστικη μηχανη, και περιμενα 1.5 μηνα μεχρι να ερθει,απο την μια εβδομαδα που επρεπε κανονικα, γιατι συμφωνα με τον πωλητη δυο φορες χαθηκε. Οταν τελικα εφτασε, ο ταχυδρομος ειχε αφησει το δεμα κατω, χωρις καν να χτυπησει το κουδουνι! Το δεμα ηταν 15*15 εκατοστα! Δηλαδη θα μπορουσε να το παρει ο καθενας και να εφευγε!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά γνωρίζει κάποιος να μας πει ακριβώς πως λειτουργεί το σύστημα?

Πως ένας πωλητής διασταυρώνει πως όντως ο αγοραστής λέει αλήθεια και του επιστρέφει τα χρήματα?

Έχω κάνει κάποιες αγορές της τάξεως 1-10$. Κάποια έχουν έρθει αλλά κάποια έχουν καθυστερήσει πολύ.

1. Αν δεν έρθουν ποτέ και επικοινωνήσω με τον πωλητή υπάρχει περίπτωση να δικαιωθώ?
  2. Με ποιο τρόπο ελέγχει ο πωλητής ή το ebay αν λέω αλήθεια όντως?
  3. Αυτό το tracking code τι είναι και πως μπορώ να ξέρω αν ένα προιόν που παρήγγειλσ είχε τέτοια κάλυψη?
  4. Πέρα από το tracking code υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι επαλήθευσης της παραλαβής της παραγγελίας?

Δημοσ.

Ευτυχώς για του αγοραστές και δυστυχώς για τους πωλητές το paypal δεν το ενδιαφέρει τι έχει μέσα το δέμα..

Αν κάνεις dispute και πεις οτι είχε πέτρες μέσα θα σου κάνουν refund ακόμη και αν είχε μέσα το προιόν..

Δε τους νοιάζει να αποδείξεις τίποτα...

Επέλεξε και κάποιον καλό seller και δεν έχεις να φοβηθείς κάτι..

Δημοσ.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω όμως πως λειτουργεί το σύστημα. Δηλαδή κάποιος μπορεί να επικαλείται μόνιμα πως δεν του ήρθε το προιόν ή πως είχε μέσα πέτρες?

Και γιατί αυτό δεν έχει γίνει ο κανόνας ώστε οι αγοραστές να εξασφαλίζουν δωρεάν προιόντα?

Στηρίζεται δηλαδή το ebay και το paypal στην καλή θέληση των αγοραστών?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...