Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

εφτιαξα μια ιστοσελιδα αλλα μιας και αρχαριος εχω προβλημα με ενα slide εικονων που στηριζεται σε javascript.

Οταν το βλεπω απο τον σκληρο δισκο του υπολογιστη μου σε καποιο προγραμμα περιηγησης, ολα καλα, μολις ομως το ανεβασω στον σερβερ, μου το βγαζει αρκετα πιο αριστερα απ οτι θα επρεπε να ειναι.

Χρησιμοποιω tables για ολα τα στοιχεια της σελιδας.

Προσπαθησα να βρω λυση μα ματαια, εχετε καμια ιδεα;

Ευχαριστω!

Δημοσ.

1 αυτό που λέει ο από πάνω, 2012 και tables? WTF?

2 ή ανέβασέ το κάπου και στείλε link ή κάνε c/p τα κομμάτια του κώδικα (html, css & js) να το δούμε.

Δημοσ.

Τοσο ξεπερασμενο ειναι το table ρε παιδια; :fear:

Απλα δεν μπορουσα να το κανω αλλιως, ειδα και απο καποια templates οτι χρησιμοποιει tables και τα εβαλα και εγω.

Προτεινετε να τα αλλαξω με div και να κανω την τοποθετηση με margin; Αν θελω να βαλω δυο στοιχεια στοιχεισμενα, να το κανω με λιστες;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δυστυχώς είναι. :)

Επειδή τον τελευταίο καιρό μελετάω ένα βιβλίο για CSS νομίζω έχω βρει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι με ένα παράδειγμα. Επικεντρώσου κυρίως στο html αρχείο όπου περιλαμβάνει και τον αντίστοιχο css κώδικα που θα χρειαστείς. Το ανεβάζω στο συνημμένο.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ το παράδειγμα είναι από παράδειγμα του βιβλίου και υπάρχει διαθέσιμο και online ελεύθερα στον ιστότοπο του βιβλίου.

form.zip

Δημοσ.

Παιδια το site ειναι αυτο http://www.funcollection.gr/

και το προβλημα υπαρχει στην αρχικη σελιδα.

Δεν εχει ολοκληρωθει ακομα οποτε δειξτε λιγη κατανοηση.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας :D

Δημοσ.

στο default.css στην 11η γραμμή:

>.theme-default .nivoSlider {
margin: auto;
left:-150px;
position:apsolute;

το left σου δημιουργεί το πρόβλημα. Το position θα έπρεπε να είναι absolute και όχι apsolute.

Δημοσ.

Φιλε μου 1000 ευχαριστω!

ηταν σε ενα φακελο που δεν τον ειχα προσεξει και γι αυτο ειχα θεμα.

Οσον αφορα τα tables πως μπορω να τα αντικαταστησω;

Με div και μετα η τοποθετηση με margin, float κλπ;

Δημοσ.

Ναι, μια λύση είναι αυτή. Απ την άλλη, αν έχεις όρεξη και χρόνο για διάβασμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις την πληθώρα των semantic elements που δίνει η html5, εκεί το κάθε container καθορίζεται βάση σχέσεων με τα προηγούμενα και περιεχομένου.

Αν δε προλαβαίνεις, μπορείς να αντικαταστήσεις με divs ορίζοντας τις κατάλληλες ids & classes και να κάνεις το layout σου με margin, padding & φυσικά positioning. Μπορεί να μην είναι ο ομορφότερος κώδικας, αλλά τη δουλειά σου θα την κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...