NickKountouris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Καλησπερα σε ολους Θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με την καρτα γραφικων που θελω να αγορασω. Το συστημα μου ειναι: Asrock 775dual-vsta 2 x 1Gb DDR Ram (εχω σκοπο να αγορασω DDR2 αμεσα) Intel Core 2 Duo E6300 1.8GHz Nvidia geforce Fx5200 agpx8 128mb Windows 7 Ultimate Θελω λοιπον να αγορασω μια καινουρια καρτα γραφικων, η μητρικη μου εχει μια pci-express x16 (@x4 mode) οποτε παιρνει και καρτες γραφικων x16 απλα τους χαληλωνει πολυ την αποδοση.Δεν ξερω ομως αν θα ειναι καλη,δεν κοιταω τα τρελα γραφικα ουτε εχω απαιτηση να παιζει τα νεα παιχνιδια,θελω να μου προτεινετε καποιες καρτες που να μην ειναι πολυ ακριβες Ευχαριστω εκ των προτερων
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ποιό είναι το τροφοδοτικό σου και ποιά η ανάλυση της οθόνης σου?
NickKountouris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 450w ειναι παντως (θα ενημερωσω αργοτερα γι ατο μοντελο αφουτο μαθω) και η αναλυση ειναι 1920x1080
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δες αυτήν την κάρτα που δεν έχει και ιδιαιτερες ενεργειακές απαιτήσεις άρα γλυτώνεις την αλλαγή τροφοδοτικού αλλά θα πρέπει να πάρεις και μία ψύκτρα για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή σου. Θα πάιζεις λογικά και πιο καινούρια παιχνίδια αλλά με χαμηλωμένες ρυθμίσεις.
NickKountouris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 ωραια σε ευχαριστω πολυ.Θελω να κανω και 2 ερωτησεις ασχετες λιγο 1η:Στην μητρικη μου ειναι συμβατα ολα τα interface?Αν οχι ποια ειναι? 2η:Ο τυπος μνημης την καρτας γραφικων εχει καμια σχεση με τον τυπο μνημη που "βασταει" η μητρικη?(π.χ. εμενα αντεχει μεχρι DDR2 ενω της π.χ.της συγκεκριμενης καρτας γραφικων ειναι GDDR5
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 H Asrock 775dual-vsta ειναι λιγο δυστροπη μητρική όσο αφορά την καρτα γραφικων μιας και η asrock εκανε πολλες τσαρλατανιες για νa μπορεσει να υποστηρίξει και agp και pci-e ... οποτε υπαρχει σοβαρή πιθανοτητα να έχεις προβλημα ασυμβατότητας...
NickKountouris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δηλαδη απο την στιγμη που εχω προβλημα ασυμβατοτητας με την καρτα γραφικων,μετα η καρτα παει για πεταμα?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 οποτε υπαρχει σοβαρή πιθανοτητα να έχεις προβλημα ασυμβατότητας... Εννοείς ότι υπάρχει περίπτωση να μην παίξει? Για o/c κάνει η μητρική του? Γιατί θα το χρειαστεί απαραίτητα λογικά. @Νίκος: Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ ddr2 και gddr5, μην σε απασχολεί αυτό, είναι ανεξάρτητα. Δηλαδη απο την στιγμη που εχω προβλημα ασυμβατοτητας με την καρτα γραφικων,μετα η καρτα παει για πεταμα? Καλύτερα να πάει η μητρική με τον cpu για πέταμα παρά η κάρτα. Μαζί κοστίζουν όσο η μισή κάρτα.
NickKountouris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ετσι και παρω μια μητρικη που να ειναι συμβατη με τον επεξεργαστη και της βαλω πανω τον δικο μου και να αγορασω μια καινουρια καρτα γραφικων θα ειναι καλυτερα?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Το καλύτερο θα είναι να πάρεις καινούριο pc. Ψάξου να δεις αν είσαι συμβατή η κάρτα πάντως. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην είναι αλλά για να το λέει ο stm κάτι παραπάνω θα ξέρει.
ninos30 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Η MΒ που έχει ο φίλος είναι αυτή: http://www.asrock.com/mb/VIA/775Dual-VSTA/ Δεν είναι μόνο ότι έχει και AGP και PCIeX, αλλά παίρνει και DDR και DDR2. Όπως καταλαβαίνεις πολύ ερμαφρόδιτη κατάσταση γιαυτό και ο STM δείχνει ανήσυχος. Και προσωπικά πιστεύω καλά κάνει. ΆΛΛΑ, έχοντας προσωπική εμπειρία από την εν λόγω αφού την έχω στο κατεβαστήρι μου (μεγάλη ιστορία πως κατέληξα με αυτήν) ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ δουλεύει καλά... Στην αρχή την είχα με DDR και μια AGP (νομίζω την 6600GΤ), μετά της έβαλα DDR2 γιατί χρειάστηκα τα DDR κάπου αλλού, και κάποια στιγμή της κούμπωσα PCIeX την 1900XT (βαρβατήλα κιόλας), αφού κάναμε ένα LAN-game-Party στο σπίτι (COD και Starcraft2). Με όλα έπαιξε με την μία χωρίς προβλήματα. Να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα...
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Λοιπον εδώ η support list για τις καρτες γραφικών... παλια και μη ενημερωμένη μεν , ενας μπουσουλας δε.. http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=775Dual-VSTA Εχω διαβάσει πολλα θεματα για την συγκεκριμενη μητρικη με ασυμβατότητες σε καρτες γραφικών.... χωρις να αυτο βεβαια να σημαινει ότι 1000% δεν θα παιξει με την 7750... αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην... Απο εκει και πέρα oc με αυτή την μητρική δεν παιζει έπισης..
ninos30 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Για 7750 μιλάμε τόση ώρα?! Δεν θα δοκίμαζα να βάλω μια τόσο νεώτερη κάρτα πάνω. Μια μεταχειρισμένη 48xx νομίζω θα ήταν ότι πρέπει. Μέρα με την νύχτα με την FX5200 που έχει τώρα. Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις, μπορώ να δοκιμάσω τις 5850/GTX275 που έχω τώρα σπίτι. Αν το λέγαμε 1-2 μέρες πιο μπροστά είχα και μια GTX570...) (και Ναι το τροφοδοτικό μου αντέχει Etasis-750 έχει πάνω. Είπαμε είμαι ανώμαλος με τα PSUs )
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Για 7750 μιλάμε τόση ώρα?! Δεν θα δοκίμαζα να βάλω μια τόσο νεώτερη κάρτα πάνω. Μια μεταχειρισμένη 48xx νομίζω θα ήταν ότι πρέπει. Μέρα με την νύχτα με την FX5200 που έχει τώρα. Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις' date=' μπορώ να δοκιμάσω τις 5850/GTX275 που έχω τώρα σπίτι. Αν το λέγαμε 1-2 μέρες πιο μπροστά είχα και μια GTX570...) (και Ναι το τροφοδοτικό μου αντέχει Etasis-750 έχει πάνω. Είπαμε είμαι ανώμαλος με τα PSUs ) Δες το pc2... Επισης δες το pc1... Και τελος σκεψου οτι το παλαιμαχο enermax αναμενεται να μπει η στο pc3 η σε ενα htpc που ειναι στα σκαρια και ελα να μου πεις για τρελα! :Ρ
ninos30 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Σωστός!!! Την έχεις κι εσύ την τρέλα, έτσι για να μην αισθάνομαι μόνος... Εγώ έχω το Seasonic M12d-750 στο βασικό μου, το etasis στο κατεβαστήρι (μάλλον ίδιο με το δικό σου), ΤΤ Τoughpower 700 στο HTPC, κι ένα Tagan-680 (τα 2 τελευταία ήταν το παλιό και το παλιότερο του βασικού μου) σ' ένα PC που κάθεται για ώρα ανάγκης -> βλέπε lan-party (κι ένα Silverstone-850 από την περιβόητη προσφορά του Πλαισίου για backup, τότε που όλα τα 650αρια βάρεσαν) Αυτό όμως που έχω μετανοιώσει που έδωσα σε φίλο, ήταν ένα HEC 500αρι (που ήταν στο κατεβαστήρι). Διαμαντάκι για όλες τις δουλειές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα