olympiakosgate7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Γεια σας παιδια. Αρχισα πριν λιγες μερες να ψαρευω με ενα αλλο παιδι και θελω να σας κανω μερικες ερωτησεις και οσοι ξερουν ας απαντησουν. Τι μεγεθος αγκιστριου πρεπει να βαλω στην πετονια (ειμαστε απεξω και οχι σε βαρκα) ??? Ποιο ειναι το καλυτερο δολωμα (χρησιμοποιησαμε καραβιδακι αλλα δεν ηταν πολυ καλο) ??? Και κατι αλλο για μενα. Εχετε καποιο βιντεο να δω πως βαζουμε το δολωμα στο αγκιστρι γιατι πραγματικα μου φαινεται παρα πολυ δυσκολο :) Υ.Γ. Χρησιμοποιουμε μπετονια και οχι καλαμι Υ.Γ.2 Ψαρευουμε απο βραχια και οχι απο ακτη Ευχαριστώ εκ των προτερων. :D
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Το αγκιστρι εξαρταται απτο μεγεθος των ψαριων που θες να πιασεις. Για ψαρια στο μεγεθος της παλαμης ενος ενηλικα ας πουμε, το αγκιστρι πρεπει να εχει μεγεθος οσο ενα κερμα του ενος σεντ περιπου. Το δολωμα εξαρταται απο τα ψαρια που θες επισης. Αλλα τσιμπανε στο μεν, αλλα στο δε. Εγω συνηθως καλαμαρι βαζω, γιατι τραβαει αρκετα ψαρια (οχι ολα), δεν διαλυεται ευκολα και δεν φευγει ευκολα απο το αγκιστρι.
olympiakosgate7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Το αγκιστρι εξαρταται απτο μεγεθος των ψαριων που θες να πιασεις. Για ψαρια στο μεγεθος της παλαμης ενος ενηλικα ας πουμε, το αγκιστρι πρεπει να εχει μεγεθος οσο ενα κερμα του ενος σεντ περιπου. Το δολωμα εξαρταται απο τα ψαρια που θες επισης. Αλλα τσιμπανε στο μεν, αλλα στο δε. Εγω συνηθως καλαμαρι βαζω, γιατι τραβαει αρκετα ψαρια (οχι ολα), δεν διαλυεται ευκολα και δεν φευγει ευκολα απο το αγκιστρι. Αφου ειμαστε απεξω δυσκολα θα πιασουμε μεγαλο ψαρι οποτε παμε σε μικρα. Αλλου ειδα οτι καλυτερο ειναι αγκιστρι μουνερο 3-4 αλλα πρεπει να ειμαι για μεγαλα ψαρια. Εμεις μιας και για αρχη παμε για μικρα τι νουμερο πρεπει να ειναι το αγκιστρι ??
andreapaog328 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 5-6 θαλεγα αυτά που είναι λίγο στραβομένα. αμα πας σε ενα μαγαζι με ειδη για ψάρεμα, ρώτα και θα σου πουνε ότι θες... πάρε επίσης ένα καλάμι να γουστάρεις...
olympiakosgate7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δεν παιζει μια για καλαμι αλλα αν παρω θα παρω ενα καλο το εχω για καιρο. Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο και με λογικη τιμη καλαμι ??
giorgos147 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δεν παιζει μια για καλαμι αλλα αν παρω θα παρω ενα καλο το εχω για καιρο. Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο και με λογικη τιμη καλαμι ?? Πάρε ένα απίκο. Πάμφθηνα είναι αν θυμάμαι καλά.
pournaras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δεν παιζει μια για καλαμι αλλα αν παρω θα παρω ενα καλο το εχω για καιρο. Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο και με λογικη τιμη καλαμι ?? Ενα; Ετσι ειπα κι εγω, και κατεληξα με 6-7 Αναλογα το ψαρεμα που κανεις και αναλογα τι ψαρια κυνηγας θελεις και τον αναλογο εξοπλισμο και σε καλαμι, αλλα και σε πετονιες - αγκιστρια. Πχ αν εχεις απο κατω σου κεφαλοπουλα, κι εσυ πηγαινεις με 6αρι αγκιστρι, 25αρα πετονια και καραβιδακι, δε θα πιασεις ουτε λεπι. Το καθε ειδος θελει τα δικα του. Οποτε πρεπει να δεις τι ψαρια εχει η περιοχη σου, και να αποφασισεις αναλογα. Γνωμη μου ειναι να μπεις στο psarema.gr οπου θα βρεις πολλα πραγματα.
Adon1s Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 εγω ρε παιδιά ψαρεύω επίσης απο έξω , οχι απο βαρκα , και εχω ενα καλάμι , ετσι ενα απλό μωρέ . Αλλα πάντα σκαλώνει το αγκίστρι στα βράχια και κόβεται η πετονιά ... :fear: Χρειάζεται φελός για παράκτιο ?
traganeus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Λοιπόν, θα πάρεις αγκίστρια ή 6 ή 7 νούμερο. http://www.kalaitzis.gr/customer/product.php?productid=17454&cat=590 αυτά για παράδειγμα είναι πολύ καλά, γιατί έχουν και αυτές τις 2 ακίδες που συγκρατεί το δόλωμα. Το καλύτερο δόλωμα είναι να πάρεις σκουλίκι, ακροβάτη ή αν καταφέρεις να βρείς ματωμένο/ολλανδό το 2ο είναι θανατος για τα μελανούρια. Αν θες να χαλάσεις περισσότερα λεφτά μπορείς να πάρεις φαραώ, το οποίο όμως είναι ακριβό, θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν το κόψεις (απο την ουρά πάντα) γιατί τσαντίζεται και κόβεται μόνος του. Επίσης έχει και δαγκάνες και μπορεί να σε δαγκώσει (το έχω πάθει) οπότε το καλύτερο για την ώρα είναι ο ακροβάτης. Με πετονιά ψαρεύεις ή με καλάμι? Οτιδήποτε άλλο θες μπορείς να ρωτήσεις.
olympiakosgate7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Ενα; Ετσι ειπα κι εγω, και κατεληξα με 6-7 Αναλογα το ψαρεμα που κανεις και αναλογα τι ψαρια κυνηγας θελεις και τον αναλογο εξοπλισμο και σε καλαμι, αλλα και σε πετονιες - αγκιστρια. Πχ αν εχεις απο κατω σου κεφαλοπουλα, κι εσυ πηγαινεις με 6αρι αγκιστρι, 25αρα πετονια και καραβιδακι, δε θα πιασεις ουτε λεπι. Το καθε ειδος θελει τα δικα του. Οποτε πρεπει να δεις τι ψαρια εχει η περιοχη σου, και να αποφασισεις αναλογα. Γνωμη μου ειναι να μπεις στο psarema.gr οπου θα βρεις πολλα πραγματα. Στον Σαρωνικο ψαρευω που εχει αρκετα ψαρια. Κοιτα προς το παρων επειδη δεν παιζει φραγκο θελω να παρω αγκιστρι και δολωμα που ειναι κοινα για αρκετα ψαρια. Δεν ειμαι σε θεση να εχω ξεχωριστα αγκιστρια και καλαμια για καθεψαρι. Ισως αργοτερα το κανω αλλα τωρα δεν γινεται :)
traganeus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Στον Σαρωνικο ψαρευω που εχει αρκετα ψαρια. Κοιτα προς το παρων επειδη δεν παιζει φραγκο θελω να παρω αγκιστρι και δολωμα που ειναι κοινα για αρκετα ψαρια. Δεν ειμαι σε θεση να εχω ξεχωριστα αγκιστρια και καλαμια για καθεψαρι. Ισως αργοτερα το κανω αλλα τωρα δεν γινεται :) άρα πας για αυτά που σου έδειξα και δόλωμα ακροβάτη. Πες μου λίγο με τι ακριβώς εξοπλισμό ψαρεύεις και πως? Δηλαδή αφρό ή πάτο?
olympiakosgate7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 εγω ρε παιδιά ψαρεύω επίσης απο έξω , οχι απο βαρκα , και εχω ενα καλάμι , ετσι ενα απλό μωρέ . Αλλα πάντα σκαλώνει το αγκίστρι στα βράχια και κόβεται η πετονιά ... :fear: Χρειάζεται φελός για παράκτιο ? χαχαχαχαχα TRUE STORY εχω χασει 3 κοτοποδαρα μεσα σε 4 ωρες επειδη σκαλωνουν στα βραχια. Για χταποδια πηγαινα. Λοιπόν, θα πάρεις αγκίστρια ή 6 ή 7 νούμερο. http://www.kalaitzis.gr/customer/product.php?productid=17454&cat=590 αυτά για παράδειγμα είναι πολύ καλά, γιατί έχουν και αυτές τις 2 ακίδες που συγκρατεί το δόλωμα. Το καλύτερο δόλωμα είναι να πάρεις σκουλίκι, ακροβάτη ή αν καταφέρεις να βρείς ματωμένο/ολλανδό το 2ο είναι θανατος για τα μελανούρια. Αν θες να χαλάσεις περισσότερα λεφτά μπορείς να πάρεις φαραώ, το οποίο όμως είναι ακριβό, θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν το κόψεις (απο την ουρά πάντα) γιατί τσαντίζεται και κόβεται μόνος του. Επίσης έχει και δαγκάνες και μπορεί να σε δαγκώσει (το έχω πάθει) οπότε το καλύτερο για την ώρα είναι ο ακροβάτης. Με πετονιά ψαρεύεις ή με καλάμι? Οτιδήποτε άλλο θες μπορείς να ρωτήσεις. Το σκουλικι ειναι το πατροπαραδωτο τσουτσουνι ??? Με πετονια ψαρευω προς το παρων. άρα πας για αυτά που σου έδειξα και δόλωμα ακροβάτη. Πες μου λίγο με τι ακριβώς εξοπλισμό ψαρεύεις και πως? Δηλαδή αφρό ή πάτο? Ωραια. Ψαρευω με πετονια οπου βαζω ενα στριφταρι και μια ετοιμη πετονια (δεν θυμαμαι πως λεγεται) οπου εχει 2-3 αγκιστια ετοιμα και επιπλεον βαζω ενα βαρυδακι για να παει στον πατο. Δηλαδη πατο. ΕΠισης ρε μαγκες εξηγηστε μου λιγο πως να βαζω το δολωμα στο αγκιστρι γιατι δεν παιζει να το καταφερω μονος μου ουτε σε 25 χρονια. :D :D
bluesattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Προτεινετε αν θελετε ενα απλο καλαμι για λογικες αποστασεις απο προβλητα, ευκολοχρησιμοποιητο (δηλαδη για καποιον που δεν εχει ξαναπιασει καλαμι ), και εντελως προσιτο σε τιμη Ειχα βολευτει με πετονια και ξενη βαρκα αλλα πανε αυτα τα μεγαλεια τωρα
traganeus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Κοίτα εγώ που με τον πατέρα μου έχουμε χαλάσει άπειρα λεφτά σε καλάμια και μοτεράκια έχω να προτείνω ένα που το πήραμε 20€ και είναι αστέρι, βασικά έχουμε 4 τέτοια πλεον. Λέγεται Topcaster και είναι μπλέ. Λογικά σε μεγάλα καταστήματα με είδη αλιείας θα το βρείς. Αλλιώς παίζουν και άλλα τέτοια σε αυτή την τιμή. Μην πας στον καταστηματάρχη και του πείς είμαι άσχετος δώσε μου ένα γιατί θα σου δώσει μάπα. Πας βλέπεις τα καλάμια, βλέπεις τις τιμές και δοκιμάζεις ποιο σου αρέσει. Πιστεύω με μαξιμουν 30-40 παίρνεις αρκετά καλό καλάμι για αρχή. Μετά το θέμα είναι ο μηχανισμός, να μην χαλάσει σε 10 μέρες. θες κανα 30αρι και εκεί για κάτι μέτριο. Ωραια. Ψαρευω με πετονια οπου βαζω ενα στριφταρι και μια ετοιμη πετονια (δεν θυμαμαι πως λεγεται) οπου εχει 2-3 αγκιστια ετοιμα και επιπλεον βαζω ενα βαρυδακι για να παει στον πατο. Δηλαδη πατο. ΕΠισης ρε μαγκες εξηγηστε μου λιγο πως να βαζω το δολωμα στο αγκιστρι γιατι δεν παιζει να το καταφερω μονος μου ουτε σε 25 χρονια. :D :D Λοιπόν αρχικά παίρνεις μια ψιλή σχετικά πετονιά για παράμαλο flurocarbon που είναι αόρατη και μαθαίνεις να δένεις αγκίστρια μόνος σου και φτιάχνεις απο το στριφτάρι ενα παράμαλο όσο είναι το μισό απο το άνοιγμα των χεριών σου και δένεις ενα αγκίστρι. Εναλλακτικά προτείνω και αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Παίρνω μπαλάκι αυτό το γαλάζιο και το πιάνω στην κύρια πετονιά με το στριφτάρι που έχει και παραμάνα πάνω. το μπαλάκι λοιπόν το γεμίζω τέρμα νερό με αποτέλεσμα να βυθίζεται με αργό ρυθμό, έτσι μπορείς να πετύχεις και αφρόψαρα και ψάρια που είναι στα μεσαία νερά και στον πάτω αν το αφήσεις ώρα. Απο το μπαλάκι έχω παράμαλο όσο είναι το άνοιγμα των χεριών και ένα αγκίστρι 6 νούμερο. Το σκουλίκι δεν είναι το τσουτσούνι, είναι σαν μικρί σκουλικαντέρα. Και αυτό κόβεις ένα κόμμάτι όσο είναι το αγκίστρι και να ξεπέχει και ένα εκατοστό. Το δολώνεις φορετά, σαν παράδειγμα πάρε για αγκίστρι το πόδι σου και σκουλίκι την κάλτσα. Όπως βάζεις την κάλτσα στο πόδι βάζεις και το σκουλίκι στο αγκίστρι.
olympiakosgate7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Ωραια. Θα τα εφαρμοσω στο επομενο ψαρεμα traganeus και θα γραχω εντυπωσεις. Ευχαριστώ για τις συμβουλες παιδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα