Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα στο χωριό εν μέσω διακοπών για κάνα 5ήμερο και για να μην αγοράζω χωρίς λόγο, ξανά, σαμπουάν-αποσμητικά κτλπ έψαξα και βρήκα κάποια (χρησιμοποιημένα) που είχα αφήσει από πέρσι το καλοκαίρι. Παρατήρησα λοιπόν ότι σε κάνενα απ' όσα βρήκα (είτε spray είτε roll on, επώνυμα) δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης. Οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα και αν έχω, ακόμη και η πιο τελειωμένη αλοιφή για τα τσιμπήματα των κουνουπιών αναγράφει στην συσκευασία ημερομηνία λήξης (έστω και αν συνήθως είναι καμιά 5ετία). Με τα αποσμητικά λοιπόν τι παίζει? Δεν αλλοιώνονται ποτέ ή θεωρούν οι εταιρίες ότι άπαξ και το ανοίξω θα το χρησιμοποιώ καθημερινά μέχρι να τελειώσει? Να τα χρησιμοποιήσω άφοβα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Καλύτερα άστα ειδικά άμα έχει περάσει πολύς καιρός.Εγώ είχα αφήσει άθικτο ζελέ για τα μαλλιά 1.5 χρόνο και όταν πήγα να το ανοίξω είχε γίνει σαν νερό.Επίσης, αλλοιώθηκε το άρωμα ενός roll-on που είχα.

Δημοσ.

κοτζαμ αλχημιστης και δε ξερεις απο τα βασικα χημικα? :P

Αν βρωμας αυριο μαλλον "ληξανε".

Λολ... Μωρέ κατά βάση για τα αποσμητικά ρωτάω... Δεν έχω ιδέα τι ουσίες έχουν μέσα, και πολλά γράφουν ότι δεν περιέχουν οινόπνευμα που ίσως τα διατηρούσε... Μπορεί π.χ. λόγω αλλοίωσης να προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό στο δέρμα... Κατά βάση ρωτάω γιατί μου φάνηκε περίεργο... Όπως προείπα όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν ημερομηνία λήξης, κατά μία πολύ ευρεία έννοια και τα αποσμητικά σε αυτήν την κατηγορία προιόντων δεν ανήκουν?

Δημοσ.

Έχουν λήξει.

Τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης 6-12 μήνες.

Κάπου από κάτω ή εκεί που λέει τα συστατικά, έχει ένα κουτάκι ανοιχτό με ένα νούμερο πάνω. Ή 6 ή 12 ή 24 κτλ.

τόσο είναι οι μήνες που θα είναι Οκ το προϊόν από την στιγμή που θα το ανοίξεις.

:mrgreen:

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο Pintsie. Όλα τα καλλυντικά έχουν ένα συμβολάκι «ανοιγμένης συσκευασίας» με έναν αριθμό μέσα, π.χ. "6Μ". Αυτός δείχνει σε πόσο καιρό λήγει το προϊόν. Π.χ. παρακάτω, το Noxzema μου, λήγει σε 36 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

post-190405-0-76780500-1342900704_thumb.jpg

Δημοσ.

Πήγα στο χωριό εν μέσω διακοπών για κάνα 5ήμερο και για να μην αγοράζω χωρίς λόγο, ξανά, σαμπουάν-αποσμητικά κτλπ έψαξα και βρήκα κάποια (χρησιμοποιημένα) που είχα αφήσει από πέρσι το καλοκαίρι. Παρατήρησα λοιπόν ότι σε κάνενα απ' όσα βρήκα (είτε spray είτε roll on, επώνυμα) δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης. Οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα και αν έχω, ακόμη και η πιο τελειωμένη αλοιφή για τα τσιμπήματα των κουνουπιών αναγράφει στην συσκευασία ημερομηνία λήξης (έστω και αν συνήθως είναι καμιά 5ετία). Με τα αποσμητικά λοιπόν τι παίζει? Δεν αλλοιώνονται ποτέ ή θεωρούν οι εταιρίες ότι άπαξ και το ανοίξω θα το χρησιμοποιώ καθημερινά μέχρι να τελειώσει? Να τα χρησιμοποιήσω άφοβα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δεν είναι σίγουρο ότι θα πάθεις και κάτι αν χρησιμοποιήσεις ληγμένα καλλυντικά απλά το πιο πιθανό είναι να έχουν χάσει τη "δύναμη" τους.

Ωστόσο καλό ειναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των προιόντων ειδικά τα σαμπουάν που είναι και για πιο ευαίσθητο σημείο σώματος πέταξε το και πάρε αλλο.

Και άλλο φάρμακα άλλο καλλυντικά φίλε. Φάρμακο μπορείς να δεις να λήγει σε 6 χρόνια όπως λες και εσύ... Ζελέδες μαλλιών, σαμπουάν και τα σχετικά είναι για 6 μήνες συνήθως και αναγράφουν σχετικά μικρές ημερομηνίες λήξης κάποια. Και τα γυναικεία καλλυντικά αυτά που βάφονται make up και τα σχετικά νομίζω δεν είναι πάνω από 6 μήνες ή χρόνο με τπτ.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο Pintsie. Όλα τα καλλυντικά έχουν ένα συμβολάκι «ανοιγμένης συσκευασίας» με έναν αριθμό μέσα, π.χ. "6Μ". Αυτός δείχνει σε πόσο καιρό λήγει το προϊόν. Π.χ. παρακάτω, το Noxzema μου, λήγει σε 36 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

post-190405-0-76780500-1342900704_thumb.jpg

Στα αποσμητικά σε σπρέι όμως δεν έχει το συμβολάκι..

Δημοσ.

Αν βρωμας αυριο μαλλον "ληξανε".

:lol: :lol: :lol: :lol: :shock:

εγώ τα απορρυπαντικά δεν τα κρατάω πάνω από 3 μήνες, βασικά τόσο περίπου θέλει να τελειώσει

(μόνος), όταν είναι ολόκληρη οικογένεια τότε θες σχεδόν κάθε μήνα απορρυπαντικά

άρα δεν τίθεται θέμα αν έληξε ή όχι

Δημοσ.

Στα αποσμητικά σε σπρέι όμως δεν έχει το συμβολάκι..

Υποθέτω πως γίνεται επειδή είναι σε κενό αέρος. (έτσι λέγεται? ) :-D

Δημοσ.

Δεν είναι σε κενό. Απλά το φιαλίδιο κλείνει αεροστεγώς, οπότε το περιεχόμενο δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Δημοσ.

Δεν είναι σε κενό. Απλά το φιαλίδιο κλείνει αεροστεγώς, οπότε το περιεχόμενο δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.

αυτό εννοούσα :mad:
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...