Προς το περιεχόμενο

Ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο...


SavvinDiesel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρίσκομαι σε απόγνωση εδώ και μισό χρόνο! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και συνάμα περιεκτικός μπορώ για να μην σας κουράσω. Νοικιάζω ένα σπίτι! Αφού συμφωνήσαμε στο ενοίκιο ( με τα χίλια ζόρια, που λένε ) ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι δεν θα μου κάνει συμβόλαιο και ότι η απόδειξη ( νόμιμη με ΑΦΜ ) δεν θα είναι σε ολόκληρο το ποσό, αλλά αρκετά μικρότερης αξίας. Δεδομένων των συνθηκών αναγκάστηκα και συμφώνησα! Μέγα λάθος θα μου πείτε, αλλά οι ρημάδες οι συνθήκες βλέπετε... Φορολογικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά το θέμα είναι ότι πλέον με τον μισθό μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω! Ο σπιτονοικοκύρης δε ανένδοτος να κατεβάσει το ενοίκιο, όσο ευγενικά και αν τον παρακάλεσα, δεδομένου ότι επωφελείται ο ίδιος της χαμηλότερης απόδειξης...

 

Είναι νόμιμο να μην έχω συμβόλαιο ενώ το έχω απαιτήσει; Μετά από μισό χρόνο ενοικίασης μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό το θέμα; Παύω χωρίς συμβόλαιο των δικαιωμάτων μου ως ενοικιαστής; Τί μπορώ να κάνω; Όσων αφορά τις αποδείξεις... Μπορώ με κάποιο τρόπο να αποδείξω ότι δεν λαμβάνω το σωστό ποσό σε απόδειξη και να το χρησιμοποιήσω ως μέσο πίεσης για να ρίξει το ενοίκιο; Αν του δώσω ενοίκιο όσο και το ποσό που μου κόβει απόδειξη, σκέφτομαι ότι θα προφασιστεί την ιδιοκατοίκιση για να μου κάνει έξωση, αν και ο ίδιος μένει ακριβώς από δίπλα! Ίσως για την κόρη του. Μπορεί; Είμαι τύπος και υπογραμμός στην καταβολή των μισθίων...

 

Έχω πελαγώσει, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχει έλλειψη αξιοπρεπών κατοικιών! Έχοντας άγνοια του τι ισχύει και του τι όχι, έχω 3 επιλογές: ή μένω, πληρώνω κανονικά και με εκμεταλλεύεται ή του ρίχνω το ενοίκιο από μόνος 50 ευρώ με κίνδυνο να με διώξει ή φεύγω από μόνος προς αναζήτηση καινούριας κατοικίας... στην οποία για να μπω θα πρέπει να πληρώσω μεταφορική-εγγύηση ενοικίου-τρέχον ενοίκιο-εγγύηση ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ- μεταφορά τηλεφώνου κλπ κλπ. Δηλαδή όλα μαζί 1000 ευρώ!

 

Θα σας παρακαλούσα να με διαφωτίσετε για να μπορέσω να βάλω μια σειρά στα πράγματα... Ευχαριστώ.

 

Ευελπιστώ σε γρήγορη απάντηση!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πραγματικά είσαι σε θέση ισχύος. Για να το θέσω όσο πιο ευγενικά μπορώ... μπορείς να του κάνεις έρωτα από κάθε πιθανή οπή.

 

:devil:

 

Φυσικά και μπορεί να σε σουτάρει, αλλά μη ξεχνάς ότι μετά θα πρέπει να το ξανανοικιάσει, πράγμα όχι και τόσο εύκολο τέτοια εποχή. Και αυτό το ξέρει, εκτός και αν είναι χαζός. Επίσης αφού δεν υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο το σπίτι ουσιαστικά στο νοικιάζει με όλο το ποσό «μαύρο». Δε δηλώνει τίποτα- δε πληρώνει τίποτα. Άσε τις αποδείξεις, είναι χαρτί τουαλέτας αφού δεν υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης αφού δεν υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο το σπίτι ουσιαστικά στο νοικιάζει με όλο το ποσό «μαύρο». Δε δηλώνει τίποτα- δε πληρώνει τίποτα. Άσε τις αποδείξεις, είναι χαρτί τουαλέτας αφού δεν υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο.

Καποιο λαθος κανεις.

Το ποσο που του κοβει στις αποδειξεις ειναι ολοασπρο και το δηλωνει κανονικα. Το συμβολαιο δεν εχει ρολο στην εφορια. Ειναι απλα ενα συμβολαιο για να καλυπτει τις 2 πλευρες με καποιους ορους, και υποψιαζομαι (σε αυτο ομως δεν ειμαι σιγουρος) οτι δεν ειναι καν υποχρεωτικο.

 

@ts: Δεν μπορω να πω οτι εχεις και την καλυτερη σταση ως ενοικιαστης. Παζαρεψες ενα ενοικιο, συμφωνησατε μια τιμη, ερχεσαι και του κανεις νεο παζαρι τωρα κι επειδη ο ανθρωπος δε δεχεται (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ) ψαχνεις τροπο να τον εκβιασεις για να σου ριξει την τιμη. Kαι το ωραιο ειναι οτι στο θεμα στο οποιο θες ΤΩΡΑ να το εκβιασεις ειναι κατι για το οποιο σου ξηγηθηκε εξαρχης και το δεχθηκες κι εσυ.

 

Οχι φιλε, να φυγεις και να πας σε φθηνοτερο σπιτι, αν δε βγαινεις οικονομικα. Συν τοις αλλοις αν σε χαλαγε το θεμα των αποδειξεων η του συμβολαιου να τον κυνηγουσες εξ'αρχης και οχι τωρα που δε σου χαμηλωνει τιμη ενοικιου. Αντ'αυτου εσυ συμφωνησες-συμβιβαστηκες μαζι του, στην οποια παρανομια.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωρίζει ότι θα καταθέσω κανονικά τις αποδείξεις (ή με τον καινούριο τρόπο ηλεκτρονικά) το ΑΦΜ και λοιπά στοιχεία του στο φορολογικο έτος 2012 ως ενοικιαστής του. Πώς γίνεται στην απόδειξή που μου δίνει να αναγράφονται κανονικά τα στοιχεία του; Εφόσον δεν είναι νόμιμο; Μόνος σκάβει το λάκκο του;

 

Θέλω να είμαι κύριος! Δεν θέλω να τον φεσώσω... Θέλω απλά να μειώσω το ενοίκιο για να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου, μεταξύ αυτών φυσικά και το ενοίκιο! δεν έχω μέσο πίεσης εκτός του τσαμπουκά δηλαδή τόσα μπορώ να σου δώσω;

 

 

Με το συμβόλαιο που δεν έχω;;;

 

Καποιο λαθος κανεις.

Το ποσο που του κοβει στις αποδειξεις ειναι ολοασπρο και το δηλωνει κανονικα. Το συμβολαιο δεν εχει ρολο στην εφορια. Ειναι απλα ενα συμβολαιο για να καλυπτει τις 2 πλευρες με καποιους ορους.

 

@ts: Δεν μπορω να πω οτι εχεις και την καλυτερη σταση ως ενοικιαστης. Παζαρεψες ενα ενοικιο, συμφωνησατε μια τιμη, ερχεσαι και του κανεις νεο παζαρι τωρα κι επειδη ο ανθρωπος δε δεχεται (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ) ψαχνεις τροπο να τον εκβιασεις για να σου ριξει την τιμη.

 

Οχι φιλε, να φυγεις και να πας σε φθηνοτερο σπιτι, αν δε βγαινεις οικονομικα. Συν τοις αλλοις αν σε χαλαγε το θεμα των αποδειξεων η του συμβολαιου να τον κυνηγουσες εξ'αρχης και οχι τωρα που δε σου χαμηλωνει τιμη ενοικιου.

 

 

Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που λες... Αγνοείς όμως ότι σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει κρίση, όπως μάλλον δεν γνωρίζεις, ότι κάποιες στιγμές οι συνθήκες σε αναγκάζουν να συμβιβαστείς, έστω και για λίγο, ασχέτως αν κατόπιν διεκδικείς το δίκιο σου... Σε κάποιες περιοχές για να βρεις αξιοπρεπή στέγη είναι αντίστοιχο του να πιάσεις το Τζοκερ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που λες... Αγνοείς όμως ότι σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει κρίση, όπως μάλλον δεν γνωρίζεις, ότι κάποιες στιγμές οι συνθήκες σε αναγκάζουν να συμβιβαστείς, έστω και για λίγο, ασχέτως αν κατόπιν διεκδικείς το δίκιο σου... Σε κάποιες περιοχές για να βρεις αξιοπρεπή στέγη είναι αντίστοιχο του να πιάσεις το Τζοκερ!

 

 

 

αυτο ξαναπεστο δεκα φορες φιλε μου δεν ξερουν τι θα πει κριση!!εψαχνα ενα σπιτι της προκοπης για το παιδιμου και την γυναικα μου αλλα τα ενοικια που ζηταγανε εδω ηταν τρελα και αναγκαστηκα να ερθω σε ενα σπιτι που τελικα αποδειχτηκε τσιρκο,περιμενω να περασει λιγο ο καιρος για να φυγω,ειλικρινα ηταν το μεγαλυτερο fail στην ζωη μου,τρελα γεγονοτα που ουτε τα φανταζομουνα

 

τρελο τζοκερ να βρεις ενα ησυχο σπιτακι που ο καθενας να κοιταει την δουλεια του και οχι να κοιτανε,τι ψωνιζεις,τι ωρα πας για δουλεια,τι εχεις μεσα στις τσαντες,τι εχεις μεσα στο σπιτι κ.λ.π

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν είναι λογικές οι απαιτήσεις σου στο θέμα του ενοικίου, ξέρω όμως σίγουρα πως μπορείς να τον κάνεις να μαρτυρήσει τη μέρα που γεννήθηκε.

 

Χωρίς συμβόλαιο απλά μπορείς να μην πληρώσεις τίποτα και να μην μπορέσει ποτέ, να σου κάνει τίποτα. Είναι όμως ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ και δεν μπορεί να το καταλάβει.

 

Πάρε λοιπόν τα μέτρα σου, έχοντας κατα νου ότι ίσως χρειαστείς να μετακομίσεις, ρώτησε τον, αν σταματήσεις να τον πληρώνεις γιατί απλά δεν βγαίνεις, τι μπορεί να κάνει. Δώσε του το περιθώριο έπειτα να έχει χρόνο ώστε να το ψάξει και να σου απαντήσει.

 

Θα διαπιστώσει πως ενώ βγάζει πολλαπλό κέρδος απο μία σχέση η οποία μόνο ως αμφίδρομη μπορεί να χαρακτηρισθεί, πρέπει να δει τα πράγματα και λίγο διαφορετικά. Γιατί πρέπει να καταλάβει πως είναι πλέον σε μειονεκτική θέση όπως όλοι όσοι είμαστε ιδιοκτήτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκινάμε από τα βασικά..

 

1. Υποχρεωτικά έπρεπε να έχει κατατεθεί συμβόλαιο στην εφορία με την έναρξη της μίσθωσης. Χωρίς αυτό, αν τον καταγγείλεις ή απλώς δηλώσεις τα ενοίκια στο Ε1 σου υποχρεωτικά με τον ΑΦΜ του/των ιδιοκτητών στη δήλωση,

 

με τη διασταύρωση βρίσκουν κατευθείαν αν τα έχει δηλώσει κι αυτός, και του κοτσάρουν τα σχετικά πρόστιμα.

 

Επίσης, αν δεν τα έχει δηλώσει, κλέβει και το χαρτόσημο (δεν θυμάμαι πόσο είναι στις ιδιωτικές μισθώσεις).

 

 

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΡΩΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ..

 

2. Αν δεν έχετε υπογράψει συμβόλαιο , ισχύουν οι γενικοί νόμοι περί μισθώσεων. Δεν ξέρω τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτοί αλλά σίγουρα δεν συμφέρουν τον ιδιοκτήτη !

 

3. Με τις αποδείξεις που έχεις εσύ στα χέρια σου αποδεικνύεις τη μίσθωση ότι και να λέει ο ιδιοκτήτης. Αν θέλεις , μπορείς να του πληρώνεις μόνο ότι λέει στις προηγούμενες αποδείξεις και να πας με βάση τις γενικές διατάξεις..

 

Άρα δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για κατάληψη , και πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες έξωσης. Με τι συμβόλαιο όμως θα το κάνει αυτό ;;;;; :devil:

 

4. Φαντάζομαι ούτε η ΔΕΗ είναι στο όνομα σου.. Αν σου σπάσει τ' αρχ......, μπορείς να μαζέψεις τα λεφτά της μετακόμισης και την εγγύηση και να του αφήσεις και μερικούς λογαριασμούς ΔΕΗ αμανάτι να έχει να σε θυμάται..

 

Ή ξεκίνα να μην του πληρώνεις τίποτα, ούτε ενοίκια , κι άστον να τρέχει να σου κάνει έξωση ή να σου πει αυτός μετά να τα βρείτε..

 

Εγώ δεν θα τα έκανα ποτέ αυτά, αλλά δεν έχω φτάσει σε σημείο ανέχειας (ακόμα) για να μπορώ να δω την κατάσταση με τη δική σου ματιά!

 

 

5. Υπάρχει πάντα και η δικαστική οδός, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει.. Να πας σε ειρηνοδικείο και να διεκδικήσεις δικαστικά μείωση του ενοικίου (μαύρου - άσπρου , ότι να 'ναι) δείχνοντας τα μειωμένα εισοδήματα σου κλπ.

Δεν ξέρω κόστη, και δεν ξέρω αν χρειάζεται δικηγόρος για αυτό, ούτε πόσο καιρό παίρνει..

 

Το να επικαλεστεί ιδιοκατοίκηση υπάρχει πάντα σαν πιθανότητα.

Με αυτή τη λογική όμως μην κάνεις τίποτα και πλήρωνε ότι σου ζητάει για να μην το χάσεις !

 

Αν και με 50 ευρώ το μήνα δεν ξέρω αν σώζεται κανείς. Μάλλον για γινάτι μου φαίνεται , έτσι ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποιο λαθος κανεις.

Το ποσο που του κοβει στις αποδειξεις ειναι ολοασπρο και το δηλωνει κανονικα. Το συμβολαιο δεν εχει ρολο στην εφορια. Ειναι απλα ενα συμβολαιο για να καλυπτει τις 2 πλευρες με καποιους ορους, και υποψιαζομαι (σε αυτο ομως δεν ειμαι σιγουρος) οτι δεν ειναι καν υποχρεωτικο.

 

 

υποχρεωτικοτατη ειναι η καταθεση του συμβολαιου στην εφορια και μαλιστα εντος 30 ημερων απο την υπογραφη του, αλλιως πεφτει προστιμο! :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρίσκομαι σε απόγνωση εδώ και μισό χρόνο! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και συνάμα περιεκτικός μπορώ για να μην σας κουράσω. Νοικιάζω ένα σπίτι! Αφού συμφωνήσαμε στο ενοίκιο ( με τα χίλια ζόρια, που λένε ) ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι δεν θα μου κάνει συμβόλαιο και ότι η απόδειξη ( νόμιμη με ΑΦΜ ) δεν θα είναι σε ολόκληρο το ποσό, αλλά αρκετά μικρότερης αξίας.

Δηλαδη δεν εχεις συμβολαιο αλλα τον πληρωνειες καθε μηνα με αποδειξη?... περιεργο, γινεται τετοιο πραγμα?

 

Λοιπον, εφοσον τον πληρωνεις με ποσο μεγαλυτερο απ αυτο της αποδειξης που σου δινει, δεν εχεις παρα να τον καρφωσεις στην αστυνομια. Θα σημαδεψετε τα χαρτονομισματα και θα συλληφθει επιτοπου ο απατεωνας :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και η ιδιοκατοικηση ειναι δικοπο μαχαιρι - πρεπει να σε αποζημιωσει , και δεν μπορει να νοικιασει πια το σπιτι για καποιο χρονικο διαστημα (δεν θυμαμαι ποσο). Αν το νοικιασει , τον ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκινάμε από τα βασικά..

 

1. Υποχρεωτικά έπρεπε να έχει κατατεθεί συμβόλαιο στην εφορία με την έναρξη της μίσθωσης. Χωρίς αυτό, αν τον καταγγείλεις ή απλώς δηλώσεις τα ενοίκια στο Ε1 σου υποχρεωτικά με τον ΑΦΜ του/των ιδιοκτητών στη δήλωση,

 

με τη διασταύρωση βρίσκουν κατευθείαν αν τα έχει δηλώσει κι αυτός, και του κοτσάρουν τα σχετικά πρόστιμα.

 

Επίσης, αν δεν τα έχει δηλώσει, κλέβει και το χαρτόσημο (δεν θυμάμαι πόσο είναι στις ιδιωτικές μισθώσεις).

 

 

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΡΩΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ..

 

υποχρεωτικοτατη ειναι η καταθεση του συμβολαιου στην εφορια και μαλιστα εντος 30 ημερων απο την υπογραφη του, αλλιως πεφτει προστιμο! :rolleyes:

Σε οτι αφορα τα caps τα bold και λοιπoυς εμφατικο-απολυτους τροπους, καλη αναγνωση:

1. http://www.insomnia.gr/topic/433414-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%bf/page__view__findpost__p__4508805

 

2. http://www.insomnia.gr/topic/433414-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%bf/page__view__findpost__p__4508851

 

3. http://www.insomnia.gr/topic/433414-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%bf/page__view__findpost__p__4508942

 

Σας προτρεπω δε, να διαβασετε ολοκληρο το τοπικ για την επαρκεστερη πληροφορηση σας. Το ιδιο και τον ts που προφανως θα μπερδευτηκε για το τι ισχυει και το τι δεν ισχυει βλεποντας 3 ατομα να τον συμβουλευουν οτι μπορει να &%*&^%&-ήσει τον ιδιοκτητη επειδη δεν κατεθεσε συμβολαιο στην εφορια (με την υποσημειωση οτι ο paredwse επαγγελεται δικηγορος και μαλλον ειναι μερικα ετη φωτος πιο ειδικος απο οποιον απαντησε εδω μεσα, και απο εμενα προφανως).

 

Δε ξερω τι παραπτωματα εχει κανει μεσα απο τα οποια να μπορεις να τον εκβιασεις για να σου ριξει το ενοικιο, περαν του οτι κρυβει μερος απο τα ενοικια στην εφορια, κοβωντας σου μικροτερες αποδειξεις, (με τη συγκαταθεση σου ωστοσο και χωρις να νομιζω οτι αποδεικνυεται ευκολα οτι πληρωνεις παραπανω αποσο λενε οι αποδειξεις), παντως το θεμα του συμβολαιου που δεν πηγε εφορια καλυτερα βγαλτο απτο μυαλο σου ως μεσον εκβιασμου.

 

Τελος, επειδη βλεπω ομορφες εκφρασεις τυπου "*&^%*-ησε τον στο χαλαρο", "σκιστον", "αν σου σπασει τα @@ καντου αυτο και δειξτου το αλλο", "αστου φεσι 10 λογαριασμους του παλιοπου&^&" -ως επι το πλειστον απο ατομα που δεν ξερουν καν τη νομοθεσια οπως φαινεται- να επαναλαβω οτι ο ιδιοκτητης δεν εχει καποια υποχρεωση να ριξει για 2η φορα το ενοικιο. Συμφωνησαν τιμη στο παζαρεμα και τωρα απαιτειται νεα χαμηλοτερη τιμη απο τον ενοικιαστη με το επιχειρημα οπως καταλαβαινω "δεν βγαινω οικονομικα, αλλα δεν φευγω γιατι δυσκολα βρισκω αξιοπρεπες σπιτι σαν αυτο, στα ιδια λεφτα" :rolleyes:

 

Με το συμπαθειο, νομιζω οτι αλλος, αλλουνου σπαει τα @@ και οχι ο ιδιοκτητης στον ενοικιαστη. Τουλαχιστον με οσα διαβασα απο τον ts. Τελος, εδω με ρισκο να πεφτω εξω, το οτι ο ιδιοκτητης

α. Δεν εχει συμβολαιο

β. Δεχτηκε το παζαρεμα

Παρεπεμπει μαλλον σε καλοκαγαθο ανθρωπο που κοιτα να κανει τη δουλεια του και οχι "επαγγελματια" μισθωτη που κοιτα να πιασει κοτσο και να εκμεταλευτει τον (εκαστοτε) αθωο και βιοπαλαιστη και οικογενειαρχη και Παπα Ιωαννη Β, ενοικιαστη. Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι καθε λιγο πρεπει να ριχνει τις τιμες στα ενοικια επειδη το απαιτει ο ενοικιαστης.

 

Exει γινει ολο το insomnia, fuck da system οπου παντα υπαρχει ο αδυναμος και αθωος που πρεπει να μαμαει τον εχθρο (ιδιοκτητη διαμερισματος ας πουμε).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά είσαι σε θέση ισχύος. Για να το θέσω όσο πιο ευγενικά μπορώ... μπορείς να του κάνεις έρωτα από κάθε πιθανή οπή.

 

:devil:

 

Φυσικά και μπορεί να σε σουτάρει, αλλά μη ξεχνάς ότι μετά θα πρέπει να το ξανανοικιάσει, πράγμα όχι και τόσο εύκολο τέτοια εποχή. Και αυτό το ξέρει, εκτός και αν είναι χαζός. Επίσης αφού δεν υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο το σπίτι ουσιαστικά στο νοικιάζει με όλο το ποσό «μαύρο». Δε δηλώνει τίποτα- δε πληρώνει τίποτα. Άσε τις αποδείξεις, είναι χαρτί τουαλέτας αφού δεν υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο.

 

χαχαχαχ

 

φίλε τοπικ σταρτερ, πριν φύγεις άσε την "υπογραφή" σου στους τοίχους του σπιτιού... (γρατσουνιές, μηνύματα με σπρέι σε διάφορα σημεία που δεν τα βλέπει με το 1ο μάτι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε οτι αφορα τα caps τα bold και λοιπoυς εμφατικο-απολυτους τροπους, καλη αναγνωση:

1. http://www.insomnia.gr/topic/433414-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%bf/page__view__findpost__p__4508805

 

2. http://www.insomnia.gr/topic/433414-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%bf/page__view__findpost__p__4508851

 

3. http://www.insomnia.gr/topic/433414-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%bf/page__view__findpost__p__4508942

 

Σας προτρεπω δε, να διαβασετε ολοκληρο το τοπικ για την επαρκεστερη πληροφορηση σας. Το ιδιο και τον ts που προφανως θα μπερδευτηκε για το τι ισχυει και το τι δεν ισχυει βλεποντας 3 ατομα να τον συμβουλευουν οτι μπορει να &%*&^%&-ήσει τον ιδιοκτητη επειδη δεν κατεθεσε συμβολαιο στην εφορια. Πραγμα που δεν ειναι καν υποχρεωτικο.

 

Δε ξερω τι παραπτωματα εχει κανει μεσα απο τα οποια να μπορεις να τον εκβιασεις για να σου ριξει το ενοικιο, περαν του οτι κρυβει μερος απο τα ενοικια στην εφορια, κοβωντας σου μικροτερες αποδειξεις, (με τη συγκαταθεση σου ωστοσο και χωρις να νομιζω οτι αποδεικνυεται ευκολα οτι πληρωνεις παραπανω αποσο λενε οι αποδειξεις), παντως το θεμα του συμβολαιου που δεν πηγε εφορια καλυτερα βγαλτο απτο μυαλο σου ως μεσον εκβιασμου.

 

Τελος, επειδη βλεπω ομορφες εκφρασεις τυπου "*&^%*-ησε τον στο χαλαρο", "σκιστον", "αν σου σπασει τα @@ καντου αυτο και δειξτου το αλλο", "αστου φεσι 10 λογαριασμους του παλιοπου&^&" -ως επι το πλειστον απο ατομα που δεν ξερουν καν τη νομοθεσια οπως φαινεται- να επαναλαβω οτι ο ιδιοκτητης δεν εχει καποια υποχρεωση να ριξει για 2η φορα το ενοικιο. Συμφωνησαν τιμη στο παζαρεμα και τωρα απαιτειται νεα χαμηλοτερη τιμη απο τον ενοικιαστη με το επιχειρημα οπως καταλαβαινω "δεν βγαινω οικονομικα, αλλα δεν φευγω γιατι δυσκολα βρισκω αξιοπρεπες σπιτι σαν αυτο, στα ιδια λεφτα" :rolleyes:

 

Με το συμπαθειο, νομιζω οτι αλλος, αλλουνου σπαει τα @@ και οχι ο ιδιοκτητης στον ενοικιαστη. Τουλαχιστον με οσα διαβασα απο τον ts. Τελος, εδω με ρισκο να πεφτω εξω, το οτι ο ιδιοκτητης

α. Δεν εχει συμβολαιο

β. Δεχτηκε το παζαρεμα

Παρεπεμπει μαλλον σε καλοκαγαθο ανθρωπο που κοιτα να κανει τη δουλεια του και οχι "επαγγελματια" μισθωτη που κοιτα να πιασει κοτσο και να εκμεταλευτει τον (εκαστοτε) αθωο και βιοπαλαιστη και οικογενειαρχη και Παπα Ιωαννη Β, ενοικιαστη. Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι καθε λιγο πρεπει να ριχνει τις τιμες στα ενοικια επειδη το απαιτει ο ενοικιαστης.

 

Exει γινει ολο το insomnia, fuck da system οπου παντα υπαρχει ο αδυναμος και αθωος που πρεπει να μαμαει τον εχθρο του συστηματος (ιδιοκτητη διαμερισματος ας πουμε).

 

παρε λοιπον και τους νομους, καλο διαβασμα:

 

N 2238 / 1994 ΑΡΘΡΟ 77

 

1.Ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφόσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των εκατό (100) ευρώ κατά μήνα, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη σύνταξη τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας. Τα έγγραφα αυτά υποβάλλονται σε δύο αντίγραφα, από τα οποία το ένα επιστρέφεται θεωρημένο σε αυτόν που τα προσκόμισε και το άλλο παραμένει στη δημόσια οικονομική υπηρεσία ή σε περίπτωση αναρμοδιότητος, διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για τη φορολογία του εκμισθωτή.

 

και για το ενεργειακο πιστοποιητικο (υποχρεωτικο απο 1/1/12).

 

Ν. 3661/2008

 

Αρθρο 6. Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

 

 

1. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου κτιρίου ή η ριζική ανακαίνιση υφιστάμενου κτιρίου κατά το 'Aρθρο 5, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ζητήσει την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Κατά την πώληση ή τη μίσθωση κτιρίων διατίθεται από τον ιδιοκτήτη στον αγοραστή ή τον μισθωτή αυτών πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Η εφαρμογή των διατάξεων των προηγούμενων εδαφίων δεν μπορεί να αποκλεισθεί με συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι έκδοσης και διάθεσης του ανωτέρω πιστοποιητικού, καθώς και οι διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του υπόχρεου, σε περίπτωση μη έκδοσης ή μη διάθεσής του. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται, σε περίπτωση επιβολής προστίμου, η διαδικασία είσπραξης αυτού, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

 

Ν.3661/2008

Αρθρο 11. Εξαιρέσεις



 

Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου δεν εμπίπτουν οι παρακάτω κατηγορίες κτιρίων:

α) Κτίρια και μνημεία που προστατεύονται από το νόμο ως μέρος συγκεκριμένου περιβάλλοντος ή λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ή ιστορικής αξίας τους, εφόσον η συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις του παρόντος νόμου θα αλλοίωνε, κατά τρόπο μη αποδεκτό, το χαρακτήρα ή την εμφάνισή τους.

β) Κτίρια που χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας ή θρησκευτικών δραστηριοτήτων.

γ) Μη μόνιμα κτίρια που, με βάση το σχεδιασμό τους, η διάρκεια της χρήσης τους δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, κτίρια αγροτικών χρήσεων - πλην κατοικιών - με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις, και όμοια κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται από τομέα καλυπτόμενο από σχετική εθνική συμφωνία που αφορά την ενεργειακή απόδοση κτιρίων.

δ) Υφιστάμενα κτίρια κατοικιών τα οποία προορίζονται για χρήση που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες κάθε έτος.

ε) Αυτοτελή κτίρια, με συνολική επιφάνεια κάτω των πενήντα (50) τ.μ..

 

γιατι οντως, οι συμβουλες καποιων στο insomnia μαλλον ειναι πανω απο τους νομους :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα παραπονα σου και τις υποδειξεις σου μαζι με τις ξερες παραθεσεις νομων στον παρεδωσε που ως δικηγορος εχει διασαφηνισει τι ισχυει προ ολιγων μηνων. Καταλαβαινω βεβαια οτι το ινσομνια απαρτιζεται παντα απο ειδικοτερους, χαρακτηριστικο παραδειγμα εσυ. Καλη συνεχεια

 

ΥΓ. Δεν μιλησα καπου για ενεργειακο πιστοποιητικο ενω η παραθεση που κανεις περι συμβολαιου αποτι βλεπω καθοριζει χρονικα ορια υποβολης και οχι υποχρεωση

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΥΓ. Δεν μιλησα καπου για ενεργειακο πιστοποιητικο ενω η παραθεση που κανεις περι συμβολαιου αποτι βλεπω καθοριζει χρονικα ορια υποβολης και οχι υποχρεωση

 

ο νομος αυτο ε; λολ!

δεν ηξερα οτι υπαρχουν και προαιρετικοι νομοι (χωρις εστω να διασαφηνιζουν περι αυτου) :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...