kostas754 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα...εχω τν MSI K9N ultra και επειδη οταν πηρα της ραμ δν ηξερα εχω 2 διαφορετικες απο 1gb και τωρα μου εδωσε ενας φιλος μου ακομα 1 gb και θελω να βαλω και τις 3 να παει συνολο 3Gb...και οταν της βαζω και τις 3 να δουλεψουν δεν αρχιζουν τα windows...βλεπω απλα μια μαυρη οθονη ενω η καρτα αρχιζει να τρεχει...μολις βγαλω τν ραμ αρχιζει κανονικα...σας μπερδεψα το παλευο τοσο καιρο δν βρισκω λυση...τι λετε ?
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Με μόνο την καινούρια (δλδ 1GB) μπαίνει στα Win? Αν ΝΑΙ, μάλλον δεν είναι συμβατές οι μνήμες μεταξύ τους. Συχνότερο φαινόμενο τις παλιότερες εποχές. Αν δεν τότε ή έχει πρόβλημα ή δεν είναι συμβατή με το Mobo σου. Επίσης μήπως έχεις καρφωτά timings στο BIOS για τις παλιές σου μνήμες και δεν ταιριάζουν? Να δοκίμαζες να το βάλεις στο auto τότε
kostas754 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Ειναι στο auto...ειναι ddr 2...και παιζουν μεχρι οταν βαζω και 2gb μαζι...τωρα εχω 2gb...Η motherboard λεει μεχρι 8gb.και εχει 4 slot
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 δες αν ειναι ολες πχ 800 αρες.αν οι 2 ειναι 800 αρες και η αλλη 667 δωσε καρφωτα 667 μεσα στο bios γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι θα παρει το Timing απο την πιο αργη.και βεβαια ακομα και αν αναψει δοκιμασε να τρεξεις ενα Memtest86 να δεις αν ολα ειναι οκ
kostas754 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Το θεμα ειναι οτι οταν βαζω και τις 3 ραμ δν βλεπω εγω κατι στην οθονη..απλα τρεχει το Pc...οποτε δν μπορω να κανω καποια ρυθμιση οταν ειναι και οι 3...
Thanos1972 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Θα κανεις την ρυθμιση με τις 22 επανω που δουλευει και μετα θα κανεις save and εχιτ.μετα κανε ενα shutdown και βαλε και την καινουργια μνημη επανω και δες τι γινετε.
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Το θεμα ειναι οτι οταν βαζω και τις 3 ραμ δν βλεπω εγω κατι στην οθονη..απλα τρεχει το Pc...οποτε δν μπορω να κανω καποια ρυθμιση οταν ειναι και οι 3... οπως ειπε ο thanos α.δες τι ταχυτητες ειναι για αρχη. β.ορισε στο bios την ταχυτητα στην πιο αργη μνημη. γ.αμα ανοιξει τσεκαρε με Memtest.αν δεις errors μπορει τα cache latencies να ειναι διαφορετικα στις μνημες οποτε να μην παιζουν.αν πχ μια 800 αρα παει στα 667 μπορει να παιξει με πιο καλα latencies απο μια μαμισια 667.μιλαμε για μνημες του κιλου. αν δεν βγαλει errors οκ αν βγαλει αλλαξε latencies.επισης πολλες φορες βοηθαει αν αλλαχτει η θεση των μνημων.πχ στο πρωτο slot να μπει η πιο αργη.για καποιο λογο χωρις να ειμαι σιγουρος πολλες φορες οταν ειναι στο auto ισως διαβαζει την πρωτη και βλεπει τη ταχυτητα ειναι οποτε αν διαβασει την γρηγορη μπορει να μην ξεκινησει το Pc ενω αν διαβασει την αργη να ξεκινησει.θελει δοκιμες γενικα.αμα δεν περασεις Memtest για 10 λεπτα χωρις errors μην μπεις αδικα windows.ακομα και να μπει ειναι θεμα χρονου να φας errors.αν τα errors ειναι απειρα τοτε ουτε καν windows δεν θα μπει. επισης μας μπερδεψες γιατι ειπες πριν οτι οταν βαζεις και τις 3 δεν ανοιγουν τα windows και βλεπεις μαυρη οθονη ενω τωρα λες δεν βλεπεις τιποτα.αλλο το να βλεπεις να ξεκιναει το Pc και να μην μπαινει windows και αλλο να μην κανει καν post και να μην βλεπεις τιποτα μα τιποτα.
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Για να ξεκαθαρίσουμε πρώτα μερικά που δεν πολυκατάλαβα. 1. Το PC σου ξεκινάει με όποιο συνδυασμό 2 μνημών από τις 3 και να βάλεις πχ μια από τις παλιές και την καινούρια? 2. Αν ΟΧΙ, πες μου μόνο με την καινούρια ξεκινάει? 3. Αυτό που ρωτάει κι ο κ. Moderator από πάνω, το μηχάνημα όταν βάζεις και τις 3 κάνει post ή μόνο στα windows δεν μπαίνει? 4. Οι μνήμες είναι όλες ίδιου τύπου, single ή double sided (έχουν τσιπάκια μνήμης από την μία πλευρά ή και από τις 2)? 5. Υπάρχει χαρτάκι πάνω κολλημένο που να γράφει τα timings? πχ DDR-400 CL2.5
kostas754 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Σορρυ που τα ειπα λιγο οπως να ναι ποιο πανω...ας τα πω λιγο ποιο καλα...οταν εχω και τις 3 μνημες στο Pc απλα λειτουργει το κουτι και εγω βλεπω τη μαυρη οθονη(off) και αναγκαστηκα το κλεινω βγαζω τη μια μνημη και το ανοιγω...αν θελετε πειτε μου με ποια σειρα να τις βαλω..η τι αλλο να κανω...το τεστ να το κανω τωρα που εχω τις 2 ? εχουν τσιπακια και απο τις 2 μεριες 1)A Data DDR 2 800 2)Kingston (1 GB DDR2-533) Memory Timings 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) 3)DDR2-667 (333 MHz) @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 18-35-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 15-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
ninos30 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Σε παρακαλώ μπορείς να μου απαντήσεις σε αυτά τα 2? (σε έχω ρωτήσει ήδη 2 φορές...) 1. Το PC σου ξεκινάει με όποιο συνδυασμό 2 μνημών από τις 3 και να βάλεις πχ μια από τις παλιές και την καινούρια? 2. Αν ΟΧΙ, πες μου μόνο με την καινούρια ξεκινάει? Και ποια από τις 3 είναι η καινούρια? Να φανταστώ η πρώτη? ΑΝ ξεκινάει το PC σου με οποιοδήποτε από τις 3 κανονικά (ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΙΚΑΚΙ ΠΑΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ) τότε απλά μπες στο bios και ρύθμισε τα timings των μνημών σου σε αυτά της πιο αργής δλδ της 2 (αυτά δηλαδή 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS))
kostas754 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Σορρυ που δεν απαντησα...η kingston ειναι η ποιο καινουργια...και εκανα τωρα ενα check και ειδα οτι η A data και δεν ανοιγη το pc οταν ειναι μονη της αλλα και οταν ειναι με καποια ακομα(απο της 2 αλλες)...ενω οι αλλες 2 και μονες τους το ανοιγουν αλλα και μαζι.. πρν 2 βδομαδες παντως ηταν οκ η Α Data...
ninos30 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μάλιστα... ΔΛΔ πλέον το PC σου ανοίγει με την καινούρια και την μία παλιά σωστά? Υποψιάζομαι πως βάζοντας την Kingston πήρε χαμηλό CL timing και δεν μπορεί να παίξει η ADATA. Μπες στο BIOS βρες που έχει τις μνήμες, αν είναι στο auto βάλτο Manual και βάλε ταχύτητα 266 και timings 5-5-5-15. Πιστεύω πως θα παίξει έτσι
kostas754 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Σωστα θα κανω αυτο που ειπες κ θα σου πω Φιλε μου εισαι πολυ σωστος εκανα το bios...και μετα τα εβαλα με τη σειρα πρωτα στα slot πρωτα τν παλια μετα την A data και τελος τν Κingston...τωρα μ λεει 3GB ram αλλα (2gb Usable) και για να σε προλαβω εχω τα 64 bit...
ninos30 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Παίξε με τις θέσεις των μνημών. Επίσης άνοιξε το msconfig (γράψε msconfig στο search bar μόλις πατήσεις το Start των Windows) και: MSconfig->boot->advanced options-> εκεί που λέει Max memory είναι τσεκαρισμένο? Αν είναι, ξετσεκάρισέ το
kostas754 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Φιλε μου το εκανα MSconfig->boot->advanced options-> εκεί που λέει Max memory είναι τσεκαρισμένο? Αν είναι, ξετσεκάρισέ το...και δουλευει σουπερ...σε ευχαριστω παρα πολυ για τν χρονο σου...να σε καλα...και καλο βραδυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα