JimxxZe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ψάχνω να βρώ κάποιο μικρό διαμέρισμα (γκαρσονιέρα) στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες, έχω διαβάσει αρκετές αγγελίες στην xe, έχω κρατήσει τηλέφωνα, διευθύνσεις... Πήγα και είδα ένα χθές και απογοητεύτηκα, κούραση πολύ, τηλέφωνα με τον ιδιοκτήτη... Σκέφτηκα τη λύση να πάω σε μεσιτικό γραφείο, διότι σκέφτομαι ότι θα απαλλαγώ απο τρεξίματα κτλπ, το ποσοστό επιτυχίας να μου βρεί κάποιο διαμέρισμα πολύ κοντά στις προσδοκίες μου είναι μεγάλο (?)... Έψαξα λίγο για μεσίτες και διάβασα ότι αρχικά σου δίνουν να υπογράψεις ένα έγγραφο που αναφέρει τους όρους συναλλαγής και το ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλλεις σε αυτόν... Εγω ενδιαφέρομαι να νοικιάσω μια γκαρσονιέρα, πόσο θα μου κοστίσει ο μεσίτης; Έχω ακούσει για αμοίβη ενος ενοικίου!! Αν θέλει ένα νοίκι ο μεσίτης και άλλα δύο ο ιδιοκτήτης... που θα βρώ τόσα λεφτά για όλα αυτά; Αξίζει να πάω σε μεσίτη; Κάποιος που να έχει εμπειρία ας αναφέρει κάποια πράγματα.. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από JimxxZe
Haldol Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Εάν έχεις το μαλλί αξίζει και με το παραπάνω. Γλυτώνεις άπειρο τρέξιμο και ταλαιπωρία, όλα τα κάνει ο μεσίτης για λογαριασμό σου. Εάν, φυσικά, δεν έχεις τα λεφτά... τσάμπα ρωτάς. Αυτονόητο. Συνήθως παίρνουν ένα ενοίκιο αμοιβή (συνολικά), μισό από εσένα, μισό από αυτόν που σου νοικιάζει. Αυτό που υπογράφεις είναι μια «εντολή» για να ψάξει να σου βρει σπίτι- τυπικά πράγματα. Αλλά εννοείται ότι θα διαβάσεις το έγγραφο πριν πιάσεις το στυλό, μην είναι κάνας γυφτάκος κι έχει τίποτα hidden fees και ψάχνεσαι. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από Haldol
JimxxZe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Αυτό με το μισό ενοίκιο είναι στάνταρ; Και πληρώνεις μια φορά αυτην την αμοιβη΄και τέλος; Δεν πιστεύω να σου ζητάει ποσοστά απο ενοίκια ή να έχει κρυφές χρεώσεις;
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Επειδή πρόσφατα έψαξα για σπίτι έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα με παλιότερα. Πλέον οι ιδιοκτήτες δίνουν το διαμέρισμα σε 10 μεσιτικά και αν κάποιος από αυτούς βρει ενοικιαστή δεν του δίνουν τίποτα. Μόνο από τον ενοικιαστή ότι τσιμπήσουν. Και συνήθως τσιμπάνε ΕΝΑ ενοίκιο (σπανιότερα μισό) εξ' ολοκλήρου από τον ενοικιαστή. Και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που προτίμησα να ψάξω μόνος μου για σπίτι. Παίζει ρόλο και η περιοχή που ψάχνεις. Συνήθως στις πιο βόρειες ζητάνε ένα ενοίκιο, ενώ στις πιο κεντρικές παίζει να βρεις και μεσίτη που να ζητάνε μισό. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάριζε το από την αρχή το θέμα της πληρωμής.
IOSTEFO Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δοκίμασε και αυτό ίσος είσαι τυχερός και βρεις ένα έχει και φτηνά και ακριβά. https://www.airbnb.com/s/%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1--%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD--%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1?checkin=07%2F26%2F2012&checkout=07%2F26%2F2013&guests=1
kfyros Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 παλιά ήταν 1 ενοίκιο από τον ενοικιαστή και 1 από τον ιδιοκτήτη .. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΙΤΗ άσχετη με το ενοίκιο που θα πληρώνεις κάθε μήνα , και το 1 ενοίκιο εγγύηση.. Τώρα όντως μπορεί να έχουν μειωθεί οι προμήθειες όπως γράφει κι ο Mathador.. Σε κάθε περίπτωση διαπραγματεύσου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσεις τουλάχιστον μισό ενοίκιο στον μεσίτη ως αμοιβή. Ανάλογα και το ποσό του ενοικίου βέβαια , έτσι ; Παζάρεψε το όπου πας μπας και πετύχεις ακόμα καλύτερη τιμή.
greekparot Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Επειδη έψαχνα πρόσφατα για σπιτι ισχύει ότι ο μεσιτης θα ζητήσει αμοιβή 50% (ενοικιο) απο τον καθένα. Αλλα φυσικα στο γραφείο που θα πας ρωτάς πριν καν τους πεις τι ψάχνεις. Sent from my iPhone using Insomnia
Luxx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Εχω ειχα πληρωσει στον μεσιτη ενα ενοικιο. Ισως πλεον με τη κριση να πληρωνεις λιγοτερα! Συμφωνα με την τωρινη οικονομικη κριση, μπορω να βρω καλο σπιτι με ενοικιο στα 300 ευρω; Και αναφερομαι για σπιτι το πολυ 10ετιας, με αυτονομη θερμανση, πορτα ασφαλειας, ισως κλιματιστικο και οχι υπογειο/ισογειο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Ισχυει ακομα η κοροιδια οτι για να ξεκινησει ενας μεσιτης να ψαχνει σπιτι πρεπει να του δωσεις ενα ποσο προκαταβολικα?
pournaras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Ισχυει ακομα η κοροιδια οτι για να ξεκινησει ενας μεσιτης να ψαχνει σπιτι πρεπει να του δωσεις ενα ποσο προκαταβολικα? Δεν υπαρχει κατι που ισχυει η οχι. Ειναι ελευθερη αγορα, οποτε αμα ο αλλος ειχε πολλη δουλεια, εβαζε και τους δικους του ορους, αν πηγαινες σε καποιον που δεν ειχε πολλη δουλεια οι οροι ηταν πιο χαλαροι. Το οτι καποιος επαιρνε προκαταβη δε σημαινει οτι το εκαναν ολοι, αλλα ουτε σημαινει οτι κατ΄αναγκην ειναι και λαθος η προκαταβολη. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δεν υπαρχει κατι που ισχυει η οχι. Ειναι ελευθερη αγορα, οποτε αμα ο αλλος ειχε πολλη δουλεια, εβαζε και τους δικους του ορους, αν πηγαινες σε καποιον που δεν ειχε πολλη δουλεια οι οροι ηταν πιο χαλαροι. Το οτι καποιος επαιρνε προκαταβη δε σημαινει οτι το εκαναν ολοι, αλλα ουτε σημαινει οτι κατ΄αναγκην ειναι και λαθος η προκαταβολη. Τι να σου πω, το να δινεις λεφτα σε καποιον αγνωστο χωρις να ξερεις καν αν θα ενδιαφερθει να σε εξυπηρετησει μου φαινεται καπως. Εδω στην Κυπρο, σκιζονται να σου βρουν σπιτι, ερχονται εξω απτην πορτα σου καθε μερα με το αμαξι τους και σε γυρνανε απο δω κι απο κει να τσεκαρεις σπιτια και μπορεις εσυ να τους ριχνεις ακυρα επι 10 μερες και να μην εισπραξουν μια. Θυμαμαι σε εναν που με εξυπηρετησε αρκετα (με πηγε σε 6-7 σπιτια μονο οι βενζινες του πρεπει να ηταν κανα 10ευρω), αλλα κανενα σπιτι δεν μου αρεσε, οταν μου ειπε οτι δεν εχει αλλα να μου δειξει ενιωσα ασχημα να μην του δωσω κατι. Και εβγαλα ενα 20ευρω και του λεω "απλα για την εξυπηρετηση που ερχοσουν καθε μερα και με επαιρνες απτο σπιτι μου και με γυρναγες πισω" και δε το δεχτηκε με τιποτα. Και υποθετω οτι εδω δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση οσο στην Ελλαδα στο θεμα κατοικιας, δεν ξερω βεβαια μηπως υπαρχει παραπανω ανταγωνισμος αναλογικα με τα λιγοτερα σπιτια απο της Αθηνας πχ. ΥΓ. Η πληρωμη τους εδω ειναι να παιρνουν ποσοστο απο το μηνιαιο ενοικιο. Πχ (τα ποσα ειναι εντελως τυχαια, δεν εχω ιδεα ποσα ζητανε ακριβως) αν ο ιδιοκτητης θελει 350 ευρω, σου ζηταει 380 για να πληρωνει τα 50 ευρω που θελει ο μεσιτης καθε μηνα. Καπως ετσι παει και δεν το βλεπω ασχημο.
kirileman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Στην εταιρεία που δουλεύω ένα ενοίκιο από τον ενοικιαστή και ένα από τον ιδιοκτήτη παίρνουμε. Ο καθένας φυσικά ζητάει ότι θέλει. Ομοίως και στις πωλήσεις. Αυτό που έχει μειωθεί (εκτός του ύψους των ενοικίων) είναι ο αριθμός των εγγυήσεων προς τον ιδιοκτήτη, τα 2 μισθώματα τείνουν να γίνουν ένα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από kirileman
JimxxZe Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Απο την μέχρι τώρα αναζήτηση (δεν συμβουλεύτηκα μεσίτη ακόμα) που έκανα και κοιτώντας κυρίως διαμερίσματα (γκαρσονιέρες) < 300e παρατήρησα ότι, όλα είναι σε πολυκατοικίες παμπάλαιες, μικρά, κακή διαμόρφωση χώρων, έχουν κανά ψυγειάκι και κανά πανάρχαιο έπιπλο μέσα, το μπάνιο ΔΕΝ βλέπεται, 2χ2 στην κυριολεξία ΕΛΕΟΣ γαμώ, μια λεκάνη , ένα νιπτήρα και το τηλέφωνο του ντούζ και τίποτε άλλο! Και γενικά δωμάτια γύρω στα 250e μπαίνεις μέσα και σε πιάνει κατάθλιψη... Βέβαια σίγουρα θα υπάρχουν κάποια καλά αλλά είτε θα είναι νοικιασμένα είτε θα είναι μέσω μεσίτη... Αν δεν δώσεις απο 300e και πάνω αξιοπρεπές δωμάτιο δεν βρίσκεις.. αλλά είναι πολλά για 30τμ να δίνεις 300e κάθε μήνα, φοιτητής είμαι αν δίνω 300e μόνο για νοίκι, + κοινόχρηστα + ρεύμα + έξοδα δικά μου.... Δύσκολα... Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από JimxxZe
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Σε ποιά περιοχή κοιτάς;
JimxxZe Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Άγιο Ιωάννη, Δάφνη, Αγιο Δημήτριο, Κάτω Ηλιούπολη, Κάτω Υμμητό και γενικά αυτά τα κέντρο - ανατολικά προαστια, κυρίως διαμερίσματα κοντά σε μετρό Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από JimxxZe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα