Cryptic Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Έχει κανείς εμπειρίες με τέτοιες καταστάσεις; Δηλαδή τι παίζει όταν ο εργοδότης δεν σε πληρώνει κάθε μήνα; Δουλεύω σ'ένα εστιατόριο τους τελευταίους μήνες, και μας πληρώνουν με καθυστέρηση 2-3 μηνών (και καλά λόγω κρίσης). Ένα μέρος του μισθού είναι "ανεπίσημο", για λόγους που δεν ξέρω... Δηλαδή αν φύγω ή με απολύσουν, πάλι θα περιμένω μέχρι να τους καπνίσει να με πληρώσουν; Και μπορεί και να χάσω τα ανεπίσημα μεροκάματα; Μπορεί να γίνει κάποιου είδους καταγγελία, ή μόνο μηνύσεις και τέτοια;
drake. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Μπορεί να γίνει κάποιου είδους καταγγελία, ή μόνο μηνύσεις και τέτοια; Σε τέτοια θέματα υπάρχει και η ΕΠΙΘEΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που μπορείς να του κανεις καταγγελία αλλα φιλε αν τον πας στην επιθεώρηση,κινδυνεύεις να σε απολύσει Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2012 από drake.
drake. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 και πάλι..ποσα άτομα να δουλεύουν εκεί για να κάνει κάτι τέτοιο
Cryptic Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Καλά, ανώνυμη καταγγελία δεν είναι απαραίτητη (αν και μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον σε παρόμοια κατάσταση). Περισσότερο μ'ανησυχεί το ενδεχόμενο να κάνουν τσαμπουκά τύπου "θα σε πληρώσω όταν θέλω εγώ" ή "θα σε πληρώσω όσα γράφει το χαρτί και άντε γειά". Συνειδητοποίησα πως δεν γνωρίζω και τόσο καλά τα δικαιώματά μου
kfyros Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 αν δεν σε πληρώνει , κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση και επίσχεση εργασίας (με εξώδικο και δικηγόρο).. Η επίσχεση είναι ότι δεν πας στην δουλειά, ή πας και δεν δουλεύεις και μετράει σαν εργάσιμος χρόνος μέχρι να σε εξοφλήσει. Αν σε απολύσει ενώ είσαι σε επίσχεση, χωρίς να σε εξοφλήσει είναι παράνομη απόλυση και αν πας δικαστικά θα πάρεις όλο το ποσό μέχρι και τη μέρα του δικαστηρίου (αν υπάρχει ακόμα αυτός).. Για να μπορέσεις να πας στην επιθεώρηση ή να κάνεις επίσχεση πρέπει να αποδείξεις πόσα παίρνεις κάθε μήνα (απόδειξη μισθοδοσίας ή επιστολή με σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη που να λέει πόσα παίρνεις, μπορείς να τη ζητήσεις και να πεις ότι θες να τη δώσεις πχ. σε τράπεζα για δάνειο).. αυτά ισχύουν μόνο για τα άσπρα.. τα ΜΑΥΡΑ δεν πρέπει να τα αφήνεις ποτέ να καθυστερούν και να τα απαιτείς άμεσα !!!!!! εκτός αν μπορείς να αποδείξεις ότι έπαιρνες και μαύρα (απίθανο όμως) και να τα ζητήσεις κι αυτά.. περισσότερα στην επιθεώρηση όπου μπορείς να πάρεις τηλέφωνο για να ρωτήσεις, ή σε κάποιο σύλλογο εργαζομένων (πχ. εστίασης) για να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα