Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα "3g" (και καλά) στικακι για να έχω internet όταν πηγαίνω εκδρομές κτλ στο φορητό μου υπολογιστή

Επειδή όμως εγώ (όπως πιστεύω και οι περισσότεροι) δεν βλέπω ΜΟΝΟ τα email μου η το status μου στο facebook δεν πρόκειται για έναν ολόκληρο μηνα να μου φτάσουν τα γέλια όρια που έχουν οι πάροχοι (100MB,500MB,750MB,2GB,3 GB τον μηνα)

μέτρησα χθες λίγο την κίνηση που έκανα σε μια μέρα (μερικά post, λίγο facebook, email, 2,3 5 λεπτα reviews προϊόντων στο youtube και ένα video από ομιλία στην βουλή 20 λεπτών... ) και είδα πως συνολικά ξεπέρασα τα 300MB..

αυτό σημαίνει ότι για ένα μηνα με αυτό το traffic που το θεωρώ πολύ λογικό και minimum σχετικά με τις συνήθειες μου χρειάζομαι 9 GB το λιγότερο.

φανταστείτε δηλαδή να μιλάω και μέσω skype... αν στέλνω εικόνες, να δω κανένα video stream η καμια ταινία και να παίξω κανένα online game... η από αυτά τα browser games που φορτώνουν συνεχεια εικόνες κτλ...

Υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να συντονίζει τουλάχιστον την κίνηση στο διαδίκτυο? (δηλαδή να συμπιέζει την κίνηση και γενικά να κόβει τα όχι τόσο απαραίτητα αιτήματα από σελίδες και windows -για έλεγχο update κτλ-) έτσι ώστε να μειώσω την "κατανάλωση" σε MB κάθε μέρα?

τέλος στην κατανάλωση προσμετράται και το upload μου? η μονο το download?

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα "3g" (και καλά) στικακι για να έχω internet όταν πηγαίνω εκδρομές κτλ στο φορητό μου υπολογιστή

Δεν θα βρεις λύση που να σε εξυπηρετεί γιατί τα στικάκια 3g είναι για «βασική» χρήση internet, οχι για απαιτητική.

Τα παρακάτω είναι απαιτητική χρήση internet:

... 2,3 5 λεπτα reviews προϊόντων στο youtube και ένα video από ομιλία στην βουλή 20 λεπτών...

... αν στέλνω εικόνες, να δω κανένα video stream η καμια ταινία και να παίξω κανένα online game... η από αυτά τα browser games που φορτώνουν συνεχεια εικόνες κτλ...

Κάτι ακόμα. Στα online games θα εχεις αρκετά μεγάλο ping σε σχέση με την adsl και σε περιοχές που δεν θα εχεις 3g θα θυμηθείς εποχες PSTN.

Εν ολίγοις τα στικάκια ειναι μια καταπληκτική δυνατότητα φορητότητας, αλλά ακατάλληλα αν θες να μεταφέρεις/αντικαταστήσεις τις δυνατότητες της adsl. Για email, browsing, ΑΠΛΟ chat, facebook, twitter θα είσαι αρχηγός αλλά αν θες να βλέπεις ταινίες και μεγάλα stream ... δεν σου κάνει.

τέλος στην κατανάλωση προσμετράται και το upload μου? η μονο το download?

Προσμετράται το traffic δηλαδή download+upload

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...