Luxx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Πηγα στο γιατρο για ενα προβλημα που ειχα στο αυτι. Μου εκανε διαφορες εξετασεις, μεταξυ αυτων και το ακουογραμμα, και δε βρηκε κατι σχετικα με το προβλημα που ειχα ( εντονο ξυσιμο ). Αλλα στο ακουογραμμα βρεθηκε οτι το δεξι αυτι ( στο οποιο δεν εχω κανενα προβλημα ) κατι δε παει καλα. Ο γιατρος δε μου ειπε κατι. Οριστε το ακουογραμμα. Μπορειτε να βοηθησετε; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από Luxx
HALF EVIL Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Καλά και εσύ έφυγες έτσι; Πήγαινε σ' άλλο γιατρό. Διακινδυνεύεις την υγεία σου με τις γνώμες του καθένα ¨σχετικου¨ από εδώ; 1
Luxx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Για να μου ειπε οτι δε τρεχει κατι, λογικα κατι παραπανω θα ξερει. Απλα θελω να ξερω τι ακριβως σημαινει αυτο. Και γιατι στο δεξι αυτι εχει Χ. Βασικα του λεω οτι νιωθω το αριστερο μου αυτι βουλωμενο και μου λεει οτι αντιθετως το δεξι ειναι λιγο. Αυτο εννοει και το ακουογραμμα; Δε μπορω να δινω 50ρικα καθε μερα χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από Luxx
chill Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Εξωτερικά ιατρεία ρε Luxx. Ασφάλιση έχεις απότι θυμάμαι κλείσε ένα ραντεβουδάκι και κάνε το ακουόραμα σου να ησυχάσεις. 5 λεπτά υπόθεση είναι η εξέταση και επειδή όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν προβλήματα ακοής αν νομίζεις ότι υπάρχει κάποιο θέμα μην το αμελείς.
Luxx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Θεμα δεν εχω κανενα. Για αλλο λογο πηγα στο γιατρο. Επειδη με εξυνε το αυτι, αλλα δεν μου βρηκε τιποτα. Το ακουογραμμα μου το εκανε απλα για να δει εαν υπαρχει καποιο προβλημα. Εγω ρωταω ομως τι σημαινει αυτο το Χ στο δεξι αυτι. Εξωτερικα ιατρεια και Αθηνα μαλλον δε παιζει. Θα περιμενω μηνες για μια εξεταση. Το δημοσιο εχει πεθανει. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από Luxx
chill Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς το Χ γιατί γιατρός δεν είμαι...αλλά από την ώρα που δεν ανησύχησε ο ίδιος ο γιατρός που γνωρίζει γιατί ανησυχείς εσύ; Για το δημόσιο δεν αντιλεγω, χαρακτηριστικά είχα κλείσει ραντεβού για ακουοραμα σε δημόσιο νοσοκομείο το οποίο δεν εμφανιζόταν στα χαρτιά τους. Με το προσωπείο του ελληναρα που έτσι κι αλλιώς "φορώ" στα παρε δώσε μου με το δημόσιο και μερικά μπινελίκια έκανα δουλειά. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από chill
kuzko21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 μπα και το πανω αναφερεται στο δεξι αυτι και το κατω στο αριστερο...? και το Ο και το Χ ειναι απλα για να ξεχωριζουν. μπορει να λεω οτι να ναι βεβαια , απλα αυτο σκεφτηκα. πανε σε ενα γιατρο ρε παιδι μου να στο αξιολογησει...
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Πηγα στο γιατρο για ενα προβλημα που ειχα στο αυτι. Μου εκανε διαφορες εξετασεις, μεταξυ αυτων και το ακουογραμμα, και δε βρηκε κατι σχετικα με το προβλημα που ειχα ( εντονο ξυσιμο ). Αλλα στο ακουογραμμα βρεθηκε οτι το δεξι αυτι ( στο οποιο δεν εχω κανενα προβλημα ) κατι δε παει καλα. Ο γιατρος δε μου ειπε κατι. Οριστε το ακουογραμμα. Μπορειτε να βοηθησετε; Το Χ και το Ο είναι απλά για να ξεχωρίζουν τα αυτιά και το Ο είναι για το δεξί. ===Τα παρακάτω είναι με κάθε επιφύλαξη=== Όντως έχεις κάτι στο δεξί αυτί. Το αριστερό φαίνεται ΟΚ, για το τεστ που έγινε. Αυτό που φαίνεται ότι έχεις, είναι ότι κάτι υπάρχει στο τύμπανό σου που αλλάζει την πίεση που ασκείται στο διάφραγμα (μήπως κάτι το πιέζει από την πίσω μεριά; ). Θα πρέπει να πας με την εξέταση αυτή σε κάποιο γιατρό ΟΡΥΛΑ. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από Timonkaipumpa
isay Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Το Χ και το Ο είναι απλά για να ξεχωρίζουν τα αυτιά και το Ο είναι για το δεξί. AYTO! Για γνωμάτευση σε ιατρό http://www.hearingcenteronline.com/test.shtml http://www.earinfo.com/how-to-read-a-hearing-aid-test/
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Εμενα γιατι εχει αρνητικες τιμες; Και τι ειναι το cc και το dapa; :S Μηπως ειναι στα αραβικα; Γιατι ο γιατρος ειναι αραβας.
isay Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) ΔΕΝ είμαι γιατρός. Τα παρακατω να τα διασταυρώσεις με σχετική βιβλιογραφία. Εμενα γιατι εχει αρνητικες τιμες; Ένα φυσιολογικό ακοόγραμμα τυμπανόγραμμα είναι ανάμεσα στις τιμές +50 εως -150daPa. Είναι όπως ο αιματοκρίτης πρέπει να εχει τιμές μεταξύ y και z (δεν βάζω x για να μην τα μπερδέψεις). Το γιατί έχεις -140daPa θα στο εξηγήσει ο γιατρός αν κρίνει οτι υπάρχει προβλημα ή λόγος. Είσαι εντός ορίων. Και τι ειναι το cc και το dapa; :S Το cc είναι μονάδα μέτρησης όγκου και ισοδυναμεί με το ml Το daPa ειναι μονάδα μέτρησης πίεσης. Μηπως ειναι στα αραβικα; Γιατι ο γιατρος ειναι αραβας. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2012 από isay
xpapias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Επίσης παίζει ρόλο και σε τι συνθήκες το έκανες. Ησουν κρυωμένος με βουλωμένη τη μύτη, δεν ήσουν. Προφανώς και ο ΩΡΛ που στο έκανε δεν το αξιολόγησε σαν παθολογικό. Αν είχες κάτι, γιατί να μη στο πεί; Χωρίς να γνωρίζω από ακουογράμματα, πάντα.
insomniaK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 το cc δε νομίζω να ναι όγκος, παίρνει αρνητικές τιμές. Δεν ξέρω τι δείχνει ένα ακοόγραμμα, αλλά ξέρω από doppler spectra. Αυτό που βλέπεις στον άξονα x δείχνει τη διαφορά της πίεσης από κάποια σταθερά, (υποπτεύομαι του αέρα στο υψόμετρο που βρίσκεσαι ή την αναγωγή της στο επίπεδο της θάλασσας τη στιγμή του τεστ) που πρέπει να ασκηθεί ώστε να ακούσεις στη μέγιστη ένταση (άξονας y). Ιατρικά αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει, ούτε ποια είναι φυσιολογικά όρια, αλλά πιστεύω πως ο γιατρός σου ξέρει.
isay Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 το cc δε νομίζω να ναι όγκος, παίρνει αρνητικές τιμές. Δεν ξέρω τι δείχνει ένα ακοόγραμμα, Λανθασμένα ο luxx το ανέφερε ως ακοόγραμμα διότι η εξέταση είναι τυμπανόγραμμα. Το cc είναι όγκος. Στο τυμπανόγραμμα προσθαφαιρούνται ποσότητες αέρα (για αυτό παίρνει και αρνητικές τιμές) στον ακουστικό πόρο και μέσω της πίεσης (daPa) εξετάζεται η συμπεριφορά του τυμπάνου και έμμεσα όλος ο «μηχανικός» μηχανισμός του αυτιού. To ακοόγραμμα έχει συχνότητες (Hz).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα