evabb Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Εγώ στον 5ο, αλλά επειδή όλα τα σπίτια που άλλαξα στο Βέλγιο ήταν νοτιοανατολικά, το ίδιο πρόβλημα είχα πάντα. Τώρα είμαι Bascule συγκεκριμένα, στο τέλος της Louise πηγαίνοντας προς το ISTI. Τον πρώτο χρόνο μου έμενα Madou στον 20ο όροφο, λογικά ήσουν τότε Βέλγιο, το καλοκαίρι του 2006. Δεν έχω ζήσει χειρότερο καύσωνα στη ζωή μου που είχε διάρκεια σχεδόν 2 μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο, ο μόνος λόγος που έμενα σπίτι ήταν γιατί ανά μισάωρο έμπαινα στο ντους. Πέρσι μέσα στις εξετάσεις του Μαίου μας την έκανε πάλι και μετά Σεπτέμβρη όταν είχε πια αρχίσει η χρονιά, φέτος ευτυχώς με εξαίρεση 3 μέρες την προηγούμενη βδομάδα δεν έχει κάνει καύσωνα να μην αντέχω. Στο πανεπιστήμιο δεν μπορώ να πάω να διαβάσω, απορώ πώς το κάνουν, εγώ για να μάθω κάτι πρέπει να το λέω απ'έξω και δεν μπορώ να το κάνω αυτό στη βιβλιοθήκη πχ. Αλλά καλά τα πήγε φέτος, ευτυχώς. ναι ναι ξερω που λες στην bascule. εκει που χωριζουν το 7 απο το 94 σωστα; madou λες και την βλεπω την πολυκατοικια, μια δυο ειναι εκει τοσο μεγαλες. παρολιγο να νοικιαζουμε κι εμεις σπιτι εκει μια φορα. καλοκαιρι του 2006 που λες εδινα εξετασεις για το ULB και τον θυμαμαι τον καυσωνα εκεινες τις μερες. κοντευα να πεθανω μεσα στο auditoire lamere. παντως δεν μενουμε στην ιδια περιοχη. εγω ειμαι Woluwe St Lambert απεναντι ακριβως απο το shopping. @evabb: 8 χρόνια βέλγιο είναι πολλά...συν το γεγονός οτι πήγες από τα 16 σου. Θαυμάζω πολύ τέτοια άτομα και τώρα τι θα κάνεις;θα μείνεις βέλγιο ή θα γυρίσεις ελλάδα; ε δεν ειναι λιγο αυτοκτονια να γυρισω ελλαδα; δεν νομιζεις;
gigisoni Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 παντως δεν μενουμε στην ιδια περιοχη. εγω ειμαι Woluwe St Lambert απεναντι ακριβως απο το shopping. Ναι, ξέρω που λες, στάση Roodebeek δεν εννοείς; Πρόσφατα αγόρασε μία φίλη μου σπίτι εκεί, αλλά όχι στην έξοδο μετρό που βγάζει στο εμπορικό, από την άλλη ακριβώς πλευρά/έξοδο του μετρό. Εκεί έχω κατέβει, δεν την έχω γυρίσει την γειτονιά ούτε το εμπορικό, αλλά παλιά που είχα αμάξι όλη την πόλη την είχα γυρίσει πολλές φορές, όλο και θα πέρασα και θα είδα τι έχει και εκεί. Εγώ ναι, εκεί που χωρίζουν τα τραμ είμαι, πιο κάτω στον παράλληλο δρόμο με το 7, ακριβώς στο όριο με Uccle. Η μισή πολυκατοικία ανήκει Uccle και η άλλη μισή Ixelles (έχουμε 4 εισόδους). Ήθελα να είμαι κοντά στο πανεπιστήμιο, κάτι να τύχει να μπορώ να πάω και να έρθω με τα πόδια, ή όταν έχω κενό να έχω την πολυτέλεια να μπορώ να γυρίσω σπίτι να ξεκουραστώ/φάω/τον αρπάξω για καμιά ώρα/ντουζάκι/οτιδήποτε. 20 λεπτά δρόμος στο χαλαρό με τα πόδια, 15 στο γρήγορο, 7 λεπτά τρέξιμο
evabb Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ναι, ξέρω που λες, στάση Roodebeek δεν εννοείς; Πρόσφατα αγόρασε μία φίλη μου σπίτι εκεί, αλλά όχι στην έξοδο μετρό που βγάζει στο εμπορικό, από την άλλη ακριβώς πλευρά/έξοδο του μετρό. Εκεί έχω κατέβει, δεν την έχω γυρίσει την γειτονιά ούτε το εμπορικό, αλλά παλιά που είχα αμάξι όλη την πόλη την είχα γυρίσει πολλές φορές, όλο και θα πέρασα και θα είδα τι έχει και εκεί. Εγώ ναι, εκεί που χωρίζουν τα τραμ είμαι, πιο κάτω στον παράλληλο δρόμο με το 7, ακριβώς στο όριο με Uccle. Η μισή πολυκατοικία ανήκει Uccle και η άλλη μισή Ixelles (έχουμε 4 εισόδους). Ήθελα να είμαι κοντά στο πανεπιστήμιο, κάτι να τύχει να μπορώ να πάω και να έρθω με τα πόδια, ή όταν έχω κενό να έχω την πολυτέλεια να μπορώ να γυρίσω σπίτι να ξεκουραστώ/φάω/τον αρπάξω για καμιά ώρα/ντουζάκι/οτιδήποτε. 20 λεπτά δρόμος στο χαλαρό με τα πόδια, 15 στο γρήγορο, 7 λεπτά τρέξιμο ναι ναι Roodebeek, ειναι πολυ καλη περιοχη ειδικα πιο μεσα. Μονο βελγοι θα μπορουσαν να κανουν τετοιο πραμα με πολυκατοικια.
little loulou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 ε δεν ειναι λιγο αυτοκτονια να γυρισω ελλαδα; δεν νομιζεις; ούτε κι όταν γεράσεις;;;;
epp Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 δεν το πηγες λιγο μακρυα? εδω καλα καλα δεν ξερουμε σε 4-5 χρονια τι θα κανουμε στην ζωη μας(η κλισε ερωτηση στα interviews "που φανταζεσαι τον εαυτο σου σε 5 χρονια? ") και λες να χει σχεδια για τα γεραματα!? οταν γερασει θα γυρισει ελλαδα κ θα κανει ιδιαιτερα ολλανδικων και γαλλικων σε ελληνακια
viper2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 δεν το πηγες λιγο μακρυα? εδω καλα καλα δεν ξερουμε σε 4-5 χρονια τι θα κανουμε στην ζωη μας(η κλισε ερωτηση στα interviews "που φανταζεσαι τον εαυτο σου σε 5 χρονια? ") και λες να χει σχεδια για τα γεραματα!? οταν γερασει θα γυρισει ελλαδα κ θα κανει ιδιαιτερα ολλανδικων και γαλλικων σε ελληνακια το αυτο...
little loulou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 οταν γερασει θα γυρισει ελλαδα κ θα κανει ιδιαιτερα ολλανδικων και γαλλικων σε ελληνακια Αυτή την απάντηση περίμενα
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 ούτε κι όταν γεράσεις;;;; Γιατί έχεις δεδομένο ότι πρέπει κάποιος ομογενής να γυρίσει στον τόπο που γεννήθηκε?
gigisoni Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει όχι σε 5 χρόνια, τον επόμενο μήνα. Εγώ ήρθα για μόνιμα εδώ, μου την βάρεσε και τα παράτησα όλα και κατέβηκα Ελλάδα με σκοπό να καθίσω εκεί, και μετά από ένα χρόνο το ξανασκέφτηκα και μέσα σε ένα μήνα αποφάσισα να γυρίσω Βέλγιο και να γραφτώ στο πανεπιστήμιο. Αν μου έλεγε κάποιος 2μιση χρόνια πριν ότι θα σπούδαζα ξανά στο Βέλγιο, θα του έλεγα ότι είναι τρελός.
little loulou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Γιατί έχεις δεδομένο ότι πρέπει κάποιος ομογενής να γυρίσει στον τόπο που γεννήθηκε? Απλά ρωτάω για να μαθαίνω-βλέπω και μία άλλη πλευρά των πραγμάτων-"βγω από το κουτάκι μου"
evabb Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 οπως ειπαν τα παιδια ουτε σε ενα μηνα δεν ξερουμε. ουτε υπαρχει καμια υποχρεωση να γυριζουν οι ελληνες στην ελλαδα περα απο καποια ηλικια
epp Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 τωρα που το φερε η κουβεντα , Βρυξελλες ποσα ευρω χρειαζονται τον μηνα για να ζεις σαν ανθρωπος , χωρις τιποτε τρελα?? σαν φοιτητης ξερω γω? επειδα ειχα μια σχετικη κουβεντα τις προαλλες , καποτε που το ψαχνα ειχα δει οτι τα ενοικια για δωματιο ηταν καμια 350? και κατεληξα οτι ειναι ελαφρως πιο ακριβα απο γερμανια
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Σπουδές στο εξωτερικό, συνήθως, καταλήγουν σε μόνιμη διαμονή εάν τις αρχίσεις από την αρχή. Εάν πας για μεταπτυχιακό, τότε λίγο δύσκολα να μην ξαναγυρίσεις.
gigisoni Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 τωρα που το φερε η κουβεντα , Βρυξελλες ποσα ευρω χρειαζονται τον μηνα για να ζεις σαν ανθρωπος , χωρις τιποτε τρελα?? σαν φοιτητης ξερω γω? επειδα ειχα μια σχετικη κουβεντα τις προαλλες , καποτε που το ψαχνα ειχα δει οτι τα ενοικια για δωματιο ηταν καμια 350? και κατεληξα οτι ειναι ελαφρως πιο ακριβα απο γερμανια Εξαρτάται, για σπίτι ή δωμάτιο; Εστία νομίζω δίνουν 200 ευρώ, για καλό δωμάτιο χωρίς domiciliation θέλεις 300 με 350, μετά αν το πας για συγκατοίκηση θα σου βγει κανά 400άρι το λιγότερο, στούντιο εξαρτάται την περιοχή από 500 ευρώ μέχρι και 700.
evabb Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 τωρα που το φερε η κουβεντα , Βρυξελλες ποσα ευρω χρειαζονται τον μηνα για να ζεις σαν ανθρωπος , χωρις τιποτε τρελα?? σαν φοιτητης ξερω γω? επειδα ειχα μια σχετικη κουβεντα τις προαλλες , καποτε που το ψαχνα ειχα δει οτι τα ενοικια για δωματιο ηταν καμια 350? και κατεληξα οτι ειναι ελαφρως πιο ακριβα απο γερμανια δωματιο οταν λεμε εδω ενουμε με κοινη κουζινα, τουλετα και μπανιο που το μοιραζεσαι με τουλαχιστον αλλον ενα ατομο και κοινο σαλονι αν υπαρχει. αν θες γκαρσονιερα ακα στουντιο στην βελγικη υπολογιζε απο 500 ευρω και πανω για τις καλες περιοχες. τωρα στις σκατοπεριοχες δεν ξερω τι γινεται, εχω δει και σπιτια 80 τετραγωνικα με 400 ευρω αλλα η περιοχη ειναι σαν να ζει στην πλατεια βαθης η μεσα στην ομονια. περα απο το ενοικιο υπολογιζε 400-500 ευρω για να μηναια εξοδα αλλα πολυ σφιχτα, Εξαρτάται, για σπίτι ή δωμάτιο; Εστία νομίζω δίνουν 200 ευρώ, για καλό δωμάτιο χωρίς domiciliation θέλεις 300 με 350, μετά αν το πας για συγκατοίκηση θα σου βγει κανά 400άρι το λιγότερο, στούντιο εξαρτάται την περιοχή από 500 ευρώ μέχρι και 700. ποια εστια ρε γιγιζονι; ξερεις ποσες εστιες υπαρχουν και ποσοι φοιτητες; η αναλογια ειναι για κλαματα. επισης εχεις δει ποτε εστια; καποιες ειναι σαν τσαντιρια ασε που απαγορευονται οι επισκεψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα