Προς το περιεχόμενο

Wifi antenna TP-LINK TL-ANT2415D


mirmigki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

 

σε 3οροφο σπίτι με σχετικά χοντρούς τοίχους, υπάρχει ένα Modem-router της TP-LINK 300άρι που βρήσκεται στον μεσαίο όροφο,

και δύο 300άρια access points πάλι TP-LINK στους δύο ορόφους (πάνω και κάτω από το router) που δουλεύουν σαν universal repeaters.

 

εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού βρήσκονται IP κάμερες.

 

Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω είναι ότι περιστασιακά τα access points κολάνε και μπαίνουμε σε διαδικασίες restart με αποτέλεσμα να χάνω τις κάμερες.

 

Σκεύτομαι να αγοράσω μια εξωτερική κεραία omni-directional TP-LINK TL-ANT2415D στα 15db, να τη συνδέσω στο modem-router σε μια από τις δύο υποδοχές για κεραία που έχει, και να καταργήσω τα δύo access points.

 

Η κεραία πρέπει να μπεί περίπου στη μέση (σαν ύψος) του σπιτιού;

Θα έχω λογικά καλύτερη λήψη εξωτερικά; Από την άλλη μεριά του σπιτιού;

Εσωτερικά;

 

Παρακαλώ όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη!

Επεξ/σία από mirmigki
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη το Tp link ειναι λογικα 100Mw ακομα και 15 db κεραια να βαλεις δεν νομιζω να καταφερεις πολλα.

οποτε θα προτεινα.ολα τα modem,router κτλ firmware update.β.αν μπορεις τα access points καντα access points με καλωδιο ethernet απο τον κεντρικο adsl router και οχι wireless repeaters.αν θες κατι καλυτερο σε μαρκα υπαρχει η air live.αν θες να παιξεις υποχρεωτικα με ενα παρε κανα air live αλλαξε του το firmware και απο 100 Mw Θα παιξει και στα 400.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!

 

Βασικά δεν με ενδιαφέρει τόσο η απόσταση, καθώς οι συσκευές είναι σχετικά κοντά στο σπίτι, περιμετρικά αυτού, στα 20-30 μέτρα.

Σαν router από μόνο του το συγκεκριμένο, και χωρίς τα δύο repeaters, έπιανε ούτως η άλλως απλά με πολύ χαμιλές στέθμες. (τα κινητά δεν έπιαναν)

Οπότε ελπίζω με την εξωτερική πλέον κεραία να μπορέσω να έχω σήμα της προκοπής.

 

Τα firmware είναι ήδη τα τελευταία.

Τα Mw είναι κάτι σαν ισχύς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!Βασικά δεν με ενδιαφέρει τόσο η απόσταση, καθώς οι συσκευές είναι σχετικά κοντά στο σπίτι, περιμετρικά αυτού, στα 20-30 μέτρα.Σαν router από μόνο του το συγκεκριμένο, και χωρίς τα δύο repeaters, έπιανε ούτως η άλλως απλά με πολύ χαμιλές στέθμες. (τα κινητά δεν έπιαναν)Οπότε ελπίζω με την εξωτερική πλέον κεραία να μπορέσω να έχω σήμα της προκοπής.Τα firmware είναι ήδη τα τελευταία.Τα Mw είναι κάτι σαν ισχύς;

δοκιμασε αν θες την εξωτερικη κεραια αλλα δεν περιμενω και πολλα.αν μπορεις για μενα οπως ειπα κανε ta access points να ειναι σαν access points με καλωδιο ethernet προς τον ρουτερ αντι για Universal repeater για να μην εχουν τοσα θεματα.γιατι μετα αν αφησεις μονο το ρουτερ μπορει να εχεις θεματα με κινητα η ακομα και με τα laptop επειδη ειναι διαφορετικοι οροφοι.

τα Mw ναι ειναι σαν ισχυ.αλλα εσενα μπορει να μην ειναι θεμα ισχυς κτλ.μπορει απλα να κολλανε σαν συσκευες οποτε εκει η θα πρεπει να καταργησεις τα access points η να τα κανεις με καλωδιο για σιγουρια.εγω παντως λογω οτι ειναι διαφορετικος οροφος κτλ θα αφηνα τα access points για να ειμαι σιγουρος.γιατι οκ μπορει να εκανες δοκιμη και να ειδες οτι παιζει αλλα ενα αλλο λαπτοπ μπορει να εχει πιο χαμηλο σημα ειδικα αμα δουλευει στην μπαταρια η καποιο κινητο να μην πιανει.επισης αν το σημα ειναι χαμηλο θα ειναι πιο χαμηλη η ταχυτητα κτλ.οι καμερες ελπιζω να μην ειναι ασυρματα με τα access points η το ρουτερ.αν μπουν ολα με καλωδιο ισως ειναι μπελας αλλα τα αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερες ταχυτητες λιγοτερο φορτο στα access points ισως λιγοτερα κολληματα των ρουτερ.αν θες αλλαξε και την κεραια ασχετα με τα υπολοιπα.φτηνες ειναι προβλημα δεν θα σου κανει.απλα θα βελτιωσει λιγακι τα πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...