audio_acoustics_lover Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Γεια σας παιδιά, καλώς σας βρήκα! Θα ήθελα την άποψή σας για ένα θέμα: τέλειωσα το πρώτο μου πτυχίο με άριστα 9.1 και πήγα μετά τρία χρόνια από τη λήψη του πτυχίου, για ένα μεταπτυχιακό στην Σκωτία. Εκεί όσο καλά τα πήγα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, τόσο χάλια ήταν οι σπουδές μου: δεν καταλάβαινα και πολλά από γλώσσα, οι καθηγητές με κατσάδιαζαν και για το πιο παραμικρό λάθος, μου συνέβη και ένα άσχημο οικογενειάκό συμβάν, τα πήγα χάλια. Παραλίγο να με σουτάρουν... Τώρα δύο χρόνια μετά τη λήψη του μεταπτυχιακού, προσπαθώ να πάρω διδακτορικό και έχω αρχίσει επαφές με ΔΕΠ εδώ, αλλά αντιμετωπίζω αδιαφορία. Άλλος έχει δικούς του διδακτορικούς και έχει κλείσει τον αριθμό που μπορεί να εποπτεύει, άλλος δεν ενδιαφέρεται και γένικά τέτοια πράγματα. Σκέφτομαι λοιπόν ότι φταίει αφενός ο χάλια βαθμός που πήρα το μάστερ και αφετέρου το ότι δεν με ξέρουν, ας πούμε πέφτω αλεξιπτωτίστρια στα γραφεία τους και ζητάω διδακτορικό. Έτσι αρχίζω και εξετάζω το ενδεχόμενο μήπως πρέπει να προσπαθήσω να κάνω ένα δεύτερο μεταπτυχιακό εδώ ώστε να πετύχω ένα καλύτερο βαθμό και να γνωριστώ με κάποιους καθηγητές. Τι λέτε εσείς; Ποια η άποψή σας;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Σίγουρα το τελευταίο που τους ενδιαφέρει στο διδακτορικό είναι ο βαθμός του μεταπτυχιακού. Πανω απ'όλα είναι θέμα γνωριμιών και μετά καθαρά κατα πόσο τους αρέσει το θέμα της έρευνας που προτείνεις. Αν ο στόχος σου είναι το διδακτορικό και τελικά δεν βγάλεις άκρη δεν είναι κ ασχημη ιδέα να κανεις ένα μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή με την προοπτική που λές. Αλλά να το κυνηγήσεις το διδακτορικό απο τις αρχές του μεταπτυχιακού...δηλαδή να το δηλώσεις ξεκάθαρα στους καθηγητές που πιστεύεις ότι σου κάνουν για επόπτες ότι σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις. 1
audio_acoustics_lover Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Σίγουρα το τελευταίο που τους ενδιαφέρει στο διδακτορικό είναι ο βαθμός του μεταπτυχιακού. Πανω απ'όλα είναι θέμα γνωριμιών και μετά καθαρά κατα πόσο τους αρέσει το θέμα της έρευνας που προτείνεις. Αν ο στόχος σου είναι το διδακτορικό και τελικά δεν βγάλεις άκρη δεν είναι κ ασχημη ιδέα να κανεις ένα μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή με την προοπτική που λές. Αλλά να το κυνηγήσεις το διδακτορικό απο τις αρχές του μεταπτυχιακού...δηλαδή να το δηλώσεις ξεκάθαρα στους καθηγητές που πιστεύεις ότι σου κάνουν για επόπτες ότι σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις. Βασικά, σε αυτό έχω καταλήξει και εγώ οπότε και σκέφτηκα τη λύση του β' μαστερ. Απλά επειδή δεν ήμουν και ποτέ κοντά σε καθηγητές, με φιλίες και τέτοια πράγματα, βασικά δεν ξέρω τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται αυτές οι σχέσεις. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δεν χρειάζεται να γίνετε και κολλητάρια, αλλα υπάρχουν συνήθως αφορμές να πιάσεις κουβέντα. Λίγο για τις εργασίες σου, για την μετα-πτυχιακη εργασία, για τα μαθήματα επιλογής, συμμετοχή στην τάξη κτλ, να σε πάρουν και με καλό μάτι και κάτι γίνεται. Πολλοι συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα και όλο και κάποια βοήθεια θα χρειάζονται. Μην νομίζεις και αυτοί πολλές φορές μπορεί να είναι εσωστρεφείς. Τώρα αν δεν το έχεις το μιλητό, θα έλεγα να εστιάσεις πολύ στην απόδοσή σου για να τους τραβήξεις την προσοχή και να παραδώσεις πολυ καλές εργασίες. 1
audio_acoustics_lover Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δεν χρειάζεται να γίνετε και κολλητάρια, αλλα υπάρχουν συνήθως αφορμές να πιάσεις κουβέντα. Λίγο για τις εργασίες σου, για την μετα-πτυχιακη εργασία, για τα μαθήματα επιλογής, συμμετοχή στην τάξη κτλ, να σε πάρουν και με καλό μάτι και κάτι γίνεται. Πολλοι συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα και όλο και κάποια βοήθεια θα χρειάζονται. Μην νομίζεις και αυτοί πολλές φορές μπορεί να είναι εσωστρεφείς. Τώρα αν δεν το έχεις το μιλητό, θα έλεγα να εστιάσεις πολύ στην απόδοσή σου για να τους τραβήξεις την προσοχή και να παραδώσεις πολυ καλές εργασίες. Σε ευχαριστώ και πάλι. Έχεις δίκιο, δεν ξέρω να συμπεριφερθώ σε τέτοια περιβάλλοντα. Ακόμα και στο προπτυχιακό μου, πιο πολύ έδινα σημασία σε διαβάσματα, σημειώσεις, τέτοια παρά να τους μιλήσω... Είναι θέμα του δικού μου χαρακτήρα νομίζω. Και πάλι να είσαι καλά!
*nenya* Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2012 Επίσης αν συμμετέχεις σε κάποιο συνέδριο σχετικό με τον τομέα σου έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να γνωριστείς και με καθηγητές και να πιάσετε κουβέντα. Καλό είναι και να κάνεις δημοσιεύσεις σε σχετικά journals. Τα τσεκάρουν οι καθηγητές και μπορεί να επικοινωνήσουν αν τους ενδιαφέρει το θέμα για το οποίο έγραψες.
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Επίσης αν συμμετέχεις σε κάποιο συνέδριο σχετικό με τον τομέα σου έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να γνωριστείς και με καθηγητές και να πιάσετε κουβέντα. Καλό είναι και να κάνεις δημοσιεύσεις σε σχετικά journals. Τα τσεκάρουν οι καθηγητές και μπορεί να επικοινωνήσουν αν τους ενδιαφέρει το θέμα για το οποίο έγραψες. Αυτό το λες από εμπειρία; Έτσι γίνεται;
*nenya* Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Ναι, το μάτι τους κόβει στα συνέδρια και μετά γίνονται πηγαδάκια. Σε journal ακόμα δεν έχω στείλει τίποτα και απλά το αναφέρω γιατί είναι κι αυτός ένας τρόπος.
audio_acoustics_lover Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 @ *nenya* Καλή ιδεά! Θα το παλέψω. Ευχαριστώωω!! @Alan2 Αρχαιολογία και οτιδήποτε σε αυτό τον τομέα.
sphinxgr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μια μικρή παρένθεση. Όσα και διδακτορικά να κάνεις απλά να θυμάσαι, για να έχουν αξία δυστυχώς όλα αυτά, θα πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών συναναστροφών. Έτσι θα γίνεις γνωστή, έτσι θα αποκτήσουν αξία, έτσι θα είσαι η πρώτη επιλογή πάντα. Δυστυχώς όσο καλή και αν είσαι, κάποιος σημαντικά κατώτερος σου με όμως καλύτερο δίκτυο κοινωνικών συναναστροφών, έχει πολλές περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή του, μπορεί να μάθει και να προχωρήσει γενικά σε ότι θέλει ευκολότερα. Οπότε με το καλό αν σε επιλέξουν, παράλληλα δούλεψε το λίγο, γιατί σίγουρα θα σου χρειαστεί μελλοντικά Φιλικά.
UncleBens Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 έτσι από απορία πάνω σε τι θα είναι το διδακτορικό σου? και θέλεις να το κανεις έχοντας τι σκοπό?
audio_acoustics_lover Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 @ tehAllantin Ε, έχομεν μίαν γοητείαν και εμείς @sphinxgr Κατανοώ τι λες και θεωρώ πως έχεις δίκιο. Δεν θα μπω σε συζητήσεις για το αν είναι δίκαιο-άδικο και λοιπά όλο αυτό, ίσως να μην ισχύουν αυτές οι αξιολογήσεις σε αυτό το θέμα, αλλά και γενικότερα. Η δικτύωση άλλωστε δεν είναι κάτι κακό, ενυπάρχει στη φύση μας. Το θέμα είναι ότι ο άλλος είναι μονόχνωτος, το βρίσκει δύσκολο να προσαρμοστεί... @UncleBens Πάνω στο αντικείμενο που σπούδασα, αρχαιολογία. Το γιατί το έχω σκεφτεί ένα εκ. φορές. Το πιο κοντινό γιατί είναι η "τρέλα" να κάνω έρευνα, να πάρω κάτι και να το φτάσω μέχρι τέλους. Αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα