ΝικήταςΤ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Πω πω τι θεϊκό θέμα!! Λοιπόν έχουμε και λέμε: 1. Χειμωνιάτικη: Τσιγαρίζεις κρεμμύδι πρώτα και μετά από λίγο προσθέτεις το σκόρδο. Μετά βάζεις είτε έτοιμη σάλτσα (π.χ. πουμαρό) είτε στο διαβολάκο ντομάτα την οποία προσθέτεις. Ψιλοκόβεις πιπεριές (όχι καυτερές) και τις προσθέτεις και αυτές αφού πάρει τη βράση η σάλτσα. Μπαχαρικά: πιπέρι σε κόκκους (που σπας με ένα σκεύος, π.χ. μπρίκι), ρίγανη, αλάτι, πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, κανέλα και γαρύφαλο (προτίμησε σκόνη για να μην τα φας στην πορεία...) και στο τέλος ρίχνεις ένα ποτηράκι κρασί κόκκινο. Τυρί: κεφαλοτύρι. 2. Καλοκαιρινή: Τσιγαρίζεις κρεμμύδι και έπειτα σκόρδο. Στο διαβολάκο βάζεις κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά, ντομάτα και τα προσθέτεις. Μπαχαρικά: αλάτι,πιπέρι, ρίγανη, κόλιανδρο σε σκόνη. Στο πιάτο ψιλοκόβεις φρέσκο μαϊντανό. Τυρί: κεφαλοτύρι, παρμεζάνα. 3. All season: Τσιγαρίζεις κρεμμύδι και σκόρδο. Μετά βάζεις είτε έτοιμη σάλτσα (π.χ. πουμαρό) είτε ντομάτα την οποία προσθέτεις. Ανοίγεις μία κονσέρβα τόνου και αφού την στραγγίσεις τη ρίχνεις μέσα, αφού έχει πάρει βράσει. Προσοχή στο ανακάτεμα γιατί ο τόνος στο τέλος θα έχει σκορπίσει. Μπαχαρικά: πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, και στο πιάτο μαϊντανός. Τυρί: δεν πολυπάει αλλά αν επιμένεις βάλε παρμεζάνα. 4. Χειμωνιάτικη. Βράζεις κοτόπουλο και κρατάς το ζουμί και αφού το ξαφρίσεις το βράζεις και ρίχνεις τα μακαρόνια (Προσθέτεις και λίγο αλάτι). Τα βράζεις κανονικά και μετά τα σερβίρεις μαζί με το ζουμί και μπόλικο τυρί. Εδώ πάνε τα μακαρόνια της "ΜΕΛΚΟ" τα "σκιουφιχτά" ή τα "καλογερικά". Χωριάτικη γεύση!! Απίθανο λέμε με ένα ποτήρι κρασί είσαι πασσάς!!! Σημαντικό μην κάνεις τα μακαρόνια λαπά!! Δοκίμαζε να "στέκουν" λίγο στο δόντι. Προσθέτουμε το αλάτι στο νερό των μακαρονιών αφού πάρει βράση και έχουμε προσθέσει τα μακαρόνια. Αντί ξερό μπορείς να βάλεις και δροσερό κρεμμύδι αλλά να μην το τσιγαρίσεις πολύ. Άντε και καλά κρασιά!!!
margaritagr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Καμια συνταγη για σαλτσα με κρεμα γαλακτος, παρμεζανα κλπ? Μ αρεσουν οι ασπρες σαλτες, μς ντοματα σπανια...
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 alfredo, ειναι αυτο που θες. http://allrecipes.com/recipe/alfredo-sauce-2/
Lucifer Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Καμία συνταγή σάλτσας που να σας ενθουσίασε ... Θέλω κάτι καλοκαιρινό ελαφρύ και νόστιμο Συνταγή YiN, circa 2002: 1 ντομάτα στο μπλέντερ 2-3 κουταλιές μαγιονέζα μια-δυο κουταλιές γλυκού μουστάρδα 2 κουταλιές γιαούρτι 1 κονσέρβα τόνο Όλα μαζί ανακάτεμα και από πάνω. Τα σπάει.-
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Σάλτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια, Κοβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλες ροδέλες και τα σωτάρουμε σε αρκετό λάδι και σε αντικολλητικό(οπωσδήποτε) τηγάνι. Όταν αλλάξουν χρώμα και μαλακώσουν ρίχνουμε αλάτι, και 1-2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη(γινεται και με λευκή ή μέλι) και τα σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα ρίχνουμε ξύδι μπαλσάμικο και μπόλικο θυμάρι με λίγο πιπεράκι και τα αφήνουμε λίγο ακόμα. Προτείνω να σερβιριστεί με λιγκουίνι!
kuzko21 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Συνταγή YiN, circa 2002: 1 ντομάτα στο μπλέντερ 2-3 κουταλιές μαγιονέζα μια-δυο κουταλιές γλυκού μουστάρδα 2 κουταλιές γιαούρτι 1 κονσέρβα τόνο Όλα μαζί ανακάτεμα και από πάνω. Τα σπάει.- δε θα βγαλει τιγκα νερο η ντοματα μεσα στο μπλεντα? μπα και στραγγιζεις?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 δε θα βγαλει τιγκα νερο η ντοματα μεσα στο μπλεντα? μπα και στραγγιζεις? Εγώ κάνω σχεδόν την ίδια αλλά με κρασί αντί για ντομάτα, απλά θα το αφήσεις να πιει λίγο το νερό, αλλά όχι τελείως, για να έχεις λίγη περισσότερη σάλτσα.
mastor10 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 λοιπον λοιπον εγω θα πω μια αλλη "πατεντα" η οποια οποτε μου την εφτιαχνε η κοπελα μου ηταν απίστευτη, η μακαροναδα φτιαχνουμε τα μακαρονια, αλ ντέντε παρακαλω, αν ειναι για μια μεριδα βαζουμε 2 αυγα ή οσα θελει ο καθενας, κοβουμε ενα κρεμμυδι ή επισης οσο μπορει να δακρυσει ο καθενας, το τσιγαριζουμε βαζουμε και τα αυγα, κατα προτιμιση βαζουμε και ζαμπον για τη νοστιμάδα και μετα απο 5-6 λεπτα ριχνουμε και τα μακαρονια βαζουμε κάμποση κετσαπ και ανακατεύουμε σαν δαιμονισμενοι ωστε να αναμιχθούν ολα άρτια σερβίρεται ζεστο με παγωμενη μπυρα 1
margaritagr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 alfredo, ειναι αυτο που θες. http://allrecipes.co...lfredo-sauce-2/ ναιιιιι λατρευω alfredo, ειδικα στο la pasteria οπως το κανουν μου αρεσει απιστευτα
freedubus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Αν κάποια φορουμίτισσα θέλει να κρατήσει τον αγαπημένο της δικό της για πάντα, μπορεί να προσθέσει το αίμα της περιόδου της στη σάλτσα της μακαρονάδας που θα τον ταίσει. Πανάρχαιο μαγικό κόλπο. Πιάνει, λένε.
stavi Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Αν κάποια φορουμίτισσα θέλει να κρατήσει τον αγαπημένο της δικό της για πάντα, μπορεί να προσθέσει το αίμα της περιόδου της στη σάλτσα της μακαρονάδας που θα τον ταίσει. Πανάρχαιο μαγικό κόλπο. Πιάνει, λένε. έλα να σου κάνω το τραπέζι
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Αν κάποια φορουμίτισσα θέλει να κρατήσει τον αγαπημένο της δικό της για πάντα, μπορεί να προσθέσει το αίμα της περιόδου της στη σάλτσα της μακαρονάδας που θα τον ταίσει. Πανάρχαιο μαγικό κόλπο. Πιάνει, λένε. Έλεος ρε φίλε και εσύ, πάνω στην ώρα που διάβαζα τα post και μου άνοιγε η όρεξη κόντεψα να ξεράσω. 2
panosno1com Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 αμα θελουμε να κρατησουμε τη δικη μας αγαπημενη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα