Falia Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Γεια σας, θέλω να ρωτήσω το εξήs: τελείωσα το οικονομικό και θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε ειδική αγωγή ή σε ψυχολογία, είναι οι κλαδοι που μου αρέσουν πολύ, ενώ τα οικονομικά όχι, Θα μπορέσω αν και εφόσον περάσω και τελειώσω επιτυχως, να βρω δουλειά στους τομείς αυτους χωρίς να έχω το πτυχίο αλλά μόνο το μεταπτυχιακό;
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Όχι. Το μεταπτυχιακό είναι για να σε εξειδικεύσει σε κάτι. Βέβαια, εάν κανείς κάνει "ό,τι του έρθει" και από μαθηματικός πάει για μεταπτυχιακό σε "κοινωνικούς λειτουργούς", το ίδρυμα που θα του πάρει τα λεφτά του δεν θα του πει όχι. Ενήλικος είναι, "ξέρει τι κάνει". Όταν όμως θα πάει να βρει δουλειά, θα ζητάνε κοινωνικούς λειτουργούς και αυτός θα είναι μαθηματικός.
geowizard Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Ειναι σα να λεμε << Έχω δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ., ας αγοράσουμε ελικόπτερο!>>
Falia Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ, επομένως μάλλον θα πρέπει να στραφώ προς κατατακτήριες αλλά στην ειδικη αγωγή έχει μόνο στον Βόλο, ενώ στην ψυχολογία έδωσα πέρσυ και απέτυχα, thanks anyway
alan2 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Ψυχολογία εχει στο Πάντειο και στο ΦΠΨ του ΕΚΠΑ.
epp Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 αναλογα την σχολη/χωρα/προγραμμα/πανεπ. κλπ δεν υπαρχει κανενας 100% κανονας ας πουμε βγαινεις πολιτικος μηχανικος και θες να κανεις μεταπτυχιακο σε οικονομικα κλπ σε αλλες σχολες μπορει να σου ζητησουν(εξωτερικο το εχω δει κυριως) να δωσεις εξετασεις σε καποια μαθηματα σε αλλες ισως σε καλεσουν σε μερικα interview παραπανω για να δουν το υποβαθρο σου στον ταδε τομεα σε αλλες θα σε απορριψουν σε αλλες θα σου πουν να κανεις το χ προγραμμα 1-2 εξαμηνων προετοιμασιας
UncleBens Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Επειδή οι ψυχολόγοι δεν είναι γιατροί δεν είμαι σίγουρος για το αν ΔΕΝ μπορείς να δουλέψεις ως ψυχολόγος... (να ανοίξεις νόμιμα δηλαδή κάποιο γραφείο και να δέχεσαι κόσμο) επίσης και να μπορείς τώρα αν σε εμπιστευτεί ο κόσμος για να έρχεται είναι άλλη υπόθεση. σίγουρα όμως θα σε βοηθούσε να βρείς μια δουλειά όπως πχ στην βιομηχανία της διαφήμισης που γνώσεις κοινωνιολογίας και ψυχολογίας βοηθάνε. από εκεί και πέρα δεν είναι πρωτάκουστο να έχει κανεις κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο που δεν έχει άμεση σχέση με το πτυχίο του... Ο παπαδήμος ας πούμε (ο γνωστός) φυσικός σπούδασε απλά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά (τώρα πάνω σε τι ακριβώς δεν ξέρω) και μια χαρά τραπεζίτης έγινε..
epp Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Επειδή οι ψυχολόγοι δεν είναι γιατροί δεν είμαι σίγουρος για το αν ΔΕΝ μπορείς να δουλέψεις ως ψυχολόγος... (να ανοίξεις νόμιμα δηλαδή κάποιο γραφείο και να δέχεσαι κόσμο) επίσης και να μπορείς τώρα αν σε εμπιστευτεί ο κόσμος για να έρχεται είναι άλλη υπόθεση. σίγουρα όμως θα σε βοηθούσε να βρείς μια δουλειά όπως πχ στην βιομηχανία της διαφήμισης που γνώσεις κοινωνιολογίας και ψυχολογίας βοηθάνε. από εκεί και πέρα δεν είναι πρωτάκουστο να έχει κανεις κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο που δεν έχει άμεση σχέση με το πτυχίο του... Ο παπαδήμος ας πούμε (ο γνωστός) φυσικός σπούδασε απλά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά (τώρα πάνω σε τι ακριβώς δεν ξέρω) και μια χαρά τραπεζίτης έγινε.. για την ακριβεια bachelor φυσικη μεταπτυχιακες στην ηλεκτρολογια και διδακτωρικο στα οικονομικα γενικοτερα ο συνδυασμος μηχανικου με οικονομικα ειτε mba συνανταται αρκετα συχνα
geowizard Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Πάντως το μεταπτυχιακο οπως λεει και το ονομα του προυποθετει και καποιο αντίστοιχο χαρτι απο πισω.... Τωρα το εαν δεχονται κι ετσι για τα χρηματα ειναι αλλο καπελο.....
Falia Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Πιο πολύ με ενδιαφέρει η σχολική ψυχολογία και υπάρχει μεταπτυχιακό στο τμήμα ψυχολογίας με αυτή την κατεύθυνση, όμως να μην κάνω άδικο κόπο (γιατί είναι αρκετά απαιτητικό) αν είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα είμαι πλέον σχολική ψυχολόγος. Επίσης με την ειδική αγωγή-πολύ δύσκολο κι αυτό το μεταπτυχιακό- πού θα μπορούσα να δουλέψω χωρίς πτυχίο παρά μόνο αυτό του μετ/κού;
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Με το μεταπτυχιακό παίρνεις extra γνώσεις ΠΑΝΩ στο πτυχίο σου. ΔΕΝ αλλάζεις επιστήμη. Με άλλα λόγια, εάν θες να γίνεις ψυχολόγος ή εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής θα πρέπει να σπουδάσεις ψυχολογία ή ειδική αγωγή.-
insomniaK Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Σε διαφορετικό αντικείμενο από το πρώτο σου πτυχίο μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό, αρκεί να πληρείς τα ακαδημαϊκά κριτήρια (κι όχι τα οικονομικά που ατυχώς αναφέρθηκε) εισαγωγής και να εκπληρώσεις επιτυχώς το πρόγραμμα σπουδών. Στον ιδιωτικό τομέα μπορείς να εργαστείς οπουδήποτε ζητούν κάποιον με το υπόβαθρο που θα έχεις βάσει των σπουδών σου. Ωστόσο, τα εργασιακά διακαιώματα κατοχυρώνονται μέσα από τον πρώτο κύκλο σπουδών (προπτυχιακό) και όχι απο το μεταπτυχιακό (με κάποιες εξαιρέσεις που σχετίζονται με τη χώρα σπουδών και τα χρόνια εργασιακής εμπειρίας). Επομένως, αν κάνεις μεταπτυχιακό στην ψυχολογία, δε θα έχεις το δικαίωμα να ασκείς το επαγγελμα του ψυχολόγου.
Falia Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δεν έχεις άδικο, δεν ξέρω γι΄αυτό και ρωτάω, όμως αν κάποιος θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, ο μόνος δρόμος είναι οι κατατακτήριες; πέρσυ που έδωσα πήραν 4 άτομα σε σύνολο 220.
insomniaK Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Κατεύθυνση μπορείς να αλλάξεις, να αποκτήσεις τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα δεν μπορείς. Σκέψου έναν ψυχολόγο που για κάποιο λόγο κάνει μεταπτυχιακό στα οικονομικά, δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να υπογράφει λογιστικά βιβλία ή να δουλεύει ως λογιστής με δικαίωμα υπογραφής. Μπορεί όμως να βάζει τα νούμερα στα σωστά κουτάκια και να κ´ανει όλους τους υπολογισμούς υπό την εποπτεία ενός λογιστή. Ελπίζω να σε βοήθησε το παράδειγμα να καταλάβεις.
Falia Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 ευχαριστώ, αρχίζω να καταλαβαίνω, αν και απογοητεύομαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα