pavlinara Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Η παραπληροφόρηση της παραπληροφόρησης εδώ μέσα. Πένα κοπέλα μου για μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.θα σε εκτοξεύσει στους πίνακες αναπληρωτών και θα δουλεψεις σε ειδικό σχολείο σαν οικονομολογος ΟΡμα ήθελα να γράψω όχι πένα γαμώ το iPad μου Καλύτερα πήγαινε στο φόρουμ των εκπαιδευτικών και ρωτά. Pde.gr 2
audio_acoustics_lover Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Να προτείνω και εγώ κάτι; Γιατί δεν κάνεις ένα μεταπτυχιακό στον κλάδο σου και μετά συνεχίζεις με έρευνα που θα συνδυάζει και τα δύο αντικείμενα, και οικονομία και ειδική αγωγή/ψυχολογία. Θα γουστάρεις τρελά και θα βγει η έρευνα εύκολα.
Falia Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Γιατί τα οικονομικά δεν μου αρέσουν, είδα κι έπαθα να βγάλω τη σχολή, και αν ξαναρχισω να διαβάζω σίγουρα θα είναι αγγαρία, και δεν θέλω. 1
alan2 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 και εγω οικονομικά έχω τελειώσει πρώτο πτυχίο, αλλα στη πληροφορική έκανα αίτηση και εγινα δεκτός για μεταπτυχιακό.Αν ομως για πρόσληψη μετράει ο βασικός τίτλος, αξίζει? Αν το ακολουθήσω θα έχω μόρια για αναπληρωτής?
insomniaK Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Αυτό που λέει η παυλινάρα δεν αντίκειται σε αυτά που ήδη έχουν αναφερθεί. Στην περίπτωση που ανοίξουν θέσεις για οικονομολόγους στην εκπαίδευση, είσαι επιλέξιμη. Απο την άλλη αν κάνεις μεταπτυχιακό στην ψυχολογία και ανοίξουν θέσεις για ψυχολόγους, απορρίπτεσαι λόγω σπουδών. Όσο για την εκτόξευση στις λίστες των αναπληρωτών είναι σχετικό απο γω προσφορά. Πχ κοινωνιολόγοι με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση είναι πολλοί επομένως πια γίνεται σφαγή μεταξύ μόνο όσων έχουν μεταπτυχιακό και υπάρχουν αρκετοί που δεν μπαίνουν. Το ξέρω από φίλη κοινωνιολόγο με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση, 2
UncleBens Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 αντί για κατατακτήριες έπρεπε να δόσεις πανελλαδικές... και περισσότερες θέσεις και πιο εύκολα μαθήματα... Τώρα ίσως στο εξωτερικό αν θες να πας... με το πτυχίο σου θα σε δεχτούν σε κανένα προπτυχιακό τμήμα και σε 3 χρονια θα έχεις και άλλο πτυχίο..
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 φιλος απο μηχανολογια εκανε master στο management παντως.
Falia Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 insomniaK, στο παράδειγμά σου εννοείς ότι ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ένα μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία; επίσης ότι το μεταπτυχιακό στην ψυχολογία δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά όσο η ειδική αγωγή; pavlinara, ευχαριστώ uncleBens, δυστυχώς εξωτερικό δεν παίζει, οι Πανελλήνιες μου φαίνονται βουνό
insomniaK Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Εννοώ πως για να είσαι επιλέξιμη για κάποια θέση αναπληρωτή, το πρώτο πτυχίο μετράει. Δηλαδή για μία θέση οικονομολόγου σε σχολείο, μπορούν να κάνουν αίτηση όλοι οι οικονομολόγοι και έχουν περισσότερα μόρια αυτοί με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση. Δεν ισχύει όμως το αντίστροφο, για τη θέση, ενός δασκάλου, μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν πρώτο πτυχίο σχολικής εκπαίδευσης, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν πτυχίο ότιναναι και μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση. Οι κοινωνιολόγοι είναι τόσοι πολλοί πια, που το επαγγελματικό τους διέξοδο ήταν η εκπαίδευση, (υπάρχουν θέσεις για κοινωνιολόγους στα σχολεία). Επειδή όμως υπήρχε/υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, όλοι τους έχουν στραφεί στα μεταπτυχιακά που δίνουν εκπαιδευτική επάρκεια, επομένως πια έχοντας τόσοι πολλοί μεταπτυχιακό δεν τους εξασφαλίζει ότι θα καταφέρουν να πάρουν τη θέση, παλιότερα ίσχυε. Σημείωση, οι κοινωνιολόγοι (με ή χωρίς μεταπτυχιακό) αιτούνται για θέσεις που ζητούν κοινωνιολόγους κι όχι οτιδήποτε άλλο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Υπάρχει λύκειο ή γυμνάσιο ειδικής αγωγής; Επίσης, και για την παραπληροφόρηση δηλαδή, από ό,τι κλάδο και εάν είσαι εάν ΔΕΝ προσφέρει το τμήμα σου εκπαιδευτική επάρκεια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ, στην 2οβάμια, εάν δεν περάσεις ΑΣΠΑΙΤΕ. Άρα, ΔΕΝ μπορεί κάποιος με πτυχίο οικονομικών να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή ό,τι μεταπτυχιακό και εάν κάνει (εκτός και εάν το ΠΡΩΤΟ τμήμα του προσφέρει εκπαιδευτική επάρκεια ή τελειώσει ΑΣΠΑΙΤΕ). 1
UncleBens Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 insomniaK, στο παράδειγμά σου εννοείς ότι ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ένα μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία; επίσης ότι το μεταπτυχιακό στην ψυχολογία δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά όσο η ειδική αγωγή; pavlinara, ευχαριστώ uncleBens, δυστυχώς εξωτερικό δεν παίζει, οι Πανελλήνιες μου φαίνονται βουνό Αν σκαμπάζεις από μαθηματικά είναι παιχνιδάκι... γράφεσαι τεχνολογική την διοίκηση την μαθαίνεις μέσα σε 5 μέρες για 16-20 και σε 15 για καθαρό 20... διαλέγεις φυσική γενικής που έχει ΠΟΛΥ λίγη θεωρία και ασκησούλες της πλακας... αλλιώς αν είσαι περισσότερο του μπλαμπλά βιολογία.. αλλα έχει παραπάνω ύλη πάντως διαβάζετε σαν την διοίκηση.. μαθηματικά αν γράψεις πάνω από 14 είσαι ok έκθεση είναι έκθεση... 14 minimum και αυτό αν είσαι αδιάβαστος... δεν θέλει διάβασμα σχεδόν τίποτα... πάρε ένα λυσσάρι που έχει συμπυκνωμένη την μικρή θεωρία και δες τι ζητάνε από την έκθεση πως να την αναπτύσσεις κτλ... και αυτό είναι 10 μέρες διάβασμα max φυσική κατεύθυνσης αν δεν το έχεις ίσως τα βρείς σκούρα πάντως με ένα τρίμηνο διάβασμα το έχεις το 10 σίγουρα... προγραμματισμό τώρα... κοίτα εμενα γελοίος μου φαίνεται αλλα πρέπει να έχεις και μια επαφή με την λογική... και αυτός πιστεύω σε ένα τρίμηνο σου δίνει πάνω από 14-15... θα βγάλεις εν ολίγοις 15000 με 18000 μόρια μείωσε τα αυτά με 1500 και θα μπεις σε κανένα τμήμα ψυχολογίας.. η χωρίς να τα μειώσεις θα κανεις παιδαγωγικά που έχουν μέσα και παιδοψυχολογία κτλ.. άρα αν πραγματικά το θέλεις μην το σκέφτεσαι καν για κατατακτήριες είναι πολύ πιο απαιτητικές εξετάσεις.. και λίγες οι θέσεις..
anduka Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Γεια σας, θέλω να ρωτήσω το εξήs: τελείωσα το οικονομικό και θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε ειδική αγωγή ή σε ψυχολογία, είναι οι κλαδοι που μου αρέσουν πολύ, ενώ τα οικονομικά όχι, Θα μπορέσω αν και εφόσον περάσω και τελειώσω επιτυχως, να βρω δουλειά στους τομείς αυτους χωρίς να έχω το πτυχίο αλλά μόνο το μεταπτυχιακό; Γεια σας, θέλω να ρωτήσω το εξήs: τελείωσα το οικονομικό και θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε ειδική αγωγή ή σε ψυχολογία, είναι οι κλαδοι που μου αρέσουν πολύ, ενώ τα οικονομικά όχι, Θα μπορέσω αν και εφόσον περάσω και τελειώσω επιτυχως, να βρω δουλειά στους τομείς αυτους χωρίς να έχω το πτυχίο αλλά μόνο το μεταπτυχιακό; Λοιπόν είμαι σε παρόμοια κατάσταση, μόλις πήρα πτυχίο και θέλω (ηθελα και απλά περιμενα να τελειώσω δηλαδη) να ασχοληθώ με την ψυχολογία. Λοιπόν 2-3 τρόποι υπάρχουν(τουλάχιστον αυτούσ εχω βρεί). ο πρώτος είναι κατατακτήριες, θέλει πολύ πολύ πολύ διάβασμα αλλά μπορείς εαν μπείς σε 2η σχολή να κυνηγήσεις και μεταπτυχιακό παράλληλα. Η δεύτερη λύση είναι κάποιο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, ακόμη και το ανοιχτό , αλλά δεν μπορώ να ε ενημερώσω περαιτέρω. Η τρίτη λύση είναι η Αγγλία, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα σε 1 χρόνο να παρακολουθήσεις μαθήματα ψυχολογίας και μάλιστα να πάρεις και το αντίστοιχο diploma αλλά και να εγγραφείς στην British Psychological Society(BPS).μετά από αυτό μπορείς να διεκδικήσεις ενα μαστερ στην ψυχολογία. Ελπίζω να βοήθησα!
audio_acoustics_lover Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Γιατί τα οικονομικά δεν μου αρέσουν, είδα κι έπαθα να βγάλω τη σχολή, και αν ξαναρχισω να διαβάζω σίγουρα θα είναι αγγαρία, και δεν θέλω. Καταλαβαίνω τι λες. Άμα δεν σου αρέσει, άστο! Τότε πολύ απλά, κάνε ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου. Έστω και προπτυχιακό, αρκεί να το πας! insomniaK, στο παράδειγμά σου εννοείς ότι ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ένα μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία; επίσης ότι το μεταπτυχιακό στην ψυχολογία δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά όσο η ειδική αγωγή; pavlinara, ευχαριστώ uncleBens, δυστυχώς εξωτερικό δεν παίζει, οι Πανελλήνιες μου φαίνονται βουνό Μήπως να το κοιτούσες για κατατακτήριες;
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) 1.ναι υπάρχουν σχολεία ειδικής αγωγής. τα ε.ε.ε.ε.κ είναι τεχνικά λύκεια ειδικής αγωγής. και σε πολλά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια λειτουργούν τμήματα ένταξης 2.τι σχέση έχουν οι κοινωνιολόγοι;;;η κοπέλα είναι οικονομολόγος 3.δεν λέγεται εκπαιδευτική επάρκεια αλλά παιδαγωγική επάρκεια 4.για να είσαι ψηλά στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής μπορείς και με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής να το κάνεις χωρίς να χρειαστείς παιδαγωγική επάρκεια. 5.ορίστε ο φετινός πίνακας αναπληρωτών οικονομολόγων ειδικής αγωγής http://e-aitisi.sch...._B/PE09.00.html μόλις ένας έχει μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και είναι τρίτος(και χωρίς να έχει παιδαγωγική κατάρτιση) επειδή οι 2 πρώτοι είναι ειδική κατηγορία ο οποίος δουλεύει κάθε χρόνο φυσικά έχοντας την τρίτη θέση Υπάρχει λύκειο ή γυμνάσιο ειδικής αγωγής; Επίσης, και για την παραπληροφόρηση δηλαδή, από ό,τι κλάδο και εάν είσαι εάν ΔΕΝ προσφέρει το τμήμα σου εκπαιδευτική επάρκεια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ, στην 2οβάμια, εάν δεν περάσεις ΑΣΠΑΙΤΕ. Άρα, ΔΕΝ μπορεί κάποιος με πτυχίο οικονομικών να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή ό,τι μεταπτυχιακό και εάν κάνει (εκτός και εάν το ΠΡΩΤΟ τμήμα του προσφέρει εκπαιδευτική επάρκεια ή τελειώσει ΑΣΠΑΙΤΕ). ο άσχετος..... Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2012 από pavlinara
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μόλις μάθαμε ότι μπορείς να διδάξεις χωρίς εκπαιδευτική (ή παιδαγωγική, όπως λέγεται) επάρκεια! Μου αρέσει που διαβάζω κάτι τέτοια από "σχετικούς"! Ελπίζω να μην τα λένε παραέξω... γιατί θα είναι κρίμα να ρεζιλευτούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης, και εδώ φαίνεται η "σχετοσύνη" διάφορων ημιμαθών και παντελώς άσχετων, θα ήθελα να πληροφορήσω πως οι πίνακες των αναπληρωτών έχουν όσους έκαναν αίτηση. Δεν σημαίνει πως όποιος είναι εκεί μέσα θα δουλέψει ή είναι επιλέξιμος για δουλειά - πρόσληψη! Λυπάμαι τους δυστυχείς που θα τους ακούσουν... Ό,τι να 'ναι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα