Cossutius. Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μόλις μάθαμε ότι μπορείς να διδάξεις χωρίς εκπαιδευτική (ή παιδαγωγική, όπως λέγεται) επάρκεια! Ναι μπορεις. Μέχρι να γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ...Υποτίθεται οτι θα γινόταν το 2012 αλλά οσο το ειδες εσυ άλλο τοσο τον ειδαμε και εμεις!!!! Σχολές που δινουν απευθείας παιδαγωγικη επάρκεια είναι οι παιδαγωγικές σχολες και τα μεταπτυχιακά πάνω στα παιδαγωγικά. Για να αποκτήσει παιδαγωγική επάρκεια λοιπόν κάποιος θα πρέπει είτε να παρακολουθησει αυτά τα 6μηνιαία σεμηνάρια, τα οποία ακομα δεν εχουν ξεκινήσει (ουτε και οι ιδιοι ακομα δε ξέρουν τι χρειάζεται εκει στο υπουργείο),είτε να τελειώσει κάποιο μεταπτυχιακό όπως το "επιστήμες της αγωγής" που διδάσκεται στο ΕΑΠ της Κύπρου (το οποίο παρεπιπτόντος δε σε βάζει στους πίνακες ειδικής αγωγής) Γεια σας, θέλω να ρωτήσω το εξήs: τελείωσα το οικονομικό και θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε ειδική αγωγή ή σε ψυχολογία, είναι οι κλαδοι που μου αρέσουν πολύ, ενώ τα οικονομικά όχι, Θα μπορέσω αν και εφόσον περάσω και τελειώσω επιτυχως, να βρω δουλειά στους τομείς αυτους χωρίς να έχω το πτυχίο αλλά μόνο το μεταπτυχιακό; Οπως ειπώθηκε δεν υπάρχει αυτή τη στιγμη η ανάγκη οικονομολόγων, στα ειδικά σχολεία, ή στα τμήματα ένταξης. Ειτε θα πρέπει να αλλάξεις εντελώς κλάδο στο προπτυχιακό σου (πχ να πας να τελειώσεις το ¨"ειδικης αγωγής" στον Βόλο) ή να περιμένεις μήπως μπει κάποια τέτοια ειδικότητα. Με τα προβλήματα που έχει η ειδική αγωγή στη χώρα μας, χλωμό το κόβω παρεπιπτόντος. Τέλος για να μπορέσει να μπει κάποιος στους πίνακες ειδικής αγωγής της Ββαθμιας, θα πρέπει να έχει πτυχίο μαθήματος που διδάσκεται στα σχολεία ή στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., και να έχει κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην ειδική αγωγή (διότι τα σεμινάρια 400 ωρών έχουν πάψει να μετράνε πλέον απ το 2010) ή αλλιώς να έχει πάρει κατεύθηνση ειδικής αγωγής απ τη σχολή του (πχ πολλοί Γυμναστές το κάνουν αυτό, οπότε μπαίνουν στους πίνακες). Ειδάλλως αν είναι πτυχιούχοι ΑΜΕΑ οπότε και μπαίνουν στον Α πίνακα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Ναι μπορεις. Μέχρι να γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ...Υποτίθεται οτι θα γινόταν το 2012 αλλά οσο το ειδες εσυ άλλο τοσο τον ειδαμε και εμεις!!!! Σχολές που δινουν απευθείας παιδαγωγικη επάρκεια είναι οι παιδαγωγικές σχολες και τα μεταπτυχιακά πάνω στα παιδαγωγικά. Για να αποκτήσει παιδαγωγική επάρκεια λοιπόν κάποιος θα πρέπει είτε να παρακολουθησει αυτά τα 6μηνιαία σεμηνάρια, τα οποία ακομα δεν εχουν ξεκινήσει (ουτε και οι ιδιοι ακομα δε ξέρουν τι χρειάζεται εκει στο υπουργείο),είτε να τελειώσει κάποιο μεταπτυχιακό όπως το "επιστήμες της αγωγής" που διδάσκεται στο ΕΑΠ της Κύπρου (το οποίο παρεπιπτόντος δε σε βάζει στους πίνακες ειδικής αγωγής) Είσαι σίγουρος για αυτό; Γιατί πολλές σχολές δεν είναι "εκπαιδευτικές" αλλά συγκαταλέγονται στα "Π.Ε.", το οποίο σημαίνει ότι έχουν "εκπαιδευτική επάρκεια" για το αντικείμενό τους, για το οποίο και δηλώνουν στις προκηρύξεις. Ναι, τα σεμινάρια και το μεταπτυχιακό που αναφέρεις δεν το ήξερα...
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Αφού δεν γνωρίζεις ρε φίλε... Γιατί επιμένεις τόσο πολύ;;;;Ναι κάποιοι διδάσκουν ως αναπληρωτές και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια, αν αυτοί με την επάρκεια δεν είναι αρκετοί, αν είναι τρίτεκνοι, αν είναι ειδική κατηγορία κλπ.Στην ειδική αγωγή η πλειοψηφία διδάσκει έχοντας απλά το σεμινάριο ειδικής αγωγής ΧΩΡΙΣ παιδαγωγική επάρκεια. Κοίτα λίγο τους πίνακες αναπληρωτών. Να και ο πίνακας οικονομολόγων στην γενική αγωγή. Πόσοι από αυτούς που έχουν προυπηρεσία έχουν παιδαγωγική κατάρτιση;;;; http://e-aitisi.sch.gr/eniaiosd_2011/PE09.00.html
Cossutius. Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Ναι ρε συ 100%. Πχ το Φυσικό ή το Γεωλογικό,΄δεν ειναι σχολές που δίνουν παιδαγωγική επάρκεια μόνιμα, αλλά συγκαταλέγονται στα Π.Ε. μέχρι και τους 2 (σορρυ πριν ειπα έναν) επόμενους ΑΣΕΠ. Μετά από τους ΑΣΕΠ ένας φυσικός, όση προϋπηρεσία και να έχει, δε θα μπορεί να διδάξει παρα μόνο εάν παρακολουθήσει κάποιο 6μηνιαίο σεμηνάριο σε Πανεπιστημίο παιδαγωγικών, το οποίο θα του δώσει και την επάρκεια. Υποτίθεται οτι το 2012 θα γινόταν ο 1ος ΑΣΕΠ και το 2014 ο 2ος. Αυτο σήμαινε οτι παιδαγωγική επάρκεια θα είχαν όλοι εως το 2014. Μετά δε θα μπορουσαν να μπουν στους πινακες. pavlinara να προσθέτουμε πάντα οτι το σεμινάριο ειδ. αγωγης, δεν έχει καμία ισχύ πλέον για τους νέους εκπαιδευτικους. Οι πίνακες ειδ. αγωγης έχουν κλειδώσει για το συγκεκριμένο σεμινάριο στο 2010. Πλέον μονο με μεταπτυχιακό μπαίνεις ειδ, αγωγη. Στην Ελλάδα έχουμε 2 (ή 3?). Το ένα ειναι στην Αθήνα και το 2ο στη Πάτρα (ειδική αγωγή Κωφων). Τρίτο δε θυμάμαι
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μόλις μάθαμε ότι μπορείς να διδάξεις χωρίς εκπαιδευτική (ή παιδαγωγική, όπως λέγεται) επάρκεια! Μου αρέσει που διαβάζω κάτι τέτοια από "σχετικούς"! Ελπίζω να μην τα λένε παραέξω... γιατί θα είναι κρίμα να ρεζιλευτούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης, και εδώ φαίνεται η "σχετοσύνη" διάφορων ημιμαθών και παντελώς άσχετων, θα ήθελα να πληροφορήσω πως οι πίνακες των αναπληρωτών έχουν όσους έκαναν αίτηση. Δεν σημαίνει πως όποιος είναι εκεί μέσα θα δουλέψει ή είναι επιλέξιμος για δουλειά - πρόσληψη! Λυπάμαι τους δυστυχείς που θα τους ακούσουν... Ό,τι να 'ναι! Ναι μόλις το έμαθες λοιπόν. Άλλος πίνακας είναι όσοι έχουν προυπηρεσία και άλλος πίνακας όσοι κάναν απλά αίτηση, όπως λες Για το ποιος είναι "σχετικός" δεν το σχολιάζω καν
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μου αρέσει μερικοί "που τα γνωρίζουν"... και απορούν και για άλλους! Πλήρες παράλογο... Για την αποκατάσταση της αλήθειας.. Όταν γίνεται μία προκήρυξη για ένα αντικείμενο, μπορούν να καταθέσουν χαρτιά μόνο όσοι έχουν πτυχίο που ανήκει στον κλάδο Π.Ε. που είναι συναφής με το αντικείμενο. Η παιδαγωγική ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ είναι επιπρόσθετο προσόν που αποκτιέται, εάν το αντικείμενο δεν είναι από καθηγητική σχολή, είτε με την ΑΣΠΑΙΤΕ είτε με το μεταπτυχιακό που αναφέρθηκε. Η εκπαιδευτική επάρκεια είναι, ας το πούμε αν και αδόκιμο, επαγγελματικό δικαίωμα ενός κλάδου. Εάν η σχολή που τελειώνει κάποιος δεν έχει ΚΑΠΟΙΑ μαθήματα που να δίνουν γνώσεις για εκπαίδευση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ γιατί το πτυχίο του "δεν ανήκει" σε κάποιο "Π.Ε.". Απορώ όμως... λίγη τιμιότητα να σκεφτεί κανείς ό,τι δεν γνωρίζει κάποια πράγματα και να μην πετιέται και να προκαλεί κιόλας. Ναι ρε συ 100%. Πχ το Φυσικό ή το Γεωλογικό,΄δεν ειναι σχολές που δίνουν παιδαγωγική επάρκεια μόνιμα, αλλά συγκαταλέγονται στα Π.Ε. μέχρι και τους 2 (σορρυ πριν ειπα έναν) επόμενους ΑΣΕΠ. Μετά από τους ΑΣΕΠ ένας φυσικός, όση προϋπηρεσία και να έχει, δε θα μπορεί να διδάξει παρα μόνο εάν παρακολουθήσει κάποιο 6μηνιαίο σεμηνάριο σε Πανεπιστημίο παιδαγωγικών, το οποίο θα του δώσει και την επάρκεια. Υποτίθεται οτι το 2012 θα γινόταν ο 1ος ΑΣΕΠ και το 2014 ο 2ος. Αυτο σήμαινε οτι παιδαγωγική επάρκεια θα είχαν όλοι εως το 2014. Μετά δε θα μπορουσαν να μπουν στους πινακες. Δες το προηγούμενο μήνυμά μου. Όσο για το troll που μόνο να προκαλεί ξέρει σε θέμα που δεν γνωρίζει... πραγματικά έχω κουραστεί από τέτοια δίποδα.. δεν νομίζω να ξανασχοληθώ στο παρόν θέμα.
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Καλά όσο για τον ΑΣΕΠ ξεχάστε αφού θα κοπούν εντελώς οι μόνιμοι διορισμοί για τα επόμενα χρόνια(εδώ ακόμη να διορίσουν τους επιτυχόντες του τελευταίου ΑΣΕΠ).Οπότε τα πράγματα είναι όπως έχουν.
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Αγνόηση πώς κάνει κανείς σε κάποιο member του insomnia;
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Καλά πλάκα κάνεις τώρα έτσι.Όλα τα πτυχία ανήκουν σε κάποιο Π.Ε. Πχ το τει ζωικής παραγωγής ανήκει στον κλάδο Π.Ε.18.13. Συγνώμη κιόλας είσαι εκπαιδευτικός ή τα λες επειδή έτσι τα άκουσες από κάπου? Δίποδο,ε?? που κολλάν οι προκηρύξεις με τις αιτήσεις αναπληρωτών ένας θεός ξέρει. ο πλήρης παραλογισμός εδώ μέσα... Και για να τελειώσω πέρσι με κάλεσαν ωρομίσθια στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου ΧΩΡΙΣ να έχω παιδαγωγική κατάρτιση επειδή όλοι όσοι ήταν πριν από μένα στον πίνακα απλά αρνήθηκαν να πάνε για 4 ώρες.
Cossutius. Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Timon απλά να θυμάσαι οτι οι περισσότερες σχολες, δεν θεωρουντε καθηγητηκές. Πχ το Φυσικό, δεν ειναι. Το βιολογικό επίσης δεν ειναι. Ανήκουν ομως στον πίνακα ΠΕ04 και θα μπορουν να διδάξουν μέχρι τους 2 επόμενους ΑΣΕΠ. Μετά πρέπει να παρακολουθησουν σεμηνάριο ή να έχουν κάνει παιδαγωγικό μεταπτυχιακό. Αυτά ισχύουν αυτή τη στιγμη. Ετσι οπως τα χουν κάνει ομως, πιθανολογώ οτι θα τα άλλαξουν. Ασχετο αλλά για πρωτη φορά εδώ και τόσα χρόνια, ακόμα δεν έχει βγει ανακοινωση για αιτησεις στους πίνακες ειδικής αγωγής. Και να σκεφτεί κανεις οτι ως ευαίσθητο ζήτημα θα έπρεπε να κενά να καλύπτονται πριν την Γενική. Γελάει ο κόσμος. Όλα τα πτυχία ανήκουν σε κάποιο Π.Ε Ε ενταξει όχι και όλα
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Εννοώ ότι όλα τα πτυχία που έχουν δικαίωμα διορισμού στην εκπαίδευση χαρακτηρίζονται ως Π.Ε. + τον αριθμό της ειδικότητας. Κι εγώ περιμένω την εγκύκλιο για την ειδική αγωγή κι απορώ πόσο θα την αργήσουν ακόμη.Πρώτη φορά αργεί τόσο πολύ.
Cossutius. Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Οπως λέει και κάποιος σε γνωστό εκπαιδευτικό φόρουμ, η εγκύκλιος θα βγει, αφου ξεκαθαριστουν τα μεταπτυχιακά απο Βουλγαριες, Ρουμανίες κτλ κτλ.. Εχει να πέσει κλάμα στους πίνακες φέτος. Θα σου ρχονται κάτι απίθανα μεταπτυχιακά απ του πουθενά και σε αφήνουν τελευταίο
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Τι εννούν να ξεκαθαριστούν; Αφού στο τέλος πάλι θα τα αναγνωρίσουν όλα. Βασικά είναι αυτά του Τορίνο(το έκανε γνωστή μου πήγαινε μια φορά την εβδομάδα στο Τορίνο με αεροπλάνο) και της Βουλγαρίας από όσο ξέρω.Άραγε περιελάμβαναν και πρακτική;
Falia Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Λοιπόν, έβγαλα τα εξής συμπεράσματα: -παιδαγωγική επάρκεια παρέχει ένα μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής -δεν διδάσκονται, τουλάχιστον ακόμα, οικονομικά στα σχολεία ειδικής αγωγής, επομένως δεν πρόκειτε να με προσλάβει κανείς σαν οικονομολόγο σε ειδικό σχολείο, όσα μεταπτυχιακά κι αν κάνω, σωστά;
Cossutius. Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Λοιπόν, έβγαλα τα εξής συμπεράσματα: -παιδαγωγική επάρκεια παρέχει ένα μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής -δεν διδάσκονται, τουλάχιστον ακόμα, οικονομικά στα σχολεία ειδικής αγωγής, επομένως δεν πρόκειτε να με προσλάβει κανείς σαν οικονομολόγο σε ειδικό σχολείο, όσα μεταπτυχιακά κι αν κάνω, σωστά; Πολύ σωστα. Προσοχή. Αυτά ισχύουν για την ώρα Eπισης παιδαγωγικη επάρκεια σου δινει οποιοδηποτε μεταπτυχιακό πάνω στην εκπαιδευση. Εγω έδωσα σαν παράδειγμα αυτο του ΕΑΠ της Κυπρου, γιατι το γνωριζω προσωπικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα