NikosPanorama Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω undervolting στο λαπτοπ μου.Μπορεί κανείς να με καθοδηγήσει και να μου πει από που να ξεκινήσω?Είναι καλό να κάνει κανείς undervolting?έχει αποτέλεσμα ή όχι?ο επεξεργαστής μου είναι i7. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
egw_eimai_re Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Για ποιο λόγο θες να κανείς undervolting; Δοκίμασες την εξοικονόμηση ενέργειας;
NikosPanorama Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Διάβασα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κάνεις,έχει μόνο πλεονεκτήματα.Τεχνικός μου είπε ότι κάνει σε όλα τα λαπτοπ που περνάνε απτα χέρια του.
egw_eimai_re Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Tι πλεονεκτήματα θες;Το undervolting σε καμιά περίπτωση δεν εχει μονο πλεονεκτήματα.Εχει και μειονεκτήματα. Πες μας τι λάπτοπ εχεις για αρχή. Και για ποιο λόγο να το κάνεις.πχ σου ανεβάζει θερμοκρασίες, κατανάλωση μπαταρίας κλπ.
NikosPanorama Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Το καινούριο της Dell. Dell Inspiron 17R 7720 Σε αδράνεια πιάνει 45-50 και σε full load σε δυνατά παιχνίδια του 2012 (Mass Effect 3 κλπ) με full γραφικά πιάνει 65-75.Στο GTA IV, οκ, είναι βαρύ παιχνίδι αλλά πιάνει μέχρι και 92-93.
liakjim Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2012 Στον φορητο της υπογραφής έχω κάνει undervolting σε CPU k gpu με πολυ καλα αποτεσματα (-15C CPU , -10C gpu ) . Ο i7 δεν ξέρω πως γίνεται .... Sent from my iPod touch using Insomnia
eprototype Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω undervolting στο λαπτοπ μου.Μπορεί κανείς να με καθοδηγήσει και να μου πει από που να ξεκινήσω?Είναι καλό να κάνει κανείς undervolting?έχει αποτέλεσμα ή όχι?ο επεξεργαστής μου είναι i7. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μπορεί να κάνεις εξοικονομήσει ενέργειας αλλά θα μειωθούν η επίδοσης του laptop σου κατά πάρα πολύ...ούτε να το σκεφτεσε
liakjim Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Μπορεί να κάνεις εξοικονομήσει ενέργειας αλλά θα μειωθούν η επίδοσης του laptop σου κατά πάρα πολύ...ούτε να το σκεφτεσε Μιλάς για άλλο πράγμα ...(google-αρε λίγο ) Sent from my iPod touch using Insomnia
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μπορεί να κάνεις εξοικονομήσει ενέργειας αλλά θα μειωθούν η επίδοσης του laptop σου κατά πάρα πολύ...ούτε να το σκεφτεσε Εσυ μιλας για undeclocking. Με το undervolting δε χανεις καθολου σε επιδοσεις. Παντως κριμα που δε γινεται στους i7. Καθαρισα εχθες το ανεμιστηρακι απο το λαπτοπ, εχει πολυ σκονη, αλλα δε βλεπω και καμια τρελη διαφορα. Εχω και ενα cooler πανω, αλλα παλι οταν παιζω παιχνιδια φτανει τους 75-80 βαθμους. Γινεται χαμος. Μονο η τοποθετηση παστας εχει μεινει τωρα.
egw_eimai_re Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 τι παιχνίδια παίζεις και πιάνει τοσους βαθμούς;γιατι δεν κοιτάς να χαμηλώσεις λιγο το cpu % στο 75 % ; εμενα βαράει 90αρια στο crysis 2 ολα στα full.75-80 βαθμοί μια χαρα είναι στους 100 αρχίζεις να ψήνεις το λάπτοπ θεωρητικά. για τσέκαρε και αυτο http://www.ebay.com/itm/Mini-Vacuum-Air-Extracting-USB-Case-Cooler-Cooling-Fan-Idea-for-Notebook-Laptop-/261078294595?pt=US_Laptop_Cooling_Pads&hash=item3cc97aa043#ht_4759wt_1271 πάντως πάστα να αλλάξεις σε νεο λάπτοπ μου ακούγετε καπως..
NikosPanorama Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Λοιπόν, αγόρασα cooler.Μου έριξε την θερμοκρασία 3-4 βαθμούς.Βλέποντας ένα βίντεο στο youtube, κατέβασα το cpu (το max) στο 75% όπως πρότεινε και ο egw_eimai_re και πραγματικά στο Mass Effect 3 και στο GTA IV πιάνω 69-70 παραπάνω δεν πάει....ακόμα και ύστερα από πολλές ώρες παιχνιδιού... Μήπως δεν είναι και τόσο φυσιολογικό να πιάνω 69-70 σε full load???Εννοώ, είναι δυνατόν να πέσει η θερμοκρασία 18 βαθμούς επειδή πείραξα κάτι στον cpu??? Παρεπιπτόντως, συνεχίζω να τα παίζω σε full γραφικά, χωρίς να έχω καμία διαφορά με πριν που είχα τον cpu 100%. Σας ευχαριστώ.
egw_eimai_re Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 όπως το λες ειναι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Ο cpu σου δουλεύει max 75% και αυτος ειναι ο λόγος που δεν ανεβάζει παραπάνω θερμοκρασίες.. Εγω πάλι με τη βαση δεν ειδα καμιά διαφορά θερμοκρασίες το μονο που συμβαίνει ειναι να κατεβάζει ποιο γρήγορα τη θερμοκρασία. Επίσης οταν δουλεύει η nvidia τοτε ανεβάζει τις θερμοκρασίες,ισως κάποια στιγμη να αγοράσω τη βάση u3.
eprototype Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Εσυ μιλας για undeclocking. Με το undervolting δε χανεις καθολου σε επιδοσεις. Παντως κριμα που δε γινεται στους i7. Καθαρισα εχθες το ανεμιστηρακι απο το λαπτοπ, εχει πολυ σκονη, αλλα δε βλεπω και καμια τρελη διαφορα. Εχω και ενα cooler πανω, αλλα παλι οταν παιζω παιχνιδια φτανει τους 75-80 βαθμους. Γινεται χαμος. Μονο η τοποθετηση παστας εχει μεινει τωρα. σωστός sorry λάθος μου.......το λέει και εδώ http://www.adslgr.com/forum/threads/194487-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-undervolting-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%BF%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-laptops
Luxx Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 τι παιχνίδια παίζεις και πιάνει τοσους βαθμούς;γιατι δεν κοιτάς να χαμηλώσεις λιγο το cpu % στο 75 % ; εμενα βαράει 90αρια στο crysis 2 ολα στα full.75-80 βαθμοί μια χαρα είναι στους 100 αρχίζεις να ψήνεις το λάπτοπ θεωρητικά. για τσέκαρε και αυτο http://www.ebay.com/...#ht_4759wt_1271 πάντως πάστα να αλλάξεις σε νεο λάπτοπ μου ακούγετε καπως.. Μονο lol παιζω, δεν ειναι απαιτητικο παιχνιδι. Το laptop το εχω 2 χρονια και κατι μηνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα