Dark_Duck Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα στους αναγνώστες του μπλα μπλα. Θέλω την βοήθεια από οποιον έχει εμπειρία σχετικά με αυτόματο πότισμα και συγκεκριμένα με την ποσότητα νερού που απαιτούν τα φυτά αρα και τι σταλάκτες πρέπει να μπουν. Το ΣΚ που μας πέρασε τελειώσαμε την εγκατάτασταση σε ενα κήπο ο οποίος είχε καμια 50 αρια ρίζες από διάφορα λουλούδια (κυρίως τριανταφυλλιές). Περάσαμε ενα λάστιχο (Φ16) σαν σκελετό από το οποίο τραβήξαμε παροχές με λήψεις και ψιλό λάστιχο (Φ6) και στερέωση με σταλάκτη πάνω από κάθε ρίζα. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν ξέρω αν επιλέξαμε τους σωστούς σταλάκτες σε ότι αφορα την παροχή. Πηραμε παροχές των 4 lt ανά ώρα και κανονίσαμε τον προγραμματιστή για πότισμα μια φορά την μέρα για μια ώρα. Το θεμα ειναι πως απ ότι καταλαβαίνω οι σταλάκτες αυτοί ειναι μικροί και σε συνδιασμό με την συχνότητα είναι το νερό δεν φτάνει. Ξέρει κανένας να μου πει πόσο νερό απαιτεί μια τριανταφυλλιά ας πούμε ημερησίως? 10 λιτρα? 20? Η ρύθμιση μπορεί να γίνει είτε με αλλαγή των σταλακτών (μπεκ) είτε με πύκνωση της συχνότητας πχ πότισμα 2 φορές την μέρα, πρωί και βράδυ, οπότε αν έχω μια ένδειξη ποσότητας μπορώ να κανονίσω ανάλογα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
sphinxgr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Φαντάζομαι εξαρτάται απο το πόσο μεγάλη είναι. Εγώ σε κάτι 30φυλλιές (εκατόφυλλες - 2 μέτρα) που έχω στον κήπο φαντάζομαι ρίχνω 5 λίτρα / μέρα?
kfyros Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 1 ώρα τη μέρα ???? Πολύ μου φαίνεται.. Θυμήσου , δεν είναι πότισμα με το λάστιχο , δε χρειάζεται να γεμίσει ο λάκος της κάθε ρίζας με νερό! εμείς έχουμε περισσότερες από 50 παροχές σε ζαρντινιέρες περιμετρικά της πολυκατοικίας, και το έχουμε στα 10 λετπά τη μέρα και πάλι τα νερά τρέχουν.. με μια κεντρική παροχή φ16 , από βρύση μισής ίντσας, και ένα timer .. Οι περισσότεροι σταλάκτες είναι οι τυπικοί σταθεροί χωρίς ρυθμιστή, και πάλι μια χαρά είναι.. Υπάρχουν και αυτοί με το ρυθμιστή τύπου ντουζιέρας αν θέλεις να απλώνει περισσότερο , ή να μπορείς να τους ρυθμίσεις τη ροή ανάλογα με το είδος του φυτού.. άστο να δουλέψει και βλέπεις.. το πιο πιθανό είναι ότι είναι πάρα πολύ η μια ώρα και το νερό πάει χαμένο.. Το πολύ 20 λεπτά θα έβαζα εγώ..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Εγω σε τριανταφυλιες κλπ κλπ εχω 20 λεπτα ποτισμα μερα παρα μερα. Στους λακους που σταζει το νερο σου δινει την εντυπωση οτι σταζει σαν βρυση που κοντευει να κλεισει. Δηλαδη ειναι σταγονες που πεφτουν σχετικα γρηγορα και οχι συνεχες νερο. Και ειναι αρκετο. Τωρα αν βλεπεις οτι οι λακοι στεγνωνουν κατα τη διαρκεια του ποτισματος, τοτε δε σε σωζει η 1 ωρα ουτε οι 2 ωρες ποτισμα. Κατι παιζει με την πιεση που φτανει στο σημειο. Συν τοις αλλοις θεωρω αυτονοητο οτι ποτιζεις ωρες που δεν βλεπει ηλιος τα φυτα, κατα προτιμηση πρωινες λιγο μετα την αυγη.
Dark_Duck Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις . To δοκίμασα σήμερα το βράδυ με δυο τύπους σταλάκτες (σταθέρους 4lt/h) και ρυθμιζόμενους σε στυλ ομπρελίτσας για μία ώρα. Τα σταθερής ροής δεν πότισαν όλη την λακούβα γύρω από το φυτό και τα ρυθμιζόμενα έριξαν απίστευτο νερό τα φυτά πλυμμήρησαν. Αυτό που βλέπω να κάνω είναι είτε να βάζω τα μικρά για περισσότερη ώρα είτε τα μεγάλα για λιγότερη. Πάντος και τα μικρά μπεκάκια μια χαρά νερό ρίχνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα