Προς το περιεχόμενο

Εργασία ως Προγραμματιστής


UF6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά !!!

Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το φόρουμ και αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου θέμα θέλοντας να ρωτήσω κάποια πιο έμπειρα μέλη να μου λύσουν μερικές Πληροφορίες μιας και σε λίγο καιρό πρώτα ο θεός θα έχω ένα πτυχίο (και εγώ) απο ΤΕΙ Πληροφορικής στα χέρια μου !!!

Ο κλάδος που μου αρέσει είναι να προγραμματίζω ... ότι έχει να κάνει με προγραμματισμό γενικότερα.

Μιας και όπως σας προανέφερα σε λίγο καιρό θα βγω στην αγορά εργασίας και έχω ένα σχετικό άγχος για το κατα πόσο θα καταφέρω να ανταποκριθώ στις ανάγκες του κάθε εργοδότη θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας τις οποίες θα σας τις παραθέσω παρακάτω.

Αρχικά , εγώ έχω συνηθήσει στις εργασίες της σχολής , δηλαδή κάνε αυτό το πρόγραμμα , με αυτά τα δεδομένα που θα κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά και θα εμφανίζει κάποια αποτελέσματα. Έξω απο τη σχολή το παραπάνω πρότυπο κατα πόσο είναι ίδιο και κατα πόσο διαφέρει ??

Αν μπορούσε/θυμόταν κάποιος να μου πει και τις πρώτες εργασίες που του αναθέτηκαν στη δουλειά θα ήμουν ευγνώμνων ... ότι θυμάται δηλαδή απο αυτές !!! :)

Σε γενικές γραμμές ποιές ήταν οι πρώτες απαιτήσεις του εργοδότη σας όταν σας προσέλαβε έχοντας μόλις αποφοιτήσει απο τη σχολή.

Εσείς , πόσο δυσκολευτήκατε να προσαρμοστείτε στα δεδομένα εκτός σχολής ?? Όσοι αποφασίσατε να ασχοληθείται με κάποιον κλάδο σχετικό με τον τομέα της Πληροφορικής δηλαδή.

Το portofolio σας με τις εργασίες σας σε τι επίπεδα κειμενόταν ?? Δηλαδή είχε ότι είχατε κάνει στη σχολή , την πτυχιακή και ίσως μερικές εφαρμογές που δουλέψατε λίγο παραπάνω μόνοι σας ή κάτι διαφορετικό ??

Τέλος όποιαδήποτε πληροφορία/συμβουλή/εμπειρία θα ήθελα να την ακούσω μιας και έχω αγχωθεί σχετικά σε μεγάλο βαθμό για το αν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στις ανάγκες της "σύχρονης" αγοράς εργασίας !!!

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας !!!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) Ξέχνα τα πάντα της σχολής.

β) Προσαρμόσου στο εργασιακό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του. Θα χρειαστείς να κάνεις τον αναλυτή.

γ) Προγραμματισμός είναι 90% έμπνευση, 10% γνώση.

δ) Ανάλυση είναι 45% λογική, 45% σκέψη, 10% έμπνευση, 0% προγραμματισμός.

ε) Δεν υπάρχει 'δεν ξέρω'. Όλα γίνονται αρκεί να έχεις το παραπάνω. Έμπνευση.

στ) Πιάσε το VS2010/2012 και βγάλτου τα μάτια.

 

Όποιος σου πει τα αντίθετα με τα παραπάνω, ρώτα τον πόσα χρόνια εργάζεται σχετικά (και αναφέρομαι ως προγραμματισμό και όχι side jobs), σε τί εταιρία δουλεύει, και τί λεφτά βγάζει. Και φυσικά ποιές οι βλέψεις του για το μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα πω τα αντίθετα, αλλά για μενα, ο προγραμματισμός για κάποιον που έχει σπουδάσει προγραμματισμό, είναι υπομονή, επιμονή, εμπειρία και δικές του βιβλιοθήκες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψυχραιμία!

 

Αυτός που θα σε πάρει προφανώς θα ξέρει ότι είναι η πρώτη σου δουλειά.

 

Θα σου πάρει καμιά βδομάδα να μάθεις τα εργαλεία, ίσως χρειαστεί να ρίξεις και λίγο διάβασμα.. Άμα το έχεις το ξέρεις μέσα σου!

 

Στον κλάδο μας γενικά μπορείς να πετύχεις άτομα που στα ίδια χρόνια με σένα έχουν κάνει τα δεκαπλάσια. Είναι ο τομέας έτσι που άμα θες από ένα σημείο και μετά κάθεσαι και μόνος σου και μαθαίνεις. Από σένα εξαρτάται πόσα λεφτά θες να βγάζεις και τι ζωή θες να κάνεις και πόσο κάψιμο θα ρίξεις μπροστά από το pc..

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...