Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για Huawei Ideos X5 u8800 Pro modding.


Wayfarer84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, guys! Πριν κανα δίμηνο αποφάσισα με βαριά καρδιά να κάνω το πρώτο μου δειλό βήμα από τον κόσμο των non-smartphone (κάτι που δεν ήθελα ιδιαίτερα, μιας και είχα το λατρεμένο sony ericsson c905, το οποίο και είχε αρχίσει να χαλάει σε υπερβολικό βαθμό) στον κόσμο των smartphone με μια από τις καλύτερες επιλογές, που μου επέτρεπε το μικρό μου budget, το Huawei Ideos X5 u8800 pro. Όντας λάτρης του "tinkering" γενικά (μόνο καφέ δεν ψήνει το PSP μου), αποφάσισα ν' ασχοληθώ με το modding, μιας και το καινούργιο μου κινητό το επέτρεπε.

 

Τα λιγοστά μου skills προς το παρόν περιορίζονται στο manual upgrade του επίσημου android, από 2.2.2 σε 2.3.5 και έπειτα σε 4.0.3 (αφού την πάτησα, όπως και πολλοί άλλοι, φαντάζομαι, με το λάθος βήμα ενός οδηγού που κυκλοφορούσε με copy paste σε διάφορα forums). Τέσπα, επειδή δεν είναι και κανένα high-end κινητό και επειδή η 4 έχει σε μεγαλύτερο βαθμό πολλά άχρηστα φρου φρου κι αρώματα, που θα 'θελα ν' αφαιρέσω, για να μη μου το βαραίνει, είπα να δοκιμάσω κάποια custom ROM. Έκανα μια σχετική έρευνα, τόσο εδώ, όσο και στο xda developers forum και, ενώ οικειοποιήθηκα με κάποιες έννοιες, όπως Clockwork Mod, Aurora κτλ., δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά (το modding tutorial εδώ πέρα αφορά τη gingerbread) και έχω ως εκ τούτου κάποιες γενικές απορίες, τις οποίες θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μου τις αποσαφηνίσετε.

 

Έχουμε και λέμε:

1)Βλέπω, ειδικά στο xda developers forum, ν' αναφαίρεται συχνά το build number και συγκεκριμένα το B927 (εμένα είναι το B926). Τι ακριβώς επηρεάζει αυτό;

2)Ψάχνοντας για custom ICS ROM, βρήκα διάφορες, αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποια να επιλέξω. Μία απ' αυτές είναι η B927 των GaDaNa και μία άλλη η IcePika. Για την πρώτη διάβασα πως έχει ένα bug, κάτι, που με πάει στην επόμενη ερώτησή μου.

3)Τι ακριβώς είναι το geno v4;

4)Παλιότερα (τώρα δεν τα βρίσκω) είχε στο επίσημο (τρισάθλιο) site της η Huawei, πέρα από κάποια official ROM updates, και κάτι kernels. Αυτά συνίσταται να τα κατεβάσω και ποιος ακριβώς ο ρόλος τους;(και κάπου εδώ περνάμε και στο ψητό)

5)Αφού κάνω root το κινητό μου και περάσω μια custom ROM, μετά θα έχω ελευθερία ως προς τα components της; Θα μπορώ, πχ., να προσθαφαιρώ apps, που στην official ROM δεν μπορούσα (πχ. google maps, gmail, latitude κτλ.), καθώς επίσης θα μπορώ να κάνω και overclock τη CPU;

6)Αφού με διαφωτίσετε ως προς τα παραπάνω, θα παρακαλούσα τέλος για έναν step-by-step οδηγό flashαρίσματος από την 4.0.3 official, που έχω αυτή τη στιγμή, σε μια custom ICS ROM.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή και τα φώτα σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω το pro, αλλά το απλό μοντέλο, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε κάποια από τα σκέλη των ερωτήσεών σου μιας και δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις των custom roms για το pro, καθώς και τις διαδικασίες φλασαρίσματος οι οποίες, μπορεί σε κάποια σημεία να διαφέρουν.

- Τα build numbers αναφέρονται στις εκδόσεις των επίσημων ρομ και η B927, προφανώς είναι νεότερη της 928, άρα θα έχει πιθανότατα κάποιες βελτιώσεις.

- Το geno v4(παρότι όπως είπα δεν παρακολουθώ τις custom roms για το pro), φαίνεται να είναι κάποια έκδοση ρομ που έχει φτιάξει ο Genocolar, ο οποίος είναι developer που αρχικά έφτιαχνε ρομς για το απλό μοντέλο, και αργότερα(αφού απέκτησε το pro) άρχισε να ασχολείται με το pro. Επειδή πολλές μετέπειτα ρομς βασίζονται στη δουλειά του συχνά αναφέρεται το όνομά του ως σημείο αναφοράς.

- Όσον αφορά τους kernels δεν είναι κάτι που χρειάζεται να κατεβάσεις, μιας και πρόκειται για source code που είναι απαραίτητος για τους rom developers, ώστε να βελτιώσουν τον πυρήνα των ρομ τους, αλλά δεν έχουν κάποια χρησιμότητα για τον απλό χρήστη.

- Οι custom roms είναι pre-rooted, οπότε ναι, μπορείς να επέμβεις στους φακέλους και τα αρχεία του συστήματος και να διαγράψεις ή να τροποποιήσεις αρχεία ή αφαιρέσεις εφαρμογές του συστήματος(χρειάζεται κάποια προσοχή βέβαια, μιας και κάποιες ενέργειες επέμβασης μπορεί να οδηγήσουν σε bootloops).

- Σε γενικές γραμμές η διαδικασία φλασαρίσματος είναι η εξής:

βάζεις μια custom recovery(στο XDA θα βρεις τις συμβατές με το pro),

επανεκκινεις τη συσκευή σε recovery mode(συνδυασμός πλήκτων power + vol+ αφού η συσκευή είναι απενεργοποιημένη)

wipe data, cache, dalvic cache(οι επιλογές αυτές υπάρχουν στο μενού της recovery)

install rom from sdcard(έχεις βάλει το αρχείο zip της ρομ στην κάρτα), πλοηγείσαι στο σημείο που βρίσκεται το αρχείο, πατάς πάνω του και γίνεται η εγκατάσταση.

Δεν δίνω πιο λετπομερείς πληροφορίες, μιας και μπορεί να υπάρχουν διαφορές για το pro, αλλά μπορείς να τις βρείς στα αντίστοιχα θέματα της recovery και της ρομ που θα βάλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dancer_69: Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Τα αρχεία και οι εκδόσεις μερικών προγραμμάτων για τα δύο μοντέλα δεν είναι ίδια, αλλά η φιλοσοφία είναι παρόμοια. Με γνώμονα αυτά που έγραψες θα βρω και περαιτέρω πληροφορίες. Εν τω μεταξύ -λες και το 'ξερες, όταν αναφέρθηκες στα bootloops- χτες όλη μέρα πάλευα να επαναφέρω το κινητό μου από bootloop, που έπαθε στην προσπάθειά μου να περάσω την ICS 928. Τελικά μάλλον σε καλό βγήκε, καθώς η 928 "κλειδώνει" τη ροζ οθόνη κι έτσι δεν μπορείς να επέμβεις στο image.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο συμβαίνει με τη ροζ οθόνη και στο απλό μοντέλο στις τελευταίες εκδόσης της επίσημης ρομ. Υπάρχει τρόπος πάντως να εγκατασταθεί ο ξεκλείδωτος bootloader από την προηγούμενη έκδοση. Δεν ξέρω αν έχει ασχοληθεί κάποιος να το κάνει στο pro, πάντως μιας και η διαμόρφωση των συστημάτων αρχείων είναι παρόμοια(και ίσως και ίδια) για απλό και pro μοντέλο, μάλλον θα μπορεί να γίνει έυκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξέρω πως γίνεται από την προηγούμενη. Στη ροζ οθόνη έμπαινα κανονικά όταν ήμουν στο bootloop, πριν από το οποίο είχα official ICS 926. Το θέμα είναι, αν έχεις βάλει 928, μπορείς να πας πίσω στην 926 (δεδομένου πως την έχεις, καθώς στο site της Huawei δεν προσέθεσαν απλά τα καινούργια builds, αλλά αντικαθιστούσαν τα αμέσως προηγούμενα με αυτά);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να γυρίσεις σε 926, από 928 μπορείς.

Αυτό που λέω είναι ότι μπορείς να έχεις ξεκλείδωτη τη ροζ οθόνη, και στην 928 αν αντικαταστήσεις τον bootloader με αυτόν της 926. Θεωρητικά καλύτερα είναι να έχεις την τελευταία έκδοση μιας και πιθανότατα θα έχει περισσότερες διορθώσεις, με ξεκλείδωτο bootloader όμως, μιας και η ροζ οθόνη όταν είναι λειτουργική προσφέρει περισσότερες επιλογές για την αποκατάσταση της συσκευής σε περίπτωση προβλήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...