Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και οι κορακλες μου πηραν σημερα το proficiensy του Michigan (η μικρη μαλιστα λιγο πριν κλεισει τα 15 της) για πειτε μου οσοι το εχετε περασει το ειναι η λεγομενη επαρκεια , τι προσφερει και πως την αποκτα καποιος ???

Ευχαριστω.

Δημοσ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Η επάρκεια προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας χορηγείται σε Έλληνες πολίτες και πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.
Αίτηση
του ενδιαφερόμενου προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ’.
  • Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών θεωρημένο για τη γνησιότητά του από το μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας ή τα κατά τόπους προξενεία της χώρας από την οποία προέρχεται ή τον φορέα που τα εξέδωσε ή από δικηγόρο ή όπως ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ή να φέρουν την επισημείωση της σύμβασης της Χάγης (APOSTILLE). Βεβαιώσεις αποτελεσμάτων δεν γίνονται αποδεκτές.

Æ
Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι του εξωτερικού θα πρέπει να συνοδεύονται από

§
αντίγραφο αναλυτικής κατάστασης μαθημάτων

§
βεβαίωση από Πανεπιστήμιο φοίτησης ότι όλη η διάρκεια σπουδών πραγματοποιήθηκε στην έδρα του

θεωρημένα για τη γνησιότητά τους από το μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας ή τα κατά τόπους προξενεία της χώρας από την οποία προέρχονται.

Æ
Στους μεταπτυχιακούς τίτλους να προσκομίζεται και ο βασικός τίτλος σπουδών.

@
Εφόσον ο τίτλος είναι πανεπιστημιακού επιπέδου θα πρέπει να είναι γλωσσικού περιεχομένου.

3.
Επίσημη μετάφραση του ξενόγλωσσου τίτλου
από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή από δικηγόρο ή από πτυχιούχους μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου (και της αναλυτικής κατάστασης μαθημάτων, όπου αυτή απαιτείται).

4.
Αντίγραφο Απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου ή Εξατάξιου Γυμνασίου ή Πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου
θεωρημένο για τη γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή.

Απόφοιτοι Λυκείου του Εξωτερικού

Æ
Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου θεωρημένο για τη γνησιότητά του από το μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας ή τα κατά τόπους Προξενεία της χώρας από την οποία προέρχεται.

Æ
Βεβαίωση εισαγωγής σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έκδοσης του Απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Æ
Βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας.

@
Δεν απαιτείται αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου σε περίπτωση ύπαρξης τίτλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αλλοδαπής.
  • Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή άλλο έγγραφο αντίστοιχης αποδεικτικής ισχύος:

α)
Απλή επίδειξη
του ανωτέρω Δελτίου ή εγγράφου σε περίπτωση που η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει σε Δ/νση ή Γραφείο Δ/θμιας Εκπσης ή ΚΕΠ
(Οι αντίστοιχες υπηρεσίες οφείλουν να αποστέλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του ανωτέρω δικαιολογητικού)
.

β)
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του ανωτέρω
Δελτίου ή εγγράφου σε περίπτωση που τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποσταλλούν ταχυδρομικώς από τον ενδιαφερόμενο στην Υπηρεσία μας.

6.
Διπλότυπο είσπραξης υπέρ ΕΛΙΓΕ (ΚΑΕ 3444) αξίας 50 €
από Δημόσιο Ταμείο.

@
Προσοχή:
Δεν θα γίνονται αποδεκτά έντυπα παράβολα του Ελληνικού Δημοσίου ή διπλότυπα είσπραξης υπέρ διαφορετικού ΚΑΕ

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

• Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ)

Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Τμήμα Γ’

Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 15180 Μαρούσι

ή υποβάλλονται απευθείας στο ΥΠΕΠΘ

(Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Πρωτόκολλο Υπουργείου και ώρες 9.00 – 14.00)

ή στις κατά τόπους Δ/νεις και Γραφεία Δ/θμιας Εκπ/σης ή σε ΚΕΠ.
  • Τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.
  • Χρόνος Διεκπεραίωσης: Σαράντα πέντε (45) ημέρες

Γ. ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ

• Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Τμήμα Γ’

Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, γραφ. 01
12-0114
τηλ. 210.34420
90
και 210.344209
3

Καθημερινά 12.00 – 14.30
  • Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών (ΓΕΠΟ)

Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, τηλ. 210.3
442505
- 210.3
442506
- 210.3
442508

Καθημερινά 9.00 – 14.00

εδώ δηλαδή

http://archive.minedu.gov.gr/el_ec_category308.htm

θα μπορεί με αυτό να διδάξει σε φροντιστήριο(σε σχολείο όχι).

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ....Γα σχολειο το ηξερα οτι δεν γινεται.Η μικρη ηλικια παιζει ρολο ??? Η μικρη μου τον αλλο μηνα κλεινει τα 15 .Εχει το δικαιωμα αυτο ?Αυτο το ρωταω μηπως και αλλαξει μετα ο νομος και δεν μπορει να κανει κατι τετοιο.

Σε περιπτωση πανελληνιων για αγγλικη φιλολογια μετραει καθολου το χαρτι αυτο ?

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι πλεον δεν μπορεις να παρεις αδεια διδασκαλίας. Ενα τηλεφωνο στο Υπουργειο ή καποια διευθυνση Β βαθμίας θα βοηθήσει.

Στις πανελληνιες δεν παίζει κανένα ρόλο, ενώ για να παρεις αδεια διδασκαλίας - πριν 5-6 χρόνια που πηρα εγω επρεπε να εισαι 18 και να περασεις καποιες εξετασεις υγειας και να πληρωσεις ενα τσουβάλι λεφτα για παραβολα, μεταφράσεις κλπ.

Α, να τους μεταφερεις τα Συγχαρητηρια μου - ειδικα στη μικρη!

• Like 1
Δημοσ.

Και τι να το κάνει βασικά. Πλέον φροντιστήρια κλείνουν και πάλι αυτά που υπάρχουν νομίζω προτιμούν απόφοιτους αγγλικής φιλολογίας για καθηγητές.Αλλά κι επειδή είναι ανήλικη σίγουρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ας μην την βγάλει καλύτερα κρίμα και τα λεφτά για τα παράβολα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ...

Ναι η μικρη με την πρωτη και χωρις advance ενδιμεσα.Η μεγαλη το ειχε ξαναδωσει πριν 5 χρονια και το ξαναθυμηθηκε τωρα με την αδερφη της

Δημοσ.

για αδεια διδασκαλιας πρεπει να εισαι 20 ή 21 δεν θυμαμαι

Εχω την εντυπωση οτι πλεον δεν μπορεις να παρεις αδεια διδασκαλίας. Ενα τηλεφωνο στο Υπουργειο ή καποια διευθυνση Β βαθμίας θα βοηθήσει.

Στις πανελληνιες δεν παίζει κανένα ρόλο, ενώ για να παρεις αδεια διδασκαλίας - πριν 5-6 χρόνια που πηρα εγω επρεπε να εισαι 18 και να περασεις καποιες εξετασεις υγειας και να πληρωσεις ενα τσουβάλι λεφτα για παραβολα, μεταφράσεις κλπ.

εγω παντως περσυ πηρα

οι εξετασεις ειναι κατι το εντελως τυπικο(ισως θελει και ακτινογραφια θωρακα) του στυλ μην εχεις φυματιωση εμπολα κλπ γιατι αμα διδαξεις παιζει να τους αρρωστησεις και κλπ απο λεφτα δεν θυμαμαι(καπου αναμεσα σε 50 με 150)

επισης παει καπως ετσι

βγαζεις πρωτα επαρκεια απτο υπουργειο κ με αυτην την επαρκεια βγαζεις αδεια διδασκαλιας σε φροντ.

για ενα απτα δυο πρεπει να εισαι ειτε 20-21 δεν θυμαμαι για ποιο απτα 2 αλλα βγαινουν με την σειρα που το ειπα

κ εγω καπου στα 15 το ειχα παρει αλλα τρυπα στο νερο η φαση αφου σε ολες τις σχολες ζηταν ielts/toefl κλπ πως τα λενε και μονο σε 2-3 γερμανικες (αγγλικοφωνα τμηματα) εχω δει να δεχονται και prof του cambridge

παντως αν ειναι 15 μην μπεις καν στην διαδικασια ,αδεια πριν τα 20-21 δεν βγαινει και σαν διαδικασια παιρνει πανω απο 2μηνο

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια...θα το ψαξω απο βδομαδα για την μεγαλη που ειναι στα 25 και ανεργη κοντα 2 χρονια.

Οχι βεβαια οτι εινια ετοιμη να διδαξει αλλα να αρχισει να μαθαινει πως διδασκουν με καποιο τροπο

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ....Γα σχολειο το ηξερα οτι δεν γινεται.Η μικρη ηλικια παιζει ρολο ??? Η μικρη μου τον αλλο μηνα κλεινει τα 15 .Εχει το δικαιωμα αυτο ?Αυτο το ρωταω μηπως και αλλαξει μετα ο νομος και δεν μπορει να κανει κατι τετοιο.

Σε περιπτωση πανελληνιων για αγγλικη φιλολογια μετραει καθολου το χαρτι αυτο ?

Και τι να το κάνει βασικά. Πλέον φροντιστήρια κλείνουν και πάλι αυτά που υπάρχουν νομίζω προτιμούν απόφοιτους αγγλικής φιλολογίας για καθηγητές.Αλλά κι επειδή είναι ανήλικη σίγουρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ας μην την βγάλει καλύτερα κρίμα και τα λεφτά για τα παράβολα.

Ευχαριστω πολυ...

Ναι η μικρη με την πρωτη και χωρις advance ενδιμεσα.Η μεγαλη το ειχε ξαναδωσει πριν 5 χρονια και το ξαναθυμηθηκε τωρα με την αδερφη της

Ευχαριστω παιδια...θα το ψαξω απο βδομαδα για την μεγαλη που ειναι στα 25 και ανεργη κοντα 2 χρονια.

Οχι βεβαια οτι εινια ετοιμη να διδαξει αλλα να αρχισει να μαθαινει πως διδασκουν με καποιο τροπο

Καταρχην να δωσω συγχαρητηρια στα παιδια που το πηραν χωρις να στεκομαστε ομως στην ηλικια μιας και οι περισσοτεροι που το παιρνουν τωρα πια ειναι απο 14-16. Παρ'ολα αυτα φυσικα και μπραβο ομως.

Οσο για την επαρκεια μπορω να δωσω μονο την δικη μου εμπειρια μιας και τα τελευταια χρονια λογικο ειναι να εχουν αλλαξει καποια πραγματα. Για μενα δεν χρειαστηκαν κανενος ειδους εξετασεις η χρηματα, μονο αρκετος χρονος. Επρεπε να ειμαι 21 για να διδαξω βεβαια απο τον νομο. Τωρα παντως και μικροτεροι καθηγητες υπαρχουν.

Σε κατι αλλο δε βοηθαει απο το να δουλεψει σε φροντιστηριο.

Για να διδαξει βεβαια θα χρειαστει και μαθηματα διδασκαλιας

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σε όλους! Είμαι 21 χρονών και έχω το Certificate of Proficiency in English του EDEXCEL. Δικαιούμαι να πάρω επάρκεια διδασκαλίας των αγγλικών;

Δημοσ.

ΟΧΙ, το edexcel δεν δινει επαρκεια

εμ για αυτο λεμε στους μαθητες να πηγαινουν μονο για τα αναγνωρισμενα και τεσταρισμενα ανα τους καιρους διπλωματα αλλα δεν ακουνε!

Δημοσ.

Απορω πως υπαρχουν τετοια χαρτια.... edexcel και κατι αλλα.... οι δικοι μου μαθητες μονο στα μεγαλα παντως πανε απο μενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...