lak10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 παιδια γεια σας στο σπιτι μου εχω συνδεσεις adsl μια οτε και cyta και οι 2 "εως 24" εχω ενα cisco gigabit switch εκει εχω συνδεσει τις συσκευες μου και τα 2 modem απλα στο ενα εχω καταργησει τον DHCP Server και εχω στο pc μου καρφωτες ip και οταν θελω να συνδεθω αλλαζω την προεπιλεγμενη πυλη αναλογα με ποιον παροχο θελω να συνδεθω. για dns servers χρησιμοποιω αυτους της google. σημερα μετα απο πολλες διακοπες ρευματος αντιμετωπισα το εξης προβλημα. ενω ολα εδσειχναν καλα δεν μπορουσα να μπω ιντερνετ με καμια συνδεση και δεν ειχα κανενα σφαλμα φιανονταν και στα windows οτι ειμαι κανονικα στο ιντερνετ το ιδιο αντιμετωπισαν και τα λοιπα pc στο σπιτι ακομα με τα dns σε αυτοματη αποδοση. δοκιμασα τα παντα απο ρυθμισεις dns τιποτα στην μπνη σελιδα που καταφερα να μπω ηταν στο google και αυτο βαζοντας την ip του. οταν πηρα στην cyta μου ειπαν να βαλω ως dns την ip του ρουτερ (αληθεια αυτο γιατι τι ακριβως προσφερει;) τιποτα τελικα εβγαλα τα παντα απο την μπριζα και τα ξαναεβαλα και επαιξε μπορειτε να σκεφτειτε πως ειναι δυνατον να φαγανε κολημα και τα 2 ρουτερ ταυτοχρονα?
poulinos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 μπορει να μην φαγανε κολλημα αυτα αλλα το switch σου.και με τορευμα διαφορα κουλα γινονται.ειτε βαλεις dns τους dns ειτε την ip του ρουτερ ειτε του google ενα και το ιδιο.
lak10 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 θεωρω οτι με τους dns της google (8.8.8.8, 8.8.4.4) οι σελιδες ανοιγουν πιο γρηγορα
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 οπως ειχα πει και σε αλλο παραδειγμα ειναι λιγο σχετικο αυτο διοτι dns ote Reply from 195.170.0.2: bytes=32 time=29ms TTL=119 dns forthnet Reply from 194.219.227.2: bytes=32 time=19ms TTL=251 dns google Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=91ms TTL=50 απο ελλαδα το να χρησιμοποιεις dns google εχει και 100 ms σχεδον οταν με dns forthnet η otenet εχεις το ενα τριτο
lak10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 εγω εχω 2 συνδεσεις adsl υα πρεπει καθε φορα να αλλαζω dns (OTE,CYTA) ενω με τους google dns δεν εχω αυτο το θεμα εχεις καποια αλλη λυση? edit: Πως πηρες trace απο τους dns?
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 3 Λυσεις η μια δεν ξερω αν θα παιξει. α.αυτοματους dns καθε φορα θα παιρνει αυτους που πρεπει η ιδια Ip στο ρουτερ και στα 2 (Lan ip) και σαν dns την Ip του ρουτερ. β.google dns η οτιδηποτε ανοιχτο. γ.εναν και εναν.δεν ξερω αν θα πετυχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα