Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους, έχω την μητρική Gigabyte P35-DS4 με επεξεργαστή Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz(Είχα ανοίξει και ανάλογο θέμα γιατί μου τον εμφανίζει 1.6GHz και έφταιγε το multiplier)... Το πρόβλημά μου είναι το εξής... Κάνω κάποιες ρυθμίσεις στον επεξεργαστή και συγκεκριμένα στο multiplier(από 6 το βάζω σε 9) για να είναι ο επεξεργαστής στα 2.4GHz όπως πρέπει και αποθηκεύω τις ρυθμίσεις... Όλα ως εδώ καλά... Τα Windows 7 αλλά και τα Mac OS X 10.8(έχω hackintosh στον υπολογιστή) αναγνωρίζουν τον επεξεργαστή στα 2.4GHz... Όμως μετά από μερικές επανεκκινήσεις του υπολογιστή, τον αναγνωρίζουν πάλι στα 1.6GHz... Πάω πάλι στο BIOS και βλέπω πως και πάλι το multiplier από 9 αλλάζει σε 6... Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η CMOS μπαταρία και την άλλαξα με μια καινούργια αλλά το ίδιο πράγμα πάλι... Η frequency είναι στα 266MHz... Αν αλλάξω την frequency στα 400MHz και αφήσω το multiplier στα 6 θα έχω πρόβλημα; Αν ναι τι μπορώ να κάνω για να λύσω το θέμα που έχω;

Ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Overcloking has failed - reverting to default settings.

Αυτό μου ακούγεται εμένα, Googlare κάποιο overclock technique....η μη το πειράζεις καθόλου μιας και δεν είναι όλα όσο εύκολα ακούγονται.

Δημοσ.

Overcloking has failed - reverting to default settings.

Αυτό μου ακούγεται εμένα, Googlare κάποιο overclock technique....η μη το πειράζεις καθόλου μιας και δεν είναι όλα όσο εύκολα ακούγονται.

Μα δεν είναι overclocking... Ο επεξεργαστής είναι μανίσιος στα 2.4GHz... Και μου εμφανίζεται στα 1.6GHz... Θέλω να μου εμφανίζεται όπως είναι μανίσιος... Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...

Να αναφέρω πως πολλές φορές χάνει και την ώρα. Στα windows εμφανίζεται 3 ώρες πίσω ενώ στα mac 3 ώρες μπροστά... Εφόσον το πρόβλημα με την ώρα εμφανίζεται και στα 2 λειτουργικά, σημαίνει πως είναι θέμα bios και αυτό...

Δημοσ.

αμα χανει και την ωρα το πιο πιθανο (για να μην πω σιγουρο), ειναι να αλλαξεις την μπαταρια.

Δημοσ.

Μα είπα ότι την άλλαξα πριν μερικές μέρες με καινούργια και συνεχίζει να το κάνει... Αυτό που δεν έχω παρατηρήσει είναι αν χάνει την ώρα και την ρύθμιση στο multiplier ταυτόχρονα...

Δημοσ.

Στειλτην για αντικατάσταση εφοσον ειναι στην εγγυηση.

Η εγγύηση έχει λήξει από το 2010... Είναι 5 χρόνια μητρική... Δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί;

Δημοσ.

Πρέπει να είναι συνεχεια στο ρεύμα , βέβαιο ποικίλει ανάλογα το bios chip και την κατασκευή, πάντως μαλλον δεν φτιαχνεται εύκολα - δεν έχω δει - το προσπερνώ με αντικατάσταση :)

Δημοσ.

Πρέπει να είναι συνεχεια στο ρεύμα , βέβαιο ποικίλει ανάλογα το bios chip και την κατασκευή, πάντως μαλλον δεν φτιαχνεται εύκολα - δεν έχω δει - το προσπερνώ με αντικατάσταση :)

Αυτό που λες με το ρεύμα που πρέπει να είναι συνέχεια, να πω την αλήθεια έχω ένα πολύμπριζο με πολλές συσκευές συνδεδεμένες(μαζί και ο υπολογιστής) και το κλείνω από τον διακόπτη που έχει το βράδυ... Λες να είναι αυτό;

Δημοσ.

Δεν γινετε να αγοραζεις επεξεργαστη στα 2.4 και να στο δειχνει 1.6. Λογικα στο bios εχεις ανοιχτη την επιλογη για εξοικονομηση ενεργειας και με το o/c σου τα γυρναει πισω λογικα επειδη δεν ηταν επειτυχης το o/c.

Δημοσ.

Εχεις κανει μεχρι και το τελευταιο bios update? Αν και η μητρικη υποστηριζει εγγενως τα 65mn του Q6600 μπορει να υπαρχει θεμα.

edit: Μολις μπηκα και στο site της gigabyte και εχει ενα update για CPU compatibility issues (επι λεξει αυτο λεει). Link.png Site: Για δες το

Δημοσ.

Εχεις κανει μεχρι και το τελευταιο bios update? Αν και η μητρικη υποστηριζει εγγενως τα 65mn του Q6600 μπορει να υπαρχει θεμα.

edit: Μολις μπηκα και στο site της gigabyte και εχει ενα update για CPU compatibility issues (επι λεξει αυτο λεει). Link.png Site: '>http://www.gigabyte....load/bios'] Για δες το

Η μητρική είναι από τις καλύτερες επιλογές για τον Q6600 από τότε που είχε κυκλοφορήσει... Το είχα ψάξει πολύ καλά τότε που τα αγόρασα... Bios έχω το τελευταίο που είναι το F14... Αυτό που λες είναι στο F10...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...