zarzonis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Παιδιά μισό γιατί μου ήρθαν όλα μαζεμένα τώρα και δεν ξέρω ποιο να πρωτοαπαντήσω... Αρχικά η μητρική μου είναι revision 1.0... Φίλε Nino30 με ενδιαφέρει αυτό το hack που λες για την ώρα... Αν μπορείς δώσε μου περισσότερες πληροφορίες... Η ώρα εχθές ήταν καλά... Το θυμάμαι γιατί το είχα προσέξει εχθές... Αυτό που λες ότι τα windows αλλάζουν την ώρα στο BIOS σημαίνει ότι χαλάει η ώρα στα windows και κατά συνέπεια στο Bios; Όχι το αντίστροφο; Βασικά έχει γίνει χοντρό μπέρδεμα... Όταν χαλάει η ώρα( δεν ξέρω πιο από όλα κάνει την ζημιά) η ώρα των windows και BIOS συμβαδίζουν δείχνοντας 3 ώρες πίσω, ενώ τα mac δείχνουν 3 ώρες μπροστά... Τώρα πχ η ώρα είναι 13:24... Αν χαλούσε θα έδειχνε στα windows και Bios 10:24 ενώ στα mac 16:24.... Nino30 σχετικά με το β) που γράφεις... Το δέχομαι ότι μπορεί να πέφτει σε εξοικονόμηση ενέργειας και να πάει σε 1,6 από 2.4... Αλλά γιατί πότε μετά αφού πάει 1.6 δεν μου ανεβαίνει μόνο του σε 2.4 όπως μόνο του κατεβαίνει σε 1.6... Το έχω τσεκάρει αυτό...
ninos30 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Ώρα Το πότε θα πάρουν update τα Windows για την ώρα δεν το ξέρεις (οπότε θα αλλάξουν και την ώρα στο BIOS). Σε πρώτη φάση δες τις ρυθμίσεις της ώρας σου: - Δεξί πλήκτρο στην ώρα -> adjust date/time - Στο Date/Time tab ελέγχεις αν έχεις UAC+2 (ώρα Ελλάδος με άλλα λόγια) - Στο Internet Time tab, ελέγχεις αν είναι τσεκαρισμένο το 'Synchronize...' (αν δεν είναι το κάνεις) και από κάτω έχει ως Server τον time.windows.com server (αν έχει κάτι άλλο τον επιλέγεις) Αν στο τελευταίο ΕΧΕΙ τσεκαρισμένο το synchronize, τότε untick it και δοκίμασε έτσι. Φυσικά πρώτα θα βάλεις χειροκίνητα την ώρα Σημείωση Είσαι σίγουρος για τις ώρες που λες. ΔΛΔ καταλήγεις να έχεις 6 ώρες διαφορά μεταξύ Win/MAC? CPU Αν σου ξαναγυρίσει σε 1.6 (όπου και να το δεις) μπες Windows και κάνε αυτό που σου είπα με CPUz και Prime. Αν ΚΑΙ τότε δεν γυρίσει σε 2.4 τότε ναι από κάπου χάνει τις ρυθμίσεις του ΕDΙΤ Δες τα δικά μου: Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2012 από ninos30
zarzonis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Τις ρυθμίσεις αυτές για την ώρα τι έχω πειράξει πόσες φορές... Έχω δοκιμάσει όλους τους server, έχω δοκιμάσει να μην συγχρονίζεται μέσω ίντερνετ αλλά πάλι συμβαίνει... Για την διαφορά 6 ωρών είμαι 1000% σίγουρος... Το κοίταξα πόσες φορές... Για τον επεξεργαστή ενώ μου εμφάνισε το prime95 ότι είναι 2,4, στο cpuz έβγαλε για λίγο (με το prime95 να τρέχει) ότι είναι 2,4 και multiplier 9 και μετά από 10 δεύτερα περίπου πάλι στα 1,6 με multiplier 6... Εκτός και αν πρέπει να κάνω κάποια ειδική ρύθμιση από το prime95...
ninos30 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Στο έβγαλε 1.6 ΕΝΩ έτρεχε το PRIME??? Ή το γύρισε μόλις το σταμάτησες? Και πες μου τι ώρα δείχνει τώρα το PC σου (στα Windows). Στο time zone είσαι UTC+2?
zarzonis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Βασικά αυτό κάνει και αυτή την στιγμή... Σου λέω εκτός από μερικά δευτερόλεπτα στην αρχή... Θα σου βάλω και φώτο τώρα να δεις... http://img859.imageshack.us/img859/1720/img0017v.jpg Το prime95 απλά το έτρεξα... Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο ε; Για την ώρα μπορείς να μου πεις περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό το hack που είπες πριν;
ninos30 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Σε παρακαλώ έλα να κάνουμε κάτι για να βγάλω άκρη. Έχεις Teamviewer? Αν δεν έχεις βάλτο, Και στείλε μου με PM τα temporary ID/password
spirit)earth)aflame Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αν βρήκατε άκρη, πείτε μας τι ήταν και πώς λύθηκε.
zarzonis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αν βρήκατε άκρη, πείτε μας τι ήταν και πώς λύθηκε. Για την ώρα ακολούθησα αυτό τον οδηγό που μου έστειλε ο ninos30 http://www.pretentiousname.com/timesync/index.html Για τα GHz έφταιγε η θερμοκρασία του επεξεργαστή... Έριχνε το voltage και επομένως έπεφταν και τα GHz για να μην καεί... Άλλαξα πάστα και το πρόβλημα λύθηκε... Επίσης έβγαλα και τα Mac... Τώρα όλα ρολόι...
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Για να γίνω λίγο πιο αναλυτικός (στο θέμα συχνότητα επεξεργαστή) μπας και τύχει και σε κανέναν άλλο (επειδή το είδαμε παρέα μιλάω) συνέβαινε το εξής. Ο επεξεργαστής φυσιολογικά έμπαινε σε sleep mode κάποια στιγμή αφού ήταν idle, και ρίχνοντας το multi έπεφτε από 2.4GHz σε 1.6GHz. Μόλις όμως έμπαινε σε load κατάσταση ανέβαζε την συχνότητά του σε 2.4 αλλά μετά από λίγο (μερικά δευτερόλεπτα) την ξαναέριχνε σε 1.6. Παρατηρήσαμε ότι συνέβαινε αυτό γιατί η CPU βαρούσε +100 βαθμούς! Οπότε η καλή, γνωστή συνταγή... Καλό καθάρισμα και αλλαγή πάστας Για την ώρα είναι ένα κοινό φαινόμενο όταν στον ίδιο δίσκο συνυπάρχει Win και Hackintosh (και πολλές φορές Win και κάποιες διανομές Linux). Επειδή με άλλο τρόπο διαβάζει το ένα λειτουργικό την ώρα και με άλλο το άλλο, επενέβαιναν στο BIOS και τα κάναν αχταρμά. Το παραπάνω script λύνει το πρόβλημα στα Windows, ωθώντας τα να ενημερώνονται πολύ πιο συχνά από το Internet-time, και όχι μια φορά την εβδομάδα όπως είναι το σύνηθες. Στα MAC δεν ξέρω τι έπαιζε, αλλά για να λέει ότι τα ξήλωσε, μάλλον συνέχισε να έχει θέμα... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2012 από ninos30 1
zarzonis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 ΤΑ mac δεν τα ξύλωσα γι'αυτό τον λόγο... Τα ξύλωσα γιατί είχα άλλο θέμα με κάτι kexts και βαρέθηκα άλλο να ψάχνω λύση... Πάντως δεν τα είχα στον ίδιο δίσκο... Τα mac ήταν σε έναν 80αρι ενώ τα Windows σε έναν 320αρι...
ninos30 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Σωστός. Εγώ δεν το είπα καλά. Γίνεται ακόμα κι όταν έχεις κοινό loader (ξέρεις 1 Win, 2 hack κλπ) στον έναν δίσκο. Δεν είπες όμως πως είσαι από Temps μετά από την επέμβαση?...
zarzonis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Σωστός. Εγώ δεν το είπα καλά. Γίνεται ακόμα κι όταν έχεις κοινό loader (ξέρεις 1 Win, 2 hack κλπ) στον έναν δίσκο. Δεν είπες όμως πως είσαι από Temps μετά από την επέμβαση?... Ακριβώς έτσι ήταν... Υπήρχε το Chimera(bootloader) στον 80αρι και φόρτωνε αυτό με το που άνοιγε ο υπολογιστής... Από εκεί είχε επιλογή να φορτώσεις όποιον δίσκο θες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα