Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για σετάκι ποντίκι/πληκτρολόγιο για γραφίστικες και οχι μόνο δουλείες.

Το πρόβλημά μου με τα τωρινά είναι οτι σε λεπτομερείς δουλείες σε photoshop/corel χάνουν λίγο.

Στην παλιά μου δουλεία με ένα εντελώς απλό σετάκι ενσύρματο δεν είχα τέτοια προβλήματά, με τα ασύρματα πάλι, είτε φθηνά ειτε ακριβά είχα.

Τι προτείνεται λοιπόν. Ενσύρματα, ασύρματα, gaming (δεν ξέρω αν προσφέρουν κάτι παραπάνω) και ποια;

Δημοσ.

τι εννοείς χάνουν ? και τι δουλειά κάνεις ακριβώς στο photoshop-corel...image edit, site layout, posters,logos ?

μήπως να δοκιμάσεις γραφίδα?

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα ασύρματο ποντίκι μόνο αν πραγματικά το χρειάζεσαι. Αλλιώς γλυτώνεις μπαταρίες, πιθανά κολλήματα & μειωμένη ανταπόκριση (στα παλιότερα περισσότερο) κλπ.

Προτείνω ενσύρματο με τεχνολογία lazer με προγραμματιζόμενα κουμπιά precision boost για μεγαλύτερη ακρίβεια/ανάλυση.

Τώρα για πιο συγκεκριμένα κοιτάς το design που ταιριάζει καλύτερα στο χέρι σου.

Για πληκτρολόγιο σου προτείνω τουλάχιστο να είναι φωτιζόμενο.

• Like 1
Δημοσ.

τι εννοείς χάνουν ? και τι δουλειά κάνεις ακριβώς στο photoshop-corel...image edit, site layout, posters,logos ?

μήπως να δοκιμάσεις γραφίδα?

πχ όταν ξεφοντάρεις μία φωτογραφία και σε ενδιαφέρει και το παραμικρό pixel, κουνάς ελάχιστα το ποντίκι και αυτό δεν φαίνεται στο πρόγραμμα.

Και όχι, δεν χρειάζομαι γραφίδα για τις δουλειές που κάνω.

Θα σου πρότεινα ασύρματο ποντίκι μόνο αν πραγματικά το χρειάζεσαι. Αλλιώς γλυτώνεις μπαταρίες, πιθανά κολλήματα & μειωμένη ανταπόκριση (στα παλιότερα περισσότερο) κλπ.

Προτείνω ενσύρματο με τεχνολογία lazer με προγραμματιζόμενα κουμπιά precision boost για μεγαλύτερη ακρίβεια/ανάλυση.

Τώρα για πιο συγκεκριμένα κοιτάς το design που ταιριάζει καλύτερα στο χέρι σου.

Για πληκτρολόγιο σου προτείνω τουλάχιστο να είναι φωτιζόμενο.

Από μάρκες κοιτάω κλασσικά logitech ή είναι και καμία άλλη ψηλά;

• Super Moderators
Δημοσ.

πάρε mechanical keyboard, το μόνο αρνητικό (εκτός από το κόστος) είναι ότι δεν θα θες να ξαναγράψεις σε πληκτρολόγιο μεμβράνης :P

• Like 1
Δημοσ.

καταλαβα τι ενοεις γιατι και εγω που δουλευω ερασιτεχνικα photoshop εκανα παρομια δουλεια με την δικια σου και ενω κουναγα ελαχιστα το ποντικι αυτο δεν κουνιωταν.

παρε ποντικι με υψηλη αναλυση και laser. δεν σου προτεινω καποιο μοντελο γιατι πιστευω οτι το καλο ποντικι περα απο τα χαρακτηριστηκα ειναι αυτο που ταιριαζει στο χερι σου και δεν κουραζει. :)

Δημοσ.

+1 για το mechanical. Αλλά δε πιστεύω να βελτιώσει ουσιαστικά κάπου τη δουλειά σου.

Προσωπικά βλέπω πως logitech & microsoft στα ίδια είναι, θα βρεις καλά lazer & στις 2 & αν πας ακόμα πιο ακριβά Darkfield lazer & BlueTrack αντίστοιχα για απαιτήσεις σε δύσκολες επιφάνειες.

Απλά να κοιτάξεις να βολεύει το χέρι σου. Δανείσου από φίλους αν μπορείς για δοκιμές.

Δημοσ.

να προσθεσω κατι? χτυπα και ενα qck+ mouse pad απο SteelSeries. Οσο καλο να ειναι το mouse, παντα κατι θα λειπει. Προσωπικα με εχει σωσει, το κουβαλαω παντα μαζι μου! εχω τενοντιτιδα και μου ηταν αδυνατο να χρησιμοποιω η/υ πανω απο 2 ωρες, ακριβως επειδη προσπαθουσα να κανω μικρες κινησεις, και εσφιγγα το χερι μου. Με ενα mouse που ταιριαζε στο χερι μου (τι ρατσισμος και αυτος, να ειναι ολα σχεδιασμενα για χερουκλες) και το qck+, μπορω να κατσω μερες. ελπιζω να βοηθησα!

Δημοσ.

να προσθεσω κατι? χτυπα και ενα qck+ mouse pad απο SteelSeries. Οσο καλο να ειναι το mouse, παντα κατι θα λειπει. Προσωπικα με εχει σωσει, το κουβαλαω παντα μαζι μου! εχω τενοντιτιδα και μου ηταν αδυνατο να χρησιμοποιω η/υ πανω απο 2 ωρες, ακριβως επειδη προσπαθουσα να κανω μικρες κινησεις, και εσφιγγα το χερι μου. Με ενα mouse που ταιριαζε στο χερι μου (τι ρατσισμος και αυτος, να ειναι ολα σχεδιασμενα για χερουκλες) και το qck+, μπορω να κατσω μερες. ελπιζω να βοηθησα!

Το qck+ είναι φτιαγμένο από πάνινη επιφάνεια και ίσως δεν βολεύει με όλα τα mouse για πολύ ψαγμένες καταστάσεις. Υπάρχουν και κάποια με πλαστική επιφάνεια και με ιδική κρέμα (Steel Series Glide Dot) για μεγάλη ακρίβεια κινήσεων.

alexzzz τι ποντίκι θα χρησιμοποιήσεις τελικά;

Δημοσ.

Το qck+ είναι φτιαγμένο από πάνινη επιφάνεια και ίσως δεν βολεύει με όλα τα mouse για πολύ ψαγμένες καταστάσεις. Υπάρχουν και κάποια με πλαστική επιφάνεια και με ιδική κρέμα (Steel Series Glide Dot) για μεγάλη ακρίβεια κινήσεων.

alexzzz τι ποντίκι θα χρησιμοποιήσεις τελικά;

επανερχεται το θεμα της τενοντιτιδας, και δεν με βολευουν καθολου προσωπικα. οπως και να χει ας τα δοκιμασει πρωτα να δει κ ο ιδιος

• Like 1
Δημοσ.

Το ψάχνω ακόμα...

Έχεις τσεκάρει το Logitech G700; Αφού σκοπεύεις να κάνεις γραφιστική δουλειά θα χρειάζεσαι εναλλαγές στα DPI για μικρές κινήσεις. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος και καμιά φορά που κάνω δουλειές στο Photoshop.

http://www.youtube.com/watch?v=wAJ5tkSkMrg&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=4KT42nHbtjA

Δημοσ.

Δεν το έχω δει από κοντά, είναι βολικό στο χέρι για πολλές ώρες δουλειά;

Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημά κυρίως παίζω FPS/RTS και το χρησιμοποιώ αρκετές ώρες την ημέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...