Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Ακουω συνεχεια πως ενα αθλημα πρεπει να το ξεκινησεις απο πολυ μικρη ηλικια για να αναδειχθεις. Δηλαδη το ποδοσφαιρο το ξεκινας στα 5 και το μπασκετ στα 6-7. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι: υπαρχει καποιο αθλημα στο οποιο μπορεις να ξεκινησεις πρωταθλητισμο στα 18 και να αναδειχθεις τουλαχιστον σε εθνικο επιπεδο ??? Ή αν οχι εθνικο τοτε σε τοπικό (νομος-περιφερεια) ???

Σας ερχετε καποιο αθλημα στο μυαλο το οποιο μπορει να το ξεκινησει καποιος 18αρης και να αναδειχθει ???

Οτιδηποτε αθλημα ειτε πολεμικη τεχνη.

Δημοσ.

Για να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα στα 18 και να διακριθείς σε εθνικό τουλάχιστον επιπεδο, θα πρέπει να γνωρίζεις πιό είναι και να ξέρεις οτι έχεις ταλέντο σε αυτό.

Και εννοείτε οτι σε μια τέτοια ηλικία θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ απ τον χρόνο σου και εννοείτε να ξοδέψεις μεγάλα ποσά για προπονήσεις κτλ κτλ..

Ακόμα και αν αυτο το άθλημα λέγεται πινκ πονκ...

Δημοσ.

σχεδον ολα τα μη ομαδικα αθληματα...

θεληση , χρονος και λεφτα ειναι αυτα που θα σου χρειαστουν.

ειτε λεγεται σκι , ειτε γουιντ σερφινγκ εαν εχεις ορεξη τα καταφερνεις...

φυσικα υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις αθληματων.

Δημοσ.

Πινγκ πονγκ. Αλλά νταξει αν δεν εχεις καπου ταλέντο δύσκολο να γινεις πρωταθλητης όσο χρόνο και αν αφιερώσεις..

Δημοσ.

Καλά ότι και να κάνεις, δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι εκτός αν είσαι ταλεντάρα.

Για πολεμική τέχνη ούτε για πλάκα, άλλοι μαθαίνουν 7 πολεμικές τέχνες από τα 8 τους και έχουν τρελή εμπειρία, εσύ με πόση προπόνηση δεν γίνεται να τους φτάσεις.

σερφινγκ και ιστορίες, σαν άθλημα να κάνεις εσύ σίγουρα, ότι θες, για να μπεις όμως εκεί που θες θα συναγωνιστείς τον άλλο 18άρι που ξεκίνησε από τα 13 του και νιώθει την σανίδα σαν προέκταση του σώματος του; το ίδιο και το τόξο, όπλο κλπ κλπ...;

Οπότε θα πω κανένα.

Δημοσ.
το ίδιο και το τόξο, όπλο κλπ κλπ...;

Οπότε θα πω κανένα.

Το όπλο πάλι τι σχέση έχει με την ηλικία; Έχεις δει τους διαγωνιζόμενους σε ολυμπιάδες πόσο χρονών είναι; Πολύ αμφιβάλλω ότι μεγάλωσαν στην παιδική και εφηβική τους ηλικία με το όπλο σαν προέκταση του χεριού τους.

Δημοσ.

Δεν έχω δει καν, αλλά υπάρχουν πολλοί όμιλοι σκοπευτικοί κλπ που μπορείς να πας από μικρή ηλικία με γονιό και έτσι. Και άμα δεν πας εκεί ρίχνεις με αεροβόλο ή κάτι άλλο σε κουτάκια κοκα κολας σε μια αλάνα στο χωριό σου με τον "ψαγμένο" πατέρα που θα σε κάνει αστέρι.

Δεν είναι μόνο να πεις "α κοίτα ρίχνω 1 εκατοστό πάνω από το στόχο και βρίσκει κέντρο, οκ το μαθα!", έχει πάρα πολλές παραμέτρους... Οπότε άλλο να ρίχνεις 5-10 χρόνια και άλλο 1.

Πχ, όλοι εδώ στο φόρουμ, όσο και να οδηγούν, όσα χειρόφρενα και να έχουν τραβήξει, όσες στροφές και να έχουν πάρει και το αμάξι να φεύγει και να το μαζεύουν, δεν θα συγκριθεί ποτέ με τους οδηγούς rally ας πούμε. Εκεί θα νιώσουν σαν κάποιους που δεν έχουν ιδέα από αμάξι, και σε 2 μήνες βγάζουν δίπλωμα και βγαίνουν στο δρόμο, το αμάξι τους πάει δεν το πάνε. Και όοοολοι εμείς (πάλι μας πάει) απλά νομίζουμε ότι το πάμε....σε μια extreme κατάσταση που (χτύπα ξύλο) μην τύχει, θα δούμε ότι τελικά δεν ήταν η λεγόμενη "προέκταση"...

Δημοσ.

Ιδιαιτερη εφεση εχω στο πιγκ πογκ μιας και παιζω πολυ καλο και τον χειμωνα θαπαω σε συλλογο. Πιστευετε πως αμα συνεχισω τακτικα με προπονησεις και πολλους αγωνες για να αποκτησω εμπειρια θα καταφερω κατι ?? Και οταν λεω πρωταθλητισμο δεν εννοω χρυσο σε ολυμπιαδα και 1ος στο πανελληνιο. Αυτο ειναι παραμυθι στην ηλικια μου παιδια ετσι να εχουμε το μυαλο στο κεφαλι μας μην δουλευομαστε. Εμενα και 20ος στο πανελληνιο παλι κατορθωμα θα ειναι στο πιγκ πογκ συγκεκριμενα. Τοξοβολια εε χμμ καλη ιδεα :-)

Και κατι ακομα. Οταν εννοω πολεμικη τεχνη δεν εννουσα καρατε ή ζιου ζιτσου αλλα μαχητικο αθλημα δηλαδη box ή kick box. Ηταν λαθος η διευκρινηση μου. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σκοποβολή και η ιππασία είναι τα αθλήματα που έχουν τις μεγαλύτερες ηλικίες. Στους ολυμπιακούς του Λονδίνου ο μέσος όρος ηλικίας στην ιππασία ήταν 38 χρονών και τα αθλήματα που είχαν τους περισσότερους άνω των 50 ετών ήταν η σκοποβολή και η ιππασία. Επίσης υπήρξαν 187 αθλητές άνω των 40 ετών φέτος στους ολυμπιακούς αγώνες. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν ο Hiroshi Hoketsu στην ιππασία, ηλικίας 71 ετών. Ένας 65χρονος από την Λιθουανία διαγωνίστηκε στην σκοποβολή. Μία 52χρονη καναδέζα στην κωπηλασία κέρδισε το αργυρό μετάλλιο όπως και ένας 54χρονος από την Αγγλία.

Δεν νομίζω όλοι αυτοί να καβαλούσαν άλογα από τα 5 τους, ούτε να σημάδευαν τενεκεδάκια από τα 8 τους.

Εκτός κι αν έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί παίζουν με όπλα αντί με παιχνίδια πριν ενηλικιωθούν.

Επεξ/σία από gigisoni
Δημοσ.

Ε καλά. Αναφέρονται και κάτι αθλήματα στα οποία πρέπει να είσαι τουλάχιστον παιδί εφοπλιστή...

Υποθέτω ο topic starter δεν είναι κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Ξεκίνα ξιφασκία, στα 18 έχεις ήδη αναπτύξει τις μυικές ομάδες που χρειάζονται και θα είσαι κάπως έως πολύ πιο άνετος.

Δημοσ.

τοπικ σταρτερ δεν μπορούμε να σου πούμε τι πιστεύουμε αν πας σε σύλλογο για αν τα καταφέρεις, αυτό θα στο πει ο προπονητής σου ;)

gigisoni, εσύ νομίζεις αυτό, εγώ νομίζω το άλλο... δεν βγαίνει άκρη. Την άποψη μου είπα.

Ο αναβάτης το άλογο μπορεί να το έχει σαν αδερφό του...δεν ξέρω! Μπορεί να κάνουν ιππασία 20χρόνια μαζί, μπορεί να λέω και μαλακίες.

Οι σκοποβόλοι ειδικά τέτοια ηλικία που έχουν, έχουν περάσει πολλάααα χρόνια ρίχνοντας, αυτοί θα νομίζουν ότι η σφαίρα πλέον βγαίνει από το σώμα τους και όχι από το όπλο... τα επίπεδα εξοικείωσης είναι τεράστια.

Οι αστυνομικοί, στρατιωτικοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αθλητές, πρωταθλητές... πάνε για να φάνε, δεν πάνε για να αναδείξουν τις σκοπευτικές τους ικανότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...