Προς το περιεχόμενο

Νέες πληροφορίες για τα πρώτα Windows RT συστήματα


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με ένα μακροσκελές άρθρο στο Building Windows 8 Blog, η Microsoft δίνει νέες πληροφορίες για τα πρώτα PC τα οποία θα διαθέτουν επεξεργαστή με αρχιτεκτονική ARM και τα οποία θα "τρέχουν" όπως ήδη ξέρουμε μια διαφορετική έκδοση των Windows 8 η οποία θα ονομάζεται Windows RT. Για όσους δε γνωρίζουν, τα Windows RT συστήματα θα διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά των Windows 8 όπως το νέο περιβάλλον Metro, εκτός της δυνατότητας εκτέλεσης των κλασσικών desktop εφαρμογών. Η μοναδική εξαίρεση είναι ο Internet Explorer 10 και το Office 2013 το οποίο θα περιλαμβάνεται σε κάθε νέο Windows RT σύστημα χωρίς επιπλέον χρέωση.H Microsoft κρατάει μέχρι στιγμής κλειστό τον κύκλο των κατασκευαστών στους οποίους παραχωρεί την άδεια κατασκευής Windows RT συστημάτων και μέσα από το άρθρο της μας ενημερώνει ότι τα πρώτα PC θα κυκλοφορήσουν αρχικά από τις εταιρείες Samsung, ASUS, Dell και Lenovo. Η ίδια η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει την δική της πρόταση, το Microsoft Surface στις 26 Οκτωβρίου ενώ η λίστα κατασκευαστών αναμένεται να μεγαλώσει μέχρι το τέλος του έτους.

 

Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των Windows RT συστημάτων είναι η αυτονομία τους η οποία σε κατάσταση αδρανοποίησης μπορεί να φτάσει τις 13-17 ημέρες ενώ σύμφωνα με δοκιμές της εταιρείας, η συνεχής αναπαραγωγή HD video μπορεί να φτάσει τις 8 με 13 ώρες ανάλογα την μπαταρία. Επίσης στο άρθρο η Microsoft επισημάνει ότι τα Windows RT tablets θα είναι λεπτά και ελαφριά με βάρος που θα κυμαίνεται από 520 έως 1200 γραμμάρια και πάχος από 8.35 έως 15.6 χιλιοστά.

 

Τα Windows RT δεν προορίζονται μόνο για tablet συσκευές αλλά και για συστήματα τα οποία θα διαθέτουν trackpad και για τα οποία η Microsoft έχει προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις με την υποστήριξη gestures τα οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα. Επιπλέον ο ρυθμός frame στο scrolling των μενού και των σελίδων θα φτάνει τα 60 fps όπως στο iPad.

 

windows8gestures.jpg

 

 

Link.png Site: Building Windows 8

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για ποιο λογο arm; lol microsoft.

 

σε τί άλλο θα έτρεχε η "ελαφρυά έκδοση";

 

 

πολύ καλή η ενσωμάτωση gestures, στο android πρέπει να αγοράσεις app για να κάνεις την ίδια δουλειά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πρώτη φορά τα tablets αρχίζουν να μου κλείνουν έντονα τα μάτι, αλλά θα κάνω την καρδιά μου πέτρα, θα κάνω ένα κουράγιο να μαζέψω κανένα φράγκο παραπάνω και θα πάω στα "καλά" win 8 tablets, αυτά με τους x86.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως αλλα δεν το πιστεύω.

 

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Αν εννοείς την τιμή,ούτε εγώ πιστεύω ότι θα είναι τοσο!Στη καλύτερη τον περιπτώσεων να είναι κοντά στα 400$!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εννοείς την τιμή' date='ούτε εγώ πιστεύω ότι θα είναι τοσο!Στη καλύτερη τον περιπτώσεων να είναι κοντά στα 400![/quote']

Την τιμη ενοω.. Λεγανε για 600€ για την rt εκδοσή.. Στα 200€ αμφιβάλω αν καλύπτουν ούτε το κοστος. Το περίεργο παντως ειναι ότι η φημη προέρχεται απο το engadget ,που μάλιστα υποστηρίζει ότι του το είπαν μέσα απο τη microsoft. Ένα site ιδιαίτερα σοβαρό. Καπου διαβαζα ότι εχει ποσοστό 94% σωστών φημων. Αποκλείεται να γραφει βλακείες για να διαφημιστεί. Δεν το έχει ανάγκη το συγκεκριμενο σιτε, αντίθετα θα του χαλάσει και τη φημη του. Αν διεψευστει θα εχει πέσει θυμα λάθος πληροφόρησης και το ιδιο.

Μια λογική ειναι να διαρρέουν επίτηδες λάθος πληροφορίες απο τη microsoft. Ηδη πολυ κόσμος πχ δεν παίρνει το nexus 7 περιμένοντας να βγουν και win tablet για να αποφασίσει. Τώρα θα μπει στο stundby πολυ ποιο πολυς κόσμος.. :) Οπότε και παραμύθια να ειναι, η microsoft κερδίζει.. Τι συμφέρει ολο αυτο..

Θα μπορουσα όντως να το κανει βεβαία.. Στην κυριολεξία θα ισοπεδωνε τα android tablet που δεν έχουν επικράτησει ακόμα, ενώ θα έτρωγε μεγαλο κοματι απο το ipad. Επίσης η apple θα έριχνε τιμες, ενώ η ταχύτατη διάδοση των win tablet θα δημιουργούσε ταχύτατη ανάπτυξη εφαρμογών απο τους developer.

Το ολο αποτέλεσμά θα οδηγούσε στην επόμενη γενιά win tablet να βγάλει ότι εχασε και με τοκο λόγω των πολυ μεγαλύτερων πωλήσεων.. Επίσης θα αυξαινε τις πωλήσεις και στα win κινητα.

Αλλα δεν ειμαι καθόλου σίγουρος ότι σκοπεύει η microsoft να κανει μια τόσο σούπερ επιθετική πολιτική.

 

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά αν η ουσιαστική μόνη διαφορά με το tablet της google είναι η μεγαλύτερη οθόνη, για ποιον λόγο να μην το κοστολογήσει κοντά στα 200 ευρω; Πρώτη φορά είναι που το κάνει αυτό εταιρεία για να προωθήσει νέα προιόντα της; Πάρτε για παράδειγμα τις παιχνιδομηχανές. Τα πρώτα χρόνια ζωής κάθε νέας γενιάς κονσολών, είναι ζημιογόνα για την εκάστοτε εταιρεία(εξαίρεση το wii :P).

 

ποιος ο λόγος να μην το κάνει αυτό μια εταιρεία του μεγέθους της microsoft ειδικά όταν έχει να κερδίσει το "στοίχημα" της εισχώρησης σε μια νέα και ιδιαίτερα επικερδους και ταχειας αναπτυσσόμενης αγορας όπως αυτή των tablet;

 

Η microsoft θέλει και μπορεί να το κερδίσει αυτό το στοιχημα κατα την γνώμη μου και μια επιθετικη τιμολογιακή πολιτική στα entry μοντέλα της με arm επεξεργαστές, είναι ο καλύτερος τρόπος κατεμέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...