Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα το βούτυρο με ζάχαρη γάλα και κακάο και ανακάτεβα. Όμως δεν ομογενοποιούνταν με τίποτα.

Είχαν σχηματιστεί βρόμβοι βουτύρου που δεν έλιωναν περαιτέρω.

Έτσι αποφάσισα να θερμάνω το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.

 

Όμως τώρα έγινε τελείως ρευστό. Είναι σαν νερό και όχι σαν αλοιφή. Είναι ζεστό ακόμα.

Απέτυχα? Το πετάω ή γίνεται τίποτα?

  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το λαθος ηταν οτι το ζεστανες οποτε ελιωσε το βουτυρο. δεν χρειαζεται καταψυξη, δεν θες να γινει πετρα, να πηξει λιγο να μπορεις να το δουλεψεις θελεις. επισης αλλη φορα το βουτυρο το βγαζεις μιση ορα απο το ψηγειο και το κοβεις κυβακια για να ζεσταθει. μπορεις να το χτυπησεις με το μιξερ για να μην κανει σβολακια (το βουτυρο μονο του ενωω πριν βαλεις τα αλλα υλικα)

Δημοσ.

Το χω βάλει ήδη κατάψυξη. Θα γίνει τίποτα άραγε? Το λάθος δηλαδή ποιο ήταν? Πώς το ομογενοποιούμε?

 

Συντήρηση, όχι κατάψυξη, γλυκό είναι, όχι παγωτό.

Δημοσ.

κορμο σοκολατας μια ζωη στην καταψυξη φτιαχνουμε ΟΛΟΙ οσοι ξερω

 

Ε αφού το ζήτημα τώρα είναι να πήξει το μίγμα για να το ολοκληρώσω και μετά να το βάλω στην κατάψυξη.

Δημοσ.

Τι ταλαιπωρια, δεν ξαναμαγειρεύω.

Έβαλες πολύ γάλα, δεν παίζει και τόσο ρόλο το λιωμένο βούτυρο. Εγώ πολλές φορές το λιώνω πριν στον φούρνο μικροκυμάτων και μετά το προσθέτω, ή πολλοί για να μην χρησιμοποιούν βούτυρο που έχει περισσότερες θερμίδες βάζουν σπορέλαιο στη θέση του.

Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να ομογενοποιηθεί, έπρεπε να χρησιμοποιήσεις λιγότερο γάλα.

 

Εγώ αν είχα κάνει τα δικά σου βήματα, δεν θα το έβαζα στην κατάψυξη, αλλά θα δοκίμαζα να το κάνω πιο σταθερό προσθέτοντας είτε περισσότερο ζάχαρη, είτε αν ήταν πολύ νερουλό, θα του πρόσθετα αλεύρι.

Δημοσ.

βρε φιλτατε... google --> συνταγη κορμος σοκολατας = 20000 αποτελεσματα, διαλεξε ενα και ακολουθησε το κατα γραμμα

Δημοσ.

Ρε πάτε καλά; Θα γεμίσει «παγάκια» ο κορμός, συντήρηση και όχι κατάψυξη, αν το μείγμα βγει σφιχτό, τότε κατάψυξη, αλλιώς συντήρηση.

Δημοσ.

βρε φιλτατε... google --> συνταγη κορμος σοκολατας = 20000 αποτελεσματα, διαλεξε ενα και ακολουθησε το κατα γραμμα

Καλά το κατά γράμμα μην το λες, κατά γράμμα ακολούθησα κι εγώ μία συνταγή για τιραμισού και έβαλα 4 αυγά και η κρέμα κατέληξε νερωμένη τελείως. Δεν διευκρίνιζε ότι ήθελε μικρά αυγά η συνταγή, κι εγώ είχα μεγάλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...