giorgos147 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Ρε πάτε καλά; Θα γεμίσει «παγάκια» ο κορμός, συντήρηση και όχι κατάψυξη, αν το μείγμα βγει σφιχτό, τότε κατάψυξη, αλλιώς συντήρηση. Ούτε "παγάκια" γεμίζει ο κορμός, ούτε τίποτα. Ίσα-ίσα. Δοκίμασε.
Doug21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Ρε πάτε καλά; Θα γεμίσει «παγάκια» ο κορμός, συντήρηση και όχι κατάψυξη, αν το μείγμα βγει σφιχτό, τότε κατάψυξη, αλλιώς συντήρηση. τωρα εσυ δηλαδη ξερεις καλυτερα απο ολες τις μητερες και γιαγιαδες.... καταρχην να διευκρινησουμε κατι, δεν ειναι κορμοι ολα τα γλυκα με σοκολατα. ο κορμος ειναι κορμος και θελει καταψυξη. τωρα εσυ, βαλτο και στο συρταρακι για τα αναψυκτικα, τι να σου πω 1
funbreaker Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Έβαλες πολύ γάλα, δεν παίζει και τόσο ρόλο το λιωμένο βούτυρο. Εγώ πολλές φορές το λιώνω πριν στον φούρνο μικροκυμάτων και μετά το προσθέτω, ή πολλοί για να μην χρησιμοποιούν βούτυρο που έχει περισσότερες θερμίδες βάζουν σπορέλαιο στη θέση του. Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να ομογενοποιηθεί, έπρεπε να χρησιμοποιήσεις λιγότερο γάλα. Εγώ αν είχα κάνει τα δικά σου βήματα, δεν θα το έβαζα στην κατάψυξη, αλλά θα δοκίμαζα να το κάνω πιο σταθερό προσθέτοντας είτε περισσότερο ζάχαρη, είτε αν ήταν πολύ νερουλό, θα του πρόσθετα αλεύρι. Το έβαλα στην συντήρηση, έπηξε κάπως δεν είναι οπως πριν αλλά παραμένει ρευστό. Αν έβαλα όντως πολύ γάλα και βάλω ζάχαρη δεν θα γίνει πολύ γλυκό? Αν βάλω αλεύρι (!) αηδία δεν θα γίνει? βρε φιλτατε... google --> συνταγη κορμος σοκολατας = 20000 αποτελεσματα, διαλεξε ενα και ακολουθησε το κατα γραμμα Ε αυτό έκανα αλλα γτπ είναι, τα λένε σε γλώσσα γυναικών. Άμα δεν πειραματιστείς και δεν την κάνεις την μλκια δεν μαθαίνεις. Ούτε "παγάκια" γεμίζει ο κορμός, ούτε τίποτα. Ίσα-ίσα. Δοκίμασε. Ε άμα το βάλω κατάψυξη απο τώρα δεν θα γίνει όπως θα γινόταν στο τέλος, στερεό δηλαδή? Και πως θα βάλω τα μπισκότα μετά? Το βαλα λίγο στην αρχή για να επιταχυνθεί η ψύξη και πριν αρχισει να στερεοποιείται το έβαλα στην συντήρηση μήπως και πήξει.
geowizard Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Το έβαλα στην συντήρηση, έπηξε κάπως δεν είναι οπως πριν αλλά παραμένει ρευστό. Αν έβαλα όντως πολύ γάλα και βάλω ζάχαρη δεν θα γίνει πολύ γλυκό? Αν βάλω αλεύρι (!) αηδία δεν θα γίνει? ΓΤΠ είναι. Αυτό έκανα εξάλλου. Ε άμα το βάλω κατάψυξη απο τώρα δεν θα γίνει όπως θα γινόταν στο τέλος, στερεό δηλαδή? Και πως θα βάλω τα μπισκότα μετά? Το βαλα λίγο στην αρχή για να επιταχυνθεί η ψύξη και πριν αρχισει να στερεοποιείται το έβαλα στην συντήρηση μήπως και πήξει. Το έβαλα στην συντήρηση, έπηξε κάπως δεν είναι οπως πριν αλλά παραμένει ρευστό. Αν έβαλα όντως πολύ γάλα και βάλω ζάχαρη δεν θα γίνει πολύ γλυκό? Αν βάλω αλεύρι (!) αηδία δεν θα γίνει? ΓΤΠ είναι. Αυτό έκανα εξάλλου. Ε άμα το βάλω κατάψυξη απο τώρα δεν θα γίνει όπως θα γινόταν στο τέλος, στερεό δηλαδή? Και πως θα βάλω τα μπισκότα μετά? Το βαλα λίγο στην αρχή για να επιταχυνθεί η ψύξη και πριν αρχισει να στερεοποιείται το έβαλα στην συντήρηση μήπως και πήξει. Οκ το καταλαβαμε και την πρωτη φορα, λοιπον: βαλε μπισκοτα και ανακατεψετο. μετα παρτο (ακομα και υγρο) και τυλιξε το με λαδόκολλα και βαλ'το στην κατάψυξη
funbreaker Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Οκ το καταλαβαμε και την πρωτη φορα, λοιπον: βαλε μπισκοτα και ανακατεψετο. μετα παρτο (ακομα και υγρο) και τυλιξε το με λαδόκολλα και βαλ'το στην κατάψυξη Ε καλά αυτό το ξέρω κι εγώ, το θέμα ειναι να το κάνω να πήξει και να μην ασχολούμαι με ζουμιά.
santana99 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 έβαλες σίγουρα σωστές αναλογίες, γιατί ακόμα να έχεις ζουμιά δεν στέκει, εκτός αν είναι ακόμα το βούτυρο στους 40βαθμούς! και συμφωνώ και εγώ για κατάψυξη, δεν λέω στο ψυγείο κόβεται πιο εύκολα, αλλά αν το τυλίξεις σε μεριδούλες σε λαδόκολλες (σαν καραμελες...μεγάλες όμως) μετά είναι μούρλια... εκτός αν το βάλεις όλο μαζί στη λαδόκολλα του κάνεις ένα κυλινδρικό σχήμα (το κλείσεις στις άκρες) και αυτό θα κάνει από μόνο του μια υποτυπώδη βάση όταν κρυώνει. Επίσης δεν ξέρω γιατί αλλά από το ψυγείο δεν μου αρέσει τόσο η γεύση του όσο από κατάψυξη. Συμβουλή: Αν ο κορμός σας έχει παγάκια όταν τον βγάλετε από την κατάψυξη, πετάξτε τον στα σκουπίδια, μάθετε να φτιάχνετε κορμό και ξαναδοκιμάστε *** πάντως είστε κολοπαίδια...προσπαθώ να κάνω δίαιτα ο άνθρωπος και αναφέρατε το μόνο γλυκό που τυχαίνει να έχει φτιάξει η μάνα και να περιμένει στην...κατάψυξη! *** οποιαδήποτε κοπέλα αμφισβητεί την κατάψυξη, μπορεί να έρθει να δοκιμάσει. Όχι δεν αστειεύομαι
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 κορμο σοκολατας μια ζωη στην καταψυξη φτιαχνουμε ΟΛΟΙ οσοι ξερω +1000000000000Θα συμφωνησω εχω τη συντσαγη απο τη μανα μου που την κανει 20+ χρονια. 1
gigisoni Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Το έβαλα στην συντήρηση, έπηξε κάπως δεν είναι οπως πριν αλλά παραμένει ρευστό. Αν έβαλα όντως πολύ γάλα και βάλω ζάχαρη δεν θα γίνει πολύ γλυκό? Αν βάλω αλεύρι (!) αηδία δεν θα γίνει? Αν βάλεις ζάχαρη, ναι θα γίνει περισσότερο γλυκό. Το αλεύρι δεν θα πειράξει, δεν θα το καταλάβεις. Ρίξε μία κουταλιά και ανακάτεψε για κανά λεπτό. Αν δεις και αντέχει και άλλο, πρόσθεσε. Δοκίμασε και στην γεύση να δεις ότι δεν την χαλάει και τόσο. Πρόσεξε μην βάλεις πολύ, σιγά σιγά να προσθέτεις και να το ανακατεύεις καλά, πριν αποφασίσεις να βάλεις λίγο ακόμα.
μαφαλντα Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Ούτε ζάχαρη,ούτε αλεύρι.Αν έχεις βάλε λίγα μπισκότα παραπάνω.Θα απορροφήσουν τα μπισκότα τα υγρά. .Πριν το τυλίξεις σε ρολό βάλτο για λίγο στο ψυγείο.Ο κορμός μπαίνει και στην κατάψυξη και στο ψυγείο.Θέμα γούστου.
status Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 +1000000000000 Θα συμφωνησω εχω τη συντσαγη απο τη μανα μου που την κανει 20+ χρονια. τωρα εσυ δηλαδη ξερεις καλυτερα απο ολες τις μητερες και γιαγιαδες.... καταρχην να διευκρινησουμε κατι, δεν ειναι κορμοι ολα τα γλυκα με σοκολατα. ο κορμος ειναι κορμος και θελει καταψυξη. τωρα εσυ, βαλτο και στο συρταρακι για τα αναψυκτικα, τι να σου πω Ο πατέρας μου ήταν ζαχαροπλάστης βασικά.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Ο πατέρας μου ήταν ζαχαροπλάστης βασικά. Μήπως μπερδεύεσαι άλλο ο κορμός που κάνουν στα ζαχαροπλαστεία άλλο ο σπιτικός.Ο σπιτικός είναι και γνωστός ως "μωσαϊκό" ή "παγωμένο" γλύκισμα με μπισκότα
Toufas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Εγώ που ξέρω πιο πολλά απο τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μπορώ μιλήσω; 2
status Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μήπως μπερδεύεσαι άλλο ο κορμός που κάνουν στα ζαχαροπλαστεία άλλο ο σπιτικός. Ο σπιτικός είναι και γνωστός ως "μωσαϊκό" ή "παγωμένο" γλύκισμα με μπισκότα Είτε σε σπίτι, είσαι σε ζαχαροπλατείο, είτε σε μπορδέλο το ίδιο παραμένει το γλυκό. Εγώ που ξέρω πιο πολλά απο τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μπορώ μιλήσω; ΟΧΙ!:Ρ
..MementoMori.. Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Εγώ που ξέρω πιο πολλά απο τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μπορώ μιλήσω; Ναι αλλα μετα ελα και απο το αλλο thread να μου λυσεις και την δικια μου απορια
evabb Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 ρε γμτ ειλικρινα ειστε τελειως βλακες ολοι σας; δεν εχει βαλει ακομα τα μπισκοτα, ειναι στην φαση που φτιαχνει το σοκολατενιο μειγμα. θα το βαλει λιγο στο ψυγειο να γινει πιο πιχτο θα προσθεσει τα μπισκοτα κι αφου ειναι καπως στερεο ωστε να μπορει να το ΔΟΥΛΕΨΕΙ το ειπα και πριν, θα το βαλει στην λαδοκολα και στο τελος στη καταψυξη η οπου τον φωτισει ο θεος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα