Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε γμτ ειλικρινα ειστε τελειως βλακες ολοι σας; δεν εχει βαλει ακομα τα μπισκοτα, ειναι στην φαση που φτιαχνει το σοκολατενιο μειγμα. θα το βαλει λιγο στο ψυγειο να γινει πιο πιχτο θα προσθεσει τα μπισκοτα κι αφου ειναι καπως στερεο ωστε να μπορει να το ΔΟΥΛΕΨΕΙ το ειπα και πριν, θα το βαλει στην λαδοκολα και στο τελος στη καταψυξη η οπου τον φωτισει ο θεος.

 

Κι εγω το επισήμανα αλλά τους έπιασε η εμμονή διαμάχης συντήρησης-κατάψυξης.

 

Έπηξε κάπως στην συντήρηση. Έβαλα και τριμμένο μπισκότο για να πήξει κι αλλο. Τελικά όταν θεώρησα πως είναι αρκετα ρευστό είπα να το φτιάξω. Αλλά τελικά δεν ήταν και δεν στεκόταν στο χαρτί και πανω που κινδύνευε να καταρρεύσει ολοκληρωτικά η κατασκευή το βαλα σε ένα ταψι και το πεταξα στην καταψυξη. Στο διάλο.

 

Θα διορθώνεται το σχήμα του άυριο? Πως μπορώ να το περισώσω κάπως?

  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

 

Θα διορθώνεται το σχήμα του άυριο? Πως μπορώ να το περισώσω κάπως?

Το θεμα ειναι να τρωγετε ολα τα αλλα ειναι περιττα :-D
Δημοσ.

Το θεμα ειναι να τρωγετε ολα τα αλλα ειναι περιττα :-D

 

Πανω απ ολα η εμφανιση...

Αν σουλουπωσω το σχημα θα βαλω και κανα γλάσσο η κανα ινδοκάρυδο.

Δημοσ.

Κι εγω το επισήμανα αλλά τους έπιασε η εμμονή διαμάχης συντήρησης-κατάψυξης.

 

Έπηξε κάπως στην συντήρηση. Έβαλα και τριμμένο μπισκότο για να πήξει κι αλλο. Τελικά όταν θεώρησα πως είναι αρκετα ρευστό είπα να το φτιάξω. Αλλά τελικά δεν ήταν και δεν στεκόταν στο χαρτί και πανω που κινδύνευε να καταρρεύσει ολοκληρωτικά η κατασκευή το βαλα σε ένα ταψι και το πεταξα στην καταψυξη. Στο διάλο.

 

Θα διορθώνεται το σχήμα του άυριο? Πως μπορώ να το περισώσω κάπως?

 

η αληθεια ειναι οτι αυτη η μαλακια με την λαδοκολα δεν μου καθεται ποτε. καλα εκανες και το εβαλες στο ταψι. κοψε και φαε απο εκει.

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι αυτη η μαλακια με την λαδοκολα δεν μου καθεται ποτε. καλα εκανες και το εβαλες στο ταψι. κοψε και φαε απο εκει.

 

Ναι ρε γαμώτο τελείως ηλίθια μέθοδος. Εγώ τρώω κι απο κει αλλά θα ήθελα και να βλέπεται για τους άλλους οπότε θα πειραματιστώ.

Δημοσ.

μπορεις να αγορασεις μια φορμα σιλικονης, μπαινουν και στην καταψυξη και ξεφορμαρουν ευκολα. προσοχη μονο στα μαχαιρια για μια τρυπουλα και ειναι για πεταμα.

Δημοσ.

ρε γμτ ειλικρινα ειστε τελειως βλακες ολοι σας;...

 

εντάξει, μπερδεύτηκα και πόσταρα ότι πόσταρα. Αλλά δεν σου επιτρέπω όταν βρίζεις να περιλαμβάνεις και εμένα μέσα :P

Δημοσ.

+1000000000000

Θα συμφωνησω εχω τη συντσαγη απο τη μανα μου που την κανει 20+ χρονια.

 

Μια απο τα ίδια και εδώ... πάντα κατάψυξη θυμάμαι τον κορμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για πάγο ούτε λόγος... Ποτέ δεν είχαμε δει παγάκια πάνω στον κορμό και μένει κοντά μήνα στην κατάψυξη....

 

Εdit άκυρο το μύνημα. τωρα διάβασα ότι το ψυγείο απαιτείται πριν τα μπισκότα και τελος η κατάψυξη.

Δημοσ.

Πανω απ ολα η εμφανιση...

Αν σουλουπωσω το σχημα θα βαλω και κανα γλάσσο η κανα ινδοκάρυδο.

Χανεις την ουσια και κοιτας τις λεπτομεριες.

ινδοκαρυδο δεν θα σου προτεινα να βαλεις το πολυ πολυ λιγη τρουφα η λιγη κουβερτουρα.

Δημοσ.

Χανεις την ουσια και κοιτας τις λεπτομεριες.

ινδοκαρυδο δεν θα σου προτεινα να βαλεις το πολυ πολυ λιγη τρουφα η λιγη κουβερτουρα.

 

Οι λεπτομέρειες κάνουν την ουσία. Έβαλα λίγο ίσα ίσα να φανεί.

 

Τελικά τι έγινε, τρώγεται; Τον σουλούπωσες καθόλου;

 

Πάγωσε στο ταψί, το έκοψα σε μεγάλα κομμάτια κατά το πλάτος και ανα δύο τα κόλησα με χρήση παγωτού.

Το τελικό διπλό κομμάτι το κάλυψα περιμετρικά με γλάσσο. Πέταξα και λίγο ινδοκάρυδο στο τέλος από πάνω να φαίνεται.

 

Γευστικά είναι πολύ καλό, τώρα που σουλουπώθηκε και εμφανισιάκα μπορώ να το χαρακτηρίσω ως επιτυχημένο.

Αλλά πολύ δουλειά για ένα κωλογλυκό.

Δημοσ.

 

Γευστικά είναι πολύ καλό, τώρα που σουλουπώθηκε και εμφανισιάκα μπορώ να το χαρακτηρίσω ως επιτυχημένο.

Αλλά πολύ δουλειά για ένα κωλογλυκό.

Εμ για αυτό το κανείς για να ευχαριστήσεις τους άλλους και να χαρείς που τους περιποιήσε και ας κουράστηκες. Αλλιώς υπάρχουν και έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο.
Δημοσ.

απλα βασανιστηκες χωρις λογο. ο κορμος ειναι ευκολο γλυκο. που να εφτιαχνες και καμια τουρτα. εκει να δεις δουλεια.

Δημοσ.

Αναλόγως την τούρτα. Υπάρχουν και εύκολες συνταγές.

Τα γλυκά χρειάζονται και ανάλογες φόρμες ή άλλα σύνεργα σε ορισμένες περιπτώσεις γιατί αλλιώς δυσκολεύει η παρασκευή τους.

 

 

Καλά το κατά γράμμα μην το λες, κατά γράμμα ακολούθησα κι εγώ μία συνταγή για τιραμισού και έβαλα 4 αυγά και η κρέμα κατέληξε νερωμένη τελείως. Δεν διευκρίνιζε ότι ήθελε μικρά αυγά η συνταγή, κι εγώ είχα μεγάλα.

 

 

Αυτό που λες με τα αβγά είναι πράγματι κοινό πρόβλημα και χρειάζεται εμπειρία για να διορθωθεί.

 

Το πρόβλημα είναι ότι στο ιντερνετ βάζει όποιος θέλει μια συνταγή. Μπορεί να είναι άσχετος ή μπορεί και να έχει κάνει ορθογραφικό λάθος.

 

Επίσης υπάρχουν οι κλασικές συνταγές που μετράνε με φλιτζάνια... ότι χειρότερο ειδικά για γλυκό που θέλει πάντα σωστές αναλογίες.

Ισως να είναι πιο κουραστικό το ζύγισμα αλλά προτιμώ τις συνταγές που δηλώνουν γραμμάρια. Υπάρχουν βέβαια και οι Αγγλοι που μετράνε με ούγκιες αν θυμάμαι καλά και μας δυσκολεύουν λίγο.

Δημοσ.

απλα βασανιστηκες χωρις λογο. ο κορμος ειναι ευκολο γλυκο. που να εφτιαχνες και καμια τουρτα. εκει να δεις δουλεια.

 

Ναι είναι γενικά εύκολο αλλά αν δεν το χεις ξανακάνει και αυγά να βράσεις θα την κάνεις την βλακεία.

 

 

Το πρόβλημα είναι ότι στο ιντερνετ βάζει όποιος θέλει μια συνταγή. Μπορεί να είναι άσχετος ή μπορεί και να έχει κάνει ορθογραφικό λάθος.

 

Επίσης υπάρχουν οι κλασικές συνταγές που μετράνε με φλιτζάνια... ότι χειρότερο ειδικά για γλυκό που θέλει πάντα σωστές αναλογίες.

 

Πράγματι βρήκα κάποιες λάθος, πχ να λένε 5 κιλά μπισκότα και 8 κιλα ζάχαρη.

Επίσης αυτό με τα φλυτζάνια είναι τελείως ηλίθιο. Γιατί δεν μετράμε αν είναι και σε χούφτες. Λες και όλα τα φλυτζάνια είναι ίδια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...