sakis63 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Γεια σας συμφορουμίτες! Μετά από περίπου 3+ χρόνια αγαστής συνεργασίας το Αcer Aspire 5920g laptop μου έκαψε κάρτα γραφικών !!!(έχει την Νvidia Geforce 8600M GS Turbocache..) Ερώτηση: Ενώ -όπως καταλαβαίνετε- πλέον δεν δείχνει τίποτε (παρά μόνο ένα θολό γκρι πλέγμα με κάθετες γραμμές μαύρες και γκρι) πώς γίνεται -ΑΝ γίνεται- ανοίνοντας τον υπολογιστή να συνδεθεί με κάποιο τρόπο με άλλον υπολογιστή έτσι ώστε να "δω¨στον άλλον υπολογιστή που εκείνος θα έχει οθόνη τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου του Αcer ενόσω ο Αcer δουλεύει κανονικά πλην οθόνης φυσικά...Με εξωτερική σύνδεση με άλλη οθόνη δεν γίνεται τίποτε καθόσον έκαψε την κάρτα γραφικών.. Εγώ θέλω αν υπάρχει τρόπος σύνδεσης του στα τυφλά και να βλέπω ως φάκελο έστω τον σκληρό δίσκο του για να πάρω κάποια αρχεία από εκεί που στα backup που είχα κάνει πριν πάθει τη ζημιά δεν τα πρόλαβα να τα σώσω.. Αν ξέρει κανείς τον τρόπο αν υπάρχει το λέτε εδώ... Και κάτι άλλο: Τί προτείνετε;;Να ψάξω να βρω μέσω ιντερνετ σε εξειδικευμένα site την αντίστοιχη κάρτα γραφικών του και να την βάλω ή να πάω σε καινούργιο;;;Και αν το δεύτερο να πάρω πάλι λάπτοπ καινούργιο ή νέο PC σταθερό;; Δεδομένου ότι το χρειάζομαι για επαγγελματικό σκοπό δεν θέλω να ξανασκάσω πάλι 600 Ευρώ και πάλι σε 3 χρόνια να έχω τα ίδια... Οι λύσεις στο ίντερνετ με σεσουάρ και "ψυχρή κόλληση" της υπάρχουσας κάρτας ή και κάπου είδα:"Άκουσον -Άκουσον!!" διαδικασία στο ίδιο μοντέλο υπολογιστή που με εισαγωγή σε φούρνο της κάρτας κάνουν ένα είδος "ψυχρής κόλλησης" και έπειτα και καλά δουλεύει πάλι ο υπολογιστής, είναι πρόσκαιρη λύση και το θεωρώ βλακεία και να το προσπαθήσω... Και κάτι ακόμα: αληθεύει ότι τα laptops ακόμα και τα desktop replacement έχουν μικρό χρόνο ζωής maximum 3-4 χρόνια;; Θα εκτιμούσα προτάσεις αν σας συνέβαινε το ίδιο τί θα κάνατε;; Ευχαριστώ προκαταβολικά..
profi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 το σημαντικό είναι τα δεδομένα σου για την ώρα...τα υπόλοιπα αργότερα όταν βρώ χρόνο...ή πολύ πιθανό να σου απαντήσει κ κάποιος άλλος!! το πρόβλημά σου είναι απλό...το ανοίγεις όσο χρειάζεται(θα βρείς σίγουρα κάτι στο youtube...άντε να είναι 5 βίδες πιστεύω),βγάζεις τον δίσκο σου τον βάζεις μέσα σε έναν σταθερό κ τελείωσες!!
sakis63 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 το σημαντικό είναι τα δεδομένα σου για την ώρα...τα υπόλοιπα αργότερα όταν βρώ χρόνο...ή πολύ πιθανό να σου απαντήσει κ κάποιος άλλος!! το πρόβλημά σου είναι απλό...το ανοίγεις όσο χρειάζεται(θα βρείς σίγουρα κάτι στο youtube...άντε να είναι 5 βίδες πιστεύω),βγάζεις τον δίσκο σου τον βάζεις μέσα σε έναν σταθερό κ τελείωσες!! To σκέφτηκα αυτό,αλλά δεν ακολουθεί άλλη καλωδίωση ο σκληρός δίσκος του φορητού από έναν αντίστοιχο σταθερού;;Υπόψη ότι ο σταθερός μου είναι παλαιάς κοπής με μητρική χωρίς ΑΤΑ Controllers...
t0mak Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Με ένα απλό search θα έβλεπες ότι πάθαμε αρκετοί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για τον σκληρό ανοίγεις το λάπτοπ και βγάζεις το σκληρό και παίρνεις μια απλή θήκη 2.5 με 10 euro και το χρησιμοποιείς και για εξωτερικό σκληρό μετά. Λύσεις : 1) Κάνεις το συγκεκριμένο που διάβασες με φούρνο 2) Αγοράζεις μια κάρτα που να είναι συμβατή με το laptop άμα σου ήταν ικανοποιητικό και δεν ήθελε αλλαγή ούτως η άλλως 3) Αγοράζεις καινούριο laptop
profi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 είναι ide κ όχι sata?? σατα είσαι οκ,είναι ίδια......ide υπάρχει αντάπτοράκι
sakis63 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 είναι ide κ όχι sata?? σατα είσαι οκ,είναι ίδια......ide υπάρχει αντάπτοράκι ..Δυστυχώς ide...θα ψάξω για ανταπτοράκι ide σε sata;;Έτσι το ζητάς;..Ευχαριστώ για την απάντηση Με ένα απλό search θα έβλεπες ότι πάθαμε αρκετοί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για τον σκληρό ανοίγεις το λάπτοπ και βγάζεις το σκληρό και παίρνεις μια απλή θήκη 2.5 με 10 euro και το χρησιμοποιείς και για εξωτερικό σκληρό μετά. Λύσεις : 1) Κάνεις το συγκεκριμένο που διάβασες με φούρνο 2) Αγοράζεις μια κάρτα που να είναι συμβατή με το laptop άμα σου ήταν ικανοποιητικό και δεν ήθελε αλλαγή ούτως η άλλως 3) Αγοράζεις καινούριο laptop ....Thanx καταρχάς! Η λύση 1 όπως θα κατάλαβες απερρίφθη προκαταβολικά για τους λόγους που εξηγώ στο αρχικό post μου.. στη λύση 2 έχω απορία όσες βρίσκεις σε site του εξωτερικού είναι καινούργιες από stock που έχουν μείνει ή μεταχειρισμένες;;Λογικά το 2ο οπότε ξέρουμε αν αγοράζοντας μια τέτοια κάρτα μεταχειρισμένη θα αντέξει και για πόσο;; το ενδεχόμενο 3 παίζει πιο πιθανό,,,
t0mak Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 .... Thanx καταρχάς! Η λύση 1 όπως θα κατάλαβες απερρίφθη προκαταβολικά για τους λόγους που εξηγώ στο αρχικό post μου.. στη λύση 2 έχω απορία όσες βρίσκεις σε site του εξωτερικού είναι καινούργιες από stock που έχουν μείνει ή μεταχειρισμένες;;Λογικά το 2ο οπότε ξέρουμε αν αγοράζοντας μια τέτοια κάρτα μεταχειρισμένη θα αντέξει και για πόσο;; το ενδεχόμενο 3 παίζει πιο πιθανό,,, Υπάρχουν και μεταχειρισμένες και καινούριες. Όπως σε είπα και πιο πριν κάνε ένα search και θα βρεις το λιγότερο δύο θέματα για το συγκεκριμένο laptop και το εάν αξίζει η μετάβαση σε καινούριο ή η αλλαγή της κάρτας και από που μπορείς να βρεις καθώς και για το τι μοντέλα παίρνει.
profi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 http://www.datarecoverytutorial.com/wp-images/data-recovery-hardware/2.5-IDE-hard-drive-adapter.jpg 2.5 ide to 3.5 ide το ζητάς http://www.amazon.co.uk/StarTech-com-2-5-inch-3-5-inch-Drive-Adapter/dp/B00006B8C2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1345024387&sr=8-1
sakis63 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Υπάρχουν και μεταχειρισμένες και καινούριες. Όπως σε είπα και πιο πριν κάνε ένα search και θα βρεις το λιγότερο δύο θέματα για το συγκεκριμένο laptop και το εάν αξίζει η μετάβαση σε καινούριο ή η αλλαγή της κάρτας και από που μπορείς να βρεις καθώς και για το τι μοντέλα παίρνει. ,,,Ευχαριστώ για τις συμβουλές ,τα βλέπω τα threads και συμπεραίνω ότι θέλει καλό ψάξιμο και... τύχη για να βρεις καλή κάρτα που να δουλέψει κιόλας στο laptop... Με ένα απλό search θα έβλεπες ότι πάθαμε αρκετοί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για τον σκληρό ανοίγεις το λάπτοπ και βγάζεις το σκληρό και παίρνεις μια απλή θήκη 2.5 με 10 euro και το χρησιμοποιείς και για εξωτερικό σκληρό μετά.,,Συνφορουμίτη t0mak έψαξα για θήκες 2.5 δυστυχώς συνδέονται οι περισσότερες με USB 2.0!O σταθερός μου δυστυχώς υποστηρίζει μόνο USB 1.0 ίσως το πολύ 1.1... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
nikolasR200 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 ,,,Ευχαριστώ για τις συμβουλές ,τα βλέπω τα threads και συμπεραίνω ότι θέλει καλό ψάξιμο και... τύχη για να βρεις καλή κάρτα που να δουλέψει κιόλας στο laptop... ,,Συνφορουμίτη t0mak έψαξα για θήκες 2.5 δυστυχώς συνδέονται οι περισσότερες με USB 2.0!O σταθερός μου δυστυχώς υποστηρίζει μόνο USB 1.0 ίσως το πολύ 1.1... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! φίλε μου, με usb1 θα ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ..η λύση και για μένα είναι αυτό που είπαν τα παιδιά, δηλαδή να βγάλεις το σκληρό σου δίσκο, ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί να περάσεις τα δεδομένα σου σε κάποιο νεότερο υπολογιστή..κάποιου φίλου σου ισως? 2) Αγοράζεις μια κάρτα που να είναι συμβατή με το laptop άμα σου ήταν ικανοποιητικό και δεν ήθελε αλλαγή ούτως η άλλως3) Αγοράζεις καινούριο laptop έχεις υπόψιν σου κάποια συμβατή κάρτα (ενδεχομένως και σαν αναβάθμιση) που να μην έχει το πρόβλημα θερμοκρασίας που είχε εκείνη η παρτίδα..?
t0mak Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 έχεις υπόψιν σου κάποια συμβατή κάρτα (ενδεχομένως και σαν αναβάθμιση) που να μην έχει το πρόβλημα θερμοκρασίας που είχε εκείνη η παρτίδα..? Εδώ μπορείς να βρεις ποιες κάρτες είναι συμβατές http://forum.notebookreview.com/acer/396320-acer-mxm-models-cards.html Υπόψιν εάν φτάσεις στο σημείο να αγοράσεις φρόντισε να έχει Acer Bios η κάρτα γραφικών.
nikolasR200 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 σε ευχαριστώ για την απάντηση..όντως πέρασα χθες λίγη ώρα ψάχνοντας και έπαθα πλάκα με το τι έχουν κάνει πάνω στο 5920g.. 8gb ram, επεξεργαστές, κάρτες γραφικών..!!! σχετικά με το θέμα του φούρνου και της κόλλησης..νομίζω είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το πως έγραψε ο φίλος.. ψυχρή κόλληση λέμε ότι υπάρχει (απ'όσο γνωρίζω) όταν δεν έχει καλύψει καλά την κόλληση το καλάι, με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι έχει γίνει κόλληση, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει δίνει.. επειδή όμως οι κολλήσεις αυτές είναι εκατομμύρια, και μικροσκοπικές, είναι πολύ δύσκολο να τις κάνουμε μία προς μία με το κολλητήρι.. οπότε σου λένε "βάλτο στο φούρνο για 10 λεπτά ώστε να αναπτυχθεί τέτοια θερμοκρασία που αρχίζει να μαλακώνει το καλάι, μήπως και διορθωθεί η ψυχρή κόλληση" αν και ακούγεται μπακάλικος ο τρόπος, ειλικρινά δεν βρίσκω λόγο να μην το δοκιμάσεις, με δεδομένο ότι η κάρτα είναι ξεγραμμένη.. μπορείς βέβαια να περάσεις τις κολλήσεις μία μία με κολλητήρι μπας και, αλλά εγώ δεν θα είχα τέτοια υπομονή παρόλο που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά κολλητήρι για άλλες δουλειές..
sakis63 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 σε ευχαριστώ για την απάντηση..όντως πέρασα χθες λίγη ώρα ψάχνοντας και έπαθα πλάκα με το τι έχουν κάνει πάνω στο 5920g.. 8gb ram, επεξεργαστές, κάρτες γραφικών..!!! σχετικά με το θέμα του φούρνου και της κόλλησης..νομίζω είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το πως έγραψε ο φίλος.. ψυχρή κόλληση λέμε ότι υπάρχει (απ'όσο γνωρίζω) όταν δεν έχει καλύψει καλά την κόλληση το καλάι, με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι έχει γίνει κόλληση, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει δίνει.. επειδή όμως οι κολλήσεις αυτές είναι εκατομμύρια, και μικροσκοπικές, είναι πολύ δύσκολο να τις κάνουμε μία προς μία με το κολλητήρι.. οπότε σου λένε "βάλτο στο φούρνο για 10 λεπτά ώστε να αναπτυχθεί τέτοια θερμοκρασία που αρχίζει να μαλακώνει το καλάι, μήπως και διορθωθεί η ψυχρή κόλληση" αν και ακούγεται μπακάλικος ο τρόπος, ειλικρινά δεν βρίσκω λόγο να μην το δοκιμάσεις, με δεδομένο ότι η κάρτα είναι ξεγραμμένη.. μπορείς βέβαια να περάσεις τις κολλήσεις μία μία με κολλητήρι μπας και, αλλά εγώ δεν θα είχα τέτοια υπομονή παρόλο που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά κολλητήρι για άλλες δουλειές.. ...Kαταρχάς γεια σου! Ψάχνοντας έχω βρει πολύ υλικό που πολλοί μερακλήδες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο..Δεν το σχολιάζω...Τεχνικά είναι ΙΣΩΣ δυνατό να επιδιορθώνεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ όμως η κατάσταση//Ο λόγος που διστάζω να κάνω τη "μαγκιά" με το φούρνο είναι επειδή άκουσα και είναι πολύ λογικό και είδα στην αναζήτηση που έκανα ότι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο φούρνο και πρέπει να αναπτυχθούν για να μπορέσει να γίνει η δουλειά είναι ικανές να λιώσουν τον κασσίτερο που υπάρχει στην κάρτα πράγμα που ενέχει κίνδυνο έκλυσης τοξικών...δεν έχω διαθέσιμο παλιό φουρνάκι για τέτοια δουλειά..Να το βάλω στο φούρνο που ψήνω φαγητά μετά από την απόπειρα να τήξω την πλακέτα που χρειάζεται για να γίνει η δουλειά ΟΥΤΕ με σφαίρες ακόμα και αν η πιθανότητα για έκλυση τοξικών εντός του φούρνου είναι 1 στο εκατομμύριο,,,Ούτε με πλύσιμο του φούρνου εγγυάται κανείς ότι τα τοξικά φεύγουν αν και εφόσον "κάτσουν" στο εσωτερικό του φούρνου,,, Η λύση της αντικατάστασης με μια συμβατή αν βρω βέβαια-Αυτό είναι άλλη ιστορία- φαίνεται πιο λογική
IcemanGr71 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δες αυτό... βγάλε πρώτα τον δίσκο και μετά... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804956 πάρε και μια κάρτα για να βάλεις usb 2.0 στο pc σου... αλλιώς βρες κανένα laptop από φίλο σου και κάνε την δουλειά σου....
nikolasR200 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 ...Kαταρχάς γεια σου! Ψάχνοντας έχω βρει πολύ υλικό που πολλοί μερακλήδες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο..Δεν το σχολιάζω...Τεχνικά είναι ΙΣΩΣ δυνατό να επιδιορθώνεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ όμως η κατάσταση// Ο λόγος που διστάζω να κάνω τη "μαγκιά" με το φούρνο είναι επειδή άκουσα και είναι πολύ λογικό και είδα στην αναζήτηση που έκανα ότι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο φούρνο και πρέπει να αναπτυχθούν για να μπορέσει να γίνει η δουλειά είναι ικανές να λιώσουν τον κασσίτερο που υπάρχει στην κάρτα πράγμα που ενέχει κίνδυνο έκλυσης τοξικών...δεν έχω διαθέσιμο παλιό φουρνάκι για τέτοια δουλειά..Να το βάλω στο φούρνο που ψήνω φαγητά μετά από την απόπειρα να τήξω την πλακέτα που χρειάζεται για να γίνει η δουλειά ΟΥΤΕ με σφαίρες ακόμα και αν η πιθανότητα για έκλυση τοξικών εντός του φούρνου είναι 1 στο εκατομμύριο,,,Ούτε με πλύσιμο του φούρνου εγγυάται κανείς ότι τα τοξικά φεύγουν αν και εφόσον "κάτσουν" στο εσωτερικό του φούρνου,,, Η λύση της αντικατάστασης με μια συμβατή αν βρω βέβαια-Αυτό είναι άλλη ιστορία- φαίνεται πιο λογική γεια και σε σένα Σάκη, στο επιχείρημα περί τοξικών, πάω πάσο, γιατί όντως δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί τι αναθυμιάσεις εκλύονται κατά το ζέσταμα.. βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι τόσο "τραγικά" τα πράγματα διότι το καλάι αν δεν απατώμαι για να λιώσει εντελώς θέλει ακόμα μεγαλύτερη θερμοκρασία, αλλά προφανώς ακόμα και στην υποψία, είναι λογικό να διστάζεις.. εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις και το άλλο..με ένα πιστολάκι για μαλλιά, ή ακόμα καλύτερα ένα πιστόλι θερμού αέρα, μπορείς να ζεστάνεις την κάρτα σε κάποιο ανοιχτό χώρο.. Τα πιστόλια θερμού αέρα αναπτύσσουν θερμοκρασία γύρω στους 500βαθμούς, οπότε αν το δοκιμάσεις σίγουρα θα πρέπει να μειώσεις το χρόνο στα 1-2 λεπτά..αυτό νομίζω είναι αρκετά πιο "ανώδυνο" τουλάχιστον για να μπορέσεις να ανακτήσεις τα αρχεία σου.. η άλλη εναλλακτική όπως έγραψα, είναι το κολλητήρι, αλλά θέλει πολύ υπομονή.. Δες αυτό... βγάλε πρώτα τον δίσκο και μετά... http://www.e-shop.gr...l?id=PER.804956 πάρε και μια κάρτα για να βάλεις usb 2.0 στο pc σου... αλλιώς βρες κανένα laptop από φίλο σου και κάνε την δουλειά σου.... εγώ είχα παραγγείλει ένα τέτοιο http://www.ebay.co.uk/itm/Dual-2-5-3-5-IDE-SATA-HDD-Hard-Drive-Disk-Dock-Docking-Station-ALL-IN-1-new-UK-/200753928013?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item2ebdddd74d που ακόμα δεν έχει φτάσει..αλλά βλέποντας το Link του eshop, Μάλλον θα μπορούσα να το είχα πάρει από εδώ.. :S
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα