Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια και σε σένα Σάκη,

στο επιχείρημα περί τοξικών, πάω πάσο, γιατί όντως δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί τι αναθυμιάσεις εκλύονται κατά το ζέσταμα..

βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι τόσο "τραγικά" τα πράγματα διότι το καλάι αν δεν απατώμαι για να λιώσει εντελώς θέλει ακόμα μεγαλύτερη θερμοκρασία, αλλά προφανώς ακόμα και στην υποψία, είναι λογικό να διστάζεις..

εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις και το άλλο..με ένα πιστολάκι για μαλλιά, ή ακόμα καλύτερα ένα πιστόλι θερμού αέρα, μπορείς να ζεστάνεις την κάρτα σε κάποιο ανοιχτό χώρο..

Τα πιστόλια θερμού αέρα αναπτύσσουν θερμοκρασία γύρω στους 500βαθμούς, οπότε αν το δοκιμάσεις σίγουρα θα πρέπει να μειώσεις το χρόνο στα 1-2 λεπτά..αυτό νομίζω είναι αρκετά πιο "ανώδυνο" τουλάχιστον για να μπορέσεις να ανακτήσεις τα αρχεία σου..

η άλλη εναλλακτική όπως έγραψα, είναι το κολλητήρι, αλλά θέλει πολύ υπομονή..

εγώ είχα παραγγείλει ένα τέτοιο http://www.ebay.co.u...=item2ebdddd74d που ακόμα δεν έχει φτάσει..αλλά βλέποντας το Link του eshop, Μάλλον θα μπορούσα να το είχα πάρει από εδώ.. :S

Συγγνωμη φιλε,

κολλητηρι για την καρτα γραφικων?

Που εχεις δει κολλησεις για να μπορεσεις να τις ξαναπερασεις?

Μπιλιες τυφλες εχει και η μεθοδος επισκευης ειναι μονο το reballing,ολες οι αλλες ειναι προσωρινες

Επεξ/σία από Roger
Δημοσ.

Συγγνωμη φιλε,

κολλητηρι για την καρτα γραφικων?

Που εχεις δει κολλησεις για να μπορεσεις να τις ξαναπερασεις?

Μπιλιες τυφλες εχει και η μεθοδος επισκευης ειναι μονο το reballing,ολες οι αλλες ειναι προσωρινες

δεν ξέρω τις μεθόδους επισκευής, έτσι χοντρικά που το κοίταγα από τις φωτογραφίες, σαν κολλήσεις μου φάνηκαν αλλά πολύ μικρές..

σε ευχαριστώ για την επισήμανση και τη διόρθωση :)

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνοντας παρεμπιιπτόντως βρήκα ότι το λεγόμενο reflowing-reballing γίνεται κάπως έτσι...

Source.png Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=VTAU647jzzk&feature=related'][/media]

Ο τύπος το κάνει με kit απ'ότι λέει αλλά όπως και αν έχει ο άνθρωπος φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς τί κάνει..Μοιάζει επαγγελματίας τεχνικός..Για πολύ εξειδικευμένα άτομα και πεπειραμένα και χωρίς εγγύηση για την επιτυχία απ'ότι λένε..

Δημοσ.

όλα τα λεφτά το βίντεο..

απ'ότι γράφει και στα σχόλια, αρχικά επιτυχία 50% και όταν εξοικειώθηκε με τη διαδικασία, περίπου 80%..

και εδώ το κιτ..

http://www.ebay.co.uk/itm/BGA-Rework-Reball-station-XBOX-PS3-Stencils-Solder-Balls-Flux-Paste-Tape-Wick-/320861798850?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item4ab4da81c2

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ψάχνοντας παρεμπιιπτόντως βρήκα ότι το λεγόμενο reflowing-reballing γίνεται κάπως έτσι...

Source.png Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=VTAU647jzzk&feature=related'][/media]

Ο τύπος το κάνει με kit απ'ότι λέει αλλά όπως και αν έχει ο άνθρωπος φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς τί κάνει..Μοιάζει επαγγελματίας τεχνικός..Για πολύ εξειδικευμένα άτομα και πεπειραμένα και χωρίς εγγύηση για την επιτυχία απ'ότι λένε..

,..Με αυτό το βίντεο αυτόματα συνφορουμίτες , μου δημιουργήθηκε και η εξής απορία:Αυτή τη διαδικασία που αυτός λόγω πείρας την κάνει έτσι άραγε σε ποια σχολή Πανεπιστημιακή ή μή Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικής όπως και άλλες "πρακτικές" επεμβάσεις πού θα πρέπει ένας νέος που ενδιαφέρεται να σπουδάσει να απευθυνθεί για να τα μάθει και στην πράξη???Ξέρω ότι η διαδικασία θέλει προσωπική κυρίως πρακτική, αλλά σκέφτομαι αν παράλληλα με τον τεράστιο όγκο θεωρητικών -επιστημονικών πληροφοριών-γνώσεων στις ανώτατες σχολές πληροφορικής ή ηλεκτρονικής AN έχουν τη δυνατότητα για εκτενή εργαστήρια τέτοιας και μεγαλύτερης δυσκολίας...Δηλαδή με λίγα λόγια η απορία μου είναι:

ο χειρότερος σε επιδόσεις απόφοιτος μιας πολυτεχνικής σχολής πληροφορικής ηλεκτρολόγων -μηχανολόγων και μηχανικών μπορεί άραγε να τα κάνει αυτά άνετα χωρίς να χρειαστεί να τα μάθει εξαρχής ή όχι??Κατ'εμέ θα έπρεπε να μπορεί άνετα..

Δημοσ.

εμένα από το βίντεο και μόνο, με έψηνε να παραγγείλω το κιτ και να το δοκίμαζα σπίτι step by step..αν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα

επίσης άμα διαβάσεις στα σχόλια στο youtube, χωρίς να ξέρω τι προηγούμενες γνώσεις είχε το παλικάρι, αναφέρει ότι το ποσοστό επιτυχίας αυξήθηκε όσο περισσότερο το έκανε..

σίγουρα χρειάζεται να "πιάνουν" τα χέρια σου, και επί πλέον μια κάποια εξοικείωση με κολλητήρια και κοκοψόψαρα..

αναφορικά με σχολή που θα σου παρείχε τέτοιες γνώσεις, νομίζω ενδεχομένως τει ηλεκτρονικών θα αποκτούσες σίγουρα εξοικείωση με τα απαραίτητα εργαλεία

Δημοσ.

εμένα από το βίντεο και μόνο, με έψηνε να παραγγείλω το κιτ και να το δοκίμαζα σπίτι step by step..αν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα

επίσης άμα διαβάσεις στα σχόλια στο youtube, χωρίς να ξέρω τι προηγούμενες γνώσεις είχε το παλικάρι, αναφέρει ότι το ποσοστό επιτυχίας αυξήθηκε όσο περισσότερο το έκανε..

σίγουρα χρειάζεται να "πιάνουν" τα χέρια σου, και επί πλέον μια κάποια εξοικείωση με κολλητήρια και κοκοψόψαρα..

αναφορικά με σχολή που θα σου παρείχε τέτοιες γνώσεις, νομίζω ενδεχομένως τει ηλεκτρονικών θα αποκτούσες σίγουρα εξοικείωση με τα απαραίτητα εργαλεία

..Kι εμένα δεν σου κρύβω ότι μου "άνοιξε" την όρεξη για επεμβάσεις και τέτοιου τύπου στο pc μου (σε επίπεδο chip- όλες τις άλλες που χρειάστηκαν κατά καιρούς τις έχω κάνει) και σκέφτομαι κι εγώ να μπω στα βαθιά παραγγέλνοντάς το απλώς έχω και ξαδερφάκι που έδινε Πανελλήνιες φέτος και από μικρός και αυτός ήταν "μαστροχαλαστής" είχε το "μικρόβιο" που λέμε ,απλά πέρασε σε σχολή μηχανικών πληροφορικής (Πολυτεχνείο Μετσόβειο) και σκέφτεται αν όντως έκανε καλή επιλογή καθώς πέραν των άλλων του αρέσει να επεμβαίνει σε hardware,,Σίγουρα άριστη επιλογή έκανε απλά αυτός σκέφτεται τέτοιου τύπου επεμβάσεις στο pc..Tέλος πάντων thanx για την κουβέντα μην πλατιάζουμε και βγούμε και εκτός θέματος... :fear: :-D
Δημοσ.

Δεν υπαρχει καμμια σχολη να διδασκει αυτες τις μεθοδους και ποσο μαλλον να κανει και πρακτικη πανω σε αυτο.Αν ρωτησεις καθηγητες για το reballing το πιθανοτερο ειναι να μην εχουν ιδεα τι ειναι και να σου απαντησουν,μην διαβαζεις βλακειες απο το ιντερνετ.

Στην πραξη:

Τα πραγματα ειναι πολυ πολυ πιο δυσκολα απ'οτι τα παρουσιαζει ενα βιντεακι στο youtube.Συνηθως στο youtube τα βιντεακια ειναι τοσο ομορφα και ωραια,δειχνοντας με ωραια μουσικουλα πως φτιαχνεται ενα απλο καλουπι για παραδειγμα,αγοραζεις εσυ σιληκονες και γυψους και το μονο που μενει ειναι να εισαι γεματος με γυψους και σιλικονες και να βριζεις.Ετσι και εδω.Ο τυπακος το παρουσιασε τοσο ομορφο και ευκολο και σε αφηνει να καταλαβεις οτι μπορεις να το κανεις και μαλιστα ανετα.

Η συγκεκριμενη μεθοδος χρειαζεται μηχανημα και μαλιστα καλο,αλλιως με ενα heat gun και με μια ''τοστιερα'' δεν προκειται να καταφερεις τιποτα τον αιωνα τον απαντα.

Οι θερμοκρασιες εχουν τεραστια σημασια,κατωθι και ανωθι θερμοκρασια τεραστια σημασια,ο χρονος τα δευτερολεπτα δηλαδη που θα φτασει απο σημειο θερμοκρασιας σε αλλο επισης τεραστια σημασια,η προθερμανση το ιδιο,board με μπιλιες μολυβδου αλλη θερμοκρασια απο μπιλιες χωρις μολυβδο,η ποιοτητα σολντερινης τεραστια σημασια (δεν ειδα ο τυπακος να βαζει σολντερινη κατω απο το τσιπακι για να ξεκολλησει),η αφαιρεση της epoxy κολλας στις τεσσερις γωνιες που συνηθως ειναι κοκκινη,επισης τεραστια σημασια,ποσο σολντερινη θα βαλεις στο τσιπακι,πως θα κεντραρεις τις μπιλιες,τι τσιμπιδες και εργαλεια εχεις,ποσο εξοικειωμενος εισαι με το κολλητηρι,τι θερμοκρασια εχεις στο κολλητηρι για να μην ξεπατωσεις τις πιστες,και πολλες αλλες τεχνικες λεπτομερειες.Ο τυπος μας εδειξε σε δεκα δευτερολεπτα τον καθαρισμο της epoxy,αν δεν τις καθαρισεις πολυ επιμελως θα σηκωσεις το τσιπακι και μαζι και τις πιστες του board,οποτε bye bye board.

Οπως καταλαβαινετε,ειναι διαδικασια την οποια αν δεν σας την δειξει καποιος,θα χρειαστειτε πανω απο ενα μηνα προπονησης και καταστρεφοντας πανω απο δεκα board για να φτασετε στην επιτυχια.(με σωστο μηχανημα παντα και οχι heat guns και κουραφεξαλα).

Δεν ειναι τυχαιο που βγαλαμε τα ματια μας ξενυχτωντας και αναπνεοντας τα καμμενα board ,μια να μας φταινε τα φωτα που δεν βλεπαμε καλα,μια το πατωμα να ειναι γεματο μπιλιες λες και εισαι σε παιδικο παρτυ με μπαλακια,μια να πηδανε τα μπιλακια απο λαθος θερμοκρασια και να πρεπει να ξαναστρωσεις νεα μπιλακια στο τσιπακι,μια να ειναι ολα τελεια και με ενα λαθος κεντραρισμα να ακουμπανε τα μπιιλακια μεταξυ τους και να βραχυκυκλωνει το board για παντα.Ποσες φορες επισης εγιναν ολα τελεια και τελικα εφταιγε το ιδιο το τσιπακι ,duff chipset οπως το ονομαζουν οι Αμερικανοι,και αντε αγορασες ενα τσιπακι απο εξωτερικο που ειναι και τσαμπα,ποσο μπορει να περιμενει ο πελατης,και τι ακριβως να του εξηγησεις?

Το βιντεο λοιπον εχει πολλα κενα που και αυτα να μας καλυπτε παλι δεν θα ηταν δυνατον να καταφερουμε σωστο reballing με την πρωτη και ποσο μαλλον με λαθος εργαλεια.

Οποτε οι γνωμη μου ειναι οτι οσο και να πιανουν τα χερια σας,μην πετατε τα λεφτα σας αδικα σε κιτ και κουραφεξαλα.

Ιt's a great skill λενε οι Αμερικανοι,αλλα χρειαζεται υπομονη,επιμονη και σωστα εργαλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...