Doug21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος εμπειρια για το τι χαρτια χρειαζονται και τι διαδικασια υπαρχει για να φερουμε αλλοδαπο συγγενη (οχι πρωτου βαθμου) απο το εξωτερικο, να μεινει μαζι μας για 3-4 μηνες στην Ελλαδα. ευχαριστω
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος εμπειρια για το τι χαρτια χρειαζονται και τι διαδικασια υπαρχει για να φερουμε αλλοδαπο συγγενη (οχι πρωτου βαθμου) απο το εξωτερικο, να μεινει μαζι μας για 3-4 μηνες στην Ελλαδα. ευχαριστω Αλλαζει σημαντικα η διαδικασια αναλογως το αν ειναι πολιτης ΕΕ η οχι, οπως επισης και αν εχει συγγενεις (δεν θυμαμαι μεχρι τι βαθμου) στην Ελλαδα.
isay Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Εξαρτάται απο το διαβατήριο που έχει. Αν είναι πολίτης ΕΕ τοτε δεν χρειάζεται καμία διαδικασία. Μπαίνει στο αεροπλάνο/καράβι/αμάξι και έρχεται. Αν είναι πολίτης εκτός ΕΕ τότε ρίξε μια ματιά http://www.mfa.gr/theoriseis-eisodou-visas/
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Εξαρτάται απο το διαβατήριο που έχει. Αν είναι πολίτης ΕΕ τοτε δεν χρειάζεται καμία διαδικασία. Μπαίνει στο αεροπλάνο/καράβι/αμάξι και έρχεται. Αν είναι πολίτης εκτός ΕΕ τότε ρίξε μια ματιά http://www.mfa.gr/th...-eisodou-visas/ Ακομα και πολιτης ΕΕ μετα το περας του 3μηνων πρεπει να παρει εγκριση παραμονης αν δεν απατωμαι, ακομα και αν ο λογος παραμονης ειναι ο τουρισμος. Φυσικα δεν ξερω αν ο νομος κανει τα στραβα ματια για +-1 μηνα ή αν υπαρχουν παραθυρακια τυπου "δε φαινεται ποτε μπηκα Ελλαδα".
Doug21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 ευχαριστω, διαβαζω το λινκ που εδωσε ο φιλος τωρα. Δεν ειναι πολιτης ΕΕ και η συγγενεια δεν ειναι πρωτου βαθμου (ειναι ξαδερφη - για μητερα ας πουμε εχουμε φιλοξενησει και ξερω) η χωρα ειναι αρμενια και οπως ειδα στο λινκ απαιτειται θεωρηση χωρις ομως αυτο να ξερω τι σημαινει και τι διαδικασια εχει
gigisoni Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Ακομα και πολιτης ΕΕ μετα το περας του 3μηνων πρεπει να παρει εγκριση παραμονης αν δεν απατωμαι, ακομα και αν ο λογος παραμονης ειναι ο τουρισμος. Φυσικα δεν ξερω αν ο νομος κανει τα στραβα ματια για +-1 μηνα ή αν υπαρχουν παραθυρακια τυπου "δε φαινεται ποτε μπηκα Ελλαδα". Αν είναι πολίτης ευρωπαικής ένωσης, τουλάχιστον της ευρωζώνης, ΔΕΝ χρειάζεται έγκριση παραμονής. Το μόνο που ίσως να χρειάζεται είναι να ενημερώσει την ασφάλειά του για να πάρει ευρωπαική κάρτα να είναι εξασφαλισμένος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μην γίνει κάτι και τρέχεις σε ξένη χώρα...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Αν είναι πολίτης ευρωπαικής ένωσης, τουλάχιστον της ευρωζώνης, ΔΕΝ χρειάζεται έγκριση παραμονής. Το μόνο που ίσως να χρειάζεται είναι να ενημερώσει την ασφάλειά του για να πάρει ευρωπαική κάρτα να είναι εξασφαλισμένος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μην γίνει κάτι και τρέχεις σε ξένη χώρα... Δεν επιμενω γιατι δεν ξερω αν διαφοροποιειται η Ελλαδα σε κατι, παντως στην Κυπρο, επισης χωρα της ΕΕ οπου λογικα ισχυει οτι σε καθε χωρα-μελος, οι πολιτες της ΕΕ εχουν δικαιωμα παραμονης εως 3μηνες, απο εκει κι επειτα πρεπει να δικαιολογησουν την παραμονη τους με τις αντιστοιχες γραφειοκρατικες (και οικονομικες) διαδικασιες. Επισης οπως ειπα δεν ξερω αν σε ολο αυτο υπαρχουν "παραθυρακια" ή ειναι ελαστικη η κατασταση σχετικα με πολιτες της ΕΕ.
gigisoni Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δεν επιμενω γιατι δεν ξερω αν διαφοροποιειται η Ελλαδα σε κατι, παντως στην Κυπρο, επισης χωρα της ΕΕ οπου λογικα ισχυει οτι σε καθε χωρα-μελος, οι πολιτες της ΕΕ εχουν δικαιωμα παραμονης εως 3μηνες, απο εκει κι επειτα πρεπει να δικαιολογησουν την παραμονη τους με τις αντιστοιχες γραφειοκρατικες (και οικονομικες) διαδικασιες. Επισης οπως ειπα δεν ξερω αν σε ολο αυτο υπαρχουν "παραθυρακια" ή ειναι ελαστικη η κατασταση σχετικα με πολιτες της ΕΕ. Δεν ξέρω ακριβώς πώς το λένε, αλλά η Κύπρος είναι από τις χώρες που εισήλθαν μετά στην ευρωπαική ένωση. Παράδειγμα, το 2005 που πρωτοήρθα εγώ, Ρουμάνα συνάδελφος χρειαζόταν άδεια παραμονής, τον επόμενο χρόνο αν δεν κάνω λάθος, μπήκε στην ευρωπαική ένωση η Ρουμανία και πάλι χρειαζόταν άδεια παραμονής. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ακόμα. Αντίθετα, εγώ που ήρθα από Ελλάδα, και συνάδελφοι από Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Αγγλία, Ολλανδία, Δανία, Γαλλία και Αυστρία ποτέ μας δεν χρειάστηκε να πάρουμε άδεια παραμονής. Το μόνο που χρειάστηκα ήταν το διαβατήριο, είτε ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, όχι τις παλιές. Ίσως έχει να κάνει με την ευρωζώνη, ίσως με την συνθήκη Σέγκεν, δεν ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες. Όσες φορές έχουν έρθει εδώ οι γονείς μου, μόνο στην ασφάλειά τους πήγαν στην Ελλάδα για να πάρουν την ευρωπαική κάρτα ασφάλισης σε περίπτωση που τους τύχει κάποιο θέμα υγείας. Άδεια παραμονής δεν χρειάζεται.
Doug21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 παιδια, να μεινουμε στο θεμα. Δεν εχουμε να κανουμε με ΕΕ οποτε μην λεμε οφτοπικ. οποιος ξερει κατι για τη συγκεκριμενη περιπτωση ας μας πει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δε σου εχουν δωθει πληροφοριες παραπανω, θεωρεις?
IOSTEFO Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Αυτό που ζητάς θα το βρεις εδώ. http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3994&Itemid=96&lang=
Doug21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Ναι εστειλα πριν λιγο εμαιλ εκει αλλα ισως παρει και βδομαδες μεχρι να μου απαντησουν. Και να παω εκει η να τηλεφωνησω δεν μπορω μιας και ειμαι εξωτερικο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Επισης: http://www.kepea.gr/...P/NOMOS2910.pdf Αρθρο 38 Εν ολιγοις η διαρκεια παραμονης θα καθοριστει απο τη θεωρηση που θα γινει στην Αρμενια απο το ελληνικο προξενειο, οπως καταλαβαινω με βαση το παραπανω λινκ. Περαιτερω πληροφοριες θα της δωθουν εκει, οπως και το κατα ποσο μπορει να παρει θεωρηση για 2-3-4 μηνες.
gigisoni Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Το λινκ ήταν κατατοπιστικότατο. Πρέπει να πάει στο Ερεβάν στην ελληνική πρεσβεία να θεωρήσει το διαβατήριο για να πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Τι άλλες πληροφορίες θέλεις παραπάνω;
Crizzt Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 @ gigisoni: Δεν ξέρω ακριβώς πώς το λένε, αλλά η Κύπρος είναι από τις χώρες που εισήλθαν μετά στην ευρωπαική ένωση. Παράδειγμα, το 2005 που πρωτοήρθα εγώ, Ρουμάνα συνάδελφος χρειαζόταν άδεια παραμονής, τον επόμενο χρόνο αν δεν κάνω λάθος, μπήκε στην ευρωπαική ένωση η Ρουμανία και πάλι χρειαζόταν άδεια παραμονής. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ακόμα. Αντίθετα, εγώ που ήρθα από Ελλάδα, και συνάδελφοι από Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Αγγλία, Ολλανδία, Δανία, Γαλλία και Αυστρία ποτέ μας δεν χρειάστηκε να πάρουμε άδεια παραμονής. Το μόνο που χρειάστηκα ήταν το διαβατήριο, είτε ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, όχι τις παλιές. Ίσως έχει να κάνει με την ευρωζώνη, ίσως με την συνθήκη Σέγκεν, δεν ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες. Όσες φορές έχουν έρθει εδώ οι γονείς μου, μόνο στην ασφάλειά τους πήγαν στην Ελλάδα για να πάρουν την ευρωπαική κάρτα ασφάλισης σε περίπτωση που τους τύχει κάποιο θέμα υγείας. Άδεια παραμονής δεν χρειάζεται. Εχει να κανει με το οτι ειναι Ρουμανα. Η Ρουμανια μπηκε το 2007 στην ΕΕ. Επισης μπηκε με περιορισμενα δικαιωματα για τους πολιτες της (αδειες παραμονης σε αλλα κρατη, κλπ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα