Andy Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Τωρα τελευταια(εδω και 3 μερες) ταιζω κατι αδεσποτες γατες κατω απο το σπιτι μου..(4 στον αριθμο.οι δυο πρεπει να ειναι σχετικες μικρες η αλλη μια μεγαλουτσικη και το αλλο ενα πρεπει να ειναι 6-7 μηνων αν κρινω σωστα απο το μεγεθος του..δηλαδη ουτε νεογεννητο ουτε πανω απο χρονο) το θεμα μου ειναι οτι οταν παω να τις χαιδεψω φευγουν..μονο η μια η νορμαλ καθεται μερικες φορες αλλα και παλι μετα απο ενα δυο "strokes" τσιναει και παει λιγο πιο περα..και γενικα ειναι πολυ ησυχη οταν τις δινω φαι ενω οι αλλες απλωνουν το μπροστα ποδι και ειναι ετοιμες να γρατζουνισουν.. Επισης οι υπολοιπες οταν περπαταω προς το μερος τους αν δεν βλεπουν φαι στα χερια μου τρεχουν σε αποσταση ασφαλειας..εκτος απο υπομονη τι αλλο μπορω να κανω?
Doug21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 τι να κανεις δηλαδη? ζωα ειναι κι αυτα και οπως ολα τα ζωα πρεπει να σε εμπιστευθει πριν να σου ερθει ανετα να τη χαιδεψεις. Δεν υπαρχουν κολπα. Αφου τις ταιζεις, σε λιγο καιρο θα ερχονται
ennoeitai Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Ούτε η υπομονή ούτε ο χρόνος θα αλλάξει τίποτα. Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι το κατά πόσο θα'χετε τριβή και το τι είδους θα είναι αυτή η τριβή. Αλλιώς, δεν πα να περιμένεις 10 χρόνια, δεν πρόκειται να σε πλησιάσει. Πάντα θα σε φοβάται. Λοιπόν το κλειδί με τις γάτες είναι το εξής, δώσε βάση. Οι γάτες γενικά είναι φοβιτσιάρικα ζώα. Οπότε εύκολα σε θεωρούν εν δυνάμει εχθρό, εσένα που θες να έχεις επαφή μαζί τους. Γι'αυτό εξαφανίζονται. Κάπου είχα διαβάσει στο ίντερνετ μια πολύ σωστή παρατήρηση, ότι οι γάτες αποφεύγουν αυτούς που θέλουν να τις πλησιάσουν, αλλά αντιθέτως πάνε σ'αυτούς που σιχαίνονται τις γάτες. Και όντως. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όταν εσύ πας στη γάτα και της κάνεις ψιψι κλπ και απλώνεις το χέρι σου, εσύ μπορεί να έχεις φιλικό σκοπό, γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρείται φιλική ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά η γάτα δεν το ξέρει αυτό. Και θεωρεί ότι ετοιμάζεσαι να της επιτεθείς. Μιλάμε πάντα για τη μη εξοικειωμένη έτσι; Αντιθέτως αυτός που δε θέλει ούτε να τις βλέπει τις γάτες, τι κάνει; Τις αγνοεί εντελώς. Ε οι γάτες το θεωρούν ακίνδυνο αυτό, ΑΡΑ ΦΙΛΙΚΟ. Οπότε πάνε σ'αυτόν. Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Δηλαδή να τις "πλησιάζεις αδιάφορα". Να προσπαθείς να έχετε επαφή αλλά να είσαι και ψιλοαδιάφορος. ΠΟΤΕ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Στην αρχή τουλάχιστον. Άλλο: Τάιζέ τις και βάζε τους νερό, αλλά έτσι ώστε να βλέπουν ότι τα βάζεις εσύ. Άλλο: βρες ένα "παιχνίδι" όπως ένα καπάκι από μπουκάλι, ή μπαλάκι από αλουμινόχαρτο και παίξε μαζί τους για κάποια ώρα. Πλησίασέ τις (ίσως και με τροφή) και προέκτεινε λίγο το χέρι σου, πλάγια, χωρίς να τις κοιτάς και άσ'τις να έρθουν αυτές πάνω να τριφτούν, ΑΝ έρθουν. Μην πας εσύ να τις χαϊδέψεις. Στην αρχή τουλάχιστον. Αν ξεκινήσεις να τις χαϊδεύεις, να τις χαϊδεύεις στο μάγουλο και κάτω απ'το μάγουλο. Ίσως και λίγο απαλά στην πλάτη. Απόφυγε τα "καπούλια" και γενικά την πίσω μεριά. Οι πιο πολλές αγχώνονται. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το προωθήσεις να έχετε μια πιο φιλική σχέση. Α και να έχεις υπόψην ότι μπορεί να μη γίνει ποτέ τελικά. edit: ορθογραφικό Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2012 από ennoeitai 2
isay Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Γάτος που τάιζα για πάνω απο 2 χρόνια ποτέ δεν με πλησίασε πιο κοντά απο μισό μέτρο. Ακόμα κι αν κρατούσα φαγητό στα δάχτυλα και τέντωνα το χέρι σε χαμηλότερο επιπεδο απο το σώμα του, οταν πεινουσε πάρα πολύ, πέταγε πόδι (με νύχι) να αρπάξει το φαγητό και έφευγε. Ήξερε οτι τον τάιζα, έρχονταν οταν άκουγε το αμάξι, νιαούριζε του στυλ «φιλαράκι τι θα φάμε σήμερα;» αλλά πάντα μακριά και αγαπημένοι. Συμπέρασμα. Αν στους πρώτους μήνες τακτικού ταϊσματος δεν δεις φως, δεν θα δεις ποτε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Σχετικα ειναι αυτα. Υπαρχουν γατοι πυο φοβουνται πολυ για Χ, Υ λογους και δεν σκοπευουν να εμπιστευθουν ανθρωπους και υπαρχουν κι αυτοι που ειναι πιο φιλικοι και γινεται να "αλλαξουν γνωμη". Για μενα το μυστικο ειναι στην υπομονη. Τον ταιζεις καθημερινα, του βαζεις νερο, την ωρα που τρωει δεν κανεις αποτομες κινησεις για να μη σε θεωρησει απειλη για το φαγητο (και σε φοβηθει κατ'επεκταση), ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ηρεμα για να νιωσει ασφαλεια. Η ανθρωπινη ομιλια επηρεαζει τους γατους αρκετα .Οχι αυτα που λες, αλλα ο τονος που τους μιλας. Κανοντας τα παραπανω, πρεπει παραλληλα να δωσεις και χρονο στον γατο. Οπως λεει ο isay μπορει να μην σε πλησιασει ποτε του. Παντως αν ειναι να πλησιασει, στον 1 μηνα, αντε το πολυ 2 θα το εχει κανει. Απο κει και περα ειναι δωρον αδωρον να προσπαθεις. 1
peter_pan Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Ακόμα και αν τα καταφέρεις πάντως, να σε εμπιστευτούν και να τις χαιδεύεις-αγγίζεις κλπ. μη κάνεις το λάθος και επαναπαυτείς πως δε θα πέσει και καμια γρατζουνίτσα κάποια στιγμή. Όχι οτι θα προλάβεις να αντιδράσεις έτσι και αλλιώς, απλά έχε το νου σου.
Andy Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 η αληθεια ειναι οτι οι γατες και ειδικα οι συγκεκριμενες ειναι αρκετα φοβιτσιαρες..προφανως επειδη θα εχουν φαει πολλες κλοτσιες στην ζωη τους.. @isay ακριβως ετσι και αυτες..μολις με ακουν και ανοιγω την πορτα μαζευονται ολες και με κοιτανε περιμενοντας φαι..και φαντασου εχουν περασει μολις 3 μερες που τις ταιζω..οι 3 απο αυτες οταν εχω το ζαμπον στο χερι ας πουμε απλωνουν το ποδι μαζι με νυχι για να το γραπωσουν..μονο η μια ειναι παρα πολυ ηρεμη και προσπαθει να το φαι απο το χερι..μαλλον αυτη θα ειναι και η μονη που θα μπορεσω να χαιδεψω.. Οπως και να εχει και να μην της χαιδεψω ποτε δεν θα με πειραξει..αντλω ευχαριστηση και μονο που τις ταιζω.. Για πειτε εσεις..υπαρχει προβλημα αδεσποτων γατων στην περιοχη σας..εδω που μενω εγω υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα..υπαρχουν παντου αδεσποτακια..χθες ειδα ενα μικρο γατακι και θα παω να το βρω σημερα μπας και φαει κατι
saya Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Και που ειναι το περιεργο; Οι γατες ειναι αιλουροειδη . Δεν ειναι σαν τους σκυλους που καταγονται απο τους λυκους και τους αρεσουν να ζουν σε αγελες. Οπως ο ανθρωπος . Οποτε θυμουνται ζ<ητουν την συντροφια , τρωνε , παιζουν , φευγουν , αναλογα με τα χουγια τους . Επισης πολλες φορες ειχα προσπαθησει να μαζεψω κατι αδεσποτα γατακια που ηταν στην γειτονια μου και να τα υιοθετησω . Ε διπλα μου καθοταν με το απλωνα το χερι , ειχαν φυγει , αν δεν θελουν να τα πιασεις δεν τα πιανεις με τιποτα..
Finn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Θέλει να τα δίνεις φαί αλλά όχι με τη μία στο στόμα.Το κράτας κοντά σου και περιμένεις να έρθει.Λίγο η περιέργεια λίγο η πείνα θα έρθει κοντά το το γατί.Εκεί το αρπάζεις μια καλή απο πάνω.Θα κάνει να φύγει.Προσπαθείς με ήρεμες κινήσεις να το χαϊδέψεις.2-3 φορές όμως και μετά το αφήνεις να φυγει. Το παραπάνω εάν επαναληφθεί 4-5 φορές το γατί έχει ηρεμήσει.Όλα τα γατιά της γειτονιάς μου έτσι τα χω! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Είχαμε έναν αδέσποτο γάτο που τον είχε βάλει μια γυναίκα στον ακάλυπτο χώρο και πολλές φορές είχε μπεί από την εξωτερικη΄σκάλα μέσα στο σπιτι μας, δεν πήγαινε πολύ μέσα αρχικά μόνο κοντά στην είσοδο στην κουζίνα, τον ταϊσε η μητέρα μου και ερχόταν κάθε μέρα, βδομάδα με την βδομάδα προχώραγε όλο και ποιό μέσα στο σπίτι και τελικά για 1.5 χρόνο που τον βλέπαμε ήτανε όλη την ώρα κολλημένος στα πόδια μας, πολλές φορές τον είχαμε πατήσει καταλάθος, ανέβαινε επάνω μας στο κρεβάτι ή στον καναπέ και όσο και να τον διώχναμε ερχόταν πάλι. Τριβότανε επάνω μας συνεχώς, μέχρι και το κεφάλι του στο σαγόνι μας έτριβε μερικές φορές. 1
ennoeitai Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 @ennoeitai σαν τις γυναικες ενα πραμα ε; χαχα ακριβώς. Απλά στις γυναίκες δεν πιάνει αυτό με το αλουμινόχαρτο.
kfyros Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) χαχα ακριβώς. Απλά στις γυναίκες δεν πιάνει αυτό με το αλουμινόχαρτο. Ναι ρε γαμώτο, από ασήμι και πάνω !!! ===================================================================================================== Γενικά υπάρχουν αδέσποτα που δεν θα σε πλησιάσουν ποτέ περισσότερο από την απόσταση ασφαλείας για να την κάνουν, και άλλα που μπορεί να σε αφήσουν να τα χαϊδέψεις. Γενικά πρέπει να είσαι καθισμένος χαμηλά , όσο πιο κοντά στο ύψος τους, να μην έχεις ένταση στο πρόσωπο σου ούτε γουρλωμένα μάτια, να μιλάς ήρεμα, και να μην κάνεις απότομες κινήσεις. Βέβαια δεν καταλαβαίνω ποια η πρεμούρα να τα χαϊδέψεις.. Αν τα αφήσεις αδέσποτα, όταν τους έρθει οίστρος ή όταν μεγαλώσουν τα αρσενικά θα τα χάσεις γιατί το καθένα έχει την περιοχή του και ούτε με τα αδέρφια τους δεν πολυκάνουν. Αν θέλεις να τα πάρεις οικόσιτα πρέπει να τα στειρώσεις γύρω στους 7 μήνες (ή αν είναι πιο μεγάλα , άμεσα) για τους ίδιους (παραπάνω) λόγους, και μετά θέλουν αρκετή περιποίηση (εμβόλια κάθε χρόνο, αποπαρασιτώσεις, ειδικές τροφές για στειρωμένα που υπάρχουν μόνο σε pet shops και κτηνιάτρους και όχι στα σούπερμάρκετς, αμμολεκάνες κλπ.) Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2012 από paredwse 1
akpe Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Τελικά δεν είμαι ο μόνος που αν και 28 χρονών γομάρι αν δω γατί στον δρόμο είμαι ικανός να παίζω μαζί του με τις ώρες; 5
REDODIN7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δεν ξερω αν ισχυει μονο στις οικιακες γατες αλλα η δικια μου που την εχω 7 χρονια τη κυνηγαγα και δεν καθοταν για χαιδεμα. Τελικα η λυση βρεθηκε με τεραστια καθηστερηση την εγραψα στα αρχ μου. Μετα απο κανα μηνα το γατι τρελαθηκε και εδω και 3 μηνες ολο μου κωλοτριβεται 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις