Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες σκέφτομαι να αγοράσω ένα raspberry pi tybe b που μαζί με μεταφορικά και τον usb power supply θα μου κοστίσουν 50 ευρώ. Το θέλω κυρίως ώστε να το έχω σαν multimedia center. Έχω 2 απορίες. 1ον Θα μπορεί να παίξει ταινίες υψηλής ανάλυσης; 2ον Επειδή θέλω να έχω σαν οθόνη μόνο την tv με HDMI θα το αναγνωρίσει αυτόματα; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι για media player τρεχοντας το XBMC κατεβαζοντας μια απο τις διανομες που κυκλοφορουνε.Επισης στο κοστος να υπολογισεις και μια sd καρτα και ενα usb πληκτρολογιο αν δεν τα εχεις ηδη. Προσωπικα το δουλευω παραλληλα σαν media player και σαν κατεβαστηρι για torrent και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παιζει κανονικα ταινιες 720p και 1080p και το αναγνωριζει και η τηλεοραση αμεσως .

Δημοσ.

Για "κάψεις" το λειτουργικό στην καρτούλα είναι πολύ εύκολο, μετά θα έχεις και το google ανοιχτό να το σετάρεις. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είσαι γκουρού... Με πέντε βασικές γνώσεις είσαι κομπλέ. Εμένα δεν με ενθουσίασε σαν pc η ταχύτητα του αλλά δεν το δούλεψα σαν Media Center που λογικά θα είναι πιο γρήγορο (ούτως ή άλως αυτός (περίπου) είναι και ο σκοπός του επεξεργαστή που έχει επάνω) . Για πειραματισμούς πάντως είναι μία χαρά...

Δημοσ.

Οσο αφορά τις ταινίες, δεν εχω πρόβλημα ουτε με 720p η 1080p τα παίζει κανονικά χωρίς προβλήματα. Χρησιμοποιώ και εγώ το XBMC για media player μεσα απο raspbian wheezy (λειτουργικό)

Δημοσ.

είναι δύσκολο; δηλαδή μόλις φτιάξω την sd και την βάλω δουλεύουν όλα ρολόι;

Αν το θες μόνο για media player και δεν εχεις καθόλου γνώσεις linux προτιμοτερο ειναι να περασεις το openelec/xbmc το οποίο σετάρεται και πολύ έυκολα. Ένας πολυ καλός οδηγός είναι αυτος Link.png Site: εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...