Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί πρέπει να είναι διαζευκτική η σχέση των ερωτημάτων σου; Απαγορεύεται να ισχύουν όλα όσα λες, για διάφορους "λιγομίλητους":

Ή απλά ρωτάς το ποιο είναι το πιο common belief για κάποιον που δεν μιλάει πολύ;

Χρησιμοποίησα απλή διάζευξη, όπου μπορούν να αληθεύουν και παραπάνω από ένας όροι. ;)

Επίσης, για να μην μπερδεύεστε, δεν αναφέρομαι στις καταστάσεις που ένας νιώθει άβολα ή δεν έχει κοινά, αλλά που εν γένει είναι του φυσικού του να μη μιλάει πολύ, ακόμα και με φίλους.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως οι λιγομίλητοι βρίσκονται απλά σε διαφορετικό επίπεδο -όχι απαραίτητα ανώτερο -από τον μέσο όρο. Είναι οι τύποι που είδαν τη μάνα σου με ανοιχτά πόδια καθώς σε γένναγε (όχι εσένα συγκεκριμένα TS). Μπορούν να παρασκευάσουν κοκαΐνη ψωνίζοντας συγκεκριμένα υλικά απ' το super market, ξέρουν 100 διαφορετικούς τρόπους να σε σκοτώσουν με ένα κέρμα. Ο Διάολος τους φοβάται και οι κλέφτες δεν τολμούν να διαρρήξουν τα διαμερίσματα τους. Στην ουσία είναι καταραμένοι και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους στη Γη. Αν κάποτε έρθει η στιγμή που θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα, θα δράσουν θυσιάζοντας την ακεραιότητα του είναι τους.

ευακι..το oversell που λεγαμε :)

Δημοσ.

Το να είσαι λιγομίλητος είναι προϊόν σοφιας και εμπειρίας...

(σοφια δεν είναι το ίδιο με την εφυία βεβαια αν και το ένα δεν αναιρεί το άλλο και επίσης μπορεί και να οδηγήσει στο άλλο)

Για να είναι λίγομηλίτοι είτε πήραν πρακτικά μαθήματα ζωής και είδανε ότι μέσα σε παρέα εκτίθονται είτε γιατί δεν έχουν ίδιο επίπεδο γνώσεων και εμπειριών είτε για κάποιο άλλο λόγο λένε πράματα που τελικά τους "διαχωρίζουν" από τους υπολοιπους η τους κάνουν μετά να σκέφτονται "τώρα γιατί το είπα αυτό?"

επίσης μπορεί απλά να είναι πολύ πιο έξυπνοι από τους συνομιλητές τους πράγμα το οποιο έχουν αναγνωρίσει και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να "πατήσουν" τα λόγια τους και να τους καταλάβουν οι άλλοι σε μια συζήτηση...

Τέλος το λακωνίζειν εστιν φιλοσοφείν.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω πως ενα στοιχείο της "ολιγομιλίας" ( λολ ) είναι .... το ίντερνετ .

Πιστεύω πως απο την στιγμή που πλέονς πολύς κόσμος κάθεται με τις ώρες , ή έστω συχνά , στον υπολογιστ'η , ο εγκέφαλος δέχεται ενα σορό κιλά έτοιμης τυποποιημένης πληροφορίας , με αποτέλεσμα να εθίζεται στην λήψη και "κατανάλωση" και όχι στην παραγωγή .

Έτσι , ο "φτωχός" πλέον εγκέφαλος , δεν μπορεί να βρεί "πρωτες ύλες" στον έξω κόσμο που να αποτελούν το παραγωγικό ερέθισμα προκειμένου να γίνει η σκέψη και ακόμα εστω η στιγμιαία σύλληψη και έμπνευσης απο το ... οτιδήποτε στο περιβάλλον , ωστε να το μετατρέψει σε θέμα προς συζήτηση και ομιλία .

Μπορεί να λέω και μαλακίες σαφώς , αλλα μιλάω για την χρόνια κατάσταση του " είμαι λιγομίλητος " .

Πάω για καμια μπύρα και θα επανέλθω αύριο ε

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως οι λιγομίλητοι βρίσκονται απλά σε διαφορετικό επίπεδο -όχι απαραίτητα ανώτερο -από τον μέσο όρο. Είναι οι τύποι που είδαν τη μάνα σου με ανοιχτά πόδια καθώς σε γένναγε (όχι εσένα συγκεκριμένα TS). Μπορούν να παρασκευάσουν κοκαΐνη ψωνίζοντας συγκεκριμένα υλικά απ' το super market, ξέρουν 100 διαφορετικούς τρόπους να σε σκοτώσουν με ένα κέρμα. Ο Διάολος τους φοβάται και οι κλέφτες δεν τολμούν να διαρρήξουν τα διαμερίσματα τους. Στην ουσία είναι καταραμένοι και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους στη Γη. Αν κάποτε έρθει η στιγμή που θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα, θα δράσουν θυσιάζοντας την ακεραιότητα του είναι τους.

Θα μιλήσουν δηλαδή, θα αναπτύξουν έναν λόγο που παρόμοιος δεν έχει ειπωθεί ακόμα και θα κερδίσουν τις εκλογές σώζοντας την Ελλάδα φεριπίν, απο τη κρίση...

on topic: Προσωπικά, θεωρώ πως είναι λιγομίλητοι μέχρι να αποκτήσουν την οικειότητα που θα τους επιτρέψει να "ανοιχτούν".

Δημοσ.

Μπορει να ειναι λιγομιλητοι γιατι φοβουνται να εκφρασουν μια γνωμη που θα τους βαλει στο "στοχαστρο" των παρευρισκομενων..και μετα να μην μπορουν να υποστηριξουν επαρκως τα λεγομενα τους.

Αυτο δεν λεγεται σοφια , λεγεται καλυπτω τον πατο μου.

Μπορει ομως πραγματι να λενε λιγο και μεστο λογο.Ειναι και αυτο μια σταση ζωης.

Απο την αλλη εχουμε τον Ντετεκτιβ Μονκ που ειναι λιγομιλητος επειδη εχει 300 εμμονες , 200 φοβιες και 150 ψυχολογικα.

Θυμαμαι ενα παλικαρι σε μια εταιρια που δουλευα καποτε , που ηταν λιγομιλητος...επειδη ντρεποταν να μιλησει.Αυτο ειχα καταλαβει δηλ.

Και οταν μιλουσε μιλουσε πολυ χαμηλοφωνα...ακριβως σαν να ντρεπεται που μιλαει...

Αν δεν βρουμε εναν λιγομιλητο να μας πει τι συμβαινει , μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε :)

Δημοσ.

(σοφια δεν είναι το ίδιο με την εφυία βεβαια αν και το ένα δεν αναιρεί το άλλο και επίσης μπορεί και να οδηγήσει στο άλλο)

610x.jpg

• Like 1
Δημοσ.

ειναι μια τρελη στην πολυκατοικια που φοραει χειμωνιατικα ενω εχει 30 βαθμους εξω. οταν ειναι να πει ενα γεια (με το ζορι) το λεει στα 10dB με το ζορι. ενας αοσμος, αχρωμος, αγευστος ανθρωπος. θελω να την κοπανισω, να τις ριξω τοσο ξυλο ωστε να τετραπλασιασω τα ψυχολογικα της και να συνεχισω να την δερνω μεχρι να τα ξεπερασει.

Δημοσ.

παιδιά αυτό που σας είπα είναι είμαι και εγώ λιγομίλητος και ξέρω και έχω γνωρίσει και άλλους λιγομίλητους...

και αυτό που λέει ο slipknot σωστό είναι δηλαδή ότι διαφέρουν οι εμπειρίες και οι δεξιότητες τους και γιαυτο δεν κολλάνε στον διάλογο με τους άλλους ουσιαστικά αυτό που είπα και εγώ περίπου αλλα με αλλα λόγια.

Δημοσ.

(...)

Πάω για καμια μπύρα και θα επανέλθω αύριο ε

Κοίτα να μιλάς εκεί που θα πας εε... :P

ειναι μια τρελη στην πολυκατοικια που φοραει χειμωνιατικα ενω εχει 30 βαθμους εξω. οταν ειναι να πει ενα γεια (με το ζορι) το λεει στα 10dB με το ζορι. ενας αοσμος, αχρωμος, αγευστος ανθρωπος. θελω να την κοπανισω, να τις ριξω τοσο ξυλο ωστε να τετραπλασιασω τα ψυχολογικα της και να συνεχισω να την δερνω μεχρι να τα ξεπερασει.

Μεσογειακό ταμπεραμέντο... :P

Δημοσ.

παιδιά αυτό που σας είπα είναι είμαι και εγώ λιγομίλητος και ξέρω και έχω γνωρίσει και άλλους λιγομίλητους...

και αυτό που λέει ο slipknot σωστό είναι δηλαδή ότι διαφέρουν οι εμπειρίες και οι δεξιότητες τους και γιαυτο δεν κολλάνε στον διάλογο με τους άλλους ουσιαστικά αυτό που είπα και εγώ περίπου αλλα με αλλα λόγια.

μπαρμπα μπεν δηλ. μας λες οτι οι λιγομιλητοι ειναι σοφοι και ολοι οι αλλοι που "επικοινωνουν" επαρκως ειναι οι βλακες?

ακομα και οι πραγματικα σοφοι , μιλανε.....και λενε....σοφα πραματα :)

πιο πιθανο μου φαινεται καποιος ψυχολογικος παραγοντας παρα αυτο που λες.

του σλιπκνοτ δεν το συζηταω καν...απλα μας τρολλαρει :)

@ευακι το τι φοραει καλοκαιριατικα δεν εχει να κανει με το αν ειναι τρελη η οχι.Εχω φιλο που σε καποια φαση της ζωης του αυθυποβαλλε τον εαυτο του οτι το κρυο δεν του κανει κακο.Ε τον εχω σε φωτογραφια στα χιονια με κοντομανικο :)

Απο και περα γιατι μιλαει χαμηλοφωνα κλπ...ειναι αλλο καπελο :)

Δημοσ.

καλά ok αλλα αυτή δεν ανήκει στην ίδια κατηγορια.. μιλάμε για λιγομίλητους ανθρώπους αλλα για τους φυσιολογικούς λιγομίλητους αυτούς που δεν έχουν κανένα τραύμα που να προκάλεσε κάτι τέτοιο...

και μια βιασμένη γυναικα μπορεί να σταματήσει να μιλάει πολύ όταν είναι με άλλους αλλα αυτό δεν την βάζει στην ίδια κατηγορια με τους ανθρώπους που περιγράφω εγώ.

μπαρμπα μπεν δηλ. μας λες οτι οι λιγομιλητοι ειναι σοφοι και ολοι οι αλλοι που "επικοινωνουν" επαρκως ειναι οι βλακες?

ακομα και οι πραγματικα σοφοι , μιλανε.....και λενε....σοφα πραματα :)

πιο πιθανο μου φαινεται καποιος ψυχολογικος παραγοντας παρα αυτο που λες.

του σλιπκνοτ δεν το συζηταω καν...απλα μας τρολλαρει :)

με την απάντηση σου αποδεικνύεις τώρα για ποιο λόγο εγώ ας πούμε μαζί σου δεν θα έλεγα και πολλά (μην το πάρεις προσωπικά :P )

είπα κάτι και δεν έπιασες το πίσω κείμενο και το έκανες μάλιστα και άσπρο μαύρο...

και άντε τώρα να βγάλεις άκρη :P

Όχι δεν είναι βλάκες απλά δεν είναι άνθρωποι με κοινές εμπειρίες και τρόπο σκέψης.. μάλιστα ειδικά για αυτό το λόγο έβαλα μια παρένθεση που αναφέρει ρητά ότι η σοφια δεν έχει να κάνει με την εφυία.. βεβαια όμως επειδή δεν έχουμε κοινό τρόπο σκέψης το παρέβλεψες αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

@ευακι το τι φοραει καλοκαιριατικα δεν εχει να κανει με το αν ειναι τρελη η οχι.Εχω φιλο που σε καποια φαση της ζωης του αυθυποβαλλε τον εαυτο του οτι το κρυο δεν του κανει κακο.Ε τον εχω σε φωτογραφια στα χιονια με κοντομανικο :)

Απο και περα γιατι μιλαει χαμηλοφωνα κλπ...ειναι αλλο καπελο :)

καλα αμα την δεις και δεν πεις οτι ειναι τρελη.... φαινεται η γυναικα οτι κατι δεν παει καλα.

Δημοσ.

με την απάντηση σου αποδεικνύεις τώρα για ποιο λόγο εγώ ας πούμε μαζί σου δεν θα έλεγα και πολλά (μην το πάρεις προσωπικά :P )

Και ποιό είναι το στοιχείο εκείνο, που εδώ, τώρα, σε κάνει να μην είσαι λιγομίλητος απέναντί του και δείχνεις πρόθυμος να κουβεντιάσεις τις θέσεις σου μαζί του;...

• Like 1
Δημοσ.

@μπαρμπαμπεν - σε μενα αναφερεσαι πως γινεται να μην το παρω προσωπικα ?

διαφορετικες δεξιοτητες , εμπειριες , διαφορετικο επιπεδο γνωσεων (ανωτερο προφανως ε?) και εμπειριων...κοινως ειναι οι ελιτε της ανθρωποτητας και σνομπαρουν τους υπολοιπους?

οσοι συζητανε δηλ μεταξυ τους εχουν ακριβως τις ιδιες δεξιοτητες εμπειριες , επιπεδο γνωσεων κλπ?οχι βεβαια

ανοιγει μια συζητηση και λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του...λενε αστεια , τρολλαρονται κλπ κλπ.

ο λιγομιλητος τους κοιταει και τι σκεφτεται ?"πωπω τι ποταπα ανθρωπιδια..." ???

πλακα μας κανεις θελω να πιστευω ε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...