Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως δε νομίζω ότι οι λιγομίλητοι άντρες είναι ελκυστικότεροι στις γυναίκες. Το κεντρικό στοιχείο της αντρικής γοητείας είναι το μπλα μπλα, ειδάλλως πού θα στηριχτεί; Διόλου τυχαία, όποτε έμενα βουβός με μία κοπέλα, γιατί δεν έβρισκα τι να πω, πάντα ακολουθούσε άκυρο.

Όσο για το τρολάρισμα, είναι αναμενόμενα στο πρόγραμμα. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. :P

of topic: Βλέπω ότι είναι, ενδεχομένως επειδή προκαλούν, κάποιος να τους ανακαλύψει (τον εσωτερικό τους κόσμο)... Ιδανικό συνδιασμό για επιτυχία, θα έλεγα τον εξής: Λιγομίλητος και δημοφιλής...

Τώρα όσον αφορά τη περίπτωσή σου, νομίζω τα άκυρα δεν τα έτρωγες επειδή ήσουν λιγομίλητος, αλλά βουβός(!). Είπαμε λιγομίλητοι, όχι στο άλλο άκρο... βαριούνται! Όπως κι εμείς άλλωστε αν η κοπέλα δεν έβγαζε ούτε άρθρο! Θα πείς - θα πείς, ως πότε; Το πολύ το κύρ' ελέησον το βαριέται κι ο παπάς...

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να μου επιτρέψεις λοιπόν να αναζητήσω την επαγγελματική σου ταυτότητά και να σε ρωτήσω με τι μεθοδολογία κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα.

Η εσωστρεφεια και η εξωστρεφεια ειναι 2 καταστασεις της ανθρωπινης προσωπικοτητας.Ειναι ρευστες καταστασεις που εχουν ποσοτικες διαβαθμισεις.

Ολοι οι ανθρωποι ξεκινανε απο το απολυτως εσωστρεφεις και φτανουν στο καθολου εσωστρεφεις εως και στον αντιποδα (εξωστρεφεις).

Οταν καποιος ειναι ανετος και λειτουργει "κανονικα" μεσα στην κοινωνια (οικογενεια , φιλους , δουλεια) ο,τι και να ειναι (εσωστρεφης ή εξωστρεφης) τοτε μεγια του και χαρα του.Δεν θεωρειται "προβλημα".

Οταν φτανει σε ενα σημειο που η εσωστρεφεια αποτελει εμποδιο στην λειτουργια του ανθρωπου τοτε ναι ειναι προβλημα.

Αλλος δηλ. μπορει να ειναι εσωστρεφης και να χει θεμα , και αλλος να μην εχει θεμα.Στην ψυχολογια το αν μια συμπεριφορα ειναι προβληματικη εγκειται στην υποκειμενικη βιωση του καθε ατομου.

Επισης μην ξεχνας οτι μια εσωστρεφεια μπορει να ειναι "αποτελεσμα" καποιου αλλου ψυχολογικου παραγοντα οπως π.χ. καταθλιψη.

Εκει εχουμε θεμα τοτε.

Και αν δουμε τα νουμερα των καταθλιπτικων ατομων στον πλανητη...ειναι πολυ πιθανο τα περισσοτερα κρουσματα εσωστρεφειας να οφειλονται σε αυτο.

Φυσικα και σου επιτρεπω να αναζητησεις την επαγγελματικη μου ταυτοτητα και μεθοδολογια.Αν την βρεις πες το μου και μενα :)

Δημοσ.

Δεν παυει να ειναι μια ψυχικη "παρεκκλιση".

@μπαρμπαμπεν με τρολλοψυχολογικοειδεις ερωτησεις προς το συμφορουμιτη δεν δειχνεις ευφυια , σοφια , ουτε καν λιγομιλια που διατεινεσαι οτι σε διακατεχει.

Απο κει και περα θες να περασεις την "διαφορετικοτητα" σαν κατι το αθωο...να ξερετε ειμαι διαφορετικος..για αυτο δεν μπορω να επικοινωνησω μαζι σας...

αν και κατα βαθος στο μυαλο σου μαλλον εννοεις διαφορετικοτητα=ανωτεροτητα=σοφια κλπ. απλα δεν το λες απροκαλυπτα για να μην σε κραξουμε.

@σλιπκνοτ ο TS εκανε μια ερωτηση , χωρις να καθορισει στο αρχικο του ποστ παραμετρους.Αυτες προσπαθησαμε στην συνεχεια να οριοθετησουμε.Μεχρι που ξαναποσταρε για να διευκρινησει την θεση του.

Και εσυ το καλυτερο που σκεφτηκες ηταν να τρολλαρεις?Εσυ δεν ειχες μπερδευτει και τρολλαρες εμας που ειχαμε μπερδευτει?!

καταρχήν η ειρωνεία διακρίνεται διάπλατα από τις απαντήσεις σου... το username μου ειναι unclebens και όχι μπάρμπα μπεν.... έπειτα ο μονος που έχει θέμα ή κόμπλεξ ανωτερότητας είσαι εσύ απότι φαίνεται με τις απαντήσεις σου την αδιαφορία σου για το μήνυμα του άλλου και την επιμονη στο να προβάλεις και να τονίζεις αυτό που θέλεις εσύ καθώς και την ειρωνεία.. εντάξει τα κατάλαβες όλα με ξεσκέπασες αυτό που λες ήθελα να πω και επίσης ξέρεις πολλά περισσότερα γιαυτο δεν μπορώ να σου αντιμιλήσω.. ευχαριστημένος?

Τέλος είμαι λιγομίλητος (για τους λόγους που περιέγραψα στο πρώτο post) στα forum δεν συντρέχουν τα ίδια προβλήματα γιατί προφανώς scripta manent και δεν τίθεται θέμα ζωντανής επικοινωνίας.. μπορεί κάποιος να ανατρέξει.. να κάτσει λίγα δευτερόλεπτα να σκεφτεί τι λέει ο άλλος κτλ

στην ομιλία όλα γίνονται γρήγορα δεν διατηρείται ιστορικό κτλ και οδηγεί σε βαβέλ αν δεν υπάρχει επικοινωνία... αν λοιπόν ο ας το πούμε διάλογος μεταξύ μας είναι χαοτικός στην ομιλία θα ήταν τρεις φορες πιο χαοτικός....

ο πατερας μου ακομα εχει θεμα με τα ρουχα μου κι ακομα τον γραφω :P

στείλε μου σε pm κάνα link με φωτό αυτών των ενδυματολογικών επιλογων με τις οποιες διαφωνεί ο μπαμπάς.. καθαρά από επιστημονικό ενδιαφέρον :P

Δημοσ.

@σλιπκνοτ ο TS εκανε μια ερωτηση , χωρις να καθορισει στο αρχικο του ποστ παραμετρους.Αυτες προσπαθησαμε στην συνεχεια να οριοθετησουμε.Μεχρι που ξαναποσταρε για να διευκρινησει την θεση του.

Και εσυ το καλυτερο που σκεφτηκες ηταν να τρολλαρεις?Εσυ δεν ειχες μπερδευτει και τρολλαρες εμας που ειχαμε μπερδευτει?!

Όταν ακούω τη λέξη "λιγομίλητος" σκέφτομαι κάποιον που δεν μιλάει πολύ και όταν έχει να πει κάτι, το λέει με λίγα λόγια, χωρίς πολλά πολλά. Ε λοιπόν όταν διαβάζω για συγκεκριμένη συμπεριφορά σε περιβάλλον παρέας και διαφορετική σε άγνωστο περιβάλλον, λογικό να το βρίσκω off μια κι αυτό δεν είναι στοιχείο συγκεκριμένου τύπου χαρακτήρα, αλλά γνώρισμα κάθε ανθρώπου. Παρέα = οικειότητα, ασφάλεια / Άγνωστο = επιφυλακτικότητα, απειλή. Επίσης ο λιγομίλητος είναι έτσι παντού, δεν αλλάζει συμπεριφορά ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, ένας "νορμάλ" πχ να μπορεί πολύ άνετα να μιλάει με αγνώστους λες και τους γνωρίζει καιρό ή ένας λιγομίλητος να παθιάζεται με ένα θέμα και να μιλάει πολύ γι' αυτό, αλλά ας πούμε πως συζητάμε για τις μέσες καταστάσεις. Τώρα αν θες την "επίσημη" άποψη μου για το τι πιστεύω για τους λιγομίλητους, είναι ο συνδυασμός εσωστρέφειας που είπε ο triapoulakia και μέρους του πρώτου μου post, το οποίο ερμήνευσε εν μέρει ο Bens πιο ανθρώπινα, μη κολλήσεις στα περί ανωτερότητας για τα οποία ήδη συζητάτε όμως.

Δημοσ.

Η εσωστρεφεια και η εξωστρεφεια ειναι 2 καταστασεις της ανθρωπινης προσωπικοτητας.Ειναι ρευστες καταστασεις που εχουν ποσοτικες διαβαθμισεις.

Ολοι οι ανθρωποι ξεκινανε απο το απολυτως εσωστρεφεις και φτανουν στο καθολου εσωστρεφεις εως και στον αντιποδα (εξωστρεφεις).

Οταν καποιος ειναι ανετος και λειτουργει "κανονικα" μεσα στην κοινωνια (οικογενεια , φιλους , δουλεια) ο,τι και να ειναι (εσωστρεφης ή εξωστρεφης) τοτε μεγια του και χαρα του.Δεν θεωρειται "προβλημα".

Οταν φτανει σε ενα σημειο που η εσωστρεφεια αποτελει εμποδιο στην λειτουργια του ανθρωπου τοτε ναι ειναι προβλημα.

Αλλος δηλ. μπορει να ειναι εσωστρεφης και να χει θεμα , και αλλος να μην εχει θεμα.Στην ψυχολογια το αν μια συμπεριφορα ειναι προβληματικη εγκειται στην υποκειμενικη βιωση του καθε ατομου.

Επισης μην ξεχνας οτι μια εσωστρεφεια μπορει να ειναι "αποτελεσμα" καποιου αλλου ψυχολογικου παραγοντα οπως π.χ. καταθλιψη.

Εκει εχουμε θεμα τοτε.

Και αν δουμε τα νουμερα των καταθλιπτικων ατομων στον πλανητη...ειναι πολυ πιθανο τα περισσοτερα κρουσματα εσωστρεφειας να οφειλονται σε αυτο.

Φυσικα και σου επιτρεπω να αναζητησεις την επαγγελματικη μου ταυτοτητα και μεθοδολογια.Αν την βρεις πες το μου και μενα :)

Και σε ξαναρωτάω ευθέως. Εισαι ψυχίατρος, ψυχολόγος or something?

Δημοσ.

Μόνο εγώ το διαβάζω τον τίτλο "τι πιστεύετε για τους εξωγήινους;" ????

Τέτοιο σκάλωμα έφαγα με το "Κοστος μνημοσυνου". Διάβασα "Κοστος μνημονιου" και xreokopia φάτσα φόρα με avatar Β. Λεβέντης. Είναι φάση φλυαρίας που λέει ο athlios.

Δημοσ.

@unclebens σιγουρα ειμαι ειρωνας αλλα σιγουρα οχι επειδη σε λεω μπαρμπα μπεν .Το κανω για να μην αλλαζω συνεχεια αγγλικα-ελληνικα-αγγλικα στο πληκτρολογιο.

Στην τελικη unclebens = θειος μπενς = μπαρμπα μπενς . Σε πειραξε που ειπα μπεν και οχι μπενΣ.

Δεν σχολιαζω τα υπολοιπα που λες , γιατι θα λες παλι οτι σε ειρωνευομαι.

@slipknot καλα τα λες μεχρι εκει που ειπες οτι ειναι μερος του πρωτου σου ποστ και ερμηνειας του unclebens!

@τριαπουλακιακαθονταν ...or something . Οποιοσδηποτε πιο ειδικος απο τον "or something" πιστευει οτι δεν στεκουν αυτα που εγραψα περι εσωστρεφειας/εξωστρεφειας φυσικα μπορει να τα διορθωσει και να με κραξει!

Δημοσ.

Τέτοιο σκάλωμα έφαγα με το "Κοστος μνημοσυνου". Διάβασα "Κοστος μνημονιου" και xreokopia φάτσα φόρα με avatar Β. Λεβέντης. Είναι φάση φλυαρίας που λέει ο athlios.

ελληνας?

Δημοσ.

@fylatos evabb ακριβως το αντιθετο με αυτο που λετε ισχυει και συμβαινει.

οι γυναικες θελουν / αρεσκονται με αυτον που μιλαει πολυ , λεει κατα πασα πιθανοτητα 9 στις 10 κουβεντες μαλακιες και οπως λεει και το ευακι κανει oversell τον εαυτο τους...

θεωρουν οτι αντρας που μιλαει πολυ (ασχετως τι λεει) και ειναι το επικεντρο της προσοχης ολων ειναι γαμαουα.

Στο τελος αποδεικνυεται μαλακας και εχουμε τα κλασικα κλαματα "γιατι ειμαι μαλακομαγνητης??"

Μου εχει τυχει πολλες φορες σε παρεα..να προσπαθουν να με γνωρισουν με κοπελες...να πιανω συζητηση..να ρωταω 1-2-3 πραματα..η κοπελα κλασικα σταση "θηραμα" να μην ανοιγει κανα θεμα...ωσπου το πραμα καποια στιγμη να βαλτωνει

και να χω μετα τους αλλους να μου λενε "μα γιατι δεν μιλαγες καθολου?"

give me a break :)

team dynamics and the pack mentality

για να μην λεμε και οτι θελουμε

Δημοσ.

@unclebens σιγουρα ειμαι ειρωνας αλλα σιγουρα οχι επειδη σε λεω μπαρμπα μπεν .Το κανω για να μην αλλαζω συνεχεια αγγλικα-ελληνικα-αγγλικα στο πληκτρολογιο.

Στην τελικη unclebens = θειος μπενς = μπαρμπα μπενς . Σε πειραξε που ειπα μπεν και οχι μπενΣ.

Δεν σχολιαζω τα υπολοιπα που λες , γιατι θα λες παλι οτι σε ειρωνευομαι.

@slipknot καλα τα λες μεχρι εκει που ειπες οτι ειναι μερος του πρωτου σου ποστ και ερμηνειας του unclebens!

@τριαπουλακιακαθονταν ...or something . Οποιοσδηποτε πιο ειδικος απο τον "or something" πιστευει οτι δεν στεκουν αυτα που εγραψα περι εσωστρεφειας/εξωστρεφειας φυσικα μπορει να τα διορθωσει και να με κραξει!

η ειρωνεία διακρίνεται γενικότερα στις απαντήσεις σου σε εμενα όχι μονο από εκεί αλλα αφού θες να το κουράσουμε 1)μπορούσες να γράψεις ονκλεμπενς η θειε μπενς το μπάρμπας είναι μειωτικό στις περισσότερες των περιπτώσεων... και τέλος τον slipknot γιατί δεν τον είπες με την ίδια λογική θηλιά.. η κόμπο?

(ρητορικές ερωτήσεις οι παραπάνω)

Δημοσ.

ειναι μια τρελη στην πολυκατοικια που φοραει χειμωνιατικα ενω εχει 30 βαθμους εξω. οταν ειναι να πει ενα γεια (με το ζορι) το λεει στα 10dB με το ζορι. ενας αοσμος, αχρωμος, αγευστος ανθρωπος. θελω να την κοπανισω, να τις ριξω τοσο ξυλο ωστε να τετραπλασιασω τα ψυχολογικα της και να συνεχισω να την δερνω μεχρι να τα ξεπερασει.

μπορεις να το καταφερεις αυτο? δεν το ηξερα!

Δημοσ.

team dynamics and the pack mentality

για να μην λεμε και οτι θελουμε

δεν στροφαρω μετα τις 12 (ισως και καποιες ωρες πριν ) , δεν το επιασα αυτο που ειπες...θεωρεις οτι αυτο που εγραψα δεν ισχυει και δεν συμβαινει ?

μπορεις να μας πεις την αποψη σου ?(αν και βγαινουν off topic , εχει ενδιαφερον και αυτο το κομματι )

@unclebens

1)στα χωρια χρησιμοποιουν το μπαρμπας κατα κορον.Δεν νομιζω οτι το κανουν για να μειωσουν τους θειους τους.Ισως στις μεγαλουπολεις μετα να χρησιμοποιηθηκε υποτιμητικα.Εγω παντως δεν ειχα τετοια προθεση.

Ασε δε που υπαρχει ρυζι μπαρμπα μπεν οποτε ερχεται πιο ευκολα συνειρμικα.

Οσο για τον slipknot ηθελα να τον πω κομπο-κατι ή μαλλον κατι-κομπος αλλα δεν ξερω το slip πως εννοειται στην περιπτωση του..οποτε δεν ηθελα να το ρισκαρω.

2)γιατι εβαλες 1) αφου δεν ειχες δυο ? :)

Δημοσ.

Μεσογειακό ταμπεραμέντο... :P

κλωτσια και στην μανα της! [αν ειναι δικο σου το σπιτι]

στην μανα σου! [αν ειναι δικο της]

δεν στροφαρω μετα τις 12 (ισως και καποιες ωρες πριν ) , δεν το επιασα αυτο που ειπες...θεωρεις οτι αυτο που εγραψα δεν ισχυει και δεν συμβαινει ?

μπορεις να μας πεις την αποψη σου ?(αν και βγαινουν off topic , εχει ενδιαφερον και αυτο το κομματι )

το γιατι ισχυει ειναι το θεμα και που.

επισης ειναι απλα social dynamics που μπορεις να βρεις στο google...

Δημοσ.

το γιατι ισχυει ειναι το θεμα και που.

επισης ειναι απλα social dynamics που μπορεις να βρεις στο google...

αγγλικο κειμενο με επιστημονικους ορους βραδιατικα..καλυτερα να με κλωτσαγες στα αχαμνα...

μεσες ακρες επιασα..αν θες να το αναλυσεις καντο φυσικα....

Εγω αυτο που εγραψα (και σχολιασες) ειναι απο εμπειρικα δεδομενα.Και μαλλον γενικευεται δηλαδη η συμπεριφορα καποιου σε μια παρεα..επηρρεαζει τους παρευρισκομενους (θετικα ή αρνητικα).

Αρα οταν ο αλλος ειναι μπλαμπλας επηρρεαζει θετικα κατα καποιον τροπο την παρεα και κατ'επεκταση τις ενδιαφερομενες κοπελες.

Το θεμα ειναι οτι οταν καποιος σε μια παρεα ειναι πολυ μπλαμπλας τις περισσοτερες φορες ειναι αυτο που ειπε το ευακι...oversell εαυτον.Για τους χ,ψ λογους. Ισως θελει να ειναι το κεντρο της προσοχης , ισως ξερει οτι κατι τετοιο αρεσει στις κοπελες , ισως ειναι εξωστρεφης απλα.

Ηξερα ατομο που απλα μιλαγε για να μιλαει .Αρκει να πει κατι για να σχολιαστει αυτο που ειπε (θετικα ή αρνητικα δεν ειχε σημασια) , ετσι ωστε να ασχοληθουν μαζι του.Το εβλεπα ξεκαθαρα δηλαδη αυτο που εκανε.

Και ομως ξερεις ποσες κοπελες "κατεκτησε" με αυτον τον τροπο/συμπεριφορα/χαρακτηρα?

Μπορει να το εκανε ενσυνειδητα ή μετα απο καποιες φορες να γινοταν και ασυνειδητα ...ομως δουλευε ;-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...