viper2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αγγλικο κειμενο με επιστημονικους ορους βραδιατικα..καλυτερα να με κλωτσαγες στα αχαμνα... μεσες ακρες επιασα..αν θες να το αναλυσεις καντο φυσικα.... Εγω αυτο που εγραψα (και σχολιασες) 1] ειναι απο εμπειρικα δεδομενα.Και μαλλον γενικευεται δηλαδη η συμπεριφορα καποιου σε μια παρεα..επηρρεαζει τους παρευρισκομενους (θετικα ή αρνητικα). Αρα οταν ο αλλος ειναι μπλαμπλας επηρρεαζει θετικα κατα καποιον τροπο την παρεα και κατ'επεκταση τις ενδιαφερομενες κοπελες. Το θεμα ειναι οτι οταν καποιος σε μια παρεα ειναι πολυ μπλαμπλας τις περισσοτερες φορες ειναι αυτο που ειπε το ευακι...oversell εαυτον.Για τους χ,ψ λογους. Ισως θελει να ειναι το κεντρο της προσοχης , ισως ξερει οτι κατι τετοιο αρεσει στις κοπελες , ισως ειναι 2] εξωστρεφης απλα. Ηξερα ατομο που απλα μιλαγε για να μιλαει .Αρκει να πει κατι για να σχολιαστει αυτο που ειπε (θετικα ή αρνητικα δεν ειχε σημασια) , ετσι ωστε να ασχοληθουν μαζι του.Το εβλεπα ξεκαθαρα δηλαδη αυτο που εκανε. 3] Και ομως ξερεις ποσες κοπελες "κατεκτησε" με αυτον τον τροπο/συμπεριφορα/χαρακτηρα? Μπορει να το εκανε ενσυνειδητα ή μετα απο καποιες φορες να γινοταν και ασυνειδητα ...ομως δουλευε ;-) 1] και αυτοι απο εμπειρικές μελετες το βρηκανε 2] εξωστρεφης εχει να κανει με ενεργεια και οχι με κοινωνικοτητα 3] μαλλον πρεπει να επαιζε σε αδειο γηπεδο...
mphxths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 2] εξωστρεφης εχει να κανει με ενεργεια και οχι με κοινωνικοτητα 3] μαλλον πρεπει να επαιζε σε αδειο γηπεδο... 2)ναι λαθος μου , εννοω ανοιχτος..πιανει ευκολα φιλιες/ανοιγει ευκολα κουβεντες. 3)εννοεις δεν ειχε συναγωνισμο?οτι ηταν η μοναδικη επιλογη τους?χλωμο. δεν σε πιασα.
slipknot Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 @slipknot καλα τα λες μεχρι εκει που ειπες οτι ειναι μερος του πρωτου σου ποστ και ερμηνειας του unclebens! Κοίτα να δεις, ο λιγομίλητος συμπεριφέρεται συγκεκριμένα, αλλά το τι σκέφτεται είναι άλλο θέμα. Μπορεί να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και να προτιμά να ακούει, παρά να μιλάει. Ίσως όντως έχει συγκεκριμένες εμπειρίες και ικανότητες λόγω των οποίων βρίσκει τις περισσότερες συζητήσεις ρηχές και ανούσιες, απλά λόγω ευγένειας συμμετέχει στο minimum. Ενδεχομένως κάποια κοινωνικά στερεότυπα να τον περιορίζουν και να μη μπορεί να μιλήσει, πόσο μάλλον να ακουστεί. Ένα παιδί μπορεί να έζησε κάτι πολύ βαρύ που το στιγμάτισε, το οποίο κουβαλάει μια ζωή και το έκανε -μεταξύ άλλων- λιγομίλητο. Ή απλά κάποιος έχει σύμπλεγμα ανωτερότητας και θεωρεί πως οι άλλοι δεν αξίζουν να ακούσουν αυτά που έχει να πει, αντιδρώντας κατά αυτό τον τρόπο. Ακόμα και η κατάθλιψη όπως αναφέρθηκε μπορεί να κάνει κάποιον λιγομίλητο, αν και θεωρητικά αυτό είναι προσωρινό αφού μόλις θεραπευτεί ο ασθενής ξαναβρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του. Κι αυτά είναι λίγα μόνο παραδείγματα. Από την άλλη, εγώ δεν λέω πως ο λιγομίλητος έχει πάντα δίκιο και η άποψη του είναι απόλυτα σωστή όλες τις φορές. Είναι όμως δύσκολο να καταλήξεις σε συμπέρασμα, αφού εξαρτάται από ποια πλευρά το βιώνεις. Και ο καταθλιπτικός μπορεί να τραβάει ό,τι ζόρια τραβάει, αλλά ένας συγγενής θα του πει "Μπάμπη, άσε τα παιδιαρίσματα και ξεπέρασε το". "Μα δε μπορώ". ελληνας? Craven, δεν είμαι για πολλά πολλά. 1
black_widow Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο : το θέμα της συζήτησης, το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται , η παρέα αλλά πάνω απ' όλα είναι θέμα χαρακτήρα. Απλά μπορεί να μην έχουμε ανάγκη σώνει και καλά πάντα να λέμε κάτι ή μπορεί απλά να μην ταιριάζουμε με συγκεκριμένα άτομα . Επίσης υπάρχουν άτομα που μπορεί να μιλάνε πολύ αλλά στην ουσία να μη λένε τίποτα , το " oversell " που έχει ήδη ειπωθεί. Κλασική διαφωνία που είχα με τον πολυλογά συνάδελφο του γραφείου στην προηγούμενη δουλειά είναι γιατί βρίσκει απαραίτητο επί 8 + ώρες να μιλάει ακατάπαυστα και δυνατά με ελάχιστες φορές να έχει ανοίξει ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση . Η απάντηση του ήταν ότι " μα πώς θα περάσει η ώρα ; ". Γιατί πρέπει πάντα κάτι να λες ειδικά όταν είσαι στη δουλειά σου ; Εγώ τι φταίω ας πούμε ; Γιατί θεωρείται αφύσικο κάποιος άνθρωπος ( και δη γυναίκα ) να είναι λιγομίλητος αλλά φυσιολογικό να είναι πολυλογάς ;
weissheit Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Γιατί το να είναι κανείς λιγομίλητος παρουσιάζεται ως ελάττωμα σε μια προσωπικότητα; Επίσης η ερώτηση σου είναι πολύ γενική, πώς μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες σε κάθε λιγομίλητο και για ποιό λόγο να εντάξουμε όλους τους λιγομίλητους σ' ένα πλαίσιο; Μήπως είμαστε όλοι ίδιοι και δεν το 'χω καταλάβει; Προσωπικά είμαι πολυλογού σε θέματα που μ' ενδιαφέρουν και που μπορώ να έχω μια άποψη χωρίς να εκτίθεμαι. Τι να το κάνω αν κάποιος μιλάει πολύ αλλά επαναλαμβάνεται, με κουράζει ή απλώς παπαγαλίζει; Μπορεί κανείς να είναι λιγομίλητος και εύστοχος εκεί που πρέπει, ν' ακούει και να επεξεργάζεται διαθέτοντας κριτικό πνεύμα ωστόσο να μην έχει συχνά την ανάγκη της έκφρασης-ανάπτυξης. Μπορεί επίσης κάποιος λιγομίλητος να αισθάνεται πολύ ωραία με τον εαυτό του και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να το αλλάξει αυτό για ν' αρέσει στους άλλους, πόσω μάλλον όταν αυτοί οι άλλοι είναι τόσο ρηχοί ώστε να τον θεωρούν προβληματικό γι αυτό το λόγο. Οι φανφαρόνοι δεν μας αρέσουν, οι λιγομίλητοι δεν μας αρέσουν, το μέτρο όμως σπανίζει και καλό είναι πρώτα να το αναζητούμε σ' εμάς τους ίδιους και ύστερα να το απαιτούμε απ' τους άλλους. 1
zeniath Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Όπως και να είναι είναι προτιμότερο ο άλλος να μιλάει από το να είναι μούγκα στην στρούγκα και μετά να λέει "δε μπορώ να βρω γκόμενα/ο". Όποιος μιλάει κάποιοι δεν θα τον γουστάρουν και κάποιοι θα τον γουστάρουν, όποιος όμως δεν μιλάει κανένας δεν του δίνει σημασία.
nicoc89 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 οταν έχω ορεξη μιλάω και τρολλάρω real life οποιον βρεθεί μπροστά μου, ανεξαρτήτως αν τον ξέρω ή όχι. στα νορμάλ μου οταν βρεθώ σε παρέα με αγνώστους που έχουν ενδιαφέρον και φαίνονται κομπλέ σε εμένα τότε βγάζω μια οικιότητα και άνεση αλλα αν τα άτομα της παρέας με ξενερώνουν τότε μιλάω όσο πιο λίγο μπορώ και ανυπομονώ να έρθει η ώρα που θα το διαλίσουμε.
black_widow Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Όπως και να είναι είναι προτιμότερο ο άλλος να μιλάει από το να είναι μούγκα στην στρούγκα και μετά να λέει "δε μπορώ να βρω γκόμενα/ο". Να και τα στερεότυπα. Π.χ. αν άκουγα κάτι τέτοιο σε μία συζήτηση το πιο πιθανό είναι να μη μίλαγα με το άτομο που το είπε , οκ έτυχε και βρεθήκαμε στην ίδια παρέα , που θα πάει θα περάσει. Ο πάρλας θα έβρισκε πάτημα να αμπελοφιλοσοφήσει επί ώρες επί του αυτονόητου.
UncleBens Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο : το θέμα της συζήτησης, το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται , η παρέα αλλά πάνω απ' όλα είναι θέμα χαρακτήρα. Απλά μπορεί να μην έχουμε ανάγκη σώνει και καλά πάντα να λέμε κάτι ή μπορεί απλά να μην ταιριάζουμε με συγκεκριμένα άτομα . Επίσης υπάρχουν άτομα που μπορεί να μιλάνε πολύ αλλά στην ουσία να μη λένε τίποτα , το " oversell " που έχει ήδη ειπωθεί. Κλασική διαφωνία που είχα με τον πολυλογά συνάδελφο του γραφείου στην προηγούμενη δουλειά είναι γιατί βρίσκει απαραίτητο επί 8 + ώρες να μιλάει ακατάπαυστα και δυνατά με ελάχιστες φορές να έχει ανοίξει ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση . Η απάντηση του ήταν ότι " μα πώς θα περάσει η ώρα ; ". Γιατί πρέπει πάντα κάτι να λες ειδικά όταν είσαι στη δουλειά σου ; Εγώ τι φταίω ας πούμε ; Γιατί θεωρείται αφύσικο κάποιος άνθρωπος ( και δη γυναίκα ) να είναι λιγομίλητος αλλά φυσιολογικό να είναι πολυλογάς ; ίσως απλά ενδιαφερόταν για εσένα και ήθελε να σου δίνει αφορμές να μιλήσεις για να ακούει την φωνή σου
aghsilaos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Αρκετά ενδιαφέρουσες οι ερμηνείες που διάβασα και προτάθηκαν από τους προλαλήσαντες. Πώς σας φαίνεται και η πιθανότητα ένα τέτοιο άτομο να μη βρίσκει τι να πει ακόμα και σε θέματα που τον ενδιαφέρουν ή έχει γνώσεις, λόγω εγγενούς έλλειψης ευρηματικότητας στον προφορικό λόγο; Για παράδειγμα, το δεκαπενταύγουστο ήμασταν σε ένα τραπέζι και μεταξύ μας ήταν προσκεκλημένο ένα άτομο, το οποίο δεν άνοιξε το στόμα του να συμμετάσχει στις συζητήσεις μας ούτε μια φορά. Θα μου πείτε ασφαλώς ότι μπορεί να μην τον διευκόλυνε η θεματολογία μας, αλλά μιλούσαμε συνέχεια μόνο για απλοϊκά θέματα καθημερινής τριβής, όπου δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν είχε κάτι να προσθέσει ή να σχολιάσει. Κι επειδή κάποιοι διαμαρτυρηθήκατε ότι τους παρουσιάζω σαν ελαττωματικούς, για πείτε μου πρώτα, ένα τέτοιο άτομο σχεδόν μουγκό είναι ευχάριστο για παρέα σε καμία περίπτωση; Δεν το βρίσκετε βαρετό; Τι είδους παρέα θα κάνατε μαζί, θα κοιτιόσασταν όλη την ώρα;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Τον ρώτησες για τα ενδιαφέροντά του και με τι ασχολείται γενικά?
aghsilaos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Τον ρωτήσαμε και οι απαντήσεις του ήταν σχεδόν μονολεκτικές.
Bspus Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Τι ηλικιας ηταν αυτος (και η παρεα γενικα)? Και εγω ειμαι λιγομιλητος. Οχι σε ακραια κατασταση βεβαια οπως αυτη που περιγραφεις, αλλα σε οποιαδηποτε παρεα βρεθω, αν μετρουσες ποσες λεξεις λεει ο καθενας, θα βρισκομουν παντα κατω απο τη μεση Μπορω να πιεσω τον εαυτο μου αν χρειαστει να γινει πιο ομιλητικος ωστε να σπασει ο παγος, αλλα το να μιλας χωρις να εχεις κατι να πεις ειναι ενα ταλεντο που δυστυχως δεν εχω, και ορισμενες φορες το ζηλευω που το βλεπω σε αλλους. Το γεγονος οτι δεν ασχολουμαι καθολου με μπαλα και δεν βλεπω καθολου τηλεοραση με βαζει σε πιο δυσκολη θεση γιατι αποκλειει πολλα θεματα συζητησης γενικου ενδιαφεροντος Δεν εχει να κανει με οικειοτητα παντως. Απλως απολαμβανω περισσοτερο το να παρατηρω τους αλλους και να κανω παρεμβασεις
sargio01 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Τι ηλικιας ηταν αυτος (και η παρεα γενικα)? Και εγω ειμαι λιγομιλητος. Οχι σε ακραια κατασταση βεβαια οπως αυτη που περιγραφεις, αλλα σε οποιαδηποτε παρεα βρεθω, αν μετρουσες ποσες λεξεις λεει ο καθενας, θα βρισκομουν παντα κατω απο τη μεση Μπορω να πιεσω τον εαυτο μου αν χρειαστει να γινει πιο ομιλητικος ωστε να σπασει ο παγος, αλλα το να μιλας χωρις να εχεις κατι να πεις ειναι ενα ταλεντο που δυστυχως δεν εχω, και ορισμενες φορες το ζηλευω που το βλεπω σε αλλους. Το γεγονος οτι δεν ασχολουμαι καθολου με μπαλα και δεν βλεπω καθολου τηλεοραση με βαζει σε πιο δυσκολη θεση γιατι αποκλειει πολλα θεματα συζητησης γενικου ενδιαφεροντος Δεν εχει να κανει με οικειοτητα παντως. Απλως απολαμβανω περισσοτερο το να παρατηρω τους αλλους και να κανω παρεμβασεις Αν είσαι όμως σε τετ α τετ, τί γίνεται;
viper2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Αν είσαι όμως σε τετ α τετ, τί γίνεται; το χανεις το κορμι ή την πωληση
Προτεινόμενες αναρτήσεις