Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παμε για καφε να σου δειξω!

ΜΕΝΙΔΙ

ρε συντοπίτη,Αχαρναί ή Αχαρνές λέγεται..(το οποιο ειναι Β.Α. προαστια,για ποιο λογο δεν ξερω)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

West coast λέει χαχα!

Απίστευτος :D

Η ψήφος στα από εκεί μέρη πάντως πάει χαλαρά στον λόγο Αγ. Δημητρίου και το Apolis Scherzo.

• Like 1
Δημοσ.

Είστε κάφροι ρε σεις....είπα να το χιουμορίσω στο τοπικ , και μου την πέσατε..δηλαδή το Lekanopedio Attikis PD , η σειρά , είναι καλύτερη?

Η ψήφος στα από εκεί μέρη πάντως πάει χαλαρά στον λόγο Αγ. Δημητρίου και το Apolis Scherzo.

Πετρουπολάρα ρε....!!!

Δημοσ.

Όμορφες εμένα μου φάνηκαν οι περιοχές στα Δυτικά προάστια, με τα σχολεία τους, τους ανθρώπους έξω να τριγυρνάνε, να συζητάνε καμιά φορά από τα μπαλκόνια, τα μικρομάγαζα, τα σουπερ μάρκετ, λεωφορεία περνάνε, άνθρωποι στις στάσεις... οι ηλιόλουστες μέρες, όλο και καμιά μυρωδιά πλανάτε από άνθοι, οι νοικοκυρές φροντίζουν τις γλάστρες τους, κατακόκκινα τριαντάφυλλα ξεπροβάλλουν από τα κάγκελα, ο σκυλάκος που σε πλησιάζει να τον χαϊδέψεις κοιτάζοντάς σε με παραπονεμένα ματάκια για να τους δώσεις τίποτα να φάει, η γάτα που ξαφνικά πετάγεται από τον κάδο και σε κάνει και να γελάσεις γιατί σε τρόμαξε, η μυρωδιά του φόρνου που σου σπάει τη μύτη, τα γκράφιτι στους τοίχους, τα παγκάκια στα πάρκα, οι μπύρες που πίνεις με την παρέα, το χορτάρι με τις ρομαντικές μαργαρίτες, οι κούνιες που κάνουν τα παιδάκια, οι φωνούλες τους, οι νέες μαμάδες που τρέχουν από πίσω τους, οι μαθητές με τις σχολικές τσάντες, οι τεμπέληδες έφηβοι που αράζουν στις καφετέριες και πίνουν φραπέ, ο κάγκουρας που μαρσάρει με το αυτοκίνητο, ο σπαστικός με το παπί και την σκασμένη εξάτμιση, τα αγόρια και τα κορίτσια που θα συναντήσεις στο δρόμο, τα γυράδικα, το μετρό, τράπεζες, στο Αιγάλεω το μπαρουτάδικο, το ΤΕΙ... το παλατάκι....

Όλα μ'αρέσουν και όλα τα αγαπάω και μου χουν λείψει....

ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Όμορφες εμένα μου φάνηκαν οι περιοχές στα Δυτικά προάστια, με τα σχολεία τους, τους ανθρώπους έξω να τριγυρνάνε, να συζητάνε καμιά φορά από τα μπαλκόνια, τα μικρομάγαζα, τα σουπερ μάρκετ, λεωφορεία περνάνε, άνθρωποι στις στάσεις... οι ηλιόλουστες μέρες, όλο και καμιά μυρωδιά πλανάτε από άνθοι, οι νοικοκυρές φροντίζουν τις γλάστρες τους, κατακόκκινα τριαντάφυλλα ξεπροβάλλουν από τα κάγκελα, ο σκυλάκος που σε πλησιάζει να τον χαϊδέψεις κοιτάζοντάς σε με παραπονεμένα ματάκια για να τους δώσεις τίποτα να φάει, η γάτα που ξαφνικά πετάγεται από τον κάδο και σε κάνει και να γελάσεις γιατί σε τρόμαξε, η μυρωδιά του φόρνου που σου σπάει τη μύτη, τα γκράφιτι στους τοίχους, τα παγκάκια στα πάρκα, οι μπύρες που πίνεις με την παρέα, το χορτάρι με τις ρομαντικές μαργαρίτες, οι κούνιες που κάνουν τα παιδάκια, οι φωνούλες τους, οι νέες μαμάδες που τρέχουν από πίσω τους, οι μαθητές με τις σχολικές τσάντες, οι τεμπέληδες έφηβοι που αράζουν στις καφετέριες και πίνουν φραπέ, ο κάγκουρας που μαρσάρει με το αυτοκίνητο, ο σπαστικός με το παπί και την σκασμένη εξάτμιση, τα αγόρια και τα κορίτσια που θα συναντήσεις στο δρόμο, τα γυράδικα, το μετρό, τράπεζες, στο Αιγάλεω το μπαρουτάδικο, το ΤΕΙ... το παλατάκι....

ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!

πολυ ωραια αυτα αλλα μηπως ζεις στο '80?

• Like 5
Δημοσ.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!

MjAxMi1hMTI3MDBjYWU3Y2I1YmQy.png

• Like 2
Δημοσ.

πολυ ωραια αυτα αλλα μηπως ζεις στο '80?

το πιασες! Θυμίζουν κάτι από 80 εκείνες οι γειτονιές, γι΄αυτο μου είναι τόσο αγαπητές, γιατί μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία

Δημοσ.

το πιασες! Θυμίζουν κάτι από 80 εκείνες οι γειτονιές, γι΄αυτο μου είναι τόσο αγαπητές, γιατί μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία

ετσι ηταν ΤΟ 80. τωρα αν καποιοι ζειτε ακομα στο τοτε, κακο δικο σας!

ΥΓ για οσους μαλωνουν αν λεγεται μενιδι η αχαρναι.... η μ α ρ τ ο ν

Δημοσ.

δε μαλωνουμε.... απλος εχουμε μια διαφωνια.

παλια λεγοταν Μενιδι και τωρα λεγεται Αχαρναι ή Αχαρνες

απλος πολλοι συνεχιζουν να το λενε Μενιδι

Δημοσ.

Δηλαδη εσυ τωρα στα ΣΟΒΑΡΑ διορθωνεις καποιον που το λεει μενιδι? το 90% των ανθρωπων το λεει μενιδι και για μενα ειναι πιο σωστο.

Δημοσ.

@ doug, οπως ειπε κ ο aledjo, συζητηση κανουμε περι της ονομασιας

@ aledjo, ναι μενιδι το φωναζουν σημερα,

αλλα παλια λεγοταν αχαρναις και οχι μενιδι

μαρεσει το βιντεο που εβαλες,και χαιρομαι που ο τοπος μας εχει ιστορια και παραλλαγες ,αλλα η ιστορια του παραειναι παλια

"The first indications that the current city of Acharnes was linked to that of the ancient one, date back to the years between 1300 to 1500 b.C. That was also near the end of Mycenaean period.¨"

http://el.wikipedia....Αχαρνές_Αττικής

http://el.wikipedia....rg/wiki/Αχαρνής

http://el.scribd.com...οφάνης-Αχαρνείς

Δημοσ.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!

Ίσως να μην είναι πια τόσο ειδυλλιακά τα πράγματα,αλλά έχει μια δόση αλήθειας.Στο Περιστέρι η αίσθηση της γειτονιάς υπάρχει ακόμα σε κάποιο βαθμό.Τα παιδιά συχνά-πυκνά με ξεκουφαίνουν με το παιχνίδι τους κάτω από το μπαλκόνι(όχι,δεν τους κάνω παρατήρηση,κι εγώ έτσι έκανα μικρός),ηλικιωμένοι βγάζουν καρέκλες και κάθονται στα πεζοδρόμια,εκτός από τους διπλανούς μου ξέρω ακόμα και 3-4 ανθρώπους από τη γειτονιά,στο ψιλικατζίδικο στη γωνία μπορείς να ακούσεις κουτσομπολιά για τον απέναντι που είχε Janis Joplin μέχρι τις 2 το πρωί,στον καινούργιο ένοικο στο σπίτι που βλέπει το πίσω μπαλκόνι θα πω ένα "γεια"(ο τελευταίος δε,είχε φτιάξει στο μικρό κομμάτι χώματος που έχει η αυλή,ένα μποστάνι μούρλια.ντομάτες,πιπεριές,καλαμπόκια..μερακλής),δε φοβάσαι να περπατήσεις αργά το βράδυ ακόμα κι αν είσαι κοπέλα...κτλ

Λογικά θα ισχύουν τα ίδια και σε άλλα προάστεια της Αθήνας αλλά μπορώ να μιλήσω μόνο για το Περιστέρι στο οποίο ζω.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...