Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα την αισθηση της γειτονιας δεν την εχω εντοπισει στο Περιστερι. Ισως να μην το εχω ψαξει/αναλυσει ιδιαιτερα, παντως τους τελευταιους 10 μηνες που εργαζομαι (και) εκει δεν ειδα κατι τετοιο. Αναφερομαι στην ευρυτερη περιοχη του Αγ. Αντωνιου βεβαια, δεν εχω γυρισει ολη την περιοχη. Αnyway, νομιζω πως η Νικαια εχει ακομα την αισθηση της γειτονιας και ισως το Καματερο :)

Δημοσ.

ετσι ηταν ΤΟ 80. τωρα αν καποιοι ζειτε ακομα στο τοτε, κακο δικο σας!

μάλλον δεν περπατάς καθόλου, βγαίνεις από το σπίτι, παίρνεις το αυτοκίνητο, τρως την κίνηση στη μάπα, φτάνεις στον προορισμό σου, κάνεις 30 λεπτά να βρεις πάρκινγκ, βγαίνεις απο το αυτοκίνητο εκνευρισμένος και όπως υποθέτω αρκετά θολωμένος για να δεις όλα αυτά που περιέγραψα...

ότι διηγήθηκα δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου, αλλα στην κυριολεξία έκλεισα τα μάτια και σκέφτηκα εκείνες τις μέρες που πήγα με τα πόδια από το λόφο Ποικίλο του Περιστερίου μέχρι το Παλατάκι του Χαϊδαρίου, πέρασα και μέσα από το πολύ όμορφο πάρκο, το μπαρουτάδικο..

Αν βγεις μια βόλτα να περπατήσιες, αφήσεις λίγο τις έγνοιες σου και γίνεις πιο παρατηρητικός σου υπόσχομαι να δεις πολλά όμορφα πράγματα.

• Like 4
Δημοσ.

Οτι το Μπουρναζι θα φτασουν οι Ελληνες να το λενε west coast λες και μιλανε για κανα TEXAS ξερω γω, ε ηταν περα απο καθε φαντασια :devil: Βυσσ'νι θυελλα σουζα τ'αλογακ.

Και υποψιαζομαι οτι δεν ειναι μονο η αισθηση χιουμορ του ts , αλλα συνολικοτερο φαινομενο στις εκει περιοχες...

Mε εστειλες πακετο λεμε, εφτυσα παγωτο! Ποσσα χρονια ειχα να το ακουσω!

Δημοσ.

Όμορφες εμένα μου φάνηκαν οι περιοχές στα Δυτικά προάστια, με τα σχολεία τους, τους ανθρώπους έξω να τριγυρνάνε, να συζητάνε καμιά φορά από τα μπαλκόνια, τα μικρομάγαζα, τα σουπερ μάρκετ, λεωφορεία περνάνε, άνθρωποι στις στάσεις... οι ηλιόλουστες μέρες, όλο και καμιά μυρωδιά πλανάτε από άνθοι, οι νοικοκυρές φροντίζουν τις γλάστρες τους, κατακόκκινα τριαντάφυλλα ξεπροβάλλουν από τα κάγκελα, ο σκυλάκος που σε πλησιάζει να τον χαϊδέψεις κοιτάζοντάς σε με παραπονεμένα ματάκια για να τους δώσεις τίποτα να φάει, η γάτα που ξαφνικά πετάγεται από τον κάδο και σε κάνει και να γελάσεις γιατί σε τρόμαξε, η μυρωδιά του φόρνου που σου σπάει τη μύτη, τα γκράφιτι στους τοίχους, τα παγκάκια στα πάρκα, οι μπύρες που πίνεις με την παρέα, το χορτάρι με τις ρομαντικές μαργαρίτες, οι κούνιες που κάνουν τα παιδάκια, οι φωνούλες τους, οι νέες μαμάδες που τρέχουν από πίσω τους, οι μαθητές με τις σχολικές τσάντες, οι τεμπέληδες έφηβοι που αράζουν στις καφετέριες και πίνουν φραπέ, ο κάγκουρας που μαρσάρει με το αυτοκίνητο, ο σπαστικός με το παπί και την σκασμένη εξάτμιση, τα αγόρια και τα κορίτσια που θα συναντήσεις στο δρόμο, τα γυράδικα, το μετρό, τράπεζες, στο Αιγάλεω το μπαρουτάδικο, το ΤΕΙ... το παλατάκι....

Όλα μ'αρέσουν και όλα τα αγαπάω και μου χουν λείψει....

ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!!!!

Ξεκαθαρα, τελευταια φορα που ηρθες Αθηνα εζησες καποια τρελη καψουρα/ερωτα.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα την αισθηση της γειτονιας δεν την εχω εντοπισει στο Περιστερι. Ισως να μην το εχω ψαξει/αναλυσει ιδιαιτερα, παντως τους τελευταιους 10 μηνες που εργαζομαι (και) εκει δεν ειδα κατι τετοιο. Αναφερομαι στην ευρυτερη περιοχη του Αγ. Αντωνιου βεβαια, δεν εχω γυρισει ολη την περιοχη. Αnyway, νομιζω πως η Νικαια εχει ακομα την αισθηση της γειτονιας και ισως το Καματερο :)

εντάξει διαφέρει αρκετά αγ. αντώνης & κεντρο με ανθουπολη,χρυσουπολη,κηπουπολη,νεα ζωη

Δημοσ.

πες τε τίποτα για Αθήνα ρε..

την λατρεύω την Αθήνα

πώς μας αρέσει να ακούμε για πράγματα που αγαπάμε ε?

Δημοσ.

Δηλαδη εσυ τωρα στα ΣΟΒΑΡΑ διορθωνεις καποιον που το λεει μενιδι? το 90% των ανθρωπων το λεει μενιδι και για μενα ειναι πιο σωστο.

δηλαδη τωρα εσυ σοβαρα , τι ζορι εχεις τραβιξει απο την αρχη του τοπικ?

anyway ,

μπορει στο περιστερι , μιας και ειναι τεραστιος δημος να μην υπαρχει η αισθηση της γειτονιας και ειδικα σε κεντρικα σημεια.

παρολαυτα μιας και μενω στην πετρουπολη απο παντα (με ενα διαλλειμα 2 χρονων στο Λονδινο) θυμαμαι παντα οτι ειμασταν εξω , ολοι οι συμμαθητες μαζι , οι γονεις μας γνωριζονταν και τα σχετικα.

αυτο κυριως γιατι η Πετρουπολη εχει αρκετα σχολεια , σε μικρες αποστασεις και παντα τα σπιτια ηταν κοντα το ενα στο αλλο γυρω γυρω απο τα σχολεια, δρομους μεγαλους δεν ειχε ποτε εκτος απο 3 κεντρικους που κατεβαζαν αυτοκινητα στο περιστερι , παρκα ειχε 3-4 που μαζευαν τον κοσμο οποτε ολα λιγο πολυ συμβαλουν στο να ειναι λιγο πιο ανθρωπινο το ολο θεμα.

μεχρι και το οτι ειναι πανω στο βουνο.

ε μετα οταν μεγαλωσαμε καναμε ραναμε , αλλα και παλι εχει μερη να πας , να βγεις, να χαλαρωσεις.

Κεντρο δεν ειναι αλλα ισως και γι αυτο ειναι απο τις πιο ωραιες περιοχες της δυτικης και οχι μονο Αθηνας.(αν και σαν το κεντρο δεν εχει...ανεξαρτητως περιοχης.)

• Like 1
Δημοσ.

ωραία η Πετρούπολη, έχει κι ωραίες ανηφόρες ;-)

γενικότερα μ'αρέσει πολύ το κλίμα της Αθήνας, αν εξαιρέσουμε το κατακαλόκαιρο, οι υπόλοιπες εποχές είναι πάντα τόσο γλυκιές και ηλιόλουστες με καλές θερμοκρασίες και χωρίς υγρασία

Δημοσ.

Αnyway, νομιζω πως η Νικαια εχει ακομα την αισθηση της γειτονιας και ισως το Καματερο :)

ισχυει αυτο...γενικα οι προσφυγικες περιοχες (Νικαια , Καλλιπολη , κλπ σχετικα γυρω γυρω) παρουσιαζουν ακομα και σημερα χαρακτηριστικα παλεοτερων δεκαετιων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...